Εκτιμήσεις βάσεων 2018 ΓΕΛ – ΕΠΑΛ: Ένα μεγάλο συγγνώμη…

Εκτιμήσεις βάσεων 2018 ΓΕΛ – ΕΠΑΛ: «Άντε ρε παιδιά, δώστε και καμία εκτίμηση για τα ΕΠΑΛ. Δεν είμαστε παιδιά κατώτερου Θεού». Το συγκεκριμένο σχόλιο έγινε, πριν λίγες ημέρες, σε κάποιο από τα άρθρα του xristika.gr για τις εκτιμήσεις των βάσεων 2018.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

Οι υποψήφιοι που διεκδικούν τις 74.692 θέσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας είναι φέτος συνολικά 104.040.

Από αυτούς:

  • 86.301 προέρχονται από μαθητές των ημερήσιων ΓΕΛ.
  • 914 από εσπερινά ΓΕΛ.
  • 15.742 από ημερήσια ΕΠΑΛ.
  • 405 από εσπερινά ΕΠΑΛ.
  • 678 από εσπερινά ΕΠΑΛ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις και τα νέα για τις Βάσεις 2018

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς από τα παραπάνω, σαφώς κι ο μεγαλύτερος αριθμός των υποψηφίων προέρχεται από τα ΓΕΛ. Ωστόσο, οι υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ αφενός είναι πάρα πολλοί και αφετέρου δεν είναι «παιδιά ενός κατώτερου Θεού».

Ο αναγνώστης μας, λοιπόν, έχει απόλυτο δίκιο. Είναι κι ο ίδιος ένας από τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που η αγωνία του έχει χτυπήσει «κόκκινο» και περιμένει από τους ειδικούς αναλυτές μια πρόβλεψη – εκτίμηση και για τις δικές του σχολές.

Δυστυχώς, όμως, δεν την έχει. Ο Ιούλιος τελείωσε και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να κάνει μια σοβαρή μελέτη για τις βάσεις 2018 στα ΕΠΑΛ.

Το xristika.gr αισθάνεται, λοιπόν, την ανάγκη αρχικά να ζητήσει ένα τεράστιο συγγνώμη από τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ και εν συνεχεία να ενημερώσει πως έχουμε απευθυνθεί και ζητήσει εκτιμήσεις και για τις σχολές τους.

Διαβάστε επίσης: