Βάσεις 2018: Άλλαξε η ημερομηνία ανακοίνωσης – Οι τελευταίες εκτιμήσεις

Βάσεις 2018: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος μέχρι την ανακοίνωση των βάσεων 2018 και οι πιο πιθανές ημερομηνίες για την ανακοίνωσή τους είναι η 28η και η 29η Αυγούστου.

Μειώνονται οι πιθανότητες για ανάρτηση των αποτελεσμάτων των βάσεων στις 24 Αυγούστου και αυτό οφείλεται στα μέτρα που θα παρθούν για τους υποψηφίους από τις πυρόπληκτες περιοχές.

Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθεί φέτος στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα ανέλθει στις 74.692 (από 70.726 πέρσι).

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την Στέλλα Παπαμιχαήλ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ) Γιάννης Βαφειαδάκης έδωσε τις αναλυτικές εκτιμήσεις του για τις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

1ο Πεδίο: «Στο πρώτο πεδίο, αυτό των ανθρωπιστικών σπουδών, είχαμε λίγο ευκολότερα θέματα από πέρυσι, ενώ έχουμε μια αύξηση των εισακτέων, άρα αυτό αναμένεται να οδηγήσει τις βάσεις σταθεροποιητικά, ελαφρώς προς τα πάνω όμως στις υψηλόβαθμες και δημοφιλείς σχολές».

2ο Πεδίο: Ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ εκτιμά πως αναμένεται πτώση «που ξεκινάει από τις υψηλόβαθμες πολυτεχνικές σχολές», καθώς «εμφάνισαν αυξημένη δυσκολία τα μαθήματα της Φυσικής, της Χημείας και της Γλώσσας».

3ο Πεδίο: «Βουτιά» πάντως αναμένεται στο τρίτο πεδίο, αυτό των επιστημών υγείας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου των φροντιστών. «Σε όλα τα μαθήματα έχουμε χειρότερες βαθμολογίες σε σχέση με πέρυσι, ενώ στο συγκεκριμένο πεδίο δεν υπάρχει και αύξηση των εισακτέων».

4ο Πεδίο: «Το τέταρτο πεδίο θα εμφανίσει σταθεροποιητικές τάσεις με μια μικρή ενδεχομένως άνοδο στις λεγόμενες μεσαίες σχολές, κάτι που οφείλεται στις καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας», εκτίμησε ο κ. Βαφειαδάκης. Για τις στρατιωτικές σχολές, ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ έκανε λόγο για «καθοδικές τάσεις σε όσες βρίσκονται στο δεύτερο πεδίο» ενώ προέβλεψε μικρή άνοδο για τις, κοινές σε όλα τα πεδία, σχολές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις και τα νέα για τις Βάσεις 2018

Βάσεις 2018 για τις στρατιωτικές σχολές

Οι στρατιωτικές σχολές πάντα ήταν στις υψηλές προτιμήσεις των υποψηφίων, όπως και οι σχολές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», οι σχολές που φέρονται να σημειώνουν πτωτική πορεία στις βάσεις 2018 είναι οι στρατιωτικές σχολές, ενώ αναμένεται να υπάρξει μια «ελαφρά» άνοδος στις σχολές της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα οι σχολές Ευελπίδων – Όπλα, Ευελπίδων – Σώματα και Ικάρων  είναι οι σχολές στις οποίες παρουσιάζεται πτώση από 100 – 300 μόρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις βάσεων 2018, ενώ στις σχολές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής θα υπάρξει πολύ μικρή άνοδος.

Αναλυτικά, οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως οι βάσεις 2018 στις στρατιωτικές σχολές θα διαμορφωθούν ως εξής:

  • Ευελπίδων – Όπλα: 15.800
  • Ευελπίδων –  Σώματα 17.180
  • Ικάρων – Ιπτάμενοι 16.910
  • Ναυτικών Δοκίμων – Μάχιμοι 17.000
  • Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ.: 18.150
  • Αστυφυλάκων: 16.400
  • Πυροσβεστών: 16.930.

Διαβάστε επίσης: