Τέλος η Forthnet – Τι θα γίνει με Nova και WIND

Forthnet: Τέλος εποχής για την Forthnet καθώς ανακοίνωσε πως παύει να υπάρχει και λειτουργεί πλέον ως Nova, ενώ στο… βάθος υπάρχει η Wind! Διαβάστε στο xristika.gr ολες τις εξελίξεις.

Ενδυνάμωση του τηλεοπτικού περιεχομένου, ενίσχυση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών και βελτιωμένες υπηρεσίες.

Αυτοί είναι οι τρεις πυλώνες πάνω στους οποίους θα χτιστεί η νέα εποχή της Forthnet υπό την ιδιοκτησία της United Group, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν η CEO της United Group Viktoriya Boklag και ο CEO της Nova Παναγιώτης Γεωργιόπουλος κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που μεταξύ άλλων έγινε και επίσημα γνωστό το… αρχικό ενδιαφέρον για τη Wind.

Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν την παρουσίαση ήταν και η εν δυνάμει παρουσία της Nova στην κινητή τηλεφωνία με την κυρία Boklag να σημειώνει ότι στο πλαίσιο αυτό η συγχώνευση με τη Wind παρουσιάζει ενδιαφέρον, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Πάντως κύκλοι της Wind σχολίασαν με νόημα ότι όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με τους μετόχους της εταιρείας.

Μένοντας στο ίδιο θέμα και σχολιάζοντας την πιθανότητα λειτουργία της Nova ως Εικονικός Πάροχος Κινητής (Mobile Virtual Network Operator-MVNO) ο κ. Γεωργιόπουλος σημείωσε ότι με βάση τις τιμές που προβλέπει η συμφωνία με τη Vodafone η εταιρεία δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Πρόσθεσε όμως ότι βρίσκεται σε συζητήσεις, καθώς οι συνδρομητές και η χώρα χρειάζονται έναν τέταρτο παίκτη στην αγορά κινητής.

Forthnet: Νέο σήμα

Κατά τη συνέντευξη Τύπου η Forthnet ανακοίνωσε τη μετονομασία της εταιρείας σε Nova μια κίνηση που όπως τονίστηκε γίνεται “στο πλαίσιο μίας ευρύτερης αλλαγής, η οποία ευθυγραμμίζει την εταιρική ονομασία με το εμπορικό brand και σηματοδοτεί την αρχή μίας νέας εποχής για την εταιρεία και την ελληνική αγορά”.

“Αυτή είναι η αρχή μίας δυναμικής νέας εποχής για τη Nova. Χτίζουμε πάνω στην κληρονομιά καινοτομίας της εταιρείας και μεταμορφώνουμε τη Nova σε έναν ισχυρό ανταγωνιστή στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και media, ενδυναμώνοντάς τη με τη σημαντική εμπειρία μας, την εξειδίκευση και το εκτόπισμά μας” τόνισε η CEO του United Group κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Όπως υπογράμμισε η κυρία Boklag η United Group έχει ήδη επενδύσει περί τα 150 εκατ. ευρώ για την εξαγορά και την αναδιάρθρωση της Forthnet-Nova και στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του επενδυτικού της σχεδίου θα επενδύσει επιπλέον 50 εκατ. ευρώ στη Nova μέχρι το τέλος του έτους. Παράλληλα, ολοκληρώνει τον σχεδιασμό για το μακροχρόνιο πλάνο ανάπτυξης.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το τηλεοπτικό περιεχόμενο.

Όπως σημειώθηκε οι ετήσιες δαπάνες της Nova για περιεχόμενο Pay TV που φτάνουν παραδοσιακά τα 100 εκατ. ευρώ αναμένεται να αυξηθούν και να υπάρξουν συνέργειες με τα υπόλοιπα μέλη του United Group.

Από την επόμενη σεζόν, στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, τη EuroLeague και άλλα αθλήματα που προβάλλονται παραδοσιακά στη Nova, θα προστεθούν οι προκριματικοί της UEFA, η Bundesliga και η LaLiga καθώς και οι αναμετρήσεις αστέρων του τένις στο Wimbledon, το Davis Cup και το ATP Cup. Η Nova έχει επίσης εξασφαλίσει τα δικαιώματα για σημαντικές διοργανώσεις της FIBA, το Coppa Italia, τα ολλανδικά και βελγικά πρωταθλήματα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nova, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, ανέφερε πως επιπλέον η εταιρεία πραγματοποιεί επενδύσεις για την κατασκευή νέων υποδομών, την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και συστημάτων πληροφορικής, την ανάπτυξη νέων προϊόντων, τον ανασχεδιασμό του brand Nova και την αναβάθμιση των σημείων επαφής με τους πελάτες.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως ένας σημαντικός στόχος της εταιρείας αποτελεί η εξασφάλιση πρόσβασης σε ανοιχτά δίκτυα νέας γενιάς (NGA) και – όπου είναι εφικτό – η κατασκευή ιδιόκτητων υποδομών.

“Εργαζόμαστε σκληρά για να αναπτύξουμε μοναδικά νέα προϊόντα και υπηρεσίες για τους πελάτες και θα μπορούμε να παρέχουμε στους Έλληνες καταναλωτές κάποια από αυτά αμέσως μετά το καλοκαίρι. Τους επόμενους μήνες θα δείτε σημαντικές αλλαγές αλλά και νέες υπηρεσίες και προϊόντα”, σημείωσε.

Forthnet: Χαμόγελα από τη Nova!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nova, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, ανέφερε πως επιπλέον η εταιρεία πραγματοποιεί επενδύσεις για την κατασκευή νέων υποδομών, την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και συστημάτων πληροφορικής, την ανάπτυξη νέων προϊόντων, τον ανασχεδιασμό του brand Nova και την αναβάθμιση των σημείων επαφής με τους πελάτες.

Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του επενδυτικού της σχεδίου, η United Group προχωρά σε επένδυση επιπλέον €50 εκατομμυρίων στην Nova μέχρι το τέλος του έτους. Το ποσό αυτό προστίθεται στα περισσότερα από €150 εκατομμύρια που επενδύθηκαν το τελευταίο εξάμηνο για την απόκτηση και την αναδιάρθρωση της εταιρείας, ενώ η δεύτερη φάση του πενταετούς επενδυτικού σχεδίου για τη Nova βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

Ο κύριος Γεωργιόπουλος υπογράμμισε το γεγονός πως ένας σημαντικός στόχος της εταιρείας αποτελεί η εξασφάλιση πρόσβασης σε ανοιχτά NGA δίκτυα και – όπου είναι εφικτό – η κατασκευή ιδιόκτητων υποδομών ώστε η Nova να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει έναν ιδανικό συνδυασμό γρήγορου ίντερνετ, νέων τεχνολογιών και κορυφαίου περιεχομένου αλλά και τη καλύτερη εμπειρία χρήστη σε ελληνικές επιχειρήσεις και καταναλωτές.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να αναπτύξουμε μοναδικά νέα προϊόντα και υπηρεσίες για τους πελάτες και θα μπορούμε να παρέχουμε στους Έλληνες καταναλωτές κάποια από αυτά αμέσως μετά το καλοκαίρι. Τους επόμενους μήνες θα δείτε σημαντικές αλλαγές αλλά και νέες υπηρεσίες και προϊόντα», είπε.

«Υπάρχουν τόσα πολλά ακόμα που έρχονται. Είναι μία κομβική στιγμή για όλους εμάς στη Nova», πρόσθεσε ο κος Γεωργιόπουλος, CEO της Nova, ο οποίος ανέλαβε τον Απρίλιο στο πλαίσιο της νέας διοίκησης και εξειδίκευσης που φέρνει η United Group αναβαθμίζοντας την εταιρεία.

Η κα Bloklag δήλωσε πως η United Group, που διαχειρίζεται πολλά από τα πιο επιτυχημένα brands τηλεπικοινωνιών και media της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, έχει εντυπωσιαστεί από τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά.

«Πιστεύουμε ότι η είσοδός μας στην ελληνική αγορά θα τονώσει τον ανταγωνισμό και την καινοτομία, προς όφελος των Ελλήνων καταναλωτών», πρόσθεσε η Victoriya Boklag.

Forthnet: Tα σχέδια για το 2021

Οι επενδύσεις που προβλέπονται για το φέτος έχουν ως στόχο την ενοποίηση και ολοκλήρωση των τεχνολογιών με τις αντίστοιχες του Ομίλου United αλλά και την περαιτέρω βελτίωση και διασφάλιση των προσφερόμενων υπηρεσιών καθώς και τη δημιουργία υποδομών για την παροχή νέων υπηρεσιών.

Ειδικότερα προβλέπονται:

  • H ανάπτυξη νέου οπτικού δικτύου που θα επιτρέψει τη φυσική διασύνδεση με άλλους παρόχους – μέλη του Ομίλου United.
  • Η επαύξηση χωρητικοτήτων Internet εξωτερικού με νέες διασυνδέσεις.
  • H ενεργοποίηση νέων συστημάτων τηλεφωνίας και τιμολόγησης κλήσεων.
  • Η αντικατάσταση της υποδομής IPTV/OTT streaming περιεχομένου από νέα πλατφόρμα που προσφέρει πλήθος νέων λειτουργικών χαρακτηριστικών και χρησιμοποιείται από τα μέλη του Group.
  • Ο λεπτομερής σχεδιασμός και η έναρξη ανάπτυξης των τμημάτων του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ για τα οποία η Εταιρεία έχει κηρυχθεί ανάδοχος.
  • H αναβάθμιση της δικτυακής υποδομής που υποστηρίζει xDSL/FTTx υπηρεσίες (BRAS) σε nx100G για την εξυπηρέτηση της αυξημένης ζήτησης.
  • Η πρόσθετη επέκταση της κάλυψης για την παροχή υπηρεσιών VDSL αλλά και άλλων NGA υπηρεσιών με αυξημένες ταχύτητες (τεχνολογίες vectoring & FTTH).
  • O ανασχεδιασμός και αναβάθμιση υπηρεσιών και δικτυακής ασφάλειας στο Κέντρο Δεδομένων (DC) επιχειρηματικών πελατών στην ΕΧΑΕ αλλά και στο κεντρικό Κέντρο Δεδομένων (DC) των ΙΤ υπηρεσιών της εταιρείας.
  • Η ανάπτυξη και διάθεση της νέας υπηρεσίας Disaster Recovery As a Service για πελάτες – επιχειρήσεις με υψηλές ανάγκες αδιάλειπτης λειτουργίας των συστημάτων τους.
  • Ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών CloudPBX & Unified communications με νέα υποδομή.