Ο «πόλεμος» ξεκίνησε: Δείτε τι χουνέρι έκαναν Nova και Cosmote TV στο Netflix

Netflix: Οι… φωνές Nova και Cosmote TV έπιασαν τόπο και πλέον το Netflix είναι αντιμέτωπο με μια πρωτόγνωρη κατάσταση στην Ελλάδα! Διαβάστε στο xristika.gr τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για πρώτη φορά από την έναρξη των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα το Netflix θα κληθεί να πληρώσει φόρους.

Η πληρωμή θα αφορά το έτος 2020, με βάση τα στοιχεία που θα ανακοινώσει η εταιρεία.

Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί το πάγιο αίτημα του ΟΤΕ και της Forthnet για τη μείωση των συνθηκών άνισου ανταγωνισμού σε σχέση με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των υπηρεσιών streaming και δεν αποδίδουν φόρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται εκ νέου το ενδεχόμενο να ζητηθεί από κάθε εταιρεία που παρέχει συνδρομητικές τηλεοπτικές υπηρεσίες να έχει ξεχωριστή εταιρεία για τη δραστηριότητα αυτή ή να αναρτώνται υποχρεωτικά τα στοιχεία κλάδου.

Netflix: H «χρυσή» σειρά που κόβει επειδή πήγε… άπατη!

Σε μια από τις τεράστιες αστοχίες του Netflix μετατράπηκε το Jupiter’s Legacy, το οποίο έγινε γνωστό πως κόβεται από την streaming υπηρεσία. Έτσι μην περιμένετε να δείτε τη συνέχεια της ιστορίας του Utopian και των υπόλοιπων ηρώων, παρά το ότι άφησε όσους την παρακολούθησαν σε cliffhanger.

Όχι ότι έκλεψε τις εντυπώσεις των θεατών η σειρά που βασίζεται στα ομώνυμα κόμικ του Mark Millar, παρά το ότι βρισκόταν για αρκετές μέρες στα trending του ελληνικού -και όχι μόνο- Netflix.

Ο δημιουργός Mark Millar έκανε την εξής δήλωση, μέσω του Twitter του, στον απόηχο της ακύρωσης της σειράς:

«Είμαι πραγματικά περήφανος για αυτό που κατάφερε η ομάδα μου με το Jupiter’s Legacy και την φοβερή δουλειά που έκαναν στην πρώτη σεζόν. Έχω ερωτηθεί πολλές φορές για το τι σχεδιάζουμε να κάνουμε με αυτόν τον κόσμο και η απάντηση είναι πως θα δούμε τι κάνουν οι super-villains της υπόθεσης» .

Πρακτικά σημαίνει ότι δε θα υπάρξει 2η σεζόν του Jupiter’s Legacy, αλλά το Netflix παραμένει στον κόσμο της Millarworld καθώς ετοιμάζει την σειρά “Supercrooks” που θα ακολουθεί ένα γκρουπ κακών, οι οποίοι σχεδιάζουν μια επική ληστεία. Κάτι σαν το “Η Συμμορία των 11” να συναντά τους X-Men.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του THR και του Borys Kit, το Netflix σπατάλησε γύρω στα $200 εκατομμύρια για την παραγωγή της πρώτης σεζόν, χωρίς φυσικά να καταφέρει τον ανάλογο αντίκτυπο σε κανένα επίπεδο. Συγκριτικά τόσο κοστίζουν περίπου οι ταινίες της Marvel Studios όπως το Iron Man 3 ($200 εκ.), το Black Panther, το Guardians of the Galaxy Vol. 2, το Thor: Ragnarok ($180 εκ.), και το Avengers ($225 εκ.).

Αντίστοιχα στο box office έφεραν εισπράξεις της τάξης των $1.21 δισ. και $1.27 δισ., $863 εκ., $851 εκ. και πάνω από $1.5 δισεκατομμύρια.

Το cast του Jupiter’s Legacy αποτελούνταν από γνωστά ονόματα όπως οι Josh Duhamel (Transformers, Vegas), Leslie Libb και ο Ben Daniels (The Crown) ανάμεσα σε ένα ανσάμπλ νεότερων ηθοποιών. Μετά από αυτές τις εξελίξεις οι ηθοποιοί ενημερώθηκαν πως τερματίστηκαν τα συμβόλαιά τους. Στα highlights του cast συγκαταλέγεται και η ελληνικής καταγωγής Elena Kampouris, που υποδύθηκε την πανίσχυρη και ρέμπελη κόρη του Utopian. Μάλιστα σε συνεντεύξεις τους είχαν αναφερθεί σε μελλοντικές σεζόν της σειράς.

Ωστόσο, το τέλος του Jupiter’s Legacy θα δοθεί μέσω των comics του, καθώς στις 16 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει το τελευταίο του τεύχος.

Netflix: Ετοιμάζει τη δική του πλατφόρμα gaming;

To Netflix φέρεται να εξετάζει την δημιουργία μιας συνδρομητικής υπηρεσίας για gaming τύπου Apple Arcade.

Δεν είναι μυστικό ότι το Netflix δείχνει τα τελευταία χρόνια ενδιαφέρον για την βιομηχανία των videogames με τη μεταφορά πασίγνωστων τίτλων σε σειρές και ταινίες παραγωγής του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί φυσικά το The Witcher.

Ωστόσο, ακούγεται ότι η συνδρομητική υπηρεσία περιεχομένου εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει ένα ακόμα βήμα παραπέρα. Σύμφωνα με το The Information, το Netflix έχει προσεγγίσει αρκετούς βετεράνους της βιομηχανίας του gaming προκειμένου να δημιουργήσει μια συνδρομητική υπηρεσία τύπου Apple Arcade.

Φυσικά, είναι πολύ νωρίς ακόμα για προβλέψεις των τίτλων που θα προσφέρει ή ακόμα και αν θα προχωρήσει σε δικές του παραγωγές.

Είναι πάντως γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει πειραματιστεί με την ιδέα με διαδραστικές εμπειρίες, όπως το Bandersnatch και You v. Wild, ενώ έχει συμμετάσχει και στην παραγωγή παιχνιδιών όπως το Stranger Things 3: The Game.

Με την βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών να αξίζει δισεκατομμύρια, δεν είναι παράλογο από μέρους του Netflix των εκατομμύριων συνδρομητών να επενδύσει σε αυτού του τύπου την ψυχαγωγία. Προς το παρόν, αναμένουμε νεότερα.

Netflix: Τι θα κάνει με τους δανεικούς κωδικούς

«Θα δοκιμάσουμε πολλά πράγματα, αλλά ποτέ δεν θα προχωρήσουμε σε κάτι τόσο δραστικό», αναφέρει ο συν-διευθύνων σύμβουλος του Netflix, Reed Hastings.

Το Netflix αναφέρει ότι δεν λαμβάνει μέτρα που θα αναστατώσουν την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης. Οι ανησυχίες εμφανίστηκαν τον περασμένο μήνα, όταν κάποιοι χρήστες ήρθαν αντιμέτωποι με ένα νέο μέτρο ασφαλείας που μπορεί να αποκλείσει την πρόσβαση σε έναν λογαριασμό Netflix εάν δεν ζείτε στο ίδιο σπίτι με τον συνδρομητή.

Αυτό ώθησε έναν οικονομικό αναλυτή να ρωτήσει τα στελέχη του Netflix κατά τη διάρκεια μιας οικονομικής ενημέρωσης, εάν η εταιρεία στενεύει τα όρια στην κοινή χρήση λογαριασμών. Η απάντηση της πλατφόρμας ήταν ότι διεξήγαγε απλώς έναν έλεγχο ρουτίνας για να εμποδίσει τους μη δικαιούχους να χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς των χρηστών.

«Θα δοκιμάσουμε πολλά πράγματα, αλλά ποτέ δεν θα προχωρήσουμε με κάτι τόσο δραστικό», δήλωσε ο συν-διευθύνων σύμβουλος του Netflix, Reed Hastings.

Ο Hasting συνέχισε λέγοντας ότι η παύση της κοινοποίησης κωδικών πρόσβασης θα αποθάρρυνε πάρα πολλούς νόμιμους χρήστες, οι οποίοι μοιράζονται τους λογαριασμούς τους με άλλα μέλη της οικογένειας.

Ως εκ τούτου οι δοκιμές της εταιρείας σκοπεύουν να σταματήσουν κάποιους να έχουν πρόσβαση σε λογαριασμούς που δεν τους ανήκουν.

Το τελευταίο διάστημα το Netflix αντιμετωπίζει μια επιβράδυνση ανάπτυξης, καθώς το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η εταιρεία μάζεψε μόνο 4 εκατομμύρια συνδρομητές, σε σχέση με τα 15 εκατομμύρια που είχε κερδίσει πριν από ένα χρόνο.

Ωστόσο αναφέρει ότι η πανδημία ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησε πιθανώς στην άνευ προηγουμένου αύξηση των χρηστών στην υπηρεσία πέρυσι.

Ο COVID-19 ήταν επίσης υπεύθυνος για τη διακοπή πολλών παραγωγών σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες.

Έτσι, η εταιρεία έχει «μια ελαφρύτερη» γκάμα περιεχομένου, που δεν ευνοεί ιδιαίτερα την ανάπτυξη της βάσης των χρηστών κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Μια αυστηρή παύση της κοινής χρήσης των κωδικών πρόσβασης, θα μπορούσε να αναγκάσει ορισμένους χρήστες που εκμεταλλεύονται τους λογαριασμούς άλλων, να γίνουν συνδρομητές.

Όμως τα στελέχη του Netflix δήλωσαν ότι προτιμούν να μην καταφεύγουν σε δραστικά μέτρα.

Αντίθετα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο προϊόντων της πλατφόρμας, Greogory Peters, προσπαθούν να βρουν τρόπους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών τους, στις σωστές τιμές και με χαρακτηριστικά που θα τους προσελκύουν με φυσικό τρόπο.