Μετρητά τέλος: Αλλάζουν όλα στις συναλλαγές μας

Μετρητά: «Έκρηξη» για τις ψηφιακές πληρωμές στα 6,6 τρισ. δολάρια το 2021 έφερε η πανδημία. Τα ψηφιακά πορτοφόλια αλλάζουν τη ζωή μας. Όσα πρέπει να ξέρετε στο xristika.gr.

Άλμα 40% στη διεθνή βιομηχανία ψηφιακών πληρωμών την διετία 2020 – 2021, θα φέρει η πανδημική κρίση.

Αν και προ πανδημίας οι πληρωμές χωρίς μετρητά αποτελούσαν μια ελκυστική εναλλακτική για δισεκατομμύρια ανθρώπων, η κοινωνική αποστασιοποίηση έκανε ακόμη περισσότερο κόσμο, σε χώρες τόσο αναπτυγμένες όσο και αναδυόμενες, να στραφεί στις ανέπαφες πληρωμές. Στο πλαίσιο αυτό, η αξία των ψηφιακών πληρωμών παγκοσμίως αναμένεται να φτάσει τα 6,6 τρισ. δολάρια το 2021, σημειώνοντας αύξηση 40% το 2021 μέσα σε δύο χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της Finaria.it.

Η διεθνής βιομηχανία των ψηφιακών πληρωμών έχει γνωρίσει πολλές καινοτομίες τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών πορτοφολιών, των P2P πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου, των πληρωμών σε πραγματικό χρόνο και των κρυπτονομισμάτων. Όλες αυτές, οι εύκολες στη χρήση, μέθοδοι πληρωμών χωρίς μετρητά προσέλκυσαν πολλούς χρήστες.

Μεγάλοι παίκτες όπως π.χ. οι Amazon, PayPal, Apple, Facebook επενδύουν συνεχώς σημαντικά κεφάλαια για λύσεις πληρωμών online και μέσω κινητού τηλεφώνου, ενώ η συντελούμενη μετάβαση σε online οικοσυστήματα αγορών (shopping ecosystems) έχει δημιουργήσει το έδαφος για νέα επιχειρηματικά μοντέλα και ευκαιρίες για τις μεθόδους ψηφιακών πληρωμών.

Το 2017, ολόκληρη η βιομηχανία ψηφιακών πληρωμών ξεπερνούσε σε αξία τα 3 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με έρευνα της Statista. Μέχρι το τέλος του 2019, αυτό το νούμερο είναι ενισχυθεί κατά 55%, ανεβάζοντας την αξία των ψηφιακών πληρωμών διεθνώς άνω των 4,7 τρισ. δολ., με συνεχή αυξητική τάση. Οι στατιστικές δείχνουν ότι η βιομηχανία των διεθνών ψηφιακών πληρωμών έφτασε τα 5,4 τρισ. δολάρια το 2020, με περίπου 16% αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο κλάδος αναμένεται να συνεχίσει την εντυπωσιακή ανάπτυξή του το 2021, με νέο άλμα 22% στην αξία των συναλλαγών, οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν τα 6,6 τρισ. δολάρια. Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η αγορά των ψηφιακών πληρωμών αναμένεται να φτάσει σε αξία τα 10,5 τρισ. δολάρια.

Με αξία διεθνών συναλλαγών της τάξεως των 4,2 τρις. δολ. το 2021, ο τομέας του ψηφιακού εμπορίου θα είναι αυτός που θα έχει μακράν το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των ψηφιακών πληρωμών. Η υψηλή συναλλακτική αξία του ψηφιακού εμπορίου οφείλεται στον μεγάλο αριθμό προϊόντων και υπηρεσιών που αγοράζονται online. Περιλαμβάνει όλο το ηλεκτρονικό εμπόριο (eCommerce), τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (eServices) και τις συναλλαγές ψηφιακών μέσων (digital media) ή κρατήσεις στο eTravel. Ολόκληρος ο τομέας προβλέπεται ότι θα αναπτυχθεί μέχρι το 2025 κατά περίπου 40%, φτάνοντας σε αξία τα 5,8 τρις. δολ.

Οι πληρωμές μέσω Mobile POS αναμένεται να συμβάλουν κατά 37% ή περίπου 2,5 τρισ. δολάρια στην αξία των ψηφιακών πληρωμών το 2021. Τα προσεχή χρόνια, οι πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου θα γνωρίσουν εντυπωσιακή αύξηση, με άλμα έως 90% στην αξία των συναλλαγών, οι οποίες αναμένεται να φτάσουν τα 4,6 τρισ. δολάρια μέχρι το 2025.

Η Ευρώπη είναι εκείνη που θα σημειώσει την μεγαλύτερη ανάπτυξη στις ψηφιακές πληρωμές.

Τα προηγούμενα χρόνια, η Κίνα και οι ΗΠΑ εξελίχθηκαν στις ηγέτιδες των παγκόσμιων αγορών ψηφιακών πληρωμών, με την Ευρώπη να έχει σημαντικά μικρότερη συμβολή.

Σύμφωνα με την έρευνα της Statista, η βιομηχανία ψηφιακών πληρωμών της Κίνας, μεγαλύτερης διεθνώς, αναμένεται να φτάσει σε αξία συναλλαγών τα 2,9 τρις. δολ. το 2021, με αύξηση 16,8% μέσα σε ένα έτος. Η αγορά των ΗΠΑ ακολουθεί με αξία ψηφιακών πληρωμών 1,26 τρις. δολ. και αύξηση 22,6% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Εντούτοις, η Ευρώπη είναι εκείνη που θα γνωρίσει την πιο εντυπωσιακή αύξηση ψηφιακών πληρωμών φέτος, με την αξία τους να αυξάνεται κατά 28,3%, σε 1,17 τρισ. δολάρια. Μέχρι το 2025, η ευρωπαϊκή αγορά ψηφιακών πληρωμών αναμένεται να φτάσει σε αξία τα 1,95 τρισ. δολ.

Με αξία ψηφιακών πληρωμών 271,4 δισ. δολάρια το 2021, το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι η μεγαλύτερη αγορά στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ακολουθούμενη από τη Γερμανία με αξία ψηφιακών πληρωμών στα 178,2 δισ. δολάρια.

Η έρευνα της Statista αποκαλύπτει ότι παρά τα υψηλά διψήφια ποσοστά αύξησης των ψηφιακών πληρωμών στον Δυτικό κόσμο, ανάλογη ανάπτυξη της αγοράς θα σημειωθεί τα επόμενα χρόνια και στην Ανατολή, ωθούμενη από τις πρώτες σε κινητά τηλέφωνα χώρες, ειδικά την Κίνα.

Οι στατιστικές δείχνουν επίσης ότι οι περισσότεροι χρήστες του ψηφιακού εμπορίου, ή 987 εκατομμύρια, ζουν στην Κίνα. Μέχρι το 2025, αυτό το νούμερο αναμένεται να ξεπεράσει τα 1,2 δισεκατομμύρια. Ωστόσο, οι χρήστες στις ΗΠΑ είναι εκείνοι που παράγουν τη μεγαλύτερη μέση αξία συναλλαγών στο ψηφιακό εμπόριο. Αυτή διαμορφώθηκε σε 2.590 δολ. το 2020 και όπως δείχνουν τα στοιχεία της Statista, το ποσό αυτό θα φτάσει τα 3.000 δολάρια το 2021 και τα 3.751 δολάρια μέχρι το 2025.

Μετρητα: Έτσι θα κάνουμε πλέον τις συναλλαγές μας

Ο απόλυτος οδηγός για γρήγορες, εύκολες και ασφαλείς συναλλαγές με Android συσκευές και κάρτα Ticket Restaurant®. Όσα πρέπει να ξέρετε στο xristika.gr.

Οι αλλαγές που βιώσαμε το 2020 με αφορμή την πανδημία άλλαξαν την καθημερινότητά μας και ταυτόχρονα μας έφεραν ακόμα πιο κοντά στην τεχνολογία.

Οι digital λύσεις είναι πλέον σύμμαχος, τα smartphones μετατράπηκαν σε «εργαλεία» και οι mobile πληρωμές έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της νέας πραγματικότητας στην ψηφιακή εποχή.

Η ασφάλεια των κινήσεων και των συναλλαγών μας όμως είναι μία παράμετρος αδιαπραγμάτευτη στο ψηφιακό αυτό περιβάλλον. Για αυτό τον λόγο όλο και περισσότεροι αποκτούν το δικό τους «ψηφιακό πορτοφόλι».

Η υπηρεσία Edenred Pay είναι το ψηφιακό πορτοφόλι των καρτών της Edenred που μεταμορφώνει το Android κινητό σας σε μέσο ανέπαφων πληρωμών, απλά χρησιμοποιώντας την εφαρμογή MyEdenred®.

Με σταθερή δέσμευση στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της, και διαρκή εξέλιξη και καινοτομία, η Edenred, η κορυφαία πλατφόρμα υπηρεσιών και πληρωμών και καθημερινός συνεργάτης για τον επιχειρηματικό κόσμο, φέρνει στην Ελλάδα το Edenred Pay, το ψηφιακό πορτοφόλι για κατόχους καρτών Ticket Restaurant® με Android συσκευή.

Σε συνέχεια του Apple Pay, τώρα και οι κάτοχοι Android συσκευών έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις καθημερινές τους συναλλαγές με την Ticket Restaurant® κάρτα τους, πλησιάζοντας απλά την Android συσκευή τους στο POS! Μπορείτε να κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή MyEdenred® στην Android συσκευή σας και να ζήσετε τη νέα εμπειρία mobile πληρωμών!

Ποιές είναι οι συμβατές συσκευές;

Η υπηρεσία Edenred Pay είναι διαθέσιμη σε Android κινητά (Samsung, Huawei, Xiaomi, OnePlus, LG, Sony) που διαθέτουν NFC λειτουργία. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία Edenred Pay για πληρωμές μέσω κινητού σε οποιοδήποτε smartphone με Android 5.0 και πάνω που διαθέτει τεχνολογία NFC.

Σημείωση: Το Huawei P8 Lite δεν υποστηρίζει την υπηρεσία Edenred Pay.

Εάν έχετε iOS συσκευή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Apple Pay για να πραγματοποιείτε πληρωμές με το κινητό σας.

Ποιές είναι οι συμβατές κάρτες;

Οι κάρτες Ticket Restaurant® είναι συμβατές με την υπηρεσία Edenred Pay.

Πώς ενεργοποιώ το Edenred Pay;

Εγκαταστήστε την εφαρμογή MyEdenred® στο Android κινητό σας και προσθέστε την ενεργή σας κάρτα Ticket Restaurant®

Επιλέξτε την ενεργή κάρτα Ticket Restaurant® από τη λίστα των καρτών

Επιλέξτε Εγκατάσταση Edenred Pay

Διαβάστε και αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης

Έτοιμοι για συναλλαγές!

Πώς πραγματοποιώ συναλλαγές με Edenred Pay;

Ξεκλειδώστε το κινητό σας, με τον τρόπο που έχετε επιλέξει (δακτυλικό αποτύπωμα, μοτίβο, κωδικός PIN)

Πλησιάστε το κινητό σας επάνω από το τερματικό (POS)

Μόλις πραγματοποιηθεί η συναλλαγή, εμφανίζεται στην εφαρμογή MyEdenred®

*Σιγουρευτείτε ότι η λειτουργία NFC είναι ενεργοποιημένη και ότι έχετε θέσει το Edenred Pay ως προεπιλεγμένο wallet.

Διαβάστε όλα τα νέα στο topics.gr