Μετρητά τέλος! Έτσι θα κάνουμε πλέον τις συναλλαγές μας

Μετρητά: Η εποχή των ψηφιακών πορτοφολιών απελευθερώνει τις mobile πληρωμές.

Ο απόλυτος οδηγός για γρήγορες, εύκολες και ασφαλείς συναλλαγές με Android συσκευές και κάρτα Ticket Restaurant®. Όσα πρέπει να ξέρετε στο xristika.gr.

Οι αλλαγές που βιώσαμε το 2020 με αφορμή την πανδημία άλλαξαν την καθημερινότητά μας και ταυτόχρονα μας έφεραν ακόμα πιο κοντά στην τεχνολογία.

Οι digital λύσεις είναι πλέον σύμμαχος, τα smartphones μετατράπηκαν σε «εργαλεία» και οι mobile πληρωμές έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της νέας πραγματικότητας στην ψηφιακή εποχή.

Η ασφάλεια των κινήσεων και των συναλλαγών μας όμως είναι μία παράμετρος αδιαπραγμάτευτη στο ψηφιακό αυτό περιβάλλον. Για αυτό τον λόγο όλο και περισσότεροι αποκτούν το δικό τους «ψηφιακό πορτοφόλι».

Η υπηρεσία Edenred Pay είναι το ψηφιακό πορτοφόλι των καρτών της Edenred που μεταμορφώνει το Android κινητό σας σε μέσο ανέπαφων πληρωμών, απλά χρησιμοποιώντας την εφαρμογή MyEdenred®.

Με σταθερή δέσμευση στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της, και διαρκή εξέλιξη και καινοτομία, η Edenred, η κορυφαία πλατφόρμα υπηρεσιών και πληρωμών και καθημερινός συνεργάτης για τον επιχειρηματικό κόσμο, φέρνει στην Ελλάδα το Edenred Pay, το ψηφιακό πορτοφόλι για κατόχους καρτών Ticket Restaurant® με Android συσκευή.

Σε συνέχεια του Apple Pay, τώρα και οι κάτοχοι Android συσκευών έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις καθημερινές τους συναλλαγές με την Ticket Restaurant® κάρτα τους, πλησιάζοντας απλά την Android συσκευή τους στο POS! Μπορείτε να κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή MyEdenred® στην Android συσκευή σας και να ζήσετε τη νέα εμπειρία mobile πληρωμών!

Δείτε επίσης:

Σεισμός στην αγορά: «Tο μεγάλο μπαμ» – Εξέλιξη – «βόμβα» με τον Σκλαβενίτη

Η έκτακτη ανακοίνωση της Vodafone που τους τρέλανε όλους – Απίθανη προσφορά

«Λουκέτο» σε κορυφαία ελληνική εταιρεία – Εξαγοράζεται από Τούρκους

Ποιές είναι οι συμβατές συσκευές;

Η υπηρεσία Edenred Pay είναι διαθέσιμη σε Android κινητά (Samsung, Huawei, Xiaomi, OnePlus, LG, Sony) που διαθέτουν NFC λειτουργία. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία Edenred Pay για πληρωμές μέσω κινητού σε οποιοδήποτε smartphone με Android 5.0 και πάνω που διαθέτει τεχνολογία NFC.

Σημείωση: Το Huawei P8 Lite δεν υποστηρίζει την υπηρεσία Edenred Pay.

Εάν έχετε iOS συσκευή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Apple Pay για να πραγματοποιείτε πληρωμές με το κινητό σας.

Ποιές είναι οι συμβατές κάρτες;

Οι κάρτες Ticket Restaurant® είναι συμβατές με την υπηρεσία Edenred Pay.

Πώς ενεργοποιώ το Edenred Pay;

Εγκαταστήστε την εφαρμογή MyEdenred® στο Android κινητό σας και προσθέστε την ενεργή σας κάρτα Ticket Restaurant®

Επιλέξτε την ενεργή κάρτα Ticket Restaurant® από τη λίστα των καρτών

Επιλέξτε Εγκατάσταση Edenred Pay

Διαβάστε και αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης

Έτοιμοι για συναλλαγές!

Πώς πραγματοποιώ συναλλαγές με Edenred Pay;

Ξεκλειδώστε το κινητό σας, με τον τρόπο που έχετε επιλέξει (δακτυλικό αποτύπωμα, μοτίβο, κωδικός PIN)

Πλησιάστε το κινητό σας επάνω από το τερματικό (POS)

Μόλις πραγματοποιηθεί η συναλλαγή, εμφανίζεται στην εφαρμογή MyEdenred®

*Σιγουρευτείτε ότι η λειτουργία NFC είναι ενεργοποιημένη και ότι έχετε θέσει το Edenred Pay ως προεπιλεγμένο wallet.

Μετρητά: Τέλος τα μετρητά στις εφορίες – Πώς θα γίνονται πλέον οι πληρωμές

Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή μπαίνει οριστικό τέλος στις συναλλαγές με μετρητά στις Εφορίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση ορίζεται ότι οφειλές προς το Δημόσιο, από οποιαδήποτε αιτία, οι οποίες, κατ’ εξαίρεση, εξακολουθούν να εισπράττονται από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τα Ελεγκτικά Κέντρα, καταβάλλονται υποχρεωτικά με επιταγές ή με τη χρήση καρτών πληρωμών.

Διευκρινίζεται ότι μόνο σε εξαιρετικές και απολύτως δικαιολογημένες περιπτώσεις, όταν συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία είσπραξης με επιταγές ή με τη χρήση καρτών πληρωμών καθώς και στις περιπτώσεις ύπαρξης επείγουσας ανάγκης, επιτρέπεται η είσπραξη με μετρητά για ποσό καταβολής που δεν υπερβαίνει τα 100 ευρώ, κατόπιν έγγραφης έγκρισης του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ή του Ελεγκτικού Κέντρου επί του σώματος του αποδεικτικού είσπραξης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη με γνώμονα το ότι η αύξηση των συναλλαγών με επιταγές και πιστωτικές – χρεωστικές κάρτες έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των κινδύνων κλοπής και ληστείας, τόσο κατά τη μεταφορά των χρημάτων στις εφορίες όσο και κατά την ώρα της συναλλαγής, αλλά και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων.

Μετρητά: «Παγώνουν» οι οφειλές

Στο μεταξύ παγώνει η πληρωμή οφειλών προς την Εφορία για επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή, καθώς επίσης και για τους εργαζομένους που έχουν είναι σε αναστολή συμβάσεων. Οι παραπάνω θα έχουν τη δυνατότητα και αυτό τον μήνα να μην πληρώσουν τη δόση ή τις δόσεις ρυθμίσεων τμηματικής εξόφλησης οφειλών οι οποίες κανονικά θα πρέπει να εξοφληθούν έως τις 31 Ιανουαρίου.

Οι δόσεις των ρυθμίσεων του Ιανουαρίου που θα «παγώσουν» θα μεταφερθούν για πληρωμή στο τέλος των υπολοίπων μηνιαίων δόσεων που ακολουθούν.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο πάντως και για τις άλλες υποχρεώσεις, όπως ο φόρος εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ. Έτσι στην ώρα τους και συγκεκριμένα μέχρι το τέλος του μήνα, θα πρέπει να πληρωθούν η 7η δόση του φόρου εισοδήματος και η 5η δόση του ΕΝΦΙΑ. Για τους φόρους αυτούς δεν αναμένεται να ανασταλεί η πληρωμή τους, όπως άλλωστε συνέβη τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Όσοι δυσκολεύονται να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, έχουν τη δυνατότητα να τις ρυθμίσουν με την πάγια ρύθμιση σε έως 24 μηνιαίες δόσεις αν πρόκειται για τακτικές οφειλές (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος) ή σε 48 μηνιαίες δόσεις αν πρόκειται για έκτακτες οφειλές (φόρος κληρονομιάς κ.α.).

Οι υποχρεώσεις όμως για νοικοκυριά και επιχειρήσεις συσσωρεύονται στην περίοδο της πανδημίας και όλοι αναμένουν μία γενναία ρύθμιση, μετά το τέλος της.

Αυτό μοιάζει μονόδρομος, αφού ένας μεγάλος όγκος υποχρεώσεων έχουν μεταφερθεί για μετά την 1η Μαΐου, κάτι που είναι αδύνατο να ικανοποιηθεί.

Δείτε επίσης:

Σεισμός στην αγορά: «Tο μεγάλο μπαμ» – Εξέλιξη – «βόμβα» με τον Σκλαβενίτη

Η έκτακτη ανακοίνωση της Vodafone που τους τρέλανε όλους – Απίθανη προσφορά

«Λουκέτο» σε κορυφαία ελληνική εταιρεία – Εξαγοράζεται από Τούρκους