iPhone και Android γίνονται ένα! Η ανακοίνωση που ταράζει

Μία συγκλονιστική αλλαγή θα έρθει για τους χρήστες iPhone και Android. Η αλλαγή θα αφορά στα sms που στέλνουν οι χρήστες των εταιρειών.

Η ανταλλαγή ενός sms ανάμεσα σε έναν χρήστη iPhone και σε έναν χρήστη κινητού Android χρεωνόταν κανονικά, ενώ δεν ίσχυε το ίδιο για τους χρήστες ανάμεσα στα iPhone, οι οποίοι αντάλλαζαν sms εντελώς δωρεάν.

Πλέον, σε λίγο καιρό και οι χρήστες iPhone και Android θα κάνουν το ίδιο, δηλαδή, δεν θα χρεώνονται. Προϋπόθεση να είναι και οι δύο συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Apple, η υποστήριξη του συστήματος ανταλλαγής μηνυμάτων RCS, θα προστεθεί εντός του 2024 στις ήδη υπάρχουσες συσκευές, μέσω αναβάθμισης.

«Προς τα τέλη του επόμενου έτους θα προσθέσουμε υποστήριξη για το RCS Universal πρότυπο το οποίο εκδίδει η GSM Association. Πιστεύουμε ότι το RCS Universal Profile θα προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία διαλειτουργικότητας σε σύγκριση με τα SMS ή τα MMS. 

»Αυτό θα λειτουργήσει παράλληλα με το iMessage, το οποίο θα συνεχίσει να αποτελεί την καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων για τους χρήστες της Apple», προσθέτει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αυτή, έρχεται έπειτα από χρόνιες πιέσεις της Google, της Samsung αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να υποστηριχθεί από τον κολοσσό αυτό το σύστημα, καθώς πλέον είναι το πιο διαδεδομένο.

Μέχρι τώρα ουσιαστικά η Apple, παρείχε αυτή την δυνατότητα μόνο στους δικούς της χρήστες, την εναλλαγή δηλαδή δωρεάν μηνυμάτων, και έμεναν εκτός οι χρήστες Android.

Με τη χρήση του συγκεκριμένου συστήματος, η αλληλεπίδραση των χρηστών Android και iPhone, θα είναι περίπου ίδια με αυτή στο iMessage, προσφέροντας δυνατότητας όπως, οι ειδοποιήσεις παράδοσης («διαβάστηκε»), η ένδειξη ότι πληκτρολογεί ο χρήστης, η καλύτερη ποιότητα βίντεο και φωτογραφίας, ενώ θα προστεθεί και η δυνατότητα κοινοποίησης της τοποθεσίας

Ακόμη ένα σοκ για χιλιάδες κατόχους iPhone: Δείτε τι έχει συμβεί

iPhone 15: Ακόμη ένα πρόβλημα για το κινητό τους θα αντιμετωπίσουν χιλιάδες κάτοχοι iPhone 15, καθώς μετά το πρόβλημα της υπερθέρμανσης έχει προκύψει και πρόβλημα στη φόρτιση.

Συγκεκριμένα το νέο πρόβλημα εντοπίζεται στους κατόχους BMW που φορτίζουν το iPhone 15 στην ασύρματη βάση φόρτισης του οχήματος τους.

Πάρα πολλά ήταν τα παράπονα την περασμένη εβδομάδα, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες BMW παραπονέθηκαν ότι το τσιπ NFC του iPhone 15 τους δεν λειτουργεί πλέον μετά τη φόρτιση της συσκευής με την ασύρματη βάση φόρτισης του οχήματός τους.

Πολλά από τα παράπονα δημοσιεύτηκαν στα social media, με τους αγανακτησμένους κατόχους iPhone να ζητούν λύση.

Οι πελάτες που επηρεάζονται λένε ότι το iPhone μεταβαίνει σε λειτουργία ανάκτησης δεδομένων με λευκή οθόνη και το τσιπ NFC δεν είναι πλέον λειτουργικό μετά την επανεκκίνηση της συσκευής.

Tο τσιπ NFC χειρίζεται λειτουργίες όπως το Apple Pay και τα ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου. Οι επηρεαζόμενοι χρήστες λαμβάνουν ένα μήνυμα σφάλματος “Δεν ήταν δυνατή η ρύθμιση του Apple Pay” στην εφαρμογή Wallet και δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος επίλυσης του προβλήματος. Ορισμένοι αναφέρουν ότι η Apple αντικατέστησε το iPhone τους αφού επιβεβαίωσε ότι το τσιπ NFC είχε πρόβλημα, αλλά και το νέο iPhone είναι στη συνέχεια ευάλωτο στο ίδιο πρόβλημα, επομένως δεν υπάρχει μόνιμη λύση προς το παρόν.

Αν και για την ώρα οι καταγγελίες έχουν γίνει από χρήστες iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, είναι πιθανό να επηρεάζονται και τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus, επομένως οι κάτοχοι οποιουδήποτε μοντέλου iPhone 15 καλό θα είναι να χειρίζονται προσεκτικά τις συσκευές τους μέχρι να βρεθεί κάποια λύση. Επίσης, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια μοντέλα BMW επηρεάζονται, και εδώ θα πρέπει όλοι να προσέχουν.

Apple: Σάλος με iPhone 15 – Πώς θα λύσει το πρόβλημα

Apple: Πού οφείλεται η υπερθέρμανση του iPhone 15. Πώς θα λύσει το πρόβλημα η εταιρεία και τι συστήνει στους χρήστες. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Ένα σημαντικό πρόβλημα παρουσίασαν τα iPhone 15, με τους χρήστες να δηλώνουν ότι τα κινητά τους υπερθεμαίνονται, φθάνοντας ακόμα και στους 43 βαθμούς Κελσίου., όταν τα χρησιμοποιούν.

Την αιτία της υπερθέρμανσης του νέου iPhone εντόπισε η Apple, πρόκειται για συνδυασμό σφαλμάτων στο iOS 17, και προβλημάτων στη χρήση των εφαρμογών, που χρειάζονται επιπλέον επεξεργασία και συνεπώς παράγουν θερμότητα.

Ο τεχνολογικός κολοσσός δήλωσε ότι θα εκδώσει μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα υπερθέρμανσης στα τελευταία μοντέλα iPhone 15, που κυκλοφόρησαν πριν από λίγες ημέρες.

«Έχουμε εντοπίσει μερικές συνθήκες που μπορεί να προκαλέσουν το iPhone να λειτουργεί πιο ζεστά από το αναμενόμενο. Η συσκευή μπορεί να υπερθερμαίνεται κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών μετά τη ρύθμιση λόγω της αυξημένης δραστηριότητας στο παρασκήνιο.

Έχουμε επίσης εντοπίσει ένα σφάλμα στο iOS 17 που επηρεάζει ορισμένους χρήστες και θα αντιμετωπιστεί με μια ενημέρωση λογισμικού.

Ένα άλλο ζήτημα αφορά ορισμένες πρόσφατες ενημερώσεις εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών που προκαλούν υπερφόρτωση του συστήματος.

Συνεργαζόμαστε με τους προγραμματιστές αυτών των εφαρμογών για διορθώσεις που βρίσκονται στη διαδικασία διάθεσης» σημειώνει εκπρόσωπος της Apple.

Αφού η Apple κυκλοφόρησε τα νέα μοντέλα iPhone 15 νωρίτερα αυτό το μήνα, τα παράπονα των χρηστών στα φόρουμ του Ομίλου, και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ότι και τα τέσσερα μοντέλα μπορεί να υπερθερμανθούν περισσότερο από το αναμενόμενο κατά τη χρήση.

Το πρόβλημα με την υπερθέρμανση των νέων μοντέλων δεν σχετίζεται με το σχεδιασμό του πλαισίου τιτανίου, δήλωσε η Apple. Η Apple δήλωσε ότι μια επικείμενη ενημέρωση iOS 17 για την αντιμετώπιση του προβλήματος δεν θα μειώσει την απόδοση των συσκευών.

Ο ιστότοπος της Apple αναφέρει ότι οι χρήστες ενδέχεται να παρατηρήσουν ότι τα τηλέφωνα αισθάνονται πιο ζεστά όταν ρυθμίζονται από ένα αντίγραφο ασφαλείας, όταν φορτίζουν ασύρματα, όταν χρησιμοποιούν εφαρμογές ή παιχνίδια με υψηλή γραφική απόδοση ή όταν μεταδίδουν βίντεο υψηλής ποιότητας.

Η Apple αναφέρει ότι είναι φυσιολογικό οι συσκευές να υπερθερμαίνονται όταν χρησιμοποιούνται έντονα, και αν τα iPhone δεν εμφανίζουν προειδοποίηση θερμοκρασίας, είναι ασφαλή για χρήση.

Τα νέα iPhones σημειώνουν καλές πωλήσεις στις πρωτες ημέρες της κυκλοφορίας τους και σε αρκετά καταστήματα σχηματίζονται μεγάλες ουρές, ειδικά την πρώτη ημέρα.

Το πρόβλημα θερμότητας του iPhone 15′s θα μπορούσε να βλάψει τις πωλήσεις. Η Apple έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν προβλήματα λανσαρίσματος υψηλού προφίλ, αλλά δεν έχουν επηρεάσει σοβαρά τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της εταιρείας.