iPhone: «Λύγισε» η Apple – Αυτό δεν το περίμενε κανείς

iPhone: Πώς η Apple «λύγισε» απέναντι στην Ε.Ε. Έρχεται μια μεγάλη αλλαγή στο νέο iPhone. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την παρουσίαση των νέων προϊόντων της Apple, μια διοργάνωση η οποία ανέκαθεν τραβούσε το ενδιαφέρον των φανατικών χρηστών.

Στο πλαίσιο του «Wonderlust», της εκδήλωσης του τεχνολογικού κολοσσού που θα λάβει χώρα στις 12 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να παρουσιαστεί μεταξύ άλλων το πολυαναμενόμενο νέο iPhone 15 και η εκδοχή του Pro.

Στο καινούργιο iPhone οι ενδιαφερόμενοι χρήστες κατά πάσα πιθανότητα θα δουν για πρώτη φορά στην ιστορία της συσκευής μία βασική αλλαγή: θύρα USB-C.

Η αλλαγή των καλωδίων της εταιρείας φημολογείται εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο, ιδίως αφότου ο επικεφαλής Marketing, Greg Joswiak, είχε πέρυσι αφήσει να εννοηθεί ότι η Apple το εξετάζει σοβαρά.

Εφόσον πράγματι παρουσιαστούν νέες θύρες για iPhone -και ενδεχομένως για τα AirPods- στο «Wonderlust», τότε θα κλείσει ένα μεγάλο κεφάλαιο αντιπαράθεσης μεταξύ Apple και E.E., με την εταιρεία να υποχωρεί.

Ειδικότερα, το συμβούλιο των υπουργών περιβάλλοντος της Ε.Ε. έδωσε πέρυσι την τελική έγκριση στην οδηγία για τον κοινό φορτιστή, ο οποίος αφορά μία ευρεία γκάμα ηλεκτρονικών συσκευών.

Η οδηγία αυτή, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή τον Δεκέμβριο του 2024, ουσιαστικά «φωτογραφίζει» την Apple, καθώς σε αντίθεση με ανταγωνιστικές εταιρείες, ορισμένες από τις συσκευές της -συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων iPhone- εξακολουθούν να χρησιμοποιούν καλώδιο Lightning.

iPhone: Στροφή της Apple

«Προφανώς θα πρέπει να συμμορφωθούμε», είχε δηλώσει πέρυσι ο Joswiak στο πλαίσιο του συνεδρίου Tech Live της Wall Street Journal, χωρίς να διευκρινίσει εάν η συμμόρφωση αυτή θα γίνει στα προϊόντα του 2023 ή του 2024.

Η στάση του Joswiak καταδείκνυε πάντως απότομη στροφή της εταιρείας, η οποία είχε διαμαρτυρηθεί έντονα εναντίον της ευρωπαϊκής οδηγίας.

Ενδεικτικά, τον Σεπτέμβριο του 2021 εκπρόσωπος της Apple είχε δηλώσει στο BBC:

«Αυστηροί κανόνες που απαιτούν μόνο έναν τύπο φόρτισης πνίγουν την καινοτομία αντί να την ενθαρρύνουν, το οποίο με τη σειρά του θα βλάψει τους καταναλωτές στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Η Apple έχει βέβαια τη δυνατότητα να διανέμει διαφορετικά προϊόντα στην Ευρώπη, τα οποία θα συμμορφώνονται με τους κανόνες του μπλοκ. Πρόκειται όμως για εξαιρετικά κοστοβόρο, περίπλοκο και συνεπώς σχετικά απίθανο σενάριο.

Για τους χρήστες των συσκευών Apple, ο κοινός φορτιστής σημαίνει ότι θα μπορούν να χρησιμοποιούν ένα καλώδιο για iPad, Mac, iPhone και άλλα προϊόντα.

Συνολικά, όμως, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ε.Ε., με τον καθορισμό ενός κοινού φορτιστή για όλες τις εταιρείες και συγκεκριμένους τύπους συσκευών οι καταναλωτές θα εξοικονομούν έως και 250 εκατ. ευρώ τον χρόνο από αχρείαστες αγορές. Επίσης, υπολογίζεται πως τα απόβλητα θα μειωθούν κατά 11.000 τόνους ετησίως.

iPhone: Πότε έρχεται το iPhone 15 και πόσο θα κοστίζει

Η μετάβαση σε USB-C μπορεί να είναι μία καθοριστική αλλαγή, ενώ ας σημειωθεί ότι αυτή η πιθανή κίνηση έρχεται ως απάντηση στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Με ανυπομονησία αναμένουν την παρουσίαση του νέου iPhone οι χρήστες των προϊόντων Apple, με την εκδήλωση να είναι προγραμματισμένη για τις 12 Σεπτεμβρίου.

Όπως είναι φυσικό έχουν κυκλοφορήσει φήμες και διαρροές για τα καινούρια χαρακτηριστικά του νέου iPhone 15 με τους χρήστες να ανυπομονούν να τα γνωρίσουν.

Μία από τις πρώτες ενδείξεις για το τι να περιμένουν οι χρήστες του  έχει να κάνει με την αλλαγή στην παλέτα των χρωμάτων των νέων iPhone, καθώς αναμένονται οι κλασικές μπλε και μαύρες επιλογές, αλλά και μια νέα φυσική απόχρωση τιτανίου και μια παραλλαγή σε ασημί χρώμα.

Οι πρώτες φήμες αναφέρουν ότι το νέο μοντέλο δεν θα κυκλοφορήσει σε χρυσό.

Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, φέτος η μετάβαση σε USB-C μπορεί να είναι μία καθοριστική αλλαγή, ενώ ας σημειωθεί ότι αυτή η πιθανή κίνηση έρχεται ως απάντηση στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου το USB-C πρόκειται να γίνει το πρότυπο για όλα τα tablet και τα smartphones που πωλούνται από το επόμενο έτος.

Η ενοποίηση του συνδέσμου σε όλη τη γκάμα των προϊόντων της θα εξορθολογίσει σίγουρα τις προσφορές της Apple και ενδεχομένως θα υποδηλώσει μια ευρύτερη απομάκρυνση από την κλασική θύρα Lightning.

Το Engadget επισημαίνει επίσης την πιθανότητα λεπτότερων πλαισίων και ενός πλαισίου τιτανίου. Οι χρήστες ενδέχεται επίσης να πρέπει να επιλέξουν το iPhone 15 Pro αν θέλουν σύνδεση Wi-Fi 6E. Επίσης, μέχρι αυτή τη στιγμή γίνεται λόγος για πιθανά μοντέλα “Ultra” που θα προστεθούν στη σειρά.

Τα νέα Pro θα έχουν τις περισσότερες αναβαθμίσεις, από μεγάλες βελτιώσεις στην κάμερα, περισσότερη RAM, νέο ισχυρότερο και πιο αποδοτικό επεξεργαστή, μέχρι και νέα κατασκευή από τιτάνιο.

Η πληθώρα αυτών των αλλαγών και των νέων χαρακτηριστικών αναμένεται να συνοδευτεί όμως και από μια αύξηση της τιμής, αφού υπάρχουν φήμες πως τα νέα iPhone θα είναι ακριβότερα από ποτέ.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες του Ming-Chi Kuo, ενός γνωστού αναλυτή της αλυσίδας εφοδιασμού της Apple στην TF International Securities, η εταιρία πιστεύει ότι η πιο ακριβή έκδοση, που ενδεχομένως θα φέρει την ονομασία iPhone 15 Ultra ή ξανά Pro Max, θα είναι η πιο επιτυχημένη.

Ο Kuo με τη σειρά του προβλέπει ότι αυτή η έκδοση όντως θα ευθύνεται για το 35 έως και 40% των συνολικών πωλήσεων του iPhone 15, καταγράφοντας το υψηλότερο μερίδιο μεταξύ των τεσσάρων εκδόσεων που αναμένεται να παρουσιαστούν στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ο Kuo προβλέπει επίσης ότι οι πωλήσεις των ακριβότερων iPhone θα αυξηθούν κατά 10 έως 20% το πρώτο εξάμηνο του 2024, σε σύγκριση με τα iPhone 14 Pro Max που είχαν αποσταλεί στα καταστήματα μέσα στην αντίστοιχη περίοδο φέτος.

Μεταξύ των αλλαγών του νέου Pro Max/Ultra μοντέλου, αναμένεται και η αναβάθμιση με μια περισκοπική κάμερα στο πίσω μέρος. Ωστόσο, η ενσωμάτωση τέτοιο φακού αναμένεται να έχει σοβαρό αντίκτυπο. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του Kuo, αυτοί οι φακοί είναι τρεις έως τέσσερις φορές ακριβότεροι και σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα υψηλής ποιότητας, το iPhone 15 Ultra θα μπορούσε να ξεκινά από 1.200 ή και από 1.300 δολάρια.

Το αν αυτή η πιθανή αύξηση της τιμής θα επηρεάσει τις πωλήσεις της Apple, μένει να το δούμε όμως, αφού η εταιρία φαίνεται πεπεισμένη ότι το κορυφαίο μοντέλο της θα είναι με διαφορά και το πιο επιτυχημένο εμπορικά.

iPhone: Τσεκάρετε τώρα το iPhone σας

Πανικός έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες στους χρήστες των συσκευών iPhone καθώς η Apple κυκλοφόρησε μία νέα ενημέρωση. Τι πρέπει να κάνετε. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Μάλιστα η εν λόγω ενημέρωση εμφανίζεται ως επείγουσα από την εταιρεία προκειμένου ο χρήστης να αισθάνεται απόλυτα ασφαλής.

Η Apple, λοιπόν, κυκλοφόρησε μια νέα ενημέρωση Rapid Security Response, που ονομάζεται iOS 16.5.1 (c).

«Αυτό το update παρέχει σημαντικές διορθώσεις ασφαλείας και συνιστάται για όλους τους χρήστες», εξήγησε η Apple. Ενώ ο τεχνολογικός γίγαντας κυκλοφόρησε αρχικά την ενημέρωση τη Δευτέρα, αποσύρθηκε γρήγορα αφού διαπιστώθηκε ότι προκαλεί προβλήματα με το Safari. Ευτυχώς, αυτό έχει πλέον επιλυθεί.

iPhone: Ποια είναι τα Rapid Security Responses

Τα Rapid Security Responses είναι μίνι ενημερώσεις που είναι διαθέσιμες μόνο για τις πιο πρόσφατες εκδόσεις iOS, iPadOS και macOS.

Η Apple κυκλοφόρησε αρχικά την ενημέρωση τη Δευτέρα (10/7), που ονομάζεται iOS 16.5.1 (a). Ωστόσο, αφαιρέθηκε αφού οι χρήστες διαπίστωσαν ότι παρεμπόδιζε το Safari.

Ιστότοποι, όπως το Facebook, το Instagram, το WhatsApp και το Zoom άρχισαν να προειδοποιούν ότι δεν υποστηρίζονται στο πρόγραμμα περιήγησης Safari μετά την εγκατάσταση του λογισμικού.

Αυτό έχει πλέον επιλυθεί και η Apple κυκλοφόρησε ξανά την ενημέρωση το βράδυ της Τετάρτης (12/7).