Apple: Σάλος με iPhone 15 – Πώς θα λύσει το πρόβλημα

Apple: Πού οφείλεται η υπερθέρμανση του iPhone 15. Πώς θα λύσει το πρόβλημα η εταιρεία και τι συστήνει στους χρήστες. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Ένα σημαντικό πρόβλημα παρουσίασαν τα iPhone 15, με τους χρήστες να δηλώνουν ότι τα κινητά τους υπερθεμαίνονται, φθάνοντας ακόμα και στους 43 βαθμούς Κελσίου., όταν τα χρησιμοποιούν.

Την αιτία της υπερθέρμανσης του νέου iPhone εντόπισε η Apple, πρόκειται για συνδυασμό σφαλμάτων στο iOS 17, και προβλημάτων στη χρήση των εφαρμογών, που χρειάζονται επιπλέον επεξεργασία και συνεπώς παράγουν θερμότητα.

Ο τεχνολογικός κολοσσός δήλωσε ότι θα εκδώσει μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα υπερθέρμανσης στα τελευταία μοντέλα iPhone 15, που κυκλοφόρησαν πριν από λίγες ημέρες.

«Έχουμε εντοπίσει μερικές συνθήκες που μπορεί να προκαλέσουν το iPhone να λειτουργεί πιο ζεστά από το αναμενόμενο. Η συσκευή μπορεί να υπερθερμαίνεται κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών μετά τη ρύθμιση λόγω της αυξημένης δραστηριότητας στο παρασκήνιο.

Έχουμε επίσης εντοπίσει ένα σφάλμα στο iOS 17 που επηρεάζει ορισμένους χρήστες και θα αντιμετωπιστεί με μια ενημέρωση λογισμικού.

Ένα άλλο ζήτημα αφορά ορισμένες πρόσφατες ενημερώσεις εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών που προκαλούν υπερφόρτωση του συστήματος.

Συνεργαζόμαστε με τους προγραμματιστές αυτών των εφαρμογών για διορθώσεις που βρίσκονται στη διαδικασία διάθεσης» σημειώνει εκπρόσωπος της Apple.

Αφού η Apple κυκλοφόρησε τα νέα μοντέλα iPhone 15 νωρίτερα αυτό το μήνα, τα παράπονα των χρηστών στα φόρουμ του Ομίλου, και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ότι και τα τέσσερα μοντέλα μπορεί να υπερθερμανθούν περισσότερο από το αναμενόμενο κατά τη χρήση.

Το πρόβλημα με την υπερθέρμανση των νέων μοντέλων δεν σχετίζεται με το σχεδιασμό του πλαισίου τιτανίου, δήλωσε η Apple. Η Apple δήλωσε ότι μια επικείμενη ενημέρωση iOS 17 για την αντιμετώπιση του προβλήματος δεν θα μειώσει την απόδοση των συσκευών.

Ο ιστότοπος της Apple αναφέρει ότι οι χρήστες ενδέχεται να παρατηρήσουν ότι τα τηλέφωνα αισθάνονται πιο ζεστά όταν ρυθμίζονται από ένα αντίγραφο ασφαλείας, όταν φορτίζουν ασύρματα, όταν χρησιμοποιούν εφαρμογές ή παιχνίδια με υψηλή γραφική απόδοση ή όταν μεταδίδουν βίντεο υψηλής ποιότητας.

Η Apple αναφέρει ότι είναι φυσιολογικό οι συσκευές να υπερθερμαίνονται όταν χρησιμοποιούνται έντονα, και αν τα iPhone δεν εμφανίζουν προειδοποίηση θερμοκρασίας, είναι ασφαλή για χρήση.

Τα νέα iPhones σημειώνουν καλές πωλήσεις στις πρωτες ημέρες της κυκλοφορίας τους και σε αρκετά καταστήματα σχηματίζονται μεγάλες ουρές, ειδικά την πρώτη ημέρα.

Το πρόβλημα θερμότητας του iPhone 15′s θα μπορούσε να βλάψει τις πωλήσεις. Η Apple έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν προβλήματα λανσαρίσματος υψηλού προφίλ, αλλά δεν έχουν επηρεάσει σοβαρά τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της εταιρείας.

Apple: Τσεκάρετε τώρα το iPhone σας

Πανικός έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες στους χρήστες των συσκευών iPhone καθώς η Apple κυκλοφόρησε μία νέα ενημέρωση. Τι πρέπει να κάνετε. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Μάλιστα η εν λόγω ενημέρωση εμφανίζεται ως επείγουσα από την εταιρεία προκειμένου ο χρήστης να αισθάνεται απόλυτα ασφαλής.

Η Apple, λοιπόν, κυκλοφόρησε μια νέα ενημέρωση Rapid Security Response, που ονομάζεται iOS 16.5.1 (c).

«Αυτό το update παρέχει σημαντικές διορθώσεις ασφαλείας και συνιστάται για όλους τους χρήστες», εξήγησε η Apple. Ενώ ο τεχνολογικός γίγαντας κυκλοφόρησε αρχικά την ενημέρωση τη Δευτέρα, αποσύρθηκε γρήγορα αφού διαπιστώθηκε ότι προκαλεί προβλήματα με το Safari. Ευτυχώς, αυτό έχει πλέον επιλυθεί.

Apple: Ποια είναι τα Rapid Security Responses

Τα Rapid Security Responses είναι μίνι ενημερώσεις που είναι διαθέσιμες μόνο για τις πιο πρόσφατες εκδόσεις iOS, iPadOS και macOS.

Η Apple κυκλοφόρησε αρχικά την ενημέρωση τη Δευτέρα (10/7), που ονομάζεται iOS 16.5.1 (a). Ωστόσο, αφαιρέθηκε αφού οι χρήστες διαπίστωσαν ότι παρεμπόδιζε το Safari.

Ιστότοποι, όπως το Facebook, το Instagram, το WhatsApp και το Zoom άρχισαν να προειδοποιούν ότι δεν υποστηρίζονται στο πρόγραμμα περιήγησης Safari μετά την εγκατάσταση του λογισμικού.

Apple Watch Ultra 2: Όλα τα χαρακτηριστικά του – Πόσο θα κοστίζει στην Ελλάδα

Στην εκδήλωση Wonderlust την Τρίτη 12/9/2023 η Apple ανακοίνωσε τη νέα σειρά wearables Apple Watch Series 9 αλλά και το Apple Watch Ultra 2 – μαζί, φυσικά, με τα νέα κινητά iPhone της σειράς iPhone 15.

H νέα έκδοση του smartwatch μοιάζει πολύ με την original, με την Apple να διατηρεί τον συνδυασμό τιτάνιο-ζαφείρι από πέρυσι.

Τι νέο, όμως, υπάρχει;

  • 3.000 nits μέγιστης φωτεινότητας
  • Πιο γρήγορο νέο chipset
  • Siri στη συσκευή
  • Νέες δυνατότητες για την ποδηλασία
  • Νέα χρώματα στα λουράκια
  • Νέα χειρονομία με Double Tap

Σχεδιαστικά, υπάρχουν μικρές διαφορές μεταξύ του Apple Watch Ultra και του Apple Watch Ultra 2. Το Apple Watch Ultra 2nd Gen χρησιμοποιεί μια θήκη από τιτάνιο με γυαλί ζαφείρι που προστατεύει την επίπεδη οθόνη 1,92 ιντσών.

ψηφιακή κορώνα στο πλάι αλλά και το προσαρμόσιμο Action Button βρίσκονται και φέτος εδώ, επιτρέποντας την εύκολη αλληλεπίδραση με το smartwatch σε κάθε συνθήκη.

Το smartwatch είναι ακόμα διαθέσιμο μόνο σε ένα μέγεθος – 49 mm.

Το νέο στο Apple Watch Ultra 2 είναι η πολύ φωτεινότερη οθόνη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να φτάσει τα 3.000 nits. Αυτό σημαίνει ότι είναι η συσκευή με την πιο φωτεινή οθόνη που έχει αποκαλύψει ποτέ η Apple!

Ακόμα, υπάρχουν νέες επιλογές στα default λουράκια που είναι διαθέσιμα για το wearable. Το Apple Watch Ultra 2 είναι IP6X ανθεκτικό στη σκόνη και αδιάβροχο έως 100 μέτρα. Έχει επίσης αξιολογηθεί για το πρότυπο MIL-STD 810H, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ ανθεκτικό και αντέχει σε σκληρή χρήση. Το Apple Watch Ultra 2 θα επιτρέψει επίσης υψομετρική εμβέλεια -500 έως 9000 μέτρα, ικανοποιώντας τους λάτρεις της περιπέτειας.

Η Apple εξόπλισε τη συσκευή με μπαταρία 542 mAh για άλλη μια φορά, πιθανότατα με γρήγορη φόρτιση που τη γεμίζει πλήρως σε περίπου μιάμιση ώρα.

Το Apple Watch Ultra 2 διαθέτει ένα νέο τσιπ εξαιρετικά ευρείας ζώνης, το οποίο επιτρέπει την ακριβή παρακολούθηση της τοποθεσίας του iPhone σας.

Η ανθεκτικότητά του στις αντίξοες συνθήκες για τους αθλητικούς τύπους έχει δοκιμαστεί στα μεγαλύτερα βάθη και τα υψώματα βουνών έως 9000 μέτρα. Η μπαταρία του επίσης παραμένει στις 36 ώρες και 72 ώρες σε low power mode.

Η τιμή του Watch Ultra 2 θα ξεκινάει από τα $799. Στην Ελλάδα, η τιμή του εκτιμάται πως θα κυμαίνεται στο ίδιο πλαίσιο με τον προκάτοχό του, δηλαδή περί τα 1.000 ευρώ.