Δωρεάν όλα τα εισιτήρια για το Μετρό από σήμερα – Κάνε εδώ αίτηση

Μετρό: Χιλιάδες δικαιούχοι μπορούν από σήμερα κιόλας με μία μόνο αίτηση Online να πάρουν την κάρτα τους και να κινούνται δωρεάν με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας.

Οι νέοι δικαιούχοι εκτός από το Ίντερνετ θα μπορούν να κάνουν αίτηση και στα γκισέ του Μετρό και του Ηλεκτρικού.

Τη δωρεάν μετακίνηση θα την έχουν μέσω μίας κάρτας, την οποία θα χτυπάνε στα μηχανήματα του Μετρό, του Ηλεκτρικού, των λεωφορείων, του Τραμ κτλ.

Δωρεάν μετακίνηση με ΜΜΜ – Οι δικαιούχοι

Δωρεάν τα Μέσα Μεταφοράς θα έχει το ένστολο προσωπικό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Δεν θα χρειάζεται να πληρώνει κανένα εισιτήριο για να ανέβει.

Ο ΟΑΣΑ αναλαμβάνει να διαθέτει στο ένστολο προσωπικό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κάρτες ελεύθερης μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.) αρμοδιότητάς του, τις οποίες οι δικαιούχοι τους θα χρησιμοποιούν σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παρούσα.

Οι κάτοχοι των παραπάνω καρτών απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή κομίστρου στα αστικά συγκοινωνιακά μέσα περιοχής αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α. (Ο.ΣΥ. Α.Ε. και ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.).

Οι κάρτες μετακίνησης θα χρησιμοποιούνται από τους δικαιούχους στα σημεία λειτουργίας του εξοπλισμού έκδοσης, πώλησης, επαναφόρτισης, επικύρωσης και ελέγχου του αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου που έχει εγκατασταθεί σε οχήματα, σταθμούς και στάσεις των Μ.Μ.Μ. αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α.

Οι κάρτες μετακίνησης είναι επαναχρησιμοποιήσιμες με την επαναφόρτισή τους. Δύνανται δε να επαναφορτιστούν και μέσω διαδικτύου ή κινητού τηλεφώνου.

Η επικύρωση των καρτών είναι υποχρεωτική σε κάθε επιβίβαση και πραγματοποιείται σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις, κανονισμοί και οδηγίεςτου Ο.Α.Σ.Α.

Εντός των καρτών αποθηκεύεται ο χρόνος ισχύος του δικαιώματος. Οι κάρτες αποτελούν το αποδεικτικό πιστοποίησης του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνον από τους κατόχους τους και αντικαθίστανται σε περίπτωση απώλειας, κλοπής και δυσλειτουργίας τους.

Στις περιπτώσεις ελέγχου η πιστοποίηση της ιδιότητας πραγματοποιείται με την επίδειξη της στρατιωτικής ταυτότητας.

Η διαδικασία παροχής των καρτών ελεύθερης μετακίνησης των ανωτέρω δικαιούχων, είναι η εξής:

Έκδοση προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών, κανονικού προφίλ μετακίνησης με φωτογραφία πολιτικής περιβολής των δικαιούχων. Η έκδοση των καρτών μπορεί να πραγματοποιηθεί:

  • στα εκδοτήρια των Ο.ΣΥ. και ΣΤΑ.ΣΥ. που διαθέτουν Τερματική Συσκευή Έκδοσης Καρτών (πληροφορίες των σημείων πώλησης διατίθενται στην ιστοσελίδα www.oasa.gr),
  • στα γραφεία του Ο.Α.Σ.Α.
  • μέσω της ιστοσελίδας www.oasa.gr

Επιβεβαίωση των δικαιούχων ελεύθερης μετακίνησης και διατήρηση των σχετικών αρχείων από τη Διεύθυνση Προσωπικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η οποία είναι η μόνη αρμόδια να ελέγχει και να πιστοποιεί τους δικαιούχους και να αποστέλλει στον Ο.Α.Σ.Α. για την φόρτιση των καρτών κατάλογο με το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης.

Αποστολή από τη Διεύθυνση Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.) στον Ο.Α.Σ.Α. του αρχείου με τους αριθμούς των προσωποποιημένων καρτών των πιστοποιημένων δικαιούχων. Το αρχείο θα μπορεί να αποστέλλεται τμηματικά με βάση τον αριθμό των καρτών που θα έχουν συγκεντρωθεί από το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Καταχώριση μέσω της ειδικής εφαρμογής του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (Α.Σ.Σ.Κ.) των αρχείων με τους αριθμούς των προσωποποιημένων καρτών.

Απόδοση στους δικαιούχους δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης χρονικής διάρκειας έως το τέλος του έτους 2024, μέσω της δημιουργίας του προϊόντος κομίστρου «χρονικής διάρκειας αστικής ζώνης».

Η ανανέωση του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης μπορεί να πραγματοποιείται οποτεδήποτε και πριν τη λήξη ισχύος του, με την ίδια διαδικασία (αποστολή επιβεβαιωμένων καταλόγων με αριθμούς καρτών από το
Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απόδοση νέου προϊόντος, φόρτωση προϊόντος στις ήδη υπάρχουσες ή σε νέες κάρτες).

Αεροπορικά εισιτήρια: Η Google σας βρίσκει τα φθηνότερα – Δείτε πώς

Αεροπορικά εισιτήρια: H Google βρίσκει τις ημερομηνίες για να κλείσετε τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια. Το Google Flights είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία αναζήτησης κρατήσεων πτήσεων που διευκολύνει την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων μέσω τρίτων προμηθευτών. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

To CNBC αποκαλύπτει πως πρόσφατα ενημερώθηκε η υπηρεσία Google Flights με περισσότερες πληροφορίες οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα κάνοντας κράτηση για ένα ταξίδι κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων χρονικών περιόδων.

Όπως σημειώνει απευθυνόμενο στην αμερικανική αγορά, έστω ότι σχεδιάζετε για παράδειγμα, οικογενειακές διακοπές στη Φλόριντα τον προσεχή χειμώνα και θέλετε να κλείσετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια. Η Google σας ενημερώσει εάν οι τιμές είναι χαμηλότερες ή υψηλότερες από τον μέσο όρο αυτήν τη στιγμή, καθώς και πότε είναι η κατάλληλη στιγμή, για να αγοράσετε τα εισιτήριά σας προκειμένου να εξασφαλίσετε την καλύτερη προσφορά.

Σύμφωνα μάλιστα, με όσα μεταδίδει το CNBC, σε περίπτωση που σχεδιάζετε να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι στο Μαϊάμι από τις 5 Δεκεμβρίου έως τις 19 Δεκεμβρίου, η υπηρεσία της Google για ταξίδια, αναφέρει ότι οι τιμές είναι χαμηλότερες από ότι συνήθως, κατά περίπου 58 δολάρια για ένα ταξίδι μετ′ επιστροφής με την Frontier Airlines. Αυτό υποδηλώνει ότι αξίζει να κάνετε κράτηση τώρα.

Σε ένα ακόμη παράδειγμα, για αναζήτηση πτήσεων για ένα ταξίδι στο Κανκούν από τις 6 Μαρτίου έως τις 13 Μαρτίου, σύμφωνα με την Google η τιμή, περίπου 282 δολάρια, ήταν τυπική, αλλά ότι το κόστος πιθανότατα να ήταν χαμηλότερο μεταξύ 11 Νοεμβρίου και 9 Φεβρουαρίου.

«Οι χαμηλότερες τιμές για παρόμοια ταξίδια στο Κανκούν εντοπίζονται συνήθως περίπου 1-4 μήνες πριν από την απογείωση», αναφέρεται στη σελίδα των πτήσεων της Google. «Οι τιμές κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου είναι περίπου 40 δολάρια φθηνότερες κατά μέσο όρο».

Σημειώνεται πως το Google Flights είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία αναζήτησης κρατήσεων πτήσεων που διευκολύνει την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων μέσω τρίτων προμηθευτών. Κυκλοφόρησε από την Google το 2011 και σήμερα είναι πλέον μέρος του Google Travel.

Αεροπορικά εισιτήρια: Εκρηκτική αύξηση στις τιμές – Τι συμβαίνει

H κάθετη αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων δεν φαίνεται να πτοεί τους καταναλωτές με την ταξιδιωτική ζήτηση διεθνώς να ανακάμπτει δυναμικά. Σημαντική βελτίωση στα κέρδη των αεροπορικών που αφήνουν πίσω τις ζημιές της πανδημίας. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Εκρηκτική αύξηση παρουσιάζουν οι αεροπορικοί ναύλοι, πολύ πάνω από τα επίπεδα του πληθωρισμού, καθώς οιαεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αναζωπύρωση της ταξιδιωτικής ζήτησης μετά τη δύσκολη εποχή της πανδημίας.

Στοιχεία της εξειδικευμένης εταιρεία αναλύσεων Cirium, δείχνουν πως η μέση τιμή για τα αεροπορικά εισιτήρια σε πάνω από 600 από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές διεθνώς παρουσίασε αύξηση κατά 27,4% σε ετήσια βάση το Φεβρουάριο (που είναι ο πιο πρόσφατος μήνας διαθέσιμων στοιχείων). Η αύξηση δε, αυτή σηματοδότησε τον 15ο συνεχόμενο μήνα με διψήφιο ποσοστό ανόδου.

Πρόκειται για άνοδο σε υπερδιπλάσιο επίπεδο σε σχέση με τα επίπεδα πληθωρισμού σε μεγάλες οικονομίες, όπως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη.

Ενδεικτικά η μέση τιμή οικονομικής θέσης για μια υπερατλαντική πτήση από το Λονδίνο (Χίθροου) προς τη Νέα Υόρκη (JFK) το Φεβρουάριο κινήθηκε στα 434 δολάρια, παρουσιάζοντας έτσι μια αύξηση κατά 23% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, ήτοι πριν την πανδημία.

Η αντίστοιχη μέση τιμή για πτήσεις από τη Νέα Υόρκη προς τη Σινγκαπούρη παρουσίασε αύξηση κατά 45% και από το Ντουμπάι προς τη Φρανκφούρτη άνοδο κατά 51%.