Θέσεις εργασίας: Ξεκινούν άμεσα οι αιτήσεις μέσω ΑΣΕΠ για 173 προσλήψεις. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι. Τα τυπικά προσόντα και τα απαραίτητα.
Στις 9 Ιανουαρίου αρχίζουν οι αιτήσεις συμμετοχής στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ με αριθμό 9Κ/2022, η οποία προβλέπει την πρόσληψη για 173 θέσεις εργασίας, μόνιμου προσωπικού, στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), που εποπτεύεται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Η επιλογή θα γίνει με σειρά προτεραιότητας που έχουν κάνει αίτηση οι υποψήφιοι.
Αιτήσεις θα μπορείτε να κάνετε από τις 9 Ιανουαρίου μέχρι την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΑΣΕΠ.
Στην προκήρυξη ζητείται προσωπικό Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να συμμετάσχουν και απόφοιτοι λυκείου.
Αναλυτικά η προκήρυξη 9Κ/2022
Οι ειδικότητες
Οι ειδικότητες της εν λόγω προκήρυξης είναι οι εξής:
Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης
- ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού
- ΠΕ Μηχανικών
- ΠΕ Πληροφορικής
Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
- ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού
- ΤΕ Μηχανικών
- ΤΕ Πληροφορικής
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
- ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων
Προσλήψεις και με απολυτήριο λυκείου
Όπως φαίνεται αναλυτικά παραπάνω, στον νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ μπορούν να συμμετάσχουν και απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στον διαγωνισμό δηλαδή μπορούν να λάβουν μέρος και απόφοιτοι λυκείου.
Συγκεκριμένα στον κλάδο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), γίνονται δεκτοί απόφοιτοι που κατέχουν:
- Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (πρώην Οικονομίας και Διοίκησης) ή
- Πτυχίο Β΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ), ανεξάρτητα από ειδικότητα, ή
- Πτυχίο Α΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή
Δεκτοί γίνονται ακόμα και όσοι κατέχουν απολυτήριο τίτλο:
- Ενιαίου Λυκείου ή
- Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ανεξάρτητα από κλάδο ή ειδικότητα ή
- Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, ανεξάρτητα από ειδικότητα ή
- Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή
- άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής
Τα απαραίτητα προσόντα
Δύο από τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα που ζητούνται στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ είναι:
- H γνώση της Αγγλικής Γλώσσας (καλή, πολύ καλή ή άριστη) – ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙ ΕΞΤΡΑ ΜΕ 90 ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ
- H γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ
Εάν δηλαδή οι υποψήφιοι δεν κατέχουν μία από τις παραπάνω πιστοποιήσεις είναι πολύ πιθανό να μην μπορούν καν να συμμετάσχουν στο νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τον e-ΕΦΚΑ.
ΑΣΕΠ: Αυτό είναι το ΦΕΚ για τον μεγάλο διαγωνισμό
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τον πρώτο μεγάλο γραπτό διαγωνισμό 2Γ/2022, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2023.
Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ και ΤΕ) μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη διαδικασία κατάταξης σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα (πρώτο στάδιο), προκειμένου οι επιτυχόντες να συμμετάσχουν, σε δεύτερο στάδιο, σε προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων αντίστοιχων κλάδων/ ειδικοτήτων σε φορείς του Δημοσίου.
Οι αιτήσεις έκλεισαν στις 20 Δεκεμβρίου.
Στην προκήρυξη αναφέρεται, επίσης, η ύλη του μαθήματος εξέτασης γνώσεων γενικού περιεχομένου, ενώ οι υποψήφιοι θα εξεταστούν και σε δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας. Η εξέταση και των δύο μαθημάτων θα γίνει με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών.
Οι συντελεστές βαρύτητας είναι 50% για κάθε μάθημα. Η βαθμολογία της γραπτής διαδικασίας ορίζεται σε κλίμακα από 1 έως 100 και επιτυχόντες θα είναι όσοι περάσουν τη βάση που ορίστηκε στις 55 μονάδες για κάθε μάθημα/δοκιμασία και συνολικά.
ΑΣΕΠ: Πώς γίνεται η βαθμολόγηση
Η βαθμολόγηση των μαθημάτων/δοκιμασιών, γίνεται με ηλεκτρονική ανάγνωση των απαντητικών φύλλων μέσω οπτικοηλεκτρονικού σαρωτή (scanner-ΟCR) με βάση τις προκαθορισμένες, από την Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού, απαντήσεις.
Η βαθμολογία της γραπτής διαδικασίας ορίζεται σε κλίμακα από 1-100 και η βάση της βαθμολογίας είναι πενήντα πέντε (55) μονάδες για κάθε μάθημα/δοκιμασία κάτω της οποίας ο υποψήφιος θεωρείται μη επιτυχών. Βαθμός του εξεταζόμενου μαθήματος/δοκιμασίας είναι το άθροισμα των βαθμών όλων των ορθών απαντήσεων ως προς το σύνολό τους και ανάγεται σε κλίμακα βαθμολογίας 1-100.
Εφόσον εφαρμοστεί, κατόπιν απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής Διαγωνισμού και αρνητική βαθμολόγηση, ο βαθμός θα προκύπτει μετά από αφαίρεση της βαθμολογίας που αντιστοιχεί στις εσφαλμένες απαντήσεις.
Αν στη βαθμολογία προκύπτει δεκαδικός αριθμός, ο βαθμός στρογγυλοποιείται σε δύο δεκαδικά ψηφία της μονάδος. Η βαθμολογία στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό αποτελείται από το άθροισμα της σταθμισμένης βαθμολογίας που ο υποψήφιος συγκέντρωσε στα επιμέρους μαθήματα/δοκιμασίες αυτού. Η συνολική βαθμολογία εξάγεται με προσέγγιση δύο (2) δεκαδικών ψηφίων. Συνολικός βαθμός του διαγωνισμού είναι ο βαθμός της γραπτής εξέτασης.
Μετά την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης, τα απαντητικά φύλλα όλων των συμμετεχόντων στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό αποστέλλονται στην Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού, η οποία, αφού ελέγξει την ορθότητα των καταχωρίσεων των βαθμολογιών στις οικείες καταστάσεις, συντάσσει τους πίνακες κατάταξης κατά κατηγορία και κλάδο ή ειδικότητα και κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας και τους αποστέλλει στο Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου να τους δημοσιοποιήσει. Στους πίνακες κατάταξης παρατίθενται τα στοιχεία με βάση τα οποία καθορίσθηκε η σειρά κατάταξης των υποψηφίων. Οι ανωτέρω πίνακες αναρτώνται στον διαδικτυακό τόπο του Α.Σ.Ε.Π..
Οι υποψήφιοι που δεν συγκέντρωσαν την απαιτούμενη για την κατάταξή τους βαθμολογία βάσης στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό εγγράφονται σε πίνακα απορριπτέων.
Άσκηση ενστάσεως δεν επιτρέπεται κατά της βαθμολογίας στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό, όπως και επανεξέταση ή νέα βαθμολόγηση των γραπτών.