Τρελή κίνηση από μεγάλο σούπερ μάρκετ: Δωροεπιταγή 12 ευρώ σε όλους

Σούπερ μάρκετ: Δώρο σε όλους τους πελάτες του πασίγνωστου market 2 6ευρες επιταγές. Χωρίς προϋποθέσεις, απλά με τις αγορές σας γλιτώνετε 12 ευρώ.

Την κίνηση με τις δωροεπιταγές κάνει το wolt market, το οποίο από τις 25 Οκτωβρίου, οι μέχρι σήμερα πελάτες του Pop Market θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τα ψώνια της εβδομάδας μέσω του Wolt Market, καθώς το Pop Market σταματάει τη λειτουργία του.

Οι δύο εταρείες ήρθαν σε συμφωνία για μία ομαλή μετάβαση των μέχρι πρότινος πελατών της Pop στο Wolt Market, ενώ παράλληλα μέρος του εξοπλισμού της Pop μεταβιβάζεται στο Wolt Market.

Η απίθανη προσφορά με τις 6ευρες

Όσοι λοιπόν πρώην καταναλωτές του Pop Market επιλέξουν το Wolt Market για τα ψώνια τους, επωφελούνται, μέσα από προσφορά με ειδικό κουπόνι, κερδίζοντας δώρο 6 ευρώ + 6 ευρώ στις 2 πρώτες αγορές τους.

Το Wolt Market προσφέρει στους καταναλωτές μία ευρεία γκάμα προϊόντων σε μεγάλη ποικιλία, καθώς διαθέτει περισσότερους από 4.500 κωδικούς.

Οι πελάτες μπορούν να προμηθευτούν τα καθημερινά τους ψώνια μέσω του Wolt Market όλες τις ημέρες της εβδομάδας, από τις 08:00 έως τις 00:00 και σε περίπου 20 λεπτά να τα έχουν στην πόρτα τους

Τορπίλη στα σούπερ μάρκετ: Τι θα γίνει σε Σκλαβενίτη, ΑΒ, Μασούτη

Σούπερ μάρκετ: Οι τιμές στα ράφια μπορεί να έχουν ξεφύγει τα τελευταία χρόνια εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και των καταστροφών από τα καιρικά φαινόμενα, όμως οι μεγάλες εταιρείες αντιλαμβανόμενες το κλίμα των ημερών προχωρούν σε κινήσεις ματ.

Μία από τις κινήσεις αυτές, που προσπαθούν να αμβλύνουν την ακρίβεια του καλαθιού της νοικοκυράς είναι και αυτή της γνωστής εταιρείας ΝΙΚΑΣ, που διαθέτει τα αλλαντικά.

Με δελτίο Τύπου ανακοίνωσε πως στις 9 Οκτωβρίου θα προχωρήσει σε μία συμβολική κίνηση, για το καλό του καταναλωτή. Συγκεκριμένα, στα σούπερ μάρκετ (Σκλαβενίτης, ΑΒ, Μασούτης, Κρητικός κτλ) θα ρίξει τις τιμές στις συσκευασμένες γαλοπούλες ΝΙΚΑΣ και στη σειρά έτοιμων γευμάτων ΝΙΚΑΣ «Ελληνική Κουζίνα».

Αν και δεν έχει ανακοινώσει ποια θα είναι η μείωση, όμως σίγουρα θα βοηθήσει έστω και λίγο στην απίστευτη ακρίβεια που μας πλήττει.

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η εταιρία NIKAΣ, με ιστορία 57 ετών, στέκεται πάντα με εντιμότητα και σεβασμό κοντά στον καταναλωτή, προσφέροντας προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, με αξεπέραστη γεύση και ποιότητα.

Παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην αγοράη εταιρεία μειώνει τις τιμές της, έχοντας την πεποίθηση ότι η επιτυχία της είναι ταυτόσημη με την ευρύτερη κοινωνική ευμάρεια».

Νέα ανατροπή: Έρχεται Market Pass 3 το 2024 για νέους δικαιούχους

Market Pass: Τρίτος γύρος για επίδομα τροφίμων αλλά μόνο για πολύ ευάλωτους και από τη νέα χρονιά. «Κάηκε» η παράταση, αλλά όχι το voucher. Τι γνωρίζουμε, τι είπε ο Μητσοτάκης.

Νέα δεδομένα ισχύουν ξανά μετά το «πάγωμα» στην παράταση του Market Pass από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έβαλε «φρένο» στα σενάρια -που σχεδόν είχαν «κλειδώσει»- για παράταση του επιδόματος σε όσους είναι ήδη δικαιούχοι, μέχρι το τέλος του έτους.

Και παρότι, έβαλε τέλος σε ένα ιδιαίτερα δημοφιλές επίδομα, όπως και το Fuel Pass και το Power Pass, δεν έβαλε «ταφόπλακα». Υποσχέθηκε, μάλιστα, ότι από το 2024 θα επανεξεταστεί η συνέχιση της στήριξης με Market Pass, αλλά μόνο για τους πολύ ευάλωτους.

Δεν αποκλείεται ένας ενδεχόμενος νέος γύρος, να έχει τα κριτήρια της επιταγής ακρίβειας, που πήγε πρόπερσι σε πολύ χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους και ούτω καθεξής.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, σήμερα δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση, πέρα από την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη, ότι το ζήτημα θα επανεξεταστεί από του χρόνου, και ανάλογα με την πορεία των τιμών στα προϊόντα.

Market Pass 2: Οι ημερομηνίες πληρωμής

Μια πολύ μικρή «ανάσα» στο βάρος της ακρίβειας που ταλανίζει εδώ και πάνω από έναν χρόνο τους καταναλωτές, θα δώσει για μια τελευταία φορά το Market Pass.

Η πλατφόρμα του gov.gr έχει ανοίξει από την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και θα κλείσει στις 31 Οκτωβρίου. Μέσα σε αυτό το διάστημα, θα γίνουν συνολικά τρεις πληρωμές, σε άλλη ημερομηνία για τους νέους και σε άλλη ημερομηνία για τους παλιούς δικαιούχους.

Αναλυτικά, το Market Pass πληρώνεται ως εξής:

  • Για αιτήσεις που θα υποβληθούν από 15 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι και 25 Σεπτεμβρίου 2023, η ενίσχυση θα καταβληθεί μέχρι την 29η Σεπτεμβρίου 2023.
  • Για αιτήσεις που θα υποβληθούν από 26 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι και 31 Οκτωβρίου 2023, η ενίσχυση θα καταβληθεί μέχρι την 5η Νοεμβρίου 2023.
  • Για τους δικαιούχους των οποίων δεν έχει εκκαθαριστεί η φορολογική δήλωσή από τη Φορολογική Διοίκηση μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2023, η ενίσχυση θα καταβληθεί μέχρι την 5η Νοεμβρίου 2023.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του Market Pass;

Δικαιούχοι του Market Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος που έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα φορολογική δήλωση για το 2022 και το ετήσιο συνολικό εισόδημά τους δεν ξεπερνάει:

  • τις δεκαέξι χιλιάδες (16.000) ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει,
  • τις είκοσι τέσσερις χιλιάδες (24.000) ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, άλλο εξαρτώμενο μέλος και φιλοξενούμενο μέλος του νοικοκυριού,
  • τις είκοσι τέσσερις χιλιάδες (24.000) ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια και προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, άλλο εξαρτώμενο μέλος και φιλοξενούμενο μέλος, μετά το πρώτο.

Επιπρόσθετα, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των τετρακοσίων χιλιάδων (400.000) ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Δεν δικαιούνται να αιτηθούν:

α) Φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού του 2022 ως εξαρτώμενα μέλη ή ως φιλοξενούμενοι

β) Φυσικά πρόσωπα που εμπίπτουν στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης για το φορολογικό έτος 2022.

δ) Φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής

Ανακοινώθηκε: Πότε ανοίγει το Youth Pass στο gov.gr – Η προθεσμία

Στην τελική ευθεία για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις Youth Pass, του επιδόματος των 150 ευρώ για τους νέους 18 και 19 ετών.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2023 και οι δικαιούχοι θα κάνουν υποβολή της αίτησης για το Youth Pass μέσω της κυβερνητικής ιστοσελίδας gov.gr.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως και της 5 Δεκεμβρίου, ενώ η πρώτη καταβολή θα γίνει τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Το Youth Pass θα έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία θα μπορούν οι δικαιούχοι να χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που ανήκουν στον τομέα του πολιτισμού, του τουρισμού ή των μεταφορών. Η κάρτα θα είναι φορτισμένη με το ποσό των 150 ευρώ.

Youth Pass – Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του Youth Pass θα είναι οι νέοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή το 19ο έτος της ηλικίας τους, εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους. Καθώς η πλατφόρμα θα ανοίξει το Νοέμβριο του 2023, αυτό σημαίνει ότι το επίδομα θα δικαιούνται οι νέοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος τους εντός του 2022.

Παράλληλα, οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, ενώ απαραίτητο κριτήριο για να λάβουν το επίδομα θα είναι η υποβολή αίτησης στην πλατφόρμα. Η υπουργική απόφαση δεν αναφέρει κάποιον περιορισμό όσον αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια.

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται περίπου στις 200.000.