Τέλος τα ταξίδια: Έξαλλοι όλοι με την απόφαση των εταιρειών – Οργή από τους επιβάτες

Αεροπορικά ταξίδια: Δεν μπορούν να πιστέψουν οι ταξιδιώτες τις αλλαγές που έρχονται στις τιμές των αεροπορικών ταξιδιών!

Όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι low-cost αεροπορικές εταιρείες, τα ταξίδια έγιναν προσιτά για πολύ μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων παγκοσμίως.

Μετά την αναταραχή που προκάλεσε στις μετακινήσεις η πανδημία, η ανάκαμψη των ταξιδιών έρχεται αντιμέτωπη με μια νέα πρόκληση, αυτήν της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Οι αεροπορικοί ταξιδιώτες θα πρέπει να περιμένουν υψηλότερους ναύλους έως και 29%, λόγω των αυστηρότερων κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για το κλίμα.

Με την αεροπορική βιομηχανία να αποτελεί έναν κλάδο με υψηλές εκπομπές άνθρακα, η ΕΕ έδωσε την αρχική έγκριση για την εφαρμογή κανονισμών που αναγκάζουν τις αεροπορικές εταιρείες να αγοράζουν πλέον πολλά από τα δικαιώματα CO2 που χρειάζονται στο πλαίσιο του συστήματος εμπορίας εκπομπών αερίων, προκειμένου να καλύψουν τη ρύπανση που προκαλούν.

Έτσι, εκτιμάται ότι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων θα αυξηθούν έως και 10 ευρώ ανά πτήση.

Με τους κανόνες αυτούς, θα καταργηθεί σταδιακά έως το 2026 η δυνατότητα των αεροπορικών εταιρειών να λαμβάνουν δωρεάν ένα σημαντικό μέρος των δικαιωμάτων CO2 που χρειάζονται.

Ταυτόχρονα, ο συνολικός αριθμός των δικαιωμάτων CO2 θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου, κάτι που οι αναλυτές αναμένουν ότι θα αυξήσει το κόστος της ρύπανσης.

Ο Olivier Jankovec, γενικός διευθυντής του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe), είπε σε συνέδριο του κλάδου ότι η ΕΕ «κάνει μια μεγάλη αλλαγή πολιτικής», που θα αλλάξει «τα οικονομικά του κλάδου».

Αυτό «θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους για τις αεροπορικές εταιρείες, αύξηση των ναύλων και χαμηλότερη ζήτηση».

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Financial Times, το αεροπορικό λόμπι Airlines for Europe (A4E) εκτιμά ότι οι ναύλοι σε κόμβους της ΕΕ όπως το Άμστερνταμ, το Παρίσι και η Φρανκφούρτη θα αυξηθούν περίπου 23% έως 29%. Κάτι που υπολογίζεται σε έως και 17% λιγότερους επιβάτες που ταξιδεύουν μέσω κόμβων της ΕΕ.

Πριν από λίγους μήνες ο Michael O’Leary, διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, είχε δηλώσει ότι η αύξηση των περιβαλλοντικών φόρων, μαζί με τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου, σήμαινε ότι η εποχή των φθηνών ναύλων είχε τελειώσει.

Ο διευθύνων σύμβουλος της KLM, Marjan Rintel, στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου πριν από λίγες ημέρες δήλωσε ότι «οι μέρες των φθηνών πτήσεων έχουν πλέον παρέλθει».

Ο Jaime Rowbotham, αναλυτής της Deutsche Bank, προβλέπει ότι η Ryanair, η Easyjet και η Wizz Air θα δαπανήσουν συνολικά 785 εκατομμύρια ευρώ για δικαιώματα CO2 το οικονομικό έτος 2023, που ισοδυναμούν με περίπου 2,60 ευρώ ανά επιβάτη. Αυτά θα ανέλθουν στα 2,25 δισ. ευρώ μέχρι τα μέσα της δεκαετίας.

Το κόστος συμμόρφωσης με το EU ETS θα αυξηθεί στα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ για τις έξι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες εντός της ΕΕ το 2027, εκτίμησε ο Alex Irving, αναλυτής της Bernstein. Υπογράμμισε ότι «οι αεροπορικές εταιρείες δεν μπορούν να το απορροφήσουν και θα πρέπει να αυξήσουν τις τιμές, μεταξύ οκτώ και δέκα ευρώ ανά ταξίδι μετ’ επιστροφής».

Οι άδειες EU ETS δίνουν στον κάτοχο το δικαίωμα να εκπέμπει έναν τόνο CO2. Τα έσοδα από EU ETS διατίθενται σε προγράμματα για την προώθηση της χρήσης Βιώσιμων Αεροπορικών Καυσίμων (SAF).

Οι εκπομπές των αεροπορικών εταιρειών αντιπροσωπεύουν περίπου το 3% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου της ΕΕ, μεγάλο μέρος των οποίων οφείλεται στις διεθνείς πτήσεις.

Αεροπορικά ταξίδια: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που σας χαιρετούν οι αεροσυνοδοί

Μια πολύ απλή κίνηση των αεροσυνοδών, κρύβει πολλά περισσότερα από όσα πιστεύουμε!

Όταν ταξιδεύεις στο αεροπλάνο, ανεβαίνεις τις σκάλες για να μπεις, στην πόρτα σε περιμένουν αεροσυνοδοί που σου χαμογελούν και σε καλωσορίζουν.

Ναι φαινομενικά το κάνουν για λόγους ευγένειας και είναι πολιτική κάθε εταιρείας αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Ο λόγος είναι πιο σημαντικός.

Το κάνουν για να σε τσεκάρουν.

Ένα άτυπο face control ώστε να καταλάβουμε τι καπνό φουμάρεις.

Αν είσαι επικίνδυνος ή απλώς χρειάζεσαι βοήθεια.

Σε περίπτωση που είσαι μεθυσμένος σε βάζουν σε λίστα με τους πιο «επικίνδυνους», ενώ αν δείχνεις ότι φοβάσαι τότε κοιτάζουν να σε προσέξουν.

Προσέχουν τι αντικείμενα κουβαλάς στα χέρια σου, αν φοβάσαι πολύ, αν έχεις κάποιο βιβλίο, κάποιο φυλαχτό και γενικότερα την παρουσία σου.

Πλέον γνωρίζεις ότι δεν είναι εκεί μόνο για να σε καλωσορίσουν αλλά πίσω από το χαμόγελό τους κρύβεται και κάτι άλλο, πιο σημαντικό.

Αεροπορικά ταξίδια: Νέο… εγκεφαλικό – Τι αλλάζει άμεσα

Δεν σταματούν οι αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια, προκαλώντας νέα προβλήματα στους ταξιδιώτες.

Περαιτέρω αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων προβλέπει ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών, καθώς, όπως τονίζει, ο κλάδος στοχεύει στην μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων σε μηδενικό επίπεδο έως το 2050.

Ο Willie Walsh, Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών, η οποία περιλαμβάνει τις περισσότερες από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου, ζήτησε ταχύτερη δράση στην Ευρώπη για να αυξηθεί η σπάνια παραγωγή πιο οικολογικού Αειφόρου Αεροπορικού Καυσίμου (SAF).

«Δεν μπορείτε να περιμένετε από έναν κλάδο που έχει κατά μέσο όρο κέρδος 1 $ ανά πελάτη να απορροφήσει τις αυξήσεις που έχουμε δει», είπε ο Walsh στους δημοσιογράφους σε ετήσια ενημέρωση μέσων ενημέρωσης.

“Στο μέλλον, καθώς βλέπουμε αυξήσεις στο κόστος του άνθρακα… πρέπει να υπάρχει αντίκτυπος στις τιμές των εισιτηρίων καθώς ο κλάδος μεταβαίνει στο καθαρό μηδέν. Οι αεροπορικές εταιρείες δεν μπορούν να απορροφήσουν το αυξημένο κόστος.”

Οι περιβαλλοντικές ομάδες υποστηρίζουν ότι τα υψηλότερα αεροπορικά έξοδα ταξιδιού θα συμβάλουν στον περιορισμό των εκπομπών, περιορίζοντας την αύξηση της κυκλοφορίας.

Ο Walsh επαίνεσε τις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να αυξήσουν την παραγωγή καθαρών καυσίμων, σε προφανή αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αντιρρήσεις ότι τα νέα κίνητρα των ΗΠΑ θα μπορούσαν να δημιουργήσουν άνισους όρους ανταγωνισμού.

«Στις ΗΠΑ αναγνωρίζεται ότι τα Βιώσιμα Αεροπορικά Καύσιμα αποτελούν μέρος της απάντησης και επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στην πρόσθετη παραγωγή», είπε ο Walsh.

Απέρριψε ως «ανοησίες» τις κινήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποχρεώσει τα αεροδρόμια να προσφέρουν αυξανόμενες προμήθειες SAF, οι οποίες δεν είναι ευρέως διαθέσιμες.

«Η απάντηση της Ευρώπης στο πρόβλημα τιμωρεί τους ανθρώπους», είπε.

Τον Ιούλιο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστήριξε κανόνες για τα αεροπορικά καύσιμα που θέτουν δεσμευτικούς στόχους για την αντικατάσταση της κηροζίνης με λιγότερο ρυπογόνες πηγές, διευρύνοντας παράλληλα τον ορισμό του τι θα μπορούσε να είναι ένα πράσινο καύσιμο.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ξεκινήσει μια κυβερνητική πρόκληση να προμηθεύει τουλάχιστον 3 δισεκατομμύρια γαλόνια SAF ετησίως έως το 2030.

Ο τομέας των αεροπορικών εταιρειών θεωρείται ένας από τους πιο δύσκολους στην απομάκρυνση του άνθρακα, καθώς τα καύσιμα για πτήσεις δεν μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν με άλλα είδη ενέργειας.

Ο φετινός νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ περιλαμβάνει σημαντικές επιδοτήσεις στη βιομηχανία SAF με τη μορφή εκπτώσεων φόρου, αλλά οι ηγέτες της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της Airbus (AIR.PA) είπαν ότι η νομοθεσία είναι άδικη.

Αεροπορικά ταξίδια: Απίστευτη αποκάλυψη από τις αεροσυνοδούς

Τι να περιμένετε στις πτήσεις. Όλα τα μυστικά από δύο αεροσυνοδούς. Η καλύτερη ώρα για πτήση, οι φοβίες και τι λένε για τους επιβάτες. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Σε ποιον «ανήκει» το μπράτσο του μεσαίου καθίσματος; Φοβούνται οι αεροσυνοδοί τις αναταράξεις; Τα παράθυρα πρέπει να είναι ανοιχτά ή κλειστά;

Σε αυτές και πολλές ακόμη συχνές απορίες επιβατών απαντούν δύο βετεράνοι του πληρώματος καμπίνας, οι οποίοι δίνουν παράλληλα και μερικές συμβουλές για τις πτήσεις.

Οι αεροσυνοδοί Kris Major και Allie Malis έδωσαν στο CNN τις καλύτερες συμβουλές τους:

Τις πρωινές πτήσεις προτείνει η Malis, διότι είναι λιγότερο πιθανό να υπάρξουν καθυστερήσεις.

Η Malis, η οποία είναι και αντιπρόσωπος στην Ένωση Επαγγελματιών Αεροσυνοδών της American Airlines συστήνει να αφήνετε και κάποιες ώρες ή και μέρες περιθώριο, ώστε να μην σαν χαλάσει το πρόγραμμα εάν υπάρξουν καθυστερήσεις.

Εάν κάθεστε και περιμένετε για μία πτήση που έχει καθυστέρηση, ιδίως εάν ανησυχείτε για τυχόν ανταπόκριση, ρωτήστε τους αεροσυνοδούς, λέει o Major, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Επιτροπής Αεροσυνοδών στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μεταφορών.

Ο ίδιος λέει ότι απευθύνει τους επιβάτες στο σωστό γκισέ και τους λέει τις ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνουν.

Εάν αλλάζετε ζώνη ώρας, τότε καλό θα ήταν να κοιμηθείτε με το που φτάσετε, αλλά ο ύπνος αυτός να είναι πολύ σύντομος και μετά να προσπαθήσετε να μείνετε ξύπνιοι μέχρι να φτάσει το βραδάκι.

Εάν το ταξίδι σας είναι σύντομο, τότε ίσως είναι καλύτερο να μην αλλάξετε ωράριο, διότι διαφορετικά θα έχετε jet lag σε όλο το ταξίδι.

Επίσης, είναι σημαντικό να ενυδατώνεστε και να τρώτε καλά, αλλά και να «ακούτε» τι ζητάει το σώμα σας.

Συνήθως οι αναβαθμίσεις γίνονται στο αεροδρόμιο, αλλά κατ’ εξαίρεση μπορεί να γίνουν αφότου επιβιβαστείτε ή ακόμη σπανιότερα εν πτήσει.

Πρόκειται για ειδικές περιστάσεις, όταν δηλαδή μετακινούνται άτομα ώστε να καθίσουν μαζί οικογένειες ή όταν κάποιος επιβάτης ενοχλεί τους διπλανούς του.

Πολλοί είναι οι επιβάτες που δέχονται να αλλάξουν θέση, ώστε παρέες ή οικογένειες να καθίσουν μαζί.

Οι αεροσυνοδοί, εν μέρει διότι πρέπει να βάλουν σε τάξη τα πράγματα όσο το δυνατόν ταχύτερα, προσπαθούν να μην επεμβαίνουν, παρά μόνο όταν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Παρότι ορισμένες φορές η αλλαγή θέσεων προκαλεί προβλήματα, όπως όταν κάποιος επιβάτης πηγαίνει σε κάθισμα όπου άλλοι έχουν πληρώσει παραπάνω, οι αεροσυνοδοί δεν αντιτίθενται στις αλλαγές.

Είναι άγραφος κανόνας, αλλά οι αεροσυνοδοί συμφωνούν ότι τα μπράτσα στο μεσαίο κάθισμα ανήκουν σε όποιον κάθεται στη μέση.

Παρότι δεν είναι θέμα ασφαλείας ή αυστηρός κανόνας, η απάντηση είναι απλή ιδίως για τις μεγάλες πτήσεις. «Εάν είναι βράδυ, κλείστε τα.

Ακόμη και ένα άτομο να ανοίξει τα παράθυρα, μπαίνει το φως, κρατά τον κόσμο ξύπνιο και μπορεί να επηρεάσει έντονα τους επιβάτες», λέει ο Major.

Ωστόσο, είναι θέμα ασφαλείας, τα παράθυρα να είναι ανοιχτά στην προσγείωση, παρότι ορισμένοι επιβάτες δυσανασχετούν.

Αεροπορικά ταξίδια: Αποκάλυψη – «βόμβα» της Google

Πολύ συχνά, ακούμε πως η αγορά αεροπορικών εισιτηρίων στα μέσα της εβδομάδας, και κυρίως, τις Τρίτες γύρω στα μεσάνυχτα, είναι η καλύτερη στιγμή προκειμένου οι ταξιδιώτες να βρουν τα πιο οικονομικά εισιτήρια.

Σύμφωνα ωστόσο, με πρόσφατα στοιχεία, η Google Flights καταρρίπτει αυτόν τον μύθο.

Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία πέντε χρόνια, τα αεροπορικά εισιτήρια για ταξίδια στις ΗΠΑ – η αγορά των οποίων πραγματοποιείται κατά τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη – είναι κατά μέσο όρο μόνο, 1,9% πιο φθηνά, συγκριτικά με τα εισιτήρια που αγοράζονται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Εάν απομένουν μόλις μερικές εβδομάδες για το ταξίδι σας, μην περιμένετε την Τρίτη για να κλείσετε την πτήση σας, καθώς οι τιμές είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν», υποστηρίζει ο Τζέιμς Μπάιερς, διευθυντής προϊόντων της ομάδας Google Flights.

Αν και η ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η κράτηση από τους ταξιδιώτες μπορεί τελικά, να μην έχει μεγάλη σημασία, παρόλα αυτά, η ημέρα που πραγματοποιείται η εκάστοτε πτήση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εύρεση και αγορά πιο οικονομικών εισιτηρίων.

Σύμφωνα μάλιστα, με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την Google Flights, η οποία εξέτασε ιστορικά δεδομένα πτήσεων πέντε ετών από την 1η Αυγούστου 2017 έως την 1η Αυγούστου 2022, διαπιστώθηκε πως «κατά μέσο όρο, οι πτήσεις που αναχωρούν Δευτέρα, Τρίτη ή Τετάρτη ήταν 12% φθηνότερες από τις πτήσεις Σαββατοκύριακου».

«Όταν μάλιστα, πρόκειται για εγχώριους προορισμούς, θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε ακόμη και 20% των χρημάτων», υπογραμμίζει ο Μπάιερς στο CNBC.

Μια ακόμη, συμβουλή προκειμένου να κλείσετε πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια αποτελεί η έγκαιρη κράτηση.

Για πτήσεις εντός ΗΠΑ, τα αεροπορικά εισιτήρια ήταν χαμηλότερα μεταξύ τριών και οκτώ εβδομάδων πριν από την ημερομηνία αναχώρησης.

Οι απευθείας πτήσεις κοστίζουν κατά μέσο όρο περίπου 20% περισσότερο από τις πτήσεις ανταπόκρισης, σύμφωνα με την Google Flights.

Είναι γεγονός ωστόσο, πως η εν λόγω επιλογή είναι αρκετά ριψοκίνδυνη καθώς οι ταξιδιώτες δεν μπορούν εκ των προτέρων, να προβλέψουν τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις ανάμεσα στις πτήσεις.