Συναγερμός σε Cosmote, Vodafone και Wind: Δείτε το λόγο

Cosmote, Vodafone, Wind: H SkyTelecom, ο πρώτος πάροχος που έφερε το Internet 500Mbps στην Ελλάδα, ανεβάζει τον πήχη για τον ανταγωνισμό της και κερδίζει συνεχώς τις προτιμήσεις οικιακών καταναλωτών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων.

Πώς θα αντιδράσουν Cosmote, Vodafone, Wind; Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Νέα δεδομένα στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας και του internet στην Ελλάδα δημιουργεί η SkyTelecom.

Η εταιρεία που το 2019 εισήγαγε για πρώτη φορά στην εγχώρια αγορά την τεχνολογία του ασύρματου internet με σταθερές ταχύτητες 500Mbps, έφτασε σήμερα να αποτελεί τον πλέον ανερχόμενο πάροχο, με ρυθμό ανάπτυξης άνω του 600% για το 2020.

Ποιοι είναι όμως όλοι εκείνοι λόγοι που την κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό της και να κερδίζει ολοένα και περισσότερο τις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού μέσα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον;

Cosmote, Vodafone, Wind: 7 λόγοι για τους οποίους η SkyTelecom κάνει την διαφορά

1. Το 100% ιδιόκτητο δίκτυό της

Την ώρα που άλλες εταιρείες δεν επενδύουν όσο και όπως θα έπρεπε στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου τους, προκρίνοντας ακόμα και πρόχειρες προσωρινές λύσεις – μπαλώματα όπως η ενοικίαση δικτύου από άλλους παρόχους, η SkyTelecom υλοποιεί το στρατηγικό της πλάνο για σταδιακή επέκταση του δικού της ιδιόκτητου δικτύου σε ολόκληρη την Ελλάδα.

2. Οι ταχύτητες 500Mbps

Φυσικά, το πιο βασικό πλεονέκτημα της SkyTelecom για τους πελάτες της δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης με ταχύτητες 500Mbps. Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει εμπορικά πακέτα με αυτή την ταχύτητα, την ώρα που ανταγωνισμός «τρέχει» πιο αργά, με πακέτα που φτάνουν έως και τις παρυφές των 200Mbps.

3. Η 100% κάλυψη ακόμα και των πιο απομακρυσμένων περιοχών

Η SkyTelecom εγγυάται 100% κάλυψη ακόμα και των πιο απομακρυσμένων περιοχών εντός του δικτύου της. Η κάλυψή του περιλαμβάνει αρκετούς νομούς της Ελλάδας μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Μεσσηνία, η Αρκαδία, η Αργολίδα και το Ηράκλειο, καθώς και γεωγραφικές περιοχές εντός των νομών Κορινθίας, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου.

4. Η δέσμευση πραγματικής ταχύτητας

Οι συνδρομητές της SkyTelecom απολαμβάνουν την εγγύηση του ιδιόκτητου δικτύου της. Στην περίπτωση που κάποιος δε μείνει ικανοποιημένος με την ταχύτητα που λαμβάνει, έχει αυτομάτως την δυνατότητα να ζητήσει και να λάβει αποζημίωση.

5. H online – based εξυπηρέτηση πελατών

Το μοντέλο εξυπηρέτησης πελατών της SkyTelecom βασίζεται στην ηλεκτρονική της παρουσία. Έτσι λοιπόν, η εταιρεία εξυπηρετεί τους πελάτες της όχι μόνο με το τηλεφωνικό της κέντρο, αλλά και σε real-time μέσα από την ιστοσελίδα και τα social media της σε Facebook και Instagram.

6. Ο σεβασμός για τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Κεντρικοί άξονες εταιρικής υπευθυνότητας της SkyTelecom είναι η επένδυση στην αναβάθμιση των τοπικών κοινωνιών, καθώς και η διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος με τη χρήση βέλτιστων πρακτικών αειφόρου ανάπτυξης. Πρόσφατα, η εταιρεία συνέβαλε στην δράση τοποθέτησης μετεωρολογικού σταθμού στο όρος Μαίναλο.

7. Τα νέα προγράμματα της SkyTelecom, φτιαγμένα για να καλύπτουν κάθε ανάγκη

Τα νέα προγράμματα σταθερής τηλεφωνίας και internet της SkyTelecom ξεκινούν από τα 17,90€ και περιλαμβάνουν μία ευρεία γκάμα Double Play και Internet Only λύσεων που καλύπτουν κάθε ανάγκη ιδιωτών και επιχειρήσεων. Μάλιστα, για κάθε της πρόγραμμα, η εταιρεία προσφέρει και δυνατότητα εντελώς δωρεάν Try&Buy δοκιμαστικής περιόδου.

Ανακαλύψτε τώρα όλα τα νέα προγράμματα του πιο ανερχόμενου παρόχου σταθερής τηλεφωνίας και internet στην Ελλάδα μέσα από το www.skytelecom.gr.

Cosmote, Vodafone, Wind: Η ΔΕΗ μπήκε στο… παιχνίδι

Το’ πε και το ‘κανε η διοίκηση της ΔΕΗ. Έδωσε τα χέρια με τη Forthnet και ξεκινά την… εισβολή στις τηλεπικοινωνίες. Πώς θα αντιδράσουν Cosmote, Vodafone και Wind. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Το πρώτο βήμα για την επάνοδο της ΔΕΗ στην αγορά των τηλεπικοινωνιών ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η επιχείρηση.

Όπως έγινε γνωστό προ ημερών, η ΔΕΗ έχει έρθει σε συμφωνία με την Forthnet, με αντικείμενο την εγκατάσταση οπτικών ινών στο δίκτυο διανομής, με στόχο να αξιοποιηθεί το δίκτυο της θυγατρικής ΔΕΔΔΗΕ συνολικού μήκους 242 χιλιάδων χιλιομέτρων προκειμένου να δημιουργηθούν υποδομές για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων.

Κατά το πρότυπο του δικτύου που έχει αναπτύξει και ο διαχειριστής του δικτύου μεταφοράς ΑΔΜΗΕ, το νέο αυτό δίκτυο προβλέπεται να ενοικιάζεται σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Σημειώνεται ότι η είσοδος της ΔΕΗ στην αγορά των τηλεπικοινωνιών περιλαμβάνεται στο στρατηγικό πλάνο της επιχείρησης ως μια από τις εναλλακτικές δραστηριότητες για την ενίσχυση της κερδοφορίας.

Στο πλαίσιο αυτό η επιχείρηση σκοπεύει να επενδύσει ένα ποσό της τάξης των 700 – 800 εκατ. ευρώ την επόμενη 5ετία και ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τράπεζες προκειμένου να κλείσει το σχήμα του project finance.

Η εκκρεμότητα αυτή άλλωστε εξηγεί και το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν γίνει οι επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς της εταιρείας.

Συγκεκριμένα η ΔΕΗ βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τράπεζες Πειραιώς και Alpha προκειμένου να εξασφαλίσει χρηματοδότηση της τάξης των 500 εκατ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά το πλάνο της ΔΕΗ προβλέπει την αξιοποίηση της υποδομής του εναέριου δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης, μήκους 242 χιλιάδων χιλιομέτρων καθώς και των κέντρων χαμηλής και μέσης τάσης σε όλη την επικράτεια για μεταφορά υπηρεσιών υπερυψηλών ταχυτήτων, με σχετικά χαμηλό κόστος και αρκετά πιο εύκολα σε σύγκριση με την εγκατάσταση υπόγειου δικτύου.

Σύμφωνα με το πλάνο η ΔΕΗ θα εγκαταστήσει το δίκτυο οπτικών ινών και θα λειτουργήσει ως διαχειριστής των νέων τηλεπικοινωνιακών υποδομών, οι οποίες προβλέπεται σε επόμενο στάδιο να εκμισθωθούν σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Σε πρώτη φάση η ΔΕΗ αναμένεται να ξεκινήσει με την πιλοτική τοποθέτηση δικτύου σε περιοχή της χώρας, όπου θα εκδηλωθεί η σχετική ζήτηση από τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, με στόχο μέσω της πρώτης αυτής εγκατάστασης να εντοπιστούν πιθανά προβλήματα που θα πρέπει να διευθετηθούν για να προχωρήσει το μεγάλο rollout του δικτύου οπτικών ινών.

Επιπρόσθετα προβλέπεται η επέκταση και σε υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας 5G.

Τέλος, η είσοδος της ΔΕΗ στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, εκτός από την αύξηση των εσόδων του ομίλου, αναμένεται να αποτελέσει και “προίκα” για τη θυγατρική εταιρεία διαχείρισης του δικτύου διανομής ΔΕΔΔΗΕ, η οποία τελεί υπό μερική αποκρατικοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τη διάθεση του 49% της εταιρείας με αυξημένα δικαιώματα στο μάνατζμεντ.

Στον εν εξελίξει διαγωνισμό, συμμετέχουν 9 επενδυτικά σχήματα, ενώ η ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθετείται χρονικά εντός του 2021.

Cosmote, Vodafone, Wind: Τι θα γίνει με το δωρεάν WiFi σε όλη την Ελλάδα

«Μήλον της Έριδος» το έργο για δωρεάν Wifi σε όλη τη χώρα. Ο «πόλεμος» Cosmote, Vodafone, Wind και η «σφήνα» από Intrakom και IBM. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Σημαντικό ενδιαφέρον προσέλκυσε ο διαγωνισμός για την ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wifi4GR), δηλαδή, δωρεάν, Wifi, σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών Cosmote, Vodafone και Wind, όπως και η Intracom και η IBM. Μέσα στο προσεχές διάστημα, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως η αναθέτουσα αρχή του έργου, αναμένεται να προχωρήσει στην αποσφράγιση των προσφορών και στην ανάδειξη έως τριών αναδόχων. Στη συνέχεια θα υπογραφούν εκτελεστικές συμβάσεις.

Το έργο υποδιαιρείται σε τμήματα (lots), ώστε να είναι δυνατή η δημιουργία κοινού δικτύου για όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό περιοχών (WiFi HotSpots).

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του έργου, σε περίπτωση που θα διαχωριζόταν η σύμβαση σε τμήματα (π.χ. υποδιαίρεση ανά περιφέρειες) θα έπρεπε για κάθε ένα τμήμα να γίνει προμήθεια και εγκατάσταση στο Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου (ΚΔΔ) διαφορετικών κεντρικών συστημάτων (πχ wireless access point controller).

Αυτό θα είχε ως συνέπεια τόσο την αύξηση του κόστους υλοποίησης του έργου, αφού θα έπρεπε να αγοραστούν τόσα διαφορετικά κεντρικά συστήματα όσα και οι διαφορετικοί προμηθευτές που θα αναλάμβαναν να υλοποιήσουν τα τμήματα του έργου, όσο και την αύξηση του συνολικού διαχειριστικού κόστους του δικτύου.

Το έργο, προϋπολογισμού 18,4 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος προαίρεσης), αφορά την εγκατάσταση 5.600 access points, τα οποία θα κατανεμηθούν σε περίπου 2.500 περιοχές ασύρματης – WiFi πρόσβασης. Στις περισσότερες περιοχές θα απαιτηθεί να εγκατασταθούν δύο access points, ενώ ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός θα είναι τρία ανά περιοχή.

Οι ανάδοχοι θα αναλάβουν, εκτός από την εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία hotspots στο διαδίκτυο και την τριετή-με δυνατότητα παράτασης για ένα ακόμη έτος- υποστήριξη λειτουργίας τους.

Τα hotspots θα τοποθετηθούν σε όσο το δυνατό ευρύτερη γεωγραφική έκταση σε χώρους συνάθροισης κοινού, αναμονής- μετακίνησης, εκδηλώσεων και σε σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Τα σημεία εγκατάστασης θα υποδειχθούν από τους κατά τόπους Δήμους, σύμφωνα με τις οδηγίες της Αναθέτουσας Αρχής. Η διαχείριση, παρακολούθηση και ο έλεγχος του εξοπλισμού ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης θα γίνεται από κεντρικό σύστημα διαχείρισης.

Πριν από μερικά χρόνια, τέλη 2013-αρχές 2014 το δωρεάν wi-fi σε όλη την Ελλάδα είχε βρεθεί στο επίκεντρο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ.