Ψάχνουν υπάλληλο και δίνουν 10.000 ευρώ το μήνα! Η πιο περιζήτητη αγγελία εργασίας

Εργασία: Πώς θα σας φαινόταν να βλέπατε ένα πανέμορφο τοπίο, να σας δίνουν 10.000 ευρώ το μήνα για ένα χρόνο και να έχετε απεριόριστη ποσότητα κρασιών πρώτης ποιότητας; Όνειρο; Φάρσα; Τίποτα από τα δύο, γιατί υπάρχει και είναι η πιο περιζήτητη αγγελία εργασίας!

Εάν είστε γνώστης του κρασιού που χρειάζεστε μια αλλαγή σταδιοδρομίας, ίσως αυτή η ευκαιρία να αλλάξει κυριολεκτικά την ζωή σας. Το οινοποιείο Murphy-Goode στο Sonoma County της Καλιφόρνια προσφέρει μια θέση ενός έτους με 10.000 δολάρια ανά μήνα μισθό.

Ο τυχερός υποψήφιος δεν θα κερδίσει μόνο πολύτιμη εμπειρία στη βιομηχανία του οίνου, αλλά θα έχει την δυνατότητα να ζήσει επίσης στην ειδυλλιακή πόλη του Χάιλντσμπουργκ δωρεάν για όλο το χρόνο.

«Έχουμε μια δουλειά που θα σας οδηγήσει αμέσως στη στρατόσφαιρα του κρασιού», λέει ο οινοποιός Murphy-Goode. «Ψάχνετε για μια αλλαγή στην καριέρα σας και να συνεχίσετε το πάθος σας; Μήπως λέξεις όπως Cabernet, Rosé και η Chardonnay σας κάνουν χαρούμενους μόνο στο άκουσμα τους;»

Η οικογενειακή επιχείρηση αναζητά κάποιον που «ρουφάει την ζωή». Η θέση είναι ανοιχτή σε όσους είναι 21 ετών και άνω και έχουν άδεια να εργαστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για να υποβάλετε αίτηση, το Murphy-Goode Winery σας προσκαλεί να στείλετε ένα μήνυμα βίντεο και να εξηγήσετε «γιατί θέλετε μια πραγματικά καλή δουλειά». Στη συνέχεια, η εταιρεία θα αξιολογήσει τις εφαρμογές με βάση «αξία ρόλου, δημιουργικότητα και σχεδιασμό, εφαρμοσμένη εμπειρία και σύνολο δεξιοτήτων».

Οι πρώτες 90 ημέρες της δουλειάς θα περιλαμβάνουν την εκπαίδευση σας από τον οινοπαραγωγό Dave Ready Jr. για να μάθετε για όλες τις πτυχές της συγκομιδής κρασιού.

Από εκεί, η ομάδα θα σας βοηθήσει να επιλέξετε μια διαδρομή που ταιριάζει στις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά σας. Θα μπορούσατε να καταλήξετε να εργάζεστε στους όμορφους αμπελώνες ή να διαχειριστείτε ένα από τα δωμάτια γευσιγνωσίας του οινοποιείου.

Και όταν η δουλειά σας ολοκληρωθεί για την ημέρα, απλώς ξεκινήστε και απολαύστε ένα ποτήρι κρασί τοπικής παραγωγής που θα έχετε βοηθήσει να φτιαχτεί!

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για το ρόλο από τώρα έως τις 30 Ιουνίου. Η εργασία θα ξεκινήσει περίπου τον Σεπτέμβριο του 2021.

Εργασία: Αυτές είναι οι 5 ερωτήσεις που θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε

Πώς θα εντυπωσιάσετε τον εργοδότη. Τα «κόλπα» για να κερδίσετε πόντους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Όσα πρέπει να γνωρίζετε στο xristika.gr.

Κι όμως υπάρχουν ορισμένα μυστικά που μπορείτε να ακολουθήσετε για να σας δώσουν επιπλέον πόντους και ισχυρό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων υποψηφίων

Αρκετοί είναι εκείνοι που όταν πηγαίνουν σε μια συνέντευξη για δουλειά κυριεύονται από το άγχος. Ξεχνούν ότι η συνέντευξη είναι μια αμφίδρομη διαδικασία που αν μάλιστα διεξαχθεί σωστά, μετατρέπεται σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ υποψηφίου και εργοδότη.

Υπάρχουν ορισμένα μυστικά που μπορείτε να ακολουθήσετε για να σας δώσουν επιπλέον πόντους και ισχυρό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων υποψηφίων.

Η Λίζα Κίρκατρικ είναι διευθύντρια των προγραμμάτων MBA πλήρους απασχόλησης στο κέντρο διαχείρισης καριέρας της Σχολής Διοίκησης Κέλογκ. Προηγουμένως, είχε διατελέσει για σχεδόν μία δεκαετία υπεύθυνη προσλήψεων σε διάφορες εταιρείες.

Η ίδια αναφέρει στο CNBC, πως αυτό που διαπίστωσε όλα αυτά τα χρόνια είναι κυρίως το γεγονός ότι ακόμη και οι πιο καταρτισμένοι υποψήφιοι διστάζουν να ρωτήσουν τον πιθανό εργοδότη τους όλα όσα πραγματικά τους ενδιαφέρουν και προτιμούν να μείνουν στις πιο ασφαλείς ερωτήσεις.

Αυτές είναι οι 5 πιο sos ερωτήσεις που θα πρέπει όλοι οι υποψήφιοι να έχουν τα κότσια να κάνουν κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων. Πολλοί από εσάς μπορεί να διστάζετε να ρωτήσετε τις παρακάτω ερωτήσεις αλλά κάτι τέτοιο όχι μόνο θα εντυπωσιάσει τον πιθανό εργοδότη σας, αλλά θα βοηθήσει και εσάς τους ίδιους να αισθάνεστε πιο σίγουροι και πλήρως ενημερωμένοι για τη θέση μετά το τέλος της συνέντευξης.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσω τις πρώτες 90 ημέρες και πώς θα αξιολογηθεί η επιτυχία μου;

Αυτή είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη μελλοντική σας θέση. Ενενήντα ημέρες είναι η τυπική δοκιμαστική περίοδος για μια εταιρεία στη διάρκεια της οποίας κρίνεται εάν η πρόσληψή σας ήταν σωστή απόφαση.

Εάν θέλετε πραγματικά τη δουλειά, πρέπει να είστε πρόθυμοι να μάθετε και να κάνετε ό, τι χρειάζεται για να φτάσετε στην επιτυχία και να ανταμειφθείτε για αυτό.

Υπάρχει κάτι σχετικά με την προϋπηρεσία μου που σας κάνει να διστάζετε για το εάν πρέπει να προχωρήσω στην επόμενη φάση της διαδικασίας;

Οι περισσότεροι διευθυντές θα λατρέψουν τη συγκεκριμένη ερώτηση κυρίως διότι δείχνει αυτογνωσία. Πρέπει όμως να είστε προετοιμασμένοι για όλα. Η απάντηση που θα λάβετε μπορεί και να μην σας αρέσει. Αλλά είναι καλύτερο να γνωρίζετε τις αδυναμίες σας, κατά τα πρώτα στάδια της συνέντευξης.

Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να αλλάξετε τη γνώμη του πιθανού εργοδότη σας και τελικά να τον εντυπωσιάσετε.

Έστω για παράδειγμα ότι σας ρωτήσουν: «Ανησυχώ ότι μπορεί να μην είστε ευχαριστημένοι σε αυτή τη δουλειά, επειδή δεν έχει άμεση επαφή με τους πελάτες που από ότι βλέπω ήταν και το κύριο αντικείμενό σας σε προηγούμενες δουλειές»

Σε μια τέτοια περίπτωση μπορείτε να απαντήσετε: «Κατανοώ την ανησυχία σας, αλλά γι’ αυτό ακριβώς με ενδιαφέρει η συγκεκριμένη θέση που προσφέρετε. Έχω βρεθεί σε παρόμοιες θέσεις στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου και τώρα επιθυμώ να ασχοληθώ με κάτι διαφορετικό.»

Πώς συγκρίνεται η προϋπηρεσία – το βιογραφικό μου με το αντίστοιχο των άλλων υποψηφίων;
Εάν ο συνεντευξιαστής αναφέρει κάποια σημεία στα οποία υστερείτε, μπορείτε από την πλευρά σας να του εξηγήσετε και να περιγράψετε πώς η εμπειρία σας, έχει μετατρέψει αυτά τα μειονεκτήματα σε προτερήματα. Εναλλακτικά, μπορείτε να υιοθετήσετε μια αντίθετη τακτική και να αναφερθείτε στις μοναδικές σας δεξιότητες που πιθανότατα οι άλλοι υποψήφιοι δεν διαθέτουν.

Γνωρίζω ότι η πανδημία προκάλεσε πρωτοφανείς επιπτώσεις σε πολλές εταιρείες. Εσείς πως τη διαχειριστήκατε ως διευθυντής; Τι μέτρα λάβατε;

Αυτή η ερώτηση φέρνει στο τραπέζι έναν νέο παράγοντα, το ανθρώπινο στοιχείο, το οποίο είναι σπάνιο σε τέτοιου είδους συνεντεύξεις. Ζητάτε από τον ερευνητή σε αυτό το σημείο να φύγει για λίγο από τα γενικά και να παραθέσει τη δική του προσωπική εμπειρία. Από την απάντηση θα καταλάβετε πολλά. Η απάντηση ενός καλού διευθυντή θα είναι ειλικρινής και αυθεντική. Θα καταλάβετε ακόμη εάν η εταιρεία ενδιαφέρεται πραγματικά για τους εργαζομένους της.

Εδώ είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα δυνητικής απάντησης: «Παρατήρησα ότι δεν είναι εύκολο να διαχειριστούμε μια ομάδα από απόσταση. Συνειδητοποίησα, πόσο δύσκολο είναι να ισορροπήσω την εργασία και την οικογένεια στο ίδιο περιβάλλον. Και έχω κάνει [X, Y, Z] για να κάνω τη ροή εργασίας πιο αποτελεσματική και λιγότερο αγχωτική για την ομάδα μου.»

Με βάση τη δική σας εμπειρία, τι έχει κάνει η εταιρεία προκειμένου να προάγει την ποικιλομορφία, την ισότητα και την ομαλή ένταξη ενός νέου εργαζομένου;
Στόχος της συγκεκριμένης ερώτησης είναι να διαμορφώσετε μια προσωπική άποψη σχετικά με την πολιτική της εταιρείας όσον αφορά στη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ομαλή ένταξη. Έχει η εταιρεία προχωρήσει σε αλλαγές μέσα στο προηγούμενο έτος; Έχουν δημιουργήσει ομάδες πόρων; Υπάρχει μια ομάδα αφιερωμένη στην προώθηση της ισότητας; Τα αποτελέσματα ήταν θετικά; Οι απαντήσεις θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε μια πιο σφαιρική άποψη όχι μόνο για την εταιρεία αλλά και για το εάν και εσείς ταιριάζετε σε μια τέτοια θέση.

Εργασία: Μαζικές απολύσεις εργαζομένων σε μεγάλο σουπέρ μάρκετ

«Σεισμός» στην αγορά καθώς η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» προχωρά σε σωρεία απολύσεων. Τι αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων που κινδυνεύουν να βρεθούν στο… δρόμο!

Να σημειωθεί ότι οι απολύσεις στην επιχείρηση έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο και συνεχίζονται χωρίς να ξέρει κανείς πότε και σε ποιο νούμερο θα μπει στοπ! Να σημειώσουμε πως τα σούπερ μάρκετ… θησαύρισαν κατά την περίοδο της πανδημίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Όχι στα πρωτόκολλα θανάτου – όχι στις απολύσεις

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για την προστασία της ζωής, της υγείας, του εισοδήματος μας

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, εργαζόμενοι στις αποθήκες, στα καταστήματα και στα κεντρικά του ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ και ένα χρόνο εργαζόμαστε σε συνθήκες έντασης της εργασίας μας, με άθλιες εργασιακές σχέσεις και εκτεθειμένοι στην πανδημία και την εργοδοτική ασυδοσία. Ταυτόχρονα συνάδελφοι που εργάζονταν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ήδη έχουν απολυθεί και άλλοι θα απολυθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Με μοναδικό κριτήριο το κέρδος η εταιρεία που και σε συνθήκες πανδημίας έχει σκάσει από τα κέρδη τσακίζει τα δικαιώματα μας, την υγεία μας και δεν διστάζει να μας πετάξει στην ανεργία. Από τη μια τα 4ώρα, 6ώρα, η αξιοποίηση δουλεμπορικών στις αποθήκες και στην καθαριότητα, η τηλεργασία στις διοικητικές υπηρεσίες και οι απολύσεις και από την άλλη η απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας με αποτέλεσμα να εργαζόμαστε μέσα σε υγειονομικές βόμβες, έχουν διαμορφώσει μια εκρηκτική κατάσταση μέσα στις αποθήκες, τα γραφεία και τα καταστήματα.

Η επίθεση στα δικαιώματα μας δεν έχει σταματημό. Η κυβέρνηση που εδώ και ένα χρόνο δεν πήρε κάνε ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ ετοιμάζεται να νομοθετήσει τις ανατροπές του αιώνα. Στο στόχαστρό της το 8ωρο και η καθιέρωση της 10ωρης εργασίας χωρίς να πληρωνόμαστε υπερωριακά, η Κυριακάτικη Αργία, το δικαίωμα μας συλλογικά και οργανωμένα να παλεύουμε για τα δικαιώματα μας.

ΩΣ ΕΔΩ! Από «ήρωες» που προκλητικά μας έλεγαν για να τους εξασφαλίσουμε ασύλληπτα κέρδη γινόμαστε πρωταγωνιστές για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας! Γινόμαστε τώρα όλοι μέλη στα κλαδικά μας σωματεία! Οργανωμένοι στα κλαδικά μας σωματεία δυναμώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

 • Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις. Καμία νέα απόλυση.
 • Καμία δυσμενής αλλαγή των συμβάσεων των εργαζόμενων
 • Δωρεάν, επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με επιβάρυνση της εργοδοσίας
 • Δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας για όλους τους εργαζόμενους.
 • Τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των καταστημάτων, των γραφείων και των αποθηκών.
 • 8ωρο–5νθημερο για όλους τους εργαζόμενους. Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, με συμβάσεις αορίστου χρόνου και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
 • Καμία επιβάρυνση ωραρίου σε περίπτωση απουσίας εργαζομένου λόγω covid-1.
 • Άδεια πλήρους μισθολογικής και ασφαλιστικής κάλυψης σε όσους συναδέλφους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
 • Καμία σκέψη για μονιμοποίηση της τηλεργασίας.
 • Άμεση ενημέρωση των συναδέλφων όταν παρουσιάζεται κρούσμα.
 • Τα αποτελέσματα των τεστ covid-19 που πραγματοποιούνται από διάφορα διαγνωστικά εργαστήρια να παραδίδονται άμεσα, επίσημα και γραπτά στους ίδιους τους εργαζόμενους.