Προσοχή: Τσέκαρε αν έχεις αυτό το 2ευρω πάνω σου – Αξίζει 5.000 ευρώ (εικόνα)

Μπορεί το ευρώ να έχει κυκλοφορήσει εδώ και πολλά, πολλά χρόνια, όμως σε κάποια νομίσματα η αξία τους όχι απλά υπερβαίνει την πραγματική τους αξία, αλλά ανέρχεται σε ιλιγγιώδη ποσά. Μερικά κέρματα του ευρώ μπορεί να αξίζουν ακόμα και 5.000 ευρώ.

Ένα από αυτά τα παραδείγματα είναι και το 2ευρω.

Οι συλλέκτες νομισμάτων από όλο τον κόσμο εκτιμούν ιδιαίτερα τα κέρματα των 2 ευρώ του Βατικανού για αρκετούς λόγους.

Επιλέγουν αυτά τα κέρματα για τη σπανιότητα και τη θρησκευτικότητά τους. Σε ορισμένα κέρματα απεικονίζεται ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ του Βατικανού, ο οποίος είναι μια από τις πιο διάσημες μορφές στην ιστορία του Χριστιανισμού. Τα κέρματα αυτά είναι αρκετά δημοφιλή στην αγορά των ΗΠΑ.

Η εμπρόσθια όψη του συγκεκριμένου νομίσματος απεικονίζει την Βασιλική του Αγίου Πέτρου, η οποία περιβάλλεται από το περίγραμμα του Βατικανού.Στην αριστερή πλευρά της σύνθεσης αναγράφεται η επιγραφή «75 ANNO DELLO SATO» (λατ. 75 χρόνια για τη χώρα) που υπογραμμίζει την ίδρυση του κράτους 1929-2004. Η αξία του νομίσματος φτάνει στα 155 ευρώ.

Υπάρχει και το νόμισμα της Λιθουανίας (Žuvintas), το οποίο έχει αποκτήσει σημαντική αξία λόγω των λαθών του από τους κατασκευαστές.

Το σφάλμα βρίσκεται εντός της άκρης του νομίσματος, καθώς η επιγραφή «DIEVS * SVĖTI * LATVIJU» (Ο Θεός να ευλογεί τη Λετονία) αφορά τη σειρά κερμάτων των 2 ευρώ της Λετονίας.

Στην αρχή, τα κέρματα ήταν διαθέσιμα προς αγορά για εννέα ευρώ. Αυτή τη στιγμή η τιμή του νομίσματος ξεπερνά τα 1500 ευρώ. Στην κορυφή του κέρματος απεικονίζεται ένα σμήνος πουλιών που πετούν πάνω από το μεγαλύτερο βάλτο της Λιθουανίας.

Το ακριβότερο 2ευρω είναι το κέρμα της Γκρέις Κέλι του 2007.

Ήταν το σπανιότερο αναμνηστικό νόμισμα των 2 ευρώ μεταξύ 2007 και 2014 (κοπή 20.000 τεμαχίων). Αυτό το αναμνηστικό νόμισμα ήταν ένας από τους κύριους καταλύτες που βρίσκονταν πίσω από την άνοδο της αξίας των σπάνιων κερμάτων των 2 ευρώ. Το κέρμα εμφανίστηκε σε κυκλοφορία για να τιμήσει τη διάσημη πριγκίπισσα του Μονακό Γκρέις Κέλι το 2007. Πριν από περίπου μια δεκαετία οι συλλέκτες κερμάτων αγόραζαν τα κέρματα αυτά για 120 ευρώ. Τώρα η αξία του κέρματος αυτού έχει φτάσει στα 5.000 ευρώ ή και περισσότερα. Η πριγκίπισσα του Μονακό Γκρέις Κέλι ήταν σύζυγος του πρίγκιπα Ρενιέ Γ’.

Ανακοίνωση: Κυκλοφορεί νέο χαρτονόμισμα μεγάλης αξίας – Δείτε τη φωτογραφία

Ο πληθωρισμός που μαστίζει τη χώρα και η υποτίμηση του νομίσματος, έκαναν σχεδόν αναγκαία την κυκλοφορία νέο χαρτονομίσματος μεγαλύτερης αξίας.

Η κεντρική τράπεζα της Αργεντινής έθεσε σε κυκλοφορία τα πρώτα χαρτονομίσματα των 10 χιλιάδων πέσο. Ο λόγος ήταν να διευκολύνει τους πολίτες να μην κουβαλούν σωρούς μετρητών.

Τα νέα χαρτονομίσματα έχουν αξία 11 δολάρια. Με την επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία της χώρας, είναι πέντε φορές πιο πολύτιμα από το προηγούμενο μεγαλύτερο χαρτονόμισμα, των 2.000 πέσος — το οποίο άρχισε να κυκλοφορεί πέρυσι και παραμένει σχετικά σπάνιο — και 10 φορές πιο πολύτιμα από το πιο κοινό… χιλιάρικο.

Άλλωστε οι Αργεντίνοι προτιμούν να πληρώνουν με μετρητά. Πολλοί έμποροι αναγκάζονται να κουβαλούν πάκους με χαρτονομίσματα για τις συναλλαγές τους, λόγω της υποτίμησης του νομίσματος.

Η κεντρική τράπεζα ανέφερε σε δήλωση την Τρίτη ότι τα νέα νομοσχέδια θα «διευκολύνουν τις συναλλαγές μεταξύ των χρηστών» και «θα κάνουν τα logistics του χρηματοπιστωτικού συστήματος πιο αποτελεσματικά και λιγότερο δαπανηρά».

Το πέσο της Αργεντινής έχει χάσει το 95% της αξίας του τα τελευταία πέντε χρόνια καθώς επικρατεί  μια σοβαρή οικονομική κρίση , οδηγώντας τον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού στο 287% τον Μάρτιο.

Τα νέα χαρτονομίσματα των 10.000 πέσο τυπώθηκαν στην Κίνα από την κρατική China Banknote Printing and Minting Corporation. Η κυβέρνηση της Αργεντινής βασίζεται σε χαρτονομίσματα που τυπώθηκαν στην Κίνα, τη Βραζιλία και την Ισπανία, καθώς η αυξανόμενη ζήτηση για μετρητά κατακλύζει το εθνικό νομισματοκοπείο της.

Για παράδειγμα, ο αριθμός των χιλιάρικων που είναι σε κυκλοφορία διπλασιάστηκε τον περασμένο χρόνο σε περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η αργεντίνικη εφημερίδα La Nación.

Ένα χαρτονόμισμα των 20.000 πέσο θα αρχίσει να κυκλοφορεί προς το τέλος του έτους, ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα.

Κυκλοφόρησε νέο χαρτονόμισμα – Δείτε πώς είναι (φωτογραφία)

Τα νέα χαρτονομίσματα παρουσιάστηκαν στον κόσμο. Δείτε πώς είναι. Πού θα τα βρείτε

Ο διοικητής της τράπεζας της Αγγλίας παρουσίασε τα νέα χαρτονομίσματα, στα οποία απεικονίζεται ο Βασιλιάς Κάρολος.

Βλέποντάς τα, ο βασιλιάς Κάρολος είπε ότι τα χαρτονομίσματα είπε ότι είναι «πολύ καλά σχεδιασμένα» και έλαβε ένα δερματόδετο φυλλάδιο που περιείχε το ιστορικό χαρτονόμισμα από τον Andrew Bailey, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Όπως προστάζει η βρετανική παράδοση, τα χαρτονομίσματα αξίας 5, 10, 20 και 50 βρετανικών λιρών παρουσιάστηκαν πρώτα στον Βασιλιά στο Μπάκιγχαμ Πάλας. Απεικονίζουν το πορτρέτο του το οποίο είναι βασισμένο σε μια φωτογραφία του 2013.

Τα υφιστάμενα χαρτονομίσματα, αυτά που εκδόθηκαν επί βασιλείας Ελισάβετ Β’, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται μαζί με τα νέα, έως ότου φθαρούν ή καταστραφούν.

Ο Βασιλιάς που έλαβε τα χαρτονομίσματα με σειριακό αριθμό 00001.

Η κυκλοφορία τους έχει προγραμματιστεί για τις 5 Ιουνίου.

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια: Αυτό είναι το νέο νόμισμα μετά το ευρώ (Φωτογραφία)

Αποκάλυψη για το νέο νόμισμα που ετοιμάζουν, μετά από δύο δεκαετίες μεγάλης κρίσης.

Ευτυχώς, δεν μιλάμε για κάποια χώρα της Ευρώπης ή για την Ελλάδα. Εμείς θα παραμείνουμε στο ευρώ.

Αναφερόμαστε στη Ζιμπάμπουε, που εδώ και μια εικοσαετία μαστίζεται από μία σοβαρή οικονομική κρίση. Σήμερα, λοιπόν ανακοίνωσε πως υιοθετεί ένα νέο νόμισμα, που θα λέγεται ZiG.

Το νέο νόμισμα έρχεται να αντικαταστήσει το δολάριο Ζιμπάμπουε, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός και να σταθεροποιηθεί η οικονομία της χώρας.

Να σημειωθεί ότι πληθωρισμός της Ζιμπάμπουε είναι ένας από τους υψηλότερους παγκοσμίους – επισήμως τον Μάρτιο ανερχόταν στο 55% αλλά πέρσι έφτασε σε τριψήφιο νούμερο, ξυπνώντας οδυνηρές μνήμες στους κατοίκους.

«Αρχής γενομένης από σήμερα, οι τράπεζες θα μετατρέψουν τους λογαριασμούς στο νέο νόμισμα, τον Χρυσό της Ζιμπάμπουε» (Zimbabwe Gold ή ZiG) είπε ο κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας Τζον Μουσαγιαβάνου.

Οι πολίτες θα έχουν στη διάθεσή τους 21 ημέρες προκειμένου να ανταλλάξουν τα παλαιά χαρτονομίσματα.

Το τοπικό νόμισμα απώλεσε σχεδόν το 100% της αξίας του έναντι του δολαρίου ΗΠΑ την περασμένη χρονιά. Σήμερα η ισοτιμία του είχε διαμορφωθεί στα 30.000 δολάρια Ζιμπάμπουε έναντι 1 δολαρίου ΗΠΑ (40.000 στη μαύρη αγορά), σύμφωνα με το παρατηρητήριο Zim Price Check.

Δείτε πώς θα είναι το νέο νόμισμα