«Πόλεμος» Cosmote TV – NOVA: Το «φιλέτο», οι «καραμπόλες» και η άγρια μάχη

Cosmote TV – NOVA: Μάχη… μέχρι τελικής πτώσης μεταξύ της Cosmote TV και της NOVA για το αθλητικό περιεχόμενο. Μήλον της Έρριδος το ελληνικό, αλλά και το βρετανικό πρωτάθλημα. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι δύο κορυφαίες συνδρομητικές τηλεοπτικές πλατφόρμες στην Ελλάδα ενόψει της μάχης για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κεντρική θέση στο κάδρο λαμβάνει το πρωτάθλημα της Premier League, που εν πολλοίς θα κρίνει πού θα καταλήξουν οι αγώνες της Super League.

Η συμφωνία της Premier League με την Cosmote TV λήγει το καλοκαίρι του 2022 και όπως όλα δείχνουν, από τη σεζόν 2022-23 και μέχρι το 2025 οι Έλληνες φίλαθλοι θα παρακολουθούν τα ματς του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου από τα κανάλια της NOVA, η οποία δείχνει να κερδίζει τη μάχη.

Κι επειδή από την αρχή είχε εκτιμηθεί πως όποιος δαπανήσει πολλά χρήματα για το συγκεκριμένο προϊόν, ουσιαστικά θα τεθεί εκτός διεκδίκησης των δικαιωμάτων της Super League, η Cosmote TV ετοιμάζεται για ρελάνς με το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ήδη έχουν γίνει επαφές με κορυφαίους συλλόγους της Super League, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι κάποιες ομάδες έχουν και την επόμενη χρονιά συμβόλαιο με τη Nova. Κι όλα αυτά, ενώ η φιλοδοξία για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων δείχνει να παραμένει στη θεωρία εξαιτίας της απροθυμίας των ΠΑΕ -και ειδικά των τεσσάρων της κορυφής- να μοιράσουν την “πίτα” με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη μείνει κανένας παραπονεμένος.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 10 από τις 14 ομάδες της Super League να μην ψηφίσουν σήμερα την προκήρυξη του πρωταθλήματος λόγω του θολού τοπίου στα τηλεοπτικά. Οι τρεις ΠΑΕ που υπέγραψαν ήταν ο Ολυμπιακός, ο Ατρόμητος και ο ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο Άρης ψήφισε “παρών”.

Τι ισχύει για τη σεζόν 2021-2022:

  • Premier League: Cosmote TV
  • Primera Division: Novasports
  • Serie A: Cosmote TV
  • Ligue 1: Novasports
  • Bundesliga: Novasports
    Champions League: Cosmote TV
  • Europa League: Cosmote TV
  • Europa Conference League: Cosmote TV

Cosmote TV – NOVA: To…χουνέρι που έκαναν στο Netflix

Οι… φωνές Nova και Cosmote TV έπιασαν τόπο και πλέον το Netflix είναι αντιμέτωπο με μια πρωτόγνωρη κατάσταση στην Ελλάδα! Διαβάστε στο xristika.gr τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για πρώτη φορά από την έναρξη των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα το Netflix θα κληθεί να πληρώσει φόρους.

Η πληρωμή θα αφορά το έτος 2020, με βάση τα στοιχεία που θα ανακοινώσει η εταιρεία.

Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί το πάγιο αίτημα του ΟΤΕ και της Forthnet για τη μείωση των συνθηκών άνισου ανταγωνισμού σε σχέση με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των υπηρεσιών streaming και δεν αποδίδουν φόρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται εκ νέου το ενδεχόμενο να ζητηθεί από κάθε εταιρεία που παρέχει συνδρομητικές τηλεοπτικές υπηρεσίες να έχει ξεχωριστή εταιρεία για τη δραστηριότητα αυτή ή να αναρτώνται υποχρεωτικά τα στοιχεία κλάδου.

Cosmote TV – NOVA: «Σκάει» βόμβα! Αποκάλυψη για τις χρεώσεις

Ξανά στο προσκήνιο οι τιμές στην κινητή τηλεφωνία. Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη. Τι πληρώνουμε τελικά και τι μας παρέχουν; Τι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη; Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Μια νέα μελέτη για τις τιμές στην κινητή τηλεφωνία αναμένει το επόμενο διάστημα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σε μια προσπάθεια απεικόνισης της ελληνικής αγοράς σε σύγκριση και με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μελέτη θα διενεργηθεί από την εταιρεία Tarifica (T3i Group LLC dba Tarifica) η οποία όπως αναφέρεται στην απόφαση ανάθεσης από την ΕΕΕΤ είναι ο “ηγέτης της αγοράς στη συλλογή, ανάλυση και παράδοση δεδομένων τηλεπικοινωνιών και τιμών σε πραγματικό χρόνο παγκοσμίως”.

“Η εταιρεία, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων της, κατά την ιστοσελίδα της, συγκεντρώνει και αξιολογεί δεδομένα αγορών σε παγκόσμιο επίπεδο και επικουρεί τους εθνικούς ρυθμιστές τηλεπικοινωνιών να αξιολογήσουν και να συγκρίνουν τις τιμές των αγορών τους σε σχέση με τις αγορές άλλων κρατών τρίτων χωρών αλλά και, ιδίως των κρατών μελών της ΕΕ, ώστε να μπορούν να αξιολογήσουν καλύτερα την ανταγωνιστικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των προσφερόμενων τιμών για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών”, σημειώνεται ακόμη.

Cosmote TV – NOVA: Σύγκριση χρεώσεων με 12 χώρες

“Διάφορες συγκρίσεις και έρευνες τιμών δείχνουν την Ελλάδα ως μια από τις πιο ακριβές αγορές σε σύγκριση με άλλες χώρες. Όμως η τιμολόγηση της κινητής τηλεφωνίας είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη και όταν πραγματοποιούνται αναλύσεις για τη συγκεκριμένη αγορά χρειάζεται να ληφθούν διάφοροι παράγοντες υπόψη”, αναφέρεται στην τεχνική περιγραφή της προσφοράς της Tarifica.

H εταιρεία δεσμεύεται να προχωρήσει σε μια ανάλυση των τιμών κινητής στην Ελλάδα σε σύγκριση με 12 άλλες χώρες της ΕΕ.

Για κάθε χώρα οι αναλυτές της Tarifica θα εξετάσουν τις προσφορές όλων των τηλεπικοινωνιακών παρόχων. Επιπλέον θα εξεταστούν και οι προσφορές έως τριών εναλλακτικών παρόχων (όπως εικονικοί πάροχοι), όπου αυτοί υπάρχουν.

Όπως αναφέρεται σχετικά στην τεχνική προσφορά, οι αναλυτές της Tarifica θα δημιουργήσουν έξι προφίλ καταναλωτή με διαφορετικές ανάγκες, που θα αντιπροσωπεύουν όλο το φάσμα της αγοράς και θα εντοπίσουν τις πιο φθηνές προσφορές σε κάθε χώρα για το κάθε προφίλ ξεχωριστά.

Βάσει της απόφασης ανάθεσης, η Tarifica θα πρέπει στις 31 Μάιου 2021 να παραδώσει ένα αρχείο Excel με τις τιμές για κάθε μια από τις 12 χώρες και για κάθε προφίλ καταναλωτή μαζί με μια γραπτή σύνοψη των αποτελεσμάτων της έρευνας.

“Αν η ΕΕΤΤ θέλει να παραλάβει μια πιο αναλυτική έκθεση η Tarifica μπορεί να παραδώσει μια ανάλυση της τιμολόγησης στις παραπάνω αγορές, εντοπίζοντας την σχετική απόδοση της Ελλάδας σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Η συγκεκριμένη ανάλυση θα περιλαμβάνει και ένα τμήμα που θα εξηγεί γιατί κάποιες έρευνες που δείχνουν την Ελλάδα ως μια ακριβή αγορά κινητής, μπορεί να μην εξετάζουν όλους του απαραίτητους παράγοντες για μια τέτοια ανάλυση και για αυτό το λόγο μπορεί να μη δίνουν ολόκληρη την εικόνα της αγοράς”, αναφέρεται ακόμη στην προσφορά της εταιρείας.