Νέο επίδομα: Πώς μπορούν να πάρουν όλοι από 2.400 έως 3.500 ευρώ

Νέο επίδομα: Αναλυτικά οι προϋποθέσεις καταβολής για το νέο επίδομα και τα ποσά που δικαιούται κάθε οικογένεια, ανάλογα με το πόσα παιδιά έχει. Όλα όσα ισχύουν για το νέο επίδομα γέννησης, στο xristika.gr.

Στο μαιευτήριο, μαζί με την ληξιαρχική πράξη γέννησης, οι γονείς μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση της πρώτης δόσης του αυξημένου επιδόματος γέννησης.

Εναλλακτικά μπορούν να υποβάλουν την αίτηση στην πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ εντός προθεσμίας τριών μηνών από τη γέννηση του παιδιού.

Το αυξημένο επίδομα γέννησης 2.400- 3.500 ευρώ χορηγείται σε 2 ισόποσες δόσεις.

Η 1η δόση χορηγείται τον επόµενο µήνα από τη γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί µέσα στον µήνα της γέννησης του παιδιού.

Η 2η δόση θα καταβληθεί µετά από 5 µήνες από το µήνα της γέννηση του παιδιού.

Έτσι αν το παιδί γεννηθεί εντός Φεβρουαρίου και η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον Φεβρουάριο τότε η πρώτη δόση θα καταβληθεί τον Μάρτιο και η δεύτερη δόση το Ιούλιο.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του οικονομικού επιτελείου, το επίδοµα γέννησης αυξάνεται από 2000 € για κάθε παιδί σε 2.400 έως 3.500 € (αύξηση 400 -1.500 €).

Δηλαδή όσοι έχουν ήδη καταθέσει αίτηση εντός του 2024 θα λάβουν από τον Απρίλιο και μετά τα νέα αυξημένα ποσά:

– 2.400 για το πρώτο παιδί

– 2.700 για το δεύτερο παιδί

– 3.000 ευρώ για το τρίτο παιδί

– 3 500 ευρώ για τους πολύτεκνους από 4 παιδιά και πάνω.

Οι αυξήσεις θα δοθούν αναδρομικά και στους γονείς που απέκτησαν παιδιά το 2023.

Συγκεκριμένα:

– όσοι το 2023 απέκτησαν ένα παιδί θα λάβουν 400 ευρώ

– όσοι το 2023 απέκτησαν δεύτερο παιδί θα λάβουν 700 ευρώ

– όσοι το 2023 απέκτησαν τρίτο παιδί θα λάβουν 1.000 ευρώ

-όσοι το 2023 απέκτησαν τέταρτο παιδί θα λάβουν 1.500 ευρώ.

Η οικονομική ενίσχυση αφορά ετησίως 35.000 οικογένειες με ένα παιδί, 32.000 οικογένειες µε 2 παιδιά, 6.600 οικογένειες τρίτεκνων και 1.400 οικογένειες πολύτεκνων.

Έτσι αν μία οικογένεια απέκτησε το πρώτο παιδί το 2023 και το δεύτερο το 2024. Θα λάβει αναδρομικά ποσά για το πρώτο παιδί 400 ευρώ και θα λάβει για το δεύτερο παιδί 2.700 ευρώ.

Δηλαδή συνολικά θα λάβει από τον Απρίλιο και μετά 3.100 ευρώ τα οποία θα χορηγηθούν σε δύο ισόποσες δόσεις.

Προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος είναι το οικογενειακό επίδομα να μην υπερβαίνει τα 40.000 ευρώ ετησίως.

Δικαιούχος του επιδόματος γέννησης είναι η μητέρα η οποία υποβάλλει και την αίτηση.

Οι μοναδικές περιπτώσεις που μπορεί να υποβάλλει άλλο πρόσωπο αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος είναι να έχει αποβιώσει η μητέρα ή να έχει εγκαταλείψει το παιδί της.

Στις περιπτώσεις αυτές, δικαιούχος είναι ο πατέρας για εγγάμους ή άλλο πρόσωπο που προσκομίζει επιμέλεια, όπως ορίζουν οι σχετικές διατάξεις της ΚΥΑ και πληροί όλες τις λοιπές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Χατζηδάκης, τα ποσά ύψους περίπου 90 εκατ. ευρώ προέρχονται από την εξοικονόμηση που προέκυψε από τα μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Το νέο μέτρο αφορά σε περίπου 300.000 οικογένειες σε βάθος διετίας.

Μέρος του κονδυλίου από την απώλεια των επιδομάτων των ελεύθερων επαγγελματιών θα κατευθυνθεί στην αύξηση του επιδόματος παιδιού που χορηγείται σήμερα σε 800.000 δικαιούχους. Η αύξηση θα αφορά κυρίως δύο ομάδες.

Στους ευάλωτους με μικρό εισόδημα που έχουν πραγματικά ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση και στους δικαιούχους με υψηλό εισόδημα, που λαμβάνουν χαμηλό επίδομα.

Για την αύξηση των επιδομάτων παιδιού θα ληφθούν υπόψη και τα πρόσθετα επιδόματα που λαμβάνει ο δικαιούχος όπως είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και το επίδομα στέγασης.

Ακόμα, τα μέτρα ενίσχυσης των γονέων προβλέπου αύξηση κατά 1.000 ευρώ του αφορολόγητου, η αύξηση του επιδόματος μητρότητας από 4 σε 9 μήνες, η προσαύξηση του επιδόματος θέρμανσης από 3.000 σε 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, το κοινωνικό επίδομα, η αναμόρφωση του μισθολογίου στον δημόσιο τομέα και το πλαφόν κέρδους για το βρεφικό γάλα.

Επίσης θα χορηγηθούν 55.000 περισσότερα voucher για την φιλοξενία παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθµούς και ΚΔΑΠ ενώ στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να επεκτείνει τα προγράμματα για φθηνή στέγη («Ανακαινίζω – Νοικιάζω», «Κάλυψη», «Κοινωνική Αντιπαροχή») με αξιοποίηση όλων των ακινήτων του δημοσίου.

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το δημογραφικό προβλέπει, επίσης, μεταξύ άλλων, πρωτοβουλίες για την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής των γονέων, εξεύρεση νέων θέσεων εργασίας με επίκεντρο τη γυναίκα και τους νέους, πρωτοβουλίες για το ζήτημα της υπογονιμότητας και για την επιστροφή των νέων που έφυγαν από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Νέο επίδομα: «Μπαμ» με έκτακτο μπόνους 1.000 ευρώ σε εργαζόμενους

Ο Έλληνας επιχειρηματίας τρελάθηκε και έδωσε τρίτο έκτακτο επίδομα μέσα σε ένα χρόνο στους εργαζομένους του.

Αυτή τη φορά το έκτακτο μπόνους ήταν της τάξεως των 1.000 ευρώ και το έλαβαν όλοι ως επιβράβευση για την εξαιρετικά καλή πορεία της εταιρείας την προηγούμενη χρονιά.

Ποια είναι όμως η εταιρεία που έκανε το μπαμ; Πρόκειται για την εταιρεία Κώστας Α. Παπαέλληνας.

Είναι ο τρόπος της για να επιβραβεύσει το εργατικό δυναμικό της εταιρείας, γνωρίζοντας ότι στους ανθρώπους της αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας της στην Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και στις εκτός συνόρων αγορές.

Δεν είναι όμως το μόνο μπόνους που τους δόθηκε για το 2023. Πήραν 300 ευρώ το καλοκαίρι, για τη δυναμική πορεία του πρώτου εξαμήνου, αλλά και δωροεπιταγή αξίας 100 ευρώ τον Σεπτέμβριο, για την αγορά σχολικών ή άλλων προϊόντων τεχνολογίας από μεγάλο πολυκατάστημα.

Το πρόγραμμα ανταποδοτικότητας και επιβράβευσης που, επί σειρά ετών, υλοποιεί με συνέπεια ο Όμιλος Εταιρειών Κώστας Α. Παπαέλληνας για τους εργαζομένους του, είναι ένα από τα πιο δυναμικά που εφαρμόζονται στην ελληνική επιχειρηματικότητα, όπως ενημερώνει.

Νέο επίδομα:

Τα τίναξε όλα και πάλι ο Καρέλιας – Τα μπόνους προκαλούν λιποθυμία

Για ακόμα μία χρονιά ο Καρέλιας κατάφερε να κάνει τους εργαζομένους τους να φύγουν με ικανοποίηση από τη δουλειά τους την παραμονή Πρωτοχρονιάς, μιας και ανακοινώθηκε το μπόνους που είθιστε να δίνει τέτοιο καιρό.

Φέτος, επιβραβεύτηκαν με μπόνους που έφτανε τα 4.000 ευρώ οι υπάλληλοι που ξεχώρισαν, ενώ τα παιδιά όσων εργαζόμενων κατάφεραν να μπουν στα ΑΕΙ ελαβαν εναν υπολογιστή της Apple. Ανταμοίφθηκαν με μπόνους και όσοι πήραν μόνο την κανονική τους άδεια μέσα στον χρόνο.

Δείτε αναλυτικά τα μπόνους που ανακοίνωσε ο Καρέλιας:

  • Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι ανέρχεται φέτος στα €400 καθαρά.
  • Ο κάθε λαχνός της σημερινής ημέρας, για τον καθένα από τους 40 τυχερούς, θα ανέλθει σε €1.000 καθαρά.
  • Επιπλέον, ο κάθε εργαζόμενος που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.750 καθαρά.
  • Επιπλέον, οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2023, θα λάβουν μία ακόμη πρόσθετη ενίσχυση € 500 καθαρά.
  • Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2023.
  • Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, και λόγω της υψηλής μας κερδοφορίας, όλοι οι εργαζόμενοι θα λάβουν σαν έκτακτη παροχή έναν μικτό μηνιαίο μισθό, με άλλα λόγια, η εταιρεία λόγω της αυξημένης κερδοφορίας της, θα δώσει 15ο μισθό σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν μισθό κάτω από €1.500 θα λάβουν επιπλέον έκτακτη οικονομική ενίσχυση €500 καθαρά.
  • 170 εργαζόμενοι οι οποίοι ξεχώρισαν με την απόδοσή τους μέσα στη χρονιά που πέρασε θα λάβουν το μπλε bonus των € 2.700 καθαρά, ενώ 45 εργαζόμενοι, των οποίων η απόδοση κρίνεται ως εξαιρετική, θα λάβουν το χρυσό bonus των € 4.000 καθαρά.
  • Επανέρχεται η επιβράβευση παρουσίας €1.000 καθαρά για όλους τους εργαζομένους οι οποίοι, κατά τη διάρκεια του έτους, έκαναν χρήση μόνο της κανονικής τους άδειας και δεν έλειψαν ούτε μία άλλη ημέρα από την εργασία τους.