Τα τίναξε όλα και πάλι ο Καρέλιας: Τα μπόνους προκαλούν λιποθυμία

Για ακόμα μία χρονιά ο Καρέλιας κατάφερε να κάνει τους εργαζομένους τους να φύγουν με ικανοποίηση από τη δουλειά τους την παραμονή Πρωτοχρονιάς, μιας και ανακοινώθηκε το μπόνους που είθιστε να δίνει τέτοιο καιρό.

Φέτος, επιβραβεύτηκαν με μπόνους που έφτανε τα 4.000 ευρώ οι υπάλληλοι που ξεχώρισαν, ενώ τα παιδιά όσων εργαζόμενων κατάφεραν να μπουν στα ΑΕΙ ελαβαν εναν υπολογιστή της Apple. Ανταμοίφθηκαν με μπόνους και όσοι πήραν μόνο την κανονική τους άδεια μέσα στον χρόνο.

Δείτε αναλυτικά τα μπόνους που ανακοίνωσε ο Καρέλιας:

  • Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι ανέρχεται φέτος στα €400 καθαρά.
  • Ο κάθε λαχνός της σημερινής ημέρας, για τον καθένα από τους 40 τυχερούς, θα ανέλθει σε €1.000 καθαρά.
  • Επιπλέον, ο κάθε εργαζόμενος που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.750 καθαρά.
  • Επιπλέον, οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2023, θα λάβουν μία ακόμη πρόσθετη ενίσχυση € 500 καθαρά.
  • Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2023.
  • Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, και λόγω της υψηλής μας κερδοφορίας, όλοι οι εργαζόμενοι θα λάβουν σαν έκτακτη παροχή έναν μικτό μηνιαίο μισθό, με άλλα λόγια, η εταιρεία λόγω της αυξημένης κερδοφορίας της, θα δώσει 15ο μισθό σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν μισθό κάτω από €1.500 θα λάβουν επιπλέον έκτακτη οικονομική ενίσχυση €500 καθαρά.
  • 170 εργαζόμενοι οι οποίοι ξεχώρισαν με την απόδοσή τους μέσα στη χρονιά που πέρασε θα λάβουν το μπλε bonus των € 2.700 καθαρά, ενώ 45 εργαζόμενοι, των οποίων η απόδοση κρίνεται ως εξαιρετική, θα λάβουν το χρυσό bonus των € 4.000 καθαρά.
  • Επανέρχεται η επιβράβευση παρουσίας €1.000 καθαρά για όλους τους εργαζομένους οι οποίοι, κατά τη διάρκεια του έτους, έκαναν χρήση μόνο της κανονικής τους άδειας και δεν έλειψαν ούτε μία άλλη ημέρα από την εργασία τους.

Έκπληξη με τις καταθέσεις στην τράπεζα Πειραιώς: Τι πρέπει να δείτε

Μία σημαντική ανακοίνωση για την Τράπεζα Πειραιώς και τις δυνατότητές της. Οι πελάτες της τράπεζας δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να ανησυχούν.

Ευτυχώς, δεν έχει συμβεί κάτι με τις καταθέσεις των πελατών της τράπεζας, ωστόσο η DBRS προχώρησε στην αναβάθμιση των μακροπρόθεσμων αξιολογήσεων πιστοληπτικής ικανότητας, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης Long-Term Issuer Rating σε BB από B.

Επίσης η DBRS αναβάθμισε την Αξιολόγηση Μακροπρόθεσμων Καταθέσεων της Πειραιώς σε ΒΒ (υψηλή), η οποία είναι μία βαθμίδα πάνω από την Εσωτερική Αξιολόγηση (IA), αντικατοπτρίζοντας το νομικό πλαίσιο που ισχύει στην Ελλάδα, το οποίο έχει την πλήρη προτίμηση των καταθετών στις διαδικασίες αφερεγγυότητας και εξυγίανσης τραπεζών. Η τάση σε όλες τις αξιολογήσεις είναι σταθερή.

Η αναβάθμιση δείχνει τη διαρκή βελτίωση του προφίλ κινδύνου της τράπεζας, που απορρέει από την περαιτέρω μείωση του αποθέματος μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) και τον περιορισμένο σχηματισμό νέων NPEs. Ωστόσο, οι μετρήσεις ποιότητας του ενεργητικού του Ομίλου εξακολουθούν να παραμένουν σχετικά αδύναμες σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Ωστόσο, το προφίλ κινδύνου της Πειραιώς θα πρέπει να παραμείνει ισχυρότερο από ό,τι στο παρελθόν χάρη στην περαιτέρω εξυγίανση, την πιο ισχυρή κάλυψη NPEs και την υποστήριξη της επέκτασης δανείων από έργα που συνδέονται με τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

Τράπεζα Πειραιώς: Έκτακτη ανακοίνωση για όλες τις κάρτες – Τι αλλάζει και τι πρέπει να κάνετε

Τράπεζα Πειραιώς: H Τράπεζα Πειραιώς, στοχεύοντας σταθερά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της, προχωρά σε νέα, αποκλειστική συνεργασία με τη Visa.

Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι κάρτες με το σήμα Mastercard® αντικαθίστανται σταδιακά με αντίστοιχες που φέρουν το σήμα Visa.

Η νέα σας κάρτα Πειραιώς Visa Debit σας προσφέρει μια σειρά προνομίων και υπηρεσιών, όπως:

Συμμετοχή σε προγράμματα επιβράβευσης (π.χ. το πρόγραμμα επιβράβευσης yellow για τα εγγεγραμμένα μέλη)

Συμμετοχή σε προσφορές και διαγωνισμούς
Πληρωμές μέσω ψηφιακών πορτοφολιών
Διαχείριση της κάρτας μέσω winbank web banking / winbank app
Ασφαλείς online συναλλαγές
Μετατροπή συναλλαγής σε δόσεις μέσω winbank web banking / winbank app
Σύντομα, στις παραπάνω υπηρεσίες θα προστεθούν και νέες, για τις οποίες θα ενημερώνεστε σε τακτά διαστήματα και οι οποίες θα συμβάλλουν στη βελτίωση των καθημερινών σας συναλλαγών.

Για λόγους ασφαλείας, η νέα σας κάρτα είναι απενεργοποιημένη και θα πρέπει να προχωρήσετε στην ενεργοποίησή της, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχετε λάβει στη σχετική συνοδευτική επιστολή. Με την ενεργοποίηση της νέας κάρτας Visa, η παλιά κάρτα Mastercard ακυρώνεται αυτόματα.

Πάγιες εντολές που τυχόν είχατε συνδέσει στην κάρτα σας Μastercard, θα χρειαστεί να τις επανασυνδέσετε στη νέα σας κάρτα Visa. Επιπλέον θα πρέπει να επανεγγράψετε τη νέα σας κάρτα Visa στα ψηφιακά πορτοφόλια, στην περίπτωση που είχατε εγγράψει την Πειραιώς Mastercard Debit σε αυτά.

Η νέα σας κάρτα θα αντικατασταθεί δωρεάν, στην περίπτωση που η αλλαγή γίνει σε ημερομηνία διαφορετική από την ημερομηνία ανανέωσής της.

Στην περίπτωση που η αντικατάσταση γίνει κατά την ημερομηνία ανανέωσης, ισχύει η χρέωση που ορίζεται στους Όρους Σύμβασης Χορήγησης και Χρήσης Χρεωστικής Κάρτας σας. Οι όροι αυτοί βρίσκονται διαρκώς αναρτημένοι, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται, στον διαδικτυακό τόπο της Τράπεζας (http://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/kartes/debit-cards/visa-debit).

Η νέα σας κάρτα φέρει διαφορετικό αριθμό και διατηρεί τα ίδια χαρακτηριστικά και λειτουργικότητα με την παλιά σας κάρτα (π.χ. συνδεδεμένοι λογαριασμοί, contactless συναλλαγές κλπ).

Σημειώνουμε ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι ίδιοι Όροι Σύμβασης Χορήγησης και Χρήσης Χρεωστικής Κάρτας και για τη νέα σας κάρτα Πειραιώς Visa Debit. Οι όροι αυτοί βρίσκονται διαρκώς αναρτημένοι, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται, στον διαδικτυακό τόπο της Τράπεζας (http://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/kartes/debit-cards/visa-debit).

Ο αριθμός της κάρτας σας έχει αλλάξει, συνεπώς θα χρειαστεί να επανεγγράψετε τη νέα σας κάρτα Πειραιώς Visa Debit στα ψηφιακά πορτοφόλια, στην περίπτωση που έχετε εγγράψει την Πειραιώς Mastercard Debit σε αυτά.

Ο αριθμός της κάρτας σας έχει αλλάξει, συνεπώς θα χρειαστεί να καταχωρήσετε εκ νέου την κάρτα σας, ώστε να επανασυνδέσετε τις πάγιες εντολές / επαναλαμβανόμενες πληρωμές σας με τη νέα σας κάρτα Πειραιώς Visa Debit.

Τράπεζα Πειραιώς: Τι αναφέρει για το ψηφιακό πορτοφόλι

Ανακοίνωση για τους όρους χρήσης των ψηφιακών πορτοφολιών εξέδωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Οι όροι χρήσης των ψηφιακών πορτοφολιών τρίτων παρόχων επικαιροποιήθηκαν.

Παρακαλούμε να τους διαβάσετε προσεκτικά και σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε με αυτούς, να αφαιρέσετε άμεσα και το αργότερο έως 31/12/2023 τις κάρτες σας από τα ψηφιακά πορτοφόλια Apple Pay, Google Pay™, Garmin Pay™, Fitbit Pay, άλλως θα θεωρηθεί ότι τους αποδέχεστε.

Σε κάθε περίπτωση η Τράπεζα Πειραιώς δεν φέρει καμία ευθύνη για τις συναλλαγές που πραγματοποιείτε με ψηφιακά πορτοφόλια τρίτων παρόχων.

Η συγκεκριμένη ενημέρωση απευθύνεται αποκλειστικά σε πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίοι έχουν προσθέσει κάρτα Visa ή/και Mastercard® εκδόσεώς της στα ψηφιακά πορτοφόλια, έως και 03/11/23.