Cosmote TV

Cosmote TV: Πώς θα δείτε εάν είστε δικαιούχοι. Πόσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι τώρα. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Από τις δυο κιόλας πρώτες μέρες της λειτουργίας της πλατφόρμας για την δράση «Λευκές Περιοχές», 2593 πολίτες έσπευσαν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία και υπέβαλλαν αίτηση ώστε να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Ειδικότερα, οι 1762 αιτήσεις υποβλήθηκαν άμεσα, ενώ 831 έγιναν μέσω ΚΕΠ.

Οι δικαιούχοι μπορούν να αποκτήσουν τηλεοπτική κάλυψη με μια μόνο κίνηση χωρίς κόπο, ενώ τόσο η πρόσβαση όσο και η εγγύηση για τον εξοπλισμό παρέχονται για διάστημα οκτώ ετών χωρίς καμία επιβάρυνση.

Πρόκειται για τη δράση «Λευκές Περιοχές» που ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έπειτα από την υπογραφή κοινής υπουργικής για «Εξασφάλιση της πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας», από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο και τους υφυπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη.

Cosmote TV: Μέχρι πότε η αίτηση – Πώς θα την κάνετε

Τι πρέπει να κάνουν όσοι ανήκουν στις Λευκές Περιοχές; Η διαδικασία είναι απλή και τα βήματα εύκολα.

Οι δικαιούχοι 160.869 νοικοκυριών σε 4.079 οικισμούς που βρίσκονται εκτός τηλεοπτικής κάλυψης μπορούν μέχρι και τις 15 Ιουλίου να υποβάλουν αίτηση ψηφιακά στη σελίδα white-areas.gov.gr, χωρίς υποχρέωση επισύναψης ή προσκόμισης δικαιολογητικών, καθώς τα απαιτούμενα στοιχεία αντλούνται μέσω διαλειτουργικότητας από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Παράλληλα, διατηρείται η δυνατότητα εξυπηρέτησης από τα κατά τόπους ΚΕΠ, πάντα χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών. Σε αυτήν την περίπτωση, απαιτούνται μόνο το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και ο ενδεκαψήφιος Αριθμός Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας του δικαιούχου.

Για τη διευκόλυνση των δικαιούχων, λειτουργεί help desk της δράσης. Η επικοινωνία γίνεται είτε μέσω e-mail στο [email protected] είτε από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-17.00 στο τηλέφωνο 215 2157840.

Στο white-areas.gov.gr υπάρχει η δυνατότητα οι πολίτες να δούνε αν ανήκουν στις «Λευκές Περιοχές» σε όλη την χώρα ανά δημοτική ενότητα.

Cosmote TV: Διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Η αίτηση υποβάλλεται με πρωτοβουλία του ενδιαφερόμενου είτε ηλεκτρονικά από τον ίδιο μέσω σχετικής εφαρμογής της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου, gov.gr, είτε μέσω των εξουσιοδοτημένων χρηστών των Κ.Ε.Π.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αιτηθούν για:

επίγεια ευρυεκπομπή

δορυφορική ευρυεκπομπή

σταθερή ή κινητή ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο

Για τα παραπάνω ισχύουν:

χορήγηση και εγκατάσταση του απαραίτητου ευρυζωνικού εξοπλισμού όπου απαιτείται

8 χρόνια πρόσβασης σε προγράμματα εθνικής και τοπικής εμβέλειας

8 χρόνια εγγύησης εξοπλισμού και της εγκατάστασης του όταν αυτός απαιτείται

ελεύθερη επιλογή παρόχου

Για την υποβολή της αίτησης ο δικαιούχος θα χρειαστεί:

τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης το Taxisnet,

τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της μόνιμης κατοικίας,

την ηλεκτρονική διεύθυνση (email),

τους αριθμούς του σταθερού και του κινητού τηλεφώνου,

τον ενδεκαψήφιο αριθμό της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην κύρια και μόνιμη κατοικία του,

τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η μόνιμη κατοικία.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τον πάροχο της επιλογής τους και την εμπορική ονομασία του πακέτου υπηρεσιών της προτιμήσης τους, σε περίπτωση που ο πάροχος έχει διαμορφώσει περισσότερα από ένα πακέτα υπηρεσιών.

Επίσης θα πρέπει να δηλώσουν και τον εναλλακτικό πάροχο και την εμπορική ονομασία των υπηρεσιών που θέλουν να αποκτήσουν.

Σημειώνεται ότι η επιδότηση αφορά σε νοικοκυριά και όχι σε μεμονωμένους δικαιούχους ή επιχειρήσεις και αφορά αποκλειστικά στο ακίνητο που έχει δηλωθεί στην αίτηση.

Το ποσό της επιδότησης δίνεται απευθείας στον πάροχο που θα επιλέξουν οι δικαιούχοι μετά από εξουσιοδότηση τους.

Αίτηση επίσης μπορούν να υποβάλλουν και όσοι από τους δικαιούχους των νοικοκυριών θέλουν να διορθώσουν λανθασμένα στοιχεία παλαιότερης αίτησης στο πλαίσιο της δράσης.

Cosmote TV: «Πόλεμος» με Nova

Στη μάχη του αθλητικού περιεχομένου έχουν ριχτεί Cosmote TV και Nova διεκδικώντας συμφωνίες με τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του πλανήτη σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και όχι μόνο. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στην ελληνική Super League, καθώς τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν ριζικά το επόμενο διάστημα.

Το αθλητικό περιεχόμενο έχει ιδιαίτερη σημασία για τις ελληνικές πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης.

Όχι μόνο γιατί δεν αντιμετωπίζει τον ίδιο ανταγωνισμό με το ψυχαγωγικό περιεχόμενο (που εκτός των άλλων υπάρχουν και οι διαδικτυακές πλατφόρμες streaming όπως Netflix, Amazon Prime Video κλπ), αλλά και γιατί λόγω αυτού προσεγγίζονται και εταιρικοί πελάτες όπως καφετέριες, εστιατόρια, πρακτορεία ΟΠΑΠ κ.α.

Χθες η Cosmote TV ανακοίνωσε την πολυετή επέκταση της συνεργασίας της με το NBA για την αποκλειστική μετάδοση των αγώνων του αμερικανικού πρωταθλήματος. Με τη συμφωνία αυτή η Cosmote TV θα ξεπεράσει το ορόσημο των 10 ετών ως αποκλειστικός broadcaster του NBA στην Ελλάδα.

Ακόμη, στο πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας με το NBA οι πελάτες της Cosmote θα μπορούν να αποκτήσουν σε προνομιακή τιμή το NBA League Pass, το οποίο δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης, live και on demand, όλων των αγώνων της σεζόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Cosmote TV κέρδισε και τον πρόσφατο διαγωνισμό για τα δικαιώματα μετάδοσης του ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η τηλεοπτική πλατφόρμα του ΟΤΕ έχει κερδίσει και τα δικαιώματα μετάδοσης στη χώρα μας των αγώνων του Champions League καθώς και του Europa League της UEFA για τις χρονιές 2021-2024.

Από την άλλη μεριά η Nova έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα του γερμανικού πρωταθλήματος (Bundesliga) καθώς και του ισπανικού πρωταθλήματος (Primera Division).

Ακόμη, τα κανάλια της Nova Θα προβάλλουν και τους αγώνες μπάσκετ των διοργανώσεων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA) στο πλαίσιο της πολυετούς συμφωνίας στην οποία προχώρησε η μητρική εταιρεία της Forthnet, United Group.

Cosmote TV, Nova: Ενδιαφέρον για τη Super League

Το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο αν θα υπάρξει κάποια αλλαγή με τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της Super League.

Σήμερα η Nova έχει επιμέρους συμφωνίες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων όλων των ΠΑΕ για τη σεζόν 2020-2021.

Ωστόσο καθώς γίνονται εκ νέου συζητήσεις για την δημιουργία κεντρικού φορέα διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ελληνικού κορυφαίου πρωταθλήματος, εκτός από τη Nova στο “παιχνίδι” φαίνεται ότι μπαίνει και η Cosmote TV.

Κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου 20201, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεκδίκησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League, αν και διευκρίνησε πως προς το παρόν “εκτιμούν την κατάσταση”, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση.

“Tα προηγούμενα χρόνια δεν το κοιτάζαμε, το σκεφτόμασταν αλλά είμαστε ακόμη μακριά από πρόταση, προς το παρόν εκτιμούμε την κατάσταση και θα δούμε πως θα εξελιχθεί”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμάζ απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Δεν αποκλείεται μακροπρόθεσμα να αλλάξουν και πάλι τα δεδομένα για το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς διάφοροι κύκλοι προωθούν και το σχέδιο για τη δημιουργία της…Super League TV από την οποία θα μεταδίδονται μέσω streaming οι αγώνες και ως κανάλι θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης.

Cosmote TV, Nova: Απίστευτο χουνέρι της Cosmote στη NOVA

«Μπάσιμο» της Cosmote TV με τρελό πακέτο στην Super League 1. Πώς κατάφερε να αιφνιδιάσει την NOVA. Έτοιμη να δώσει απίστευτο χρήμα στις ομάδες. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Αν τρίβουν τα χέρια τους στην Super League, που είμαι βέβαιος ότι το κάνουν, είναι απολύτως λογικό.

Τέτοια τύχη, ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα. Πού να το φανταζόταν ότι εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, με τέτοια χτυπήματα που δέχθηκε η οικονομία, το ποδόσφαιρο, επιχειρήσεις γύρω από το ποδόσφαιρο, στην Ελλάδα θα παίρνανε τα… τρελά λεφτά που πήραν το καλοκαίρι του 2020 και θα είχαν μπροστά τους ορθάνοιχτο δρόμο για να πάρουν ακόμη περισσότερα το καλοκαίρι του 2021.

Ναι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Η Super League ζει την περίοδο της ευτυχίας σε ό,τι αφορά στα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος. Πέρσι, όταν μια… μαυρίλα απλωνόταν παντού και κανείς δεν ήξερε τι θα ξημέρωνε εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας, η εξαγορά της Forthnet-Nova από την United Group ήταν το… μάνα εξ ουρανού για την πρώτη κατηγορία του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Από κει που οι ομάδες είχαν να κάνουν με έναν τηλεοπτικό πάροχο ο οποίος ήταν υπό τον έλεγχο των τραπεζών, αντιμετώπιζε τεράστια οικονομικά προβλήματα και ήταν ολοφάνερο πως δεν μπορούσε να υποστηρίξει ένα τόσο ακριβό project, ξαφνικά βρέθηκαν να διαπραγματεύονται με ένα νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος ήθελε οπωσδήποτε να έχει όλη την Super League στα κανάλια Novasports και ήταν αποφασισμένος να κάνει ό,τι χρειαστεί για να πετύχει αυτό τον στόχο.

Η NOVA ήταν πολύ… large, οι συμφωνίες έκλεισαν σε χρόνο dt και στα ταμεία των ομάδων μπήκαν χρήματα που -για πολλές εξ αυτών- ήταν υπερβολικά. Ομως, όπως έχω ξαναγράψει, όταν υπάρχει κάποιος που πουλάει κάτι και κάποιος που αγοράζει, σημασία έχει μόνο τι λένε και τι κάνουν τα ενδιαφερόμενα μέρη και κανένας άλλος.

Τα… ενδιαφερόμενα μέρη, όμως, για να έρθουμε στο φετινό καλοκαίρι, αυξήθηκαν. Και κάνουν τις ομάδες της λίγκας να τρίβουν με ακόμη μεγαλύτερη χαρά τα χέρια τους.

Εφόσον αποδειχθεί στην πράξη αυτό που επισήμως ειπώθηκε χθες από τον εκτελεστικό διευθυντή του ΟΤΕ, τον κ. Τσαμάζ, ότι δηλαδή η COSMOTE το σκέφτεται και «εκτιμάει την κατάσταση» προκειμένου να μπει στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εμπορικότερων ομάδων ή και όλου του πρωταθλήματος, αντιλαμβάνεστε σε τι ύψη μπορεί να φτάσει το τίμημα και πόσο -ακόμη πιο- ευτυχισμένες να είναι οι ομάδες της Super League.

Θυμίζω, βέβαια, ότι ήδη έχουν εισπράξει στα τέλη Μαρτίου και από 1,5 εκατ. ευρώ εκάστη, ως προκαταβολή του ποσοστού από την φορολόγηση των στοιχηματικών εταιρειών που τους εξασφάλισε με τη νομοθετική πρωτοβουλία του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.