Δωρεάν Cosmote TV σε χιλιάδες νοικοκυριά – Οι δικαιούχοι

Cosmote TV: Αυτό που κάποτε έμοιαζε σαν όνειρο θερινής νυκτός ετοιμάζεται να γίνει πράξη καθώς 936 περιοχές θα έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν Cosmote TV!

Λύση στο πρόβλημα χιλιάδων νοικοκυριών σε 936 «λευκές περιοχές» της χώρας από την Κόρινθο μέχρι τις ακριτικές περιοχές δίνει το πρόγραμμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου μέσω Cosmote και Digea θα αποκτήσουν τηλεοπτικό σήμα για να παρακολουθούν το πρόγραμμα των ελληνικών καναλιών.

Το πρόγραμμα του υπουργείου Ψηφιακής Μεταρρύθμισης ύψους 30,87 εκατ. ευρώ που θα έχει διάρκεια μέχρι το 2028, θα παρέχει τη δυνατότητα επιδότησης 150 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, και θα δίνεται επίσης 8ετης εγγύηση.

Το κόστος της οκταετούς επιδότησης θα προέλθει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την ΕΕΤΤ.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί, κρατικοί και ιδιωτικοί, υποχρεούνται να παρέχουν τα προγράμματά τους δωρεάν σε όσους παρόχους μετέχουν στο πρόγραμμα της καθολικής κάλυψης.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις έχει ανοίξει στο gov.gr για τους ενδιαφερόμενους που μέχρι σήμερα δεν είχαν πρόσβαση στα τηλεοπτικά προγράμματα των ελληνικών σταθμών, με την αίτηση να υποβάλλεται για 15 ημερολογιακές ημέρες ανά τετράμηνο, με την πρώτη προθεσμία υποβολής να λήγει στις 15 Ιουνίου.

Το πρόβλημα των λευκών περιοχών επηρεάζει περισσότερα από 160.000 νοικοκυριά και προέκυψε από το 2014 όταν η Digea ανέλαβε την ψηφιακή κάλυψη της χώρας, έχοντας ωστόσο την υποχρέωση να καλύψει πληθυσμιακά και όχι γεωγραφικά το 95% της χώρας, καθώς το 2013 είχε κλείσει η ΕΡΤ που αποτελούσε τον μόνο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό που παρείχε σχεδόν 99% πληθυσμιακή κάλυψη.

Το 2018, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να δώσει λύση με την επιδότηση των νοικοκυριών για να αποκτήσουν τηλεοπτικό σήμα μέσω συνδρομητικής ή ελεύθερης τηλεόρασης, με μόνο την Cosmote και την Digea να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Με τις νέες ρυθμίσεις που έφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης, το έργο της καθολικής κάλυψης θα παραταθεί μέχρι το 2028 όπου θα μπορούν να συμμετέχουν τόσο οι πάροχοι δικτύων όσο και οι πάροχοι ηλεκτρονικών επικοινωνιών που χρησιμοποιούν άλλα δίκτυα.

Cosmote TV: Διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Η αίτηση υποβάλλεται με πρωτοβουλία του ενδιαφερόμενου είτε ηλεκτρονικά από τον ίδιο μέσω σχετικής εφαρμογής της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου, gov.gr, είτε μέσω των εξουσιοδοτημένων χρηστών των Κ.Ε.Π.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αιτηθούν για:

 • επίγεια ευρυεκπομπή
 • δορυφορική ευρυεκπομπή
 • σταθερή ή κινητή ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο

Για τα παραπάνω ισχύουν:

 • χορήγηση και εγκατάσταση του απαραίτητου ευρυζωνικού εξοπλισμού όπου απαιτείται
 • 8 χρόνια πρόσβασης σε προγράμματα εθνικής και τοπικής εμβέλειας
 • 8 χρόνια εγγύησης εξοπλισμού και της εγκατάστασης του όταν αυτός απαιτείται
 • ελεύθερη επιλογή παρόχου

Για την υποβολή της αίτησης ο δικαιούχος θα χρειαστεί:

 • τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης το Taxisnet,
 • τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της μόνιμης κατοικίας,
 • την ηλεκτρονική διεύθυνση (email),
 • τους αριθμούς του σταθερού και του κινητού τηλεφώνου,
 • τον ενδεκαψήφιο αριθμό της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην κύρια και μόνιμη κατοικία του,
 • τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η μόνιμη κατοικία.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τον πάροχο της επιλογής τους και την εμπορική ονομασία του πακέτου υπηρεσιών της προτιμήσης τους, σε περίπτωση που ο πάροχος έχει διαμορφώσει περισσότερα από ένα πακέτα υπηρεσιών.

Επίσης θα πρέπει να δηλώσουν και τον εναλλακτικό πάροχο και την εμπορική ονομασία των υπηρεσιών που θέλουν να αποκτήσουν,

Σημειώνεται ότι η επιδότηση αφορά σε νοικοκυριά και όχι σε μεμονωμένους δικαιούχους ή επιχειρήσεις και αφορά αποκλειστικά στο ακίνητο που έχει δηλωθεί στην αίτηση.

Το ποσό της επιδότησης δίνεται απευθείας στον πάροχο που θα επιλέξουν οι δικαιούχοι μετά από εξουσιοδότηση τους.

Αίτηση επίσης μπορούν να υποβάλλουν και όσοι από τους δικαιούχους των νοικοκυριών θέλουν να διορθώσουν λανθασμένα στοιχεία παλαιότερης αίτησης στο πλαίσιο της δράσης.

Cosmote TV: Σε… πόλεμο με τη NOVA

Στη μάχη του αθλητικού περιεχομένου έχουν ριχτεί Cosmote TV και Nova διεκδικώντας συμφωνίες με τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του πλανήτη σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και όχι μόνο. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στην ελληνική Super League, καθώς τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν ριζικά το επόμενο διάστημα.

Το αθλητικό περιεχόμενο έχει ιδιαίτερη σημασία για τις ελληνικές πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης.

Όχι μόνο γιατί δεν αντιμετωπίζει τον ίδιο ανταγωνισμό με το ψυχαγωγικό περιεχόμενο (που εκτός των άλλων υπάρχουν και οι διαδικτυακές πλατφόρμες streaming όπως Netflix, Amazon Prime Video κλπ), αλλά και γιατί λόγω αυτού προσεγγίζονται και εταιρικοί πελάτες όπως καφετέριες, εστιατόρια, πρακτορεία ΟΠΑΠ κ.α.

H Cosmote TV ανακοίνωσε την πολυετή επέκταση της συνεργασίας της με το NBA για την αποκλειστική μετάδοση των αγώνων του αμερικανικού πρωταθλήματος. Με τη συμφωνία αυτή η Cosmote TV θα ξεπεράσει το ορόσημο των 10 ετών ως αποκλειστικός broadcaster του NBA στην Ελλάδα.

Ακόμη, στο πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας με το NBA οι πελάτες της Cosmote θα μπορούν να αποκτήσουν σε προνομιακή τιμή το NBA League Pass, το οποίο δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης, live και on demand, όλων των αγώνων της σεζόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Cosmote TV κέρδισε και τον πρόσφατο διαγωνισμό για τα δικαιώματα μετάδοσης του ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η τηλεοπτική πλατφόρμα του ΟΤΕ έχει κερδίσει και τα δικαιώματα μετάδοσης στη χώρα μας των αγώνων του Champions League καθώς και του Europa League της UEFA για τις χρονιές 2021-2024.

Από την άλλη μεριά η Nova έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα του γερμανικού πρωταθλήματος (Bundesliga) καθώς και του ισπανικού πρωταθλήματος (Primera Division).

Ακόμη, τα κανάλια της Nova Θα προβάλλουν και τους αγώνες μπάσκετ των διοργανώσεων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA) στο πλαίσιο της πολυετούς συμφωνίας στην οποία προχώρησε η μητρική εταιρεία της Forthnet, United Group.

Το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο αν θα υπάρξει κάποια αλλαγή με τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της Super League.

Σήμερα η Nova έχει επιμέρους συμφωνίες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων όλων των ΠΑΕ για τη σεζόν 2020-2021.

Ωστόσο καθώς γίνονται εκ νέου συζητήσεις για την δημιουργία κεντρικού φορέα διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ελληνικού κορυφαίου πρωταθλήματος, εκτός από τη Nova στο “παιχνίδι” φαίνεται ότι μπαίνει και η Cosmote TV.

Κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου 20201, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεκδίκησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League, αν και διευκρίνησε πως προς το παρόν “εκτιμούν την κατάσταση”, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση.

“Tα προηγούμενα χρόνια δεν το κοιτάζαμε, το σκεφτόμασταν αλλά είμαστε ακόμη μακριά από πρόταση, προς το παρόν εκτιμούμε την κατάσταση και θα δούμε πως θα εξελιχθεί”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμάζ απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Δεν αποκλείεται μακροπρόθεσμα να αλλάξουν και πάλι τα δεδομένα για το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς διάφοροι κύκλοι προωθούν και το σχέδιο για τη δημιουργία της…Super League TV από την οποία θα μεταδίδονται μέσω streaming οι αγώνες και ως κανάλι θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης.