iPhone 15: Πότε έρχεται και πόσο θα κοστίζει

iPhone 15: Η μετάβαση σε USB-C μπορεί να είναι μία καθοριστική αλλαγή, ενώ ας σημειωθεί ότι αυτή η πιθανή κίνηση έρχεται ως απάντηση στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Με ανυπομονησία αναμένουν την παρουσίαση του νέου iPhone οι χρήστες των προϊόντων Apple, με την εκδήλωση να είναι προγραμματισμένη για τις 12 Σεπτεμβρίου.

Όπως είναι φυσικό έχουν κυκλοφορήσει φήμες και διαρροές για τα καινούρια χαρακτηριστικά του νέου iPhone 15 με τους χρήστες να ανυπομονούν να τα γνωρίσουν.

Μία από τις πρώτες ενδείξεις για το τι να περιμένουν οι χρήστες του  έχει να κάνει με την αλλαγή στην παλέτα των χρωμάτων των νέων iPhone, καθώς αναμένονται οι κλασικές μπλε και μαύρες επιλογές, αλλά και μια νέα φυσική απόχρωση τιτανίου και μια παραλλαγή σε ασημί χρώμα.

Οι πρώτες φήμες αναφέρουν ότι το νέο μοντέλο δεν θα κυκλοφορήσει σε χρυσό.

Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, φέτος η μετάβαση σε USB-C μπορεί να είναι μία καθοριστική αλλαγή, ενώ ας σημειωθεί ότι αυτή η πιθανή κίνηση έρχεται ως απάντηση στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου το USB-C πρόκειται να γίνει το πρότυπο για όλα τα tablet και τα smartphones που πωλούνται από το επόμενο έτος.

Η ενοποίηση του συνδέσμου σε όλη τη γκάμα των προϊόντων της θα εξορθολογίσει σίγουρα τις προσφορές της Apple και ενδεχομένως θα υποδηλώσει μια ευρύτερη απομάκρυνση από την κλασική θύρα Lightning.

Το Engadget επισημαίνει επίσης την πιθανότητα λεπτότερων πλαισίων και ενός πλαισίου τιτανίου. Οι χρήστες ενδέχεται επίσης να πρέπει να επιλέξουν το iPhone 15 Pro αν θέλουν σύνδεση Wi-Fi 6E. Επίσης, μέχρι αυτή τη στιγμή γίνεται λόγος για πιθανά μοντέλα “Ultra” που θα προστεθούν στη σειρά.

Τα νέα Pro θα έχουν τις περισσότερες αναβαθμίσεις, από μεγάλες βελτιώσεις στην κάμερα, περισσότερη RAM, νέο ισχυρότερο και πιο αποδοτικό επεξεργαστή, μέχρι και νέα κατασκευή από τιτάνιο.

Η πληθώρα αυτών των αλλαγών και των νέων χαρακτηριστικών αναμένεται να συνοδευτεί όμως και από μια αύξηση της τιμής, αφού υπάρχουν φήμες πως τα νέα iPhone θα είναι ακριβότερα από ποτέ.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες του Ming-Chi Kuo, ενός γνωστού αναλυτή της αλυσίδας εφοδιασμού της Apple στην TF International Securities, η εταιρία πιστεύει ότι η πιο ακριβή έκδοση, που ενδεχομένως θα φέρει την ονομασία iPhone 15 Ultra ή ξανά Pro Max, θα είναι η πιο επιτυχημένη.

Ο Kuo με τη σειρά του προβλέπει ότι αυτή η έκδοση όντως θα ευθύνεται για το 35 έως και 40% των συνολικών πωλήσεων του iPhone 15, καταγράφοντας το υψηλότερο μερίδιο μεταξύ των τεσσάρων εκδόσεων που αναμένεται να παρουσιαστούν στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ο Kuo προβλέπει επίσης ότι οι πωλήσεις των ακριβότερων iPhone θα αυξηθούν κατά 10 έως 20% το πρώτο εξάμηνο του 2024, σε σύγκριση με τα iPhone 14 Pro Max που είχαν αποσταλεί στα καταστήματα μέσα στην αντίστοιχη περίοδο φέτος.

Μεταξύ των αλλαγών του νέου Pro Max/Ultra μοντέλου, αναμένεται και η αναβάθμιση με μια περισκοπική κάμερα στο πίσω μέρος. Ωστόσο, η ενσωμάτωση τέτοιο φακού αναμένεται να έχει σοβαρό αντίκτυπο. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του Kuo, αυτοί οι φακοί είναι τρεις έως τέσσερις φορές ακριβότεροι και σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα υψηλής ποιότητας, το iPhone 15 Ultra θα μπορούσε να ξεκινά από 1.200 ή και από 1.300 δολάρια.

Το αν αυτή η πιθανή αύξηση της τιμής θα επηρεάσει τις πωλήσεις της Apple, μένει να το δούμε όμως, αφού η εταιρία φαίνεται πεπεισμένη ότι το κορυφαίο μοντέλο της θα είναι με διαφορά και το πιο επιτυχημένο εμπορικά.

iPhone 15: Τσεκάρετε τώρα το iPhone σας

Πανικός έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες στους χρήστες των συσκευών iPhone καθώς η Apple κυκλοφόρησε μία νέα ενημέρωση. Τι πρέπει να κάνετε. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Μάλιστα η εν λόγω ενημέρωση εμφανίζεται ως επείγουσα από την εταιρεία προκειμένου ο χρήστης να αισθάνεται απόλυτα ασφαλής.

Η Apple, λοιπόν, κυκλοφόρησε μια νέα ενημέρωση Rapid Security Response, που ονομάζεται iOS 16.5.1 (c).

«Αυτό το update παρέχει σημαντικές διορθώσεις ασφαλείας και συνιστάται για όλους τους χρήστες», εξήγησε η Apple. Ενώ ο τεχνολογικός γίγαντας κυκλοφόρησε αρχικά την ενημέρωση τη Δευτέρα, αποσύρθηκε γρήγορα αφού διαπιστώθηκε ότι προκαλεί προβλήματα με το Safari. Ευτυχώς, αυτό έχει πλέον επιλυθεί.

iPhone 15: Ποια είναι τα Rapid Security Responses

Τα Rapid Security Responses είναι μίνι ενημερώσεις που είναι διαθέσιμες μόνο για τις πιο πρόσφατες εκδόσεις iOS, iPadOS και macOS.

Η Apple κυκλοφόρησε αρχικά την ενημέρωση τη Δευτέρα (10/7), που ονομάζεται iOS 16.5.1 (a). Ωστόσο, αφαιρέθηκε αφού οι χρήστες διαπίστωσαν ότι παρεμπόδιζε το Safari.

Ιστότοποι, όπως το Facebook, το Instagram, το WhatsApp και το Zoom άρχισαν να προειδοποιούν ότι δεν υποστηρίζονται στο πρόγραμμα περιήγησης Safari μετά την εγκατάσταση του λογισμικού.

Αυτό έχει πλέον επιλυθεί και η Apple κυκλοφόρησε ξανά την ενημέρωση το βράδυ της Τετάρτης (12/7).

iPhone 15: Τα βήματα για να εγκαταστήσετε την ενημέρωση σε iphone

Για να το εγκαταστήσετε στο iPhone σας, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, πατήστε Γενικά.

Πατήστε Ενημέρωση λογισμικού και θα δείτε την επιλογή λήψης και εγκατάστασης της ενημέρωσης iOS Security Response 16.5.1(c).

Η ενημέρωση έρχεται πριν από την πολυαναμενόμενη ενημέρωση iOS 17, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο με μια σειρά από συναρπαστικές νέες δυνατότητες.

Περιλαμβάνει μια σειρά από νέες δυνατότητες ασφαλείας, αλλά και μια σειρά βελτιώσεων στο Safari Private Browsing και της προστασίας για την ασφάλεια των παιδιών και περισσότερες βελτιώσεις αισθητικής και χρηστικότητας.

Το νέο λειτουργικό σύστημα θα έχει νέες κάρτες επαφών βάσει σχεδιασμού για εσάς και τα άτομα στο βιβλίο διευθύνσεών σας και μια λειτουργία «Αναμονής».

Χάρη στο Neural Engine της Apple, το iOS 17 θα μπορεί επίσης να μεταγράφει ζωντανά τα εισερχόμενα φωνητικά μηνύματα, μια λειτουργία που ονομάζεται Live Voicemail, επιτρέποντας στους χρήστες να κρίνουν εάν θέλουν να λάβουν ή να αγνοήσουν την κλήση με βάση το εισερχόμενο μήνυμα.

Άλλα συναρπαστικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα βελτιωμένο σύστημα αυτόματης διόρθωσης που μπορεί να μάθει τις αγαπημένες σας… βρισιές και μια λειτουργία που θα ενημερώσει την οικογένειά σας όταν φτάσετε σε έναν προορισμό με ασφάλεια.