Έκτακτο – ΔΥΠΑ: Επιδότηση 12.000 ευρώ για 5.000 άτομα με μία αίτηση – 1 εβδομάδα προθεσμία

Θέσεις εργασίας: Η ΔΥΠΑ ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα επιδότησης. Ποιοι και πώς θα το πάρουν. Όλες οι πληροφορίες στο xristika.gr.

Νέα δράση της ΔΥΠΑ προσφέρει πολλές χιλιάδες ευρώ σε 5.000 ανέργους με επιδότηση που θα φτάσει πάνω από 12.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προθεσμία λήγει την Παρασκευή 5 Απριλίου και αφορά χρηματοδότηση της ΔΥΠΑ για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων.

Το πρόγραμμα αφορά ηλικίες από 18 έως 66 έτη, με έμφαση στον τομέα της πράσινης οικονομίας και τις γυναίκες.

Μέχρι σήμερα μάλιστα, έχουν καλυφθεί 4.750 θέσεις.

Πιο αναλυτικά, 5.000 άνεργοι θα επιδοτηθούν για θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στην πράσινη οικονομία.

Η ΔΥΠΑ θα καλύψει έως το 80% του μισθού και των εισφορών τους για 15 μήνες. Το ποσό για κάθε θέση εργασίας θα φτάσει έως 12.264 ευρώ.

ΔΥΠΑ: Επιδότηση 12.264 ευρώ – Ποιους αφορά

Τα προγράμματα επιδότησης εργασίας της ΔΥΠΑ απευθύνονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κάνοντας αίτηση αποκλειστικά ηλεκτρονικά:

  • Είτε μέσω της πλατφόρμας e-services της ΔΥΠΑ (dypa.gov.gr)
  • Είτε μέσω gov.gr στον ακόλουθο σύνδεσμο ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ στο ΣΕΦ: Περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας στον Τουρισμό

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, εκπρόσωποι από 100 επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας θα βρίσκονται στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» της ΔΥΠΑ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από τις 10:00 έως τις 18:00, αναζητώντας εργαζόμενους για πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας.

Η είσοδος είναι δωρεάν και η δήλωση συμμετοχής βρίσκεται ΕΔΩ

Όσοι αναζητούν εργασία θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν απευθείας, χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού, με στελέχη επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό και να ενημερωθούν από εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους και στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) για τις δράσεις και υπηρεσίες της ΔΥΠΑ.

Επιπλέον, η «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού και σε συναφείς επιχειρηματικές δραστηριότητες να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις και να συγκεντρώσουν χιλιάδες βιογραφικά, ώστε να καλύψουν τις διαθέσιμες θέσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ειδικότητες, που αναζητούν οι επιχειρήσεις, αφορούν προσωπικό όλων των επιπέδων εξειδίκευσης και συγκεκριμένα:

υπαλλήλους έκδοσης αεροπορικών εισιτηρίων και κράτησης ξενοδοχείων, υπαλλήλους γραμματειακής υποστήριξης, υπαλλήλους εξυπηρέτησης επιβατών και αεροσκαφών, λογιστές και βοηθούς λογιστών, υπαλλήλους υποδοχής, chef και προσωπικό κουζίνας, υπαλλήλους σέρβις, επαγγέλματα στον χώρο της ομορφιάς και της ευεξίας, ναυαγοσώστες, προσωπικό καθαριότητας, υδραυλικούς, υπαλλήλους υπηρεσίας πληροφοριών αερολιμένα, οδηγούς, αποθηκάριους, συμβούλους πωλήσεων, υπαλλήλους εξυπηρέτησης πελατών, τεχνίτες αμαξωμάτων, βαφείς, ηλεκτρολόγους, μηχανικούς αυτοκινήτων κ.ά..

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης για 25.000 άνεργους νέους

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ανακοινώνουν την ένταξη δράσης για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας- προεργασίας ανέργων νέων, προϋπολογισμού 200 εκ. ευρώ, στο Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή», του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Η δράση, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, περιλαμβάνει ενέργειες προετοιμασίας και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, με σκοπό την προώθηση της ένταξης στην αγορά εργασίας έως 25.000 ανέργων νέων, και θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ανοικτού τύπου προγραμμάτων (open framework model), δηλαδή θα παραμείνει ανοικτή ως προς την υποβολή των αιτήσεων, μέχρι την κάλυψη των θέσεων ή την εξάντληση του προϋπολογισμού.

Ωφελούμενοι της δράσης είναι άνεργοι ηλικίας 18 – 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 της ΔΥΠΑ, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 7 μήνες πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις όλης της χώρας.

Στους ωφελούμενους καταβάλλεται από τη ΔΥΠΑ, μηνιαίως αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας και για τον χρόνο συμμετοχής τους στο πρόγραμμα υπάγονται στη μικτή ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ.

Στους παρόχους των θέσεων προεργασίας (επιχειρήσεις) δεν καταβάλλεται αποζημίωση.

Οι ανακοινώσεις για την έναρξη υποβολής αιτήσεων στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα γίνονται από την ΔΥΠΑ, που είναι και ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος.

Επίδομα 400 ευρώ σε δικαιούχους του Ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Νέο πρόγραμμα για την επανένταξή των δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ύψους 151.666.000 ευρώ επεξεργάζεται η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Ειδικότερα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dnews πρόκειται για δράση που αφορά 10.000 δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και περιλαμβάνει κατάρτιση 80 ωρών και απασχόληση 14 μηνών.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει άμεσα και η κατάρτιση του θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 2024.

Αναλυτικότερα το έργο:

  • αφορά στην κοινωνική επανένταξη των πλέον ευάλωτων ομάδων
  • εστιάζει στην κατάρτιση και απασχόληση των δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου
  • αναβαθμίζει τις δεξιότητες με 80 ώρες κατάρτισης
  • βρίσκει εργασία για 14 μήνες στους δικαιούχους του ΕΕΕ.
  • Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τη ΔΥΠΑ.

Ο ωφελούμενος θα υπογραφεί αρχικά ένα πρώτο συμφωνητικό με την επιχείρηση, στη συνέχεια θα προχωράει στην κατάρτιση και με την ολοκλήρωση της κατάρτισης θα υπογράφεται σύμβαση των 14 μηνών.

Ουσιαστικά η επιχείρηση θα επιλέξει τον ωφελούμενο, ο οποίος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα ταχύρρυθμης εξ αποστάσεως κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών σε πράσινες ή ψηφιακές δεξιότητες επιλογής του.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, η επιχείρηση θα προχωρήσει στην πρόσληψη του ανέργου.

Κάθε ωφελούμενος που ολοκληρώνει το πρόγραμμα δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, που ανέρχεται σε 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης, άρα για 80 ώρες κατάρτισης θα λάβει 400 ευρώ.

Ο ωφελούμενος απαιτείται να ολοκληρώσει την κατάρτιση και να επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης, προκειμένου να λάβει το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος, αφαιρουμένων τυχόν απουσιών.