Έκτακτη ανακοίνωση της Aegean για τα αεροπλάνα της

Με μία ανακοίνωσή της η ελληνική αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines γνωστοποιεί τα νέα της για τον στόλο και τα αεροπλάνα της.

Πρόκειται για πολύ καλά νέα, καθώς η Aegean ανακοίνωσε πως προσθέτει στον στόλο της το 16ο καινούριο ελικοφόρο αεροσκάφος ATR.

Ο αερομεταφορέας υλοποιεί από το 2018 πρόγραμμα αντικαστάστασης και αναβάθμισης του στόλου των ATR, που επιτρέπει την καλύτερη εξυπηρέτηση των μικρών νησιωτικών αεροδρομίων αλλά και των κοντινών προορισμών εξωτερικού.

Έκτακτη ανακοίνωση για Aegean – Sky Express και όλα τα αεροπλάνα: Τι έγινε

Μία σημαντική ανακοίνωση από την κυβέρνηση για τα αεροπορικά ταξίδια στην Ελλάδα, που αφορούν και τις δύο μεγάλες ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, την Aegean και την Sky Express.

Tο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισε να «ανασυστήσει» την Επιτροπή Αεροπορικού Τουρισμού, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού.

Αντικείμενο της επιτροπής θα είναι η ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού στη χώρα μας.

Ταυτόχρονα, η επιτροπή θα ψάχνει για προτάσεις και πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη, προώθηση, διάδοση και βελτίωση των συνθηκών αεροπορικού τουρισμού, για αξιοποίηση και ενίσχυση των υποδομών, περιφερειακών αεροδρομίων, των πεδίων προσγείωσης και απογείωσης των αεροπλάνων. Φυσικά αυτό ισχύει για τα αεροπλάνα και τις υποδομές που χρησιμοποιούν Aegean Και Sky Express.

Στις αρμοδιότητές της συμπεριλαμβάνεται επίσης η υποβολή προτάσεων, γνωμοδοτήσεων και νομοθετικών μεταρρυθμίσεων.

Ως μέλη της Επιτροπής Αεροπορικού Τουρισμού έχουν οριστεί οι:

1. Ιωάννης Ξιφαράς, Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,

2. Ελένη Ράπτη, Υφυπουργός Τουρισμού,

3. Χρήστος Τσίτουρας, Διοικητής Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας,

4. Γεώργιος Σαουνάτσος, Διοικητής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

5. Σωτήριος Διαμαντόπουλος, Δικηγόρος,

6. Αθηνά Μπαμπάκου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού,

7. Κωνσταντίνος Κατσανέβας, Δικηγόρος, συνεργάτης της Υφυπουργού Τουρισμού,

8. Κυπριανός Μπίρης, Πρόεδρος της AOPA HELLAS,

9. Χρήστος Λεοντόπουλος, Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων,

10. Δημήτριος Λυμπεράκης, Διευθύνων Σύμβουλος Αεροδρομίου Γεν. Αεροπορίας «Λυδία»,

11. Σπυρίδων Ξεριάς, Υπεύθυνος Λειτουργίας Σχολών Ερασιτεχνών Πιλότων,

12. Δημήτριος Βερβερέλης, Επαγγελματίας Χειριστής Ελικοπτέρου,

13. Μαρία Γάτσου, Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Συντονιστής της Επιτροπής ορίζεται ο κ. Ξιφαράς, ο οποίος θα συγκαλεί και θα συντονίζει τις εργασίες της.

Η θητεία της Επιτροπής λήγει με την υποβολή των παρατηρήσεών της και τη σύνταξη σημειώματος με τα συμπεράσματά της προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Σημειώνεται ότι ουδεμία αποζημίωση καταβάλλεται στον Συντονιστή, στα μέλη και στην εκτελούσα χρέη γραμματέα της Επιτροπής, για τη συμμετοχής τους σε αυτή.

Καταργούνται τα διαβατήρια για τα αεροπορικά ταξίδια: Aνακοίνωση – Τι ισχύει με Aegean

Τέλος στα διαβατήρια και στις κάρτες επιβίβασης βάζει αεροδρόμιο. Αλλάζουν όλα στον τρόπο επιβίβασης στο αεροπλάνο. Όλες οι ειδήσεις στο xristika.gr.

Η Emirates, πρωτοπόρα στα ταξίδια, καταργεί από τον Μάρτιο του 2024 τις κάρτες επιβίβασης και τα διαβατήρια. Οι ταξιδιώτες δεν θα χρειάζεται να περιμένουν στην ουρά για να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο και να επιδείξουν τα έγγραφά τους, καθώς το μόνο υποχρεωτικό… έγγραφο είναι το πρόσωπό τους.

Ο σχεδιασμός της εταιρείας είναι μετά την παράδοση των αποσκευών οι επιβάτες να περνούν μέσα από ένα τούνελ, το οποίο θα διαθέτει προηγμένη τεχνολογία ώστε να αναγνωρίζει το πρόσωπο του ταξιδιώτη.

Εάν οι ενδείξεις στο τούνελ είναι πράσινες, ο επιβάτης συνεχίζει κανονικά χωρίς να χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο. Εάν είναι όμως κόκκινο τότε θα πρέπει να σταματάει ο επιβάτης και διαπιστωθεί ο λόγος που συμβαίνει αυτό.

Φυσικά, αυτό θα ισχύει μόνο για την συγκεκριμένη αεροπορική και για το Ντουμπάι και δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για τις ελληνικές εταιρείες, όπως η Sky Express ή η Aegean.

Εξέλιξη που τρομάζει την Aegean: Τι ανακοινώθηκε

Ακόμη μία κίνηση – ματ ετοιμάζει η Τουρκία και θα αφορά τα αεροπορικά ταξίδια. Είναι μία εξέλιξη που σίγουρα τρομάζει τις ελληνικές αεροπορικές, τόσο την Aegean, όσο και την Sky Express.

Αλλά σίγουρα προκαλεί τριγμούς και στις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης.

H χαμηλού κόστους Ajet που ανήκει στην Turkish Airlines αναμένεται να ξεκινήσει πτήσεις το 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Η AnadoluJet, θυγατρική της Turkish Airlines, θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές της με την επωνυμία AJet Air Transportation Inc. στα τέλη Μαρτίου 2024, σύμφωνα με τον τουρκικό εθνικό αερομεταφορέα.

H αεροπορική εταιρεία μετρά ήδη 15 χρόνια από την ίδρυσή της, που ήταν το 2008, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των αεροπορικών μεταφορών της Ανατολίας προσφέροντας στην αγορά εισιτήρια χαμηλού κόστους.

«Πιστεύουμε ότι η AJet, με το νέο της όνομα, θα γίνει σημαντικό μέρος της αεροπορικής βιομηχανίας χαμηλού κόστους σε παγκόσμια κλίμακα», τόνισε ο Μπολάτ.

Η έδρα της Ajet θα είναι στο αεροδρόμιο Sabiha Gokcen στην πλευρά της Ανατολίας της Κωνσταντινούπολης και το αεροδρόμιο Esenboga στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

Εθνική Τράπεζα: Σας δίνει δάνειο χωρίς… να πληρώσετε

Στην ανακοίνωση ενός νέου δανείου προχώρησε η Εθνική Τράπεζα με πολύ προνομοιακούς όρους για την αγορά σπιτιού.

Απεθύνεται σε νέους που ενδιαφέρονται να αγοράσουν το πρώτο τους σπίτι και είναι παραμφερές με το πρόγραμμα «Σπίτι μου» της κυβέρνησης.

Εάν ενδιαφέρεστε να κάνετε αγορά σπιτιού, είστε κάτω από 45 ετών και έχετε το 10% του ποσού που κοστίζει το σπίτι που θέλετε, τότε ανήκετε στους δικαιούχους του δανείου.

Για το πρόγραμμα της Εθνικής Τράπεζας που ονομάζεται «Το πρώτο μου σπίτι» έχετε απαλλαγή από τη δαπάνη εξέτασης του αιτήματος δανείου, δεν θα χρειαστεί δηλαδή να πληρώσετε, ενώ μπορείτε να πάρετε και ένα προσωπικό δάνειο «Εξπρές» για κάλυψη πρόσθετων εξόδων που συνδέονται με την κατοικία, με προνομιακό επιτόκιο και μηδενικά έξοδα.

Παρακάτω θα βρείτε τους όρους για τα δάνεια της Εθνικής Τράπεζας:

Πλέον, το ανώτατο όριο χρηματοδότησης για όσους παίρνουν για πρώτη φορά στεγαστικό δάνειο μπορεί να φτάσει το 90% της αξίας του ακινήτου.

Πιο αναλυτικά, οι όροι χρηματοδότησης και τα οφέλη του νέου χαμηλότοκου στεγαστικού δανείου για νέους είναι:

  • Η μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου, που φθάνει έως τα 40 έτη.
  • Η δυνατότητα χαμηλής ίδιας συμμετοχής, που ξεκινάει από το 10% της εμπορικής αξίας, διαμορφώνοντας τη χρηματοδότηση από την τράπεζα έως το 90% της εμπορικής αξίας, για κατοικίες υψηλής ενεργειακής απόδοσης (κατηγορίας τουλάχιστον Γ).
  • Η δυνατότητα επιλογής σταθερού επιτοκίου, που ξεκινάει από 3%.
  • Η απαλλαγή από τη δαπάνη εξέτασης του αιτήματος δανείου.
  • Η δυνατότητα χορήγησης προσωπικού δανείου «Εξπρές» για κάλυψη πρόσθετων εξόδων που συνδέονται με την κατοικία, με προνομιακό επιτόκιο και μηδενικά έξοδα.