Τσάμπα αεροπορικό εισιτήριο με ένα κλικ – Δεν το έχει ξανακάνει ελληνική εταιρεία

Μία απίστευτη υπερπροσφορά με αεροπορικά εισιτήρια σχεδόν τσάμπα «τρέχει» μέχρι τις 14 Ιανουαρίου.

Υπεύθυνη για αυτή την προσφορά με τα αεροπορικά είναι η Sky Express. Η ελληνική εταιρεία έκανε ποδαρικό για το 2024 μοιράζοντας σχεδόν τσάμπα χιλιάδες εισιτήρια.

Συγκεκριμένα οι καταναλωτές μπορούν να κλείσουν το εισιτήριό τους με μείον 60% για όποιον προορισμό της Sky Express επιθυμούν.

Προϋπόθεση είναι η κράτηση των εισιτηρίων έως τις 14 Ιανουαρίου και η περίοδος χρήσης των εισιτηρίων είναι από τα 10 Ιανουαρίου έως τις 26 Οκτωβρίου 2024.

Αυτή η προσφορά δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες της SKY express να ταξιδέψουν είτε πρόκειται για μια σύντομη απόδραση είτε για μια απλή επαγγελματική ή προσωπική ταξιδιωτική ανάγκη.

Εξέλιξη που τρομάζει την Aegean: Τι ανακοινώθηκε

Ακόμη μία κίνηση – ματ ετοιμάζει η Τουρκία και θα αφορά τα αεροπορικά ταξίδια. Είναι μία εξέλιξη που σίγουρα τρομάζει τις ελληνικές αεροπορικές, τόσο την Aegean, όσο και την Sky Express.

Αλλά σίγουρα προκαλεί τριγμούς και στις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης.

H χαμηλού κόστους Ajet που ανήκει στην Turkish Airlines αναμένεται να ξεκινήσει πτήσεις το 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Η AnadoluJet, θυγατρική της Turkish Airlines, θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές της με την επωνυμία AJet Air Transportation Inc. στα τέλη Μαρτίου 2024, σύμφωνα με τον τουρκικό εθνικό αερομεταφορέα.

H αεροπορική εταιρεία μετρά ήδη 15 χρόνια από την ίδρυσή της, που ήταν το 2008, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των αεροπορικών μεταφορών της Ανατολίας προσφέροντας στην αγορά εισιτήρια χαμηλού κόστους.

«Πιστεύουμε ότι η AJet, με το νέο της όνομα, θα γίνει σημαντικό μέρος της αεροπορικής βιομηχανίας χαμηλού κόστους σε παγκόσμια κλίμακα», τόνισε ο Μπολάτ.

Η έδρα της Ajet θα είναι στο αεροδρόμιο Sabiha Gokcen στην πλευρά της Ανατολίας της Κωνσταντινούπολης και το αεροδρόμιο Esenboga στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

Έκτακτο: Τελειώνουν αυτές οι αεροπορικές – Τι ισχύει για Aegean, Sky Express

Στη «κόκκινη» λίστα βάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση εκατοντάδες αεροπορικές εταιρείες, καθώς δεν πληρούν μία σειρά από κανόνες.

Το ευτύχημα είναι πως πρόκειται όλες για όχι και τόσο γνωστές εταιρείες, οπότε, αν έχετε κάποιο κανονισμένο ταξίδι, δεν θα επηρεαστείτε.

Πρόκειται για 129 αεροπορικές εταιρείες, μετά τον τελευταίο έλεγχο που πραγματοποίησε η Κομισιόν. Ο λόγος στις περισσότερες αεροπορικές είναι πως τα κράτη στα οποία ανήκουν δεν πραγματοποιούν σωστούς ελέγχους.

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με τις ελληνικές εταιρείες τόσο για την Aegean, όσο και για την Sky Express.

Η λίστα με τις αεροπορικές εταιρείς που απαγορεύονται στην Ευρώπη

22 αεροπορικές εταιρείες που έχουν πιστοποιηθεί στη Ρωσία, καθώς και 6 μεμονωμένες αεροπορικές εταιρείες από άλλα κράτη, βάσει σοβαρών ελλείψεων στην ασφάλεια πτήσεων που εντοπίστηκαν: 

Air Zimbabwe (Ζιμπάμπουε), Avior Airlines (Βενεζουέλα), Blue Wing Airlines (Σουρινάμ), Iran Aseman Airlines (Ιράν), Fly Baghdad (Ιράκ) και Iraqi Airways (Ιράκ).

Παράλληλα, άλλες δύο αεροπορικές εταιρείες υπόκεινται σε περιορισμούς λειτουργίας και επιτρέπεται να εκτελούν πτήσεις προς την ΕΕ μόνο με συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών: Iran Air (Ιράν) και Air Koryo (Βόρεια Κορέα).

Σύμφωνα με τον κατάλογο της Κομισιόν, απαγορεύεται στους αερομεταφορείς του ASL να εκτελούν πτήσεις προς, εντός και από την ΕΕ (συμπεριλαμβανομένης της υπερπτήσης). 

Ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα για κάποια αεροπορική να βγει από τη λίστα. Θα πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:

Εάν μια αεροπορική εταιρεία θεωρεί ότι πρέπει να αφαιρεθεί από τη λίστα επειδή συμμορφώνεται με τα σχετικά πρότυπα ασφαλείας, μπορεί να απευθύνει αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είτε απευθείας είτε μέσω της αρχής πολιτικής αεροπορίας της. Για να αρθεί μια απαγόρευση, πρέπει να προσκομιστούν επαρκή στοιχεία στην ΕΕ, που να αποδεικνύουν ότι η ικανότητα της αεροπορικής εταιρείας και της εποπτικής αρχής της να εφαρμόζουν διεθνή πρότυπα ασφάλειας είναι επαρκούς επιπέδου. Στη συνέχεια, οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα αξιολογήσουν τα αποδεικτικά στοιχεία που υποβλήθηκαν από την αεροπορική εταιρεία ή/και την εποπτική αρχή της για να τεκμηριώσουν το αίτημά της. Εάν το αποτέλεσμα της αξιολόγησης είναι θετικό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει πρόταση στην ASC.

Aegean: Προσοχή! Η ανακοίνωση που πρέπει να δουν όλοι πριν ανέβουν στο αεροπλάνο

Aegean: Δεν έχει σημασία σε ποιο προορισμό ταξιδεύετε με κάποιο από τα αεροπλάνα και τις πτήσεις της ελληνικής αεροπορικής. Αυτή την είδηση θα πρέπει να τη διαβάσετε για να μην… μπερδέψετε τα αεροπλάνα.

Ειδικά όσοι έχετε συνηθίσει να πετάτε συχνά με την Aegean, υπάρχει κίνδυνος να μην αναγνωρίσετε το πλήρωμα καμπίνας και τον κυβερνήτη. Η αιτία; Τα ρούχα που άλλαξαν και εξελίχθηκαν προς το καλύτερο.

Πάμε να δούμε ποιες είναι οι νέες στολές που θα φορά το πλήρωμα από εδώ και πέρα. Πρόκειται για ρούχα που κατασκέυασε η εταιρεία «Η Zeus+Δione, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και τον σχεδιασμό του Marios Schwab. Όπως αναφέρει η εταιρεία, «δημιούργησε μία συλλογή στολών που συνδυάζει την ελληνική κληρονομιά μας με τη neo-era φιλοσοφία μας».

Όσον αφορά στις ανδρικές στολές των πληρωμάτων καμπίνας και εδάφους, «γιακάδες χωρίς τα αυστηρά πέτα προσδίδουν μια αίσθηση δωρικής απλότητας, ενώ πρακτικά γιλέκα και κουστούμια διευκολύνουν τις κινήσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων».

Hair & Make up

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο make up look που αντανακλά το αιγαιοπελαγίτικο φως και τη λάμψη του ελληνικού ήλιου, σε συνεργασία με την εταιρεία KORRES, δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο μακιγιάζ που αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά χωρίς υπερβολές. Με επιρροή από την ελληνική φύση, επιλέξαμε γήινους τόνους καφέ, bronze και ροζ που αναδεικνύουν τη μοναδικότητα κάθε γυναίκας και εγγυώνται την άψογη εμφάνιση και άνεση του προσωπικού μας σε όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Στην ίδια φιλοσοφία και τo hair grooming έρχεται να ολοκληρώσει το ανανεωμένο look με χαλαρά pony tails και πλεξούδες.

Μπαμ με νέα αεροπορική εταιρεία: Προσλαμβάνει χιλιάδες εργαζόμενους

Μία νέα αεροπορική εταιρεία βρίσκεται στα σκαριά και ο ιθύνων νους για αυτή είναι μία πασίγνωστη ετ

Συγκεκριμένα από το 2024 ο γερμανικός κολοσσός Lufthansa, ιδρύει μία αεροπορική εταιρεία μικρών αποστάσεων.

Είναι μία στρατηγική κίνηση από τον γερμανικό κολοσσό, η οποία αποσκοπεί στη μείωση του εργατικού κόστους μέσω του περιορισμού της διαπραγματευτικής δύναμης των ισχυρών συνδικάτων της εταιρείας.

Θα ονομάζεται City Airlines και θα ξεκινήσει τις πτήσεις από το καλοκαίρι του 2024. Σκοπός της εταιρείας είναι να πραγματοποιεί πτήσεις ανταπόκρισης (feeder) προς τις πιο κερδοφόρες πτήσεις μεγάλων αποστάσεων στους κόμβους της Lufthansa σε Φρανκφούρτη και Μόναχο.

Σκοπός της νέας αεροπορικής εταιρείας είναι να προσλάβει προσωπικό με νέες συμβάσεις, μειώνοντας το σχετικά υψηλό κόστος των υφιστάμενων δραστηριοτήτων μικρών αποστάσεων της εταιρείας.

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αναπτυχθούμε και να ενισχύσουμε βιώσιμα τους κόμβους του Μονάχου και της Φρανκφούρτης», δήλωσε ο Jens Fehlinger, διευθύνων σύμβουλος της City Airlines.

Τα πρώτα αεροπλάνα της City Airlines θα είναι Airbus SE A319 και η Lufthansa εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει αεροσκάφη Airbus A220 ή Embraer. Το Bloomberg News ανέφερε προηγουμένως ότι η Lufthansa εξέταζε την παραγγελία περιφερειακών αεροσκαφών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa Κάρστεν Σπορ έχει δεσμευτεί να αυξήσει το περιθώριο κέρδους της αεροπορικής εταιρείας σε τουλάχιστον 8% έως το 2024, μια κίνηση που, όπως είπε, είναι απαραίτητη για τη μείωση του χρέους. Η Lufthansa, η οποία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου στις 2 Νοεμβρίου, είχε περιθώριο κέρδους 4,6% το 2022.