Έχεις Airbnb; Σε ψάχνουν! Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ

Airbnb: Στο στόχαστρο των Αρχών οι «έξυπνοι» που νοίκιαζαν χωρίς να δηλώνουν. Έρχονται βαριές καμπάνες. Τι ακριβώς ψάχνει η ΑΑΔΕ για τους ιδιοκτήτες Airbnb. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Ηλεκτρονικό δίχτυ γύρω από τους φορολογούμενους που αποκτούν εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων απλώνει η ΑΑΔΕ ξεκινώντας εκτεταμένες διασταυρώσεις και ελέγχους στα στοιχεία από τις πλατφόρμες Airbnb, Booking.com, HomeAway και επιστρατεύοντας ελεγκτές του υπουργείου Τουρισμού και της Οικονομικής Αστυνομίας.

Η ΑΑΔΕ αναζητά κρυμμένα εισοδήματα για τη διετία 2018 – 2019 μέσα από τις μεγάλες πλατφόρμες βραχυχρόνιας ενοικίασης ακινήτων για να ετοιμάσει «ραβασάκια» με πρόστιμα έως 20.000 ευρώ στους φορολογούμενους που θα εντοπιστούν να ενοικιάζουν ακίνητα χωρίς να τα έχουν δηλώσει στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής της ΑΑΔΕ.

Με νέα απόφασή του, ο επικεφαλής τη ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής δίνει εντολές στον φοροελεγκτικό μηχανισμό για τις διασταυρώσεις που καλούνται να «τρέξουν» στα ακίνητα τύπου Airbnb. Όπως ορίζεται στην απόφαση για την πρώτη παράβαση το πρόστιμο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ, διπλασιάζεται για όσους εντοπιστούν μέσα σε ένα έτος με τις ίδιες παραβάσεις και μπορεί να φθάσει και τις 20.000 ευρώ για κάθε νέα ίδια παράβαση ενώ οι παραβάτες θα καλούνται από την εφορία να δώσουν εξηγήσεις.

Σύμφωνα με τις οδηγίες Πιτσιλή:

1. Για τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις των στοιχείων θα χρησιμοποιείται κάθε πρόσφορο μέσο ή και μικτά συνεργεία ελέγχου που μπορεί να αποτελούνται από υπαλλήλους της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Τουρισμού ενώ μπορεί να ζητείται η συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας.

2. Στις περιπτώσεις που εντοπίζονται ακίνητα, τα οποία είτε δεν εγγράφηκαν στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής», είτε αναρτήθηκαν σε ψηφιακές πλατφόρμες χωρίς εμφανή αναγραφή του Αριθμού Μητρώου Ακινήτου (Α.Μ.Α.) Βραχυχρόνιας Διαμονής ή του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.) ή του Μοναδικού Αριθμού Γνωστοποίησης (Μ.Α.Γ.) αποστέλλονται στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. τα στοιχεία των ακινήτων και «Διαχειριστών», από όπου προκύπτει το είδος της παράβασης και η ημερομηνία διαπίστωσής της.

3. Η διαπίστωση των παραβάσεων μπορεί να βεβαιώνεται και με ηλεκτρονική καταγραφή (σε μορφή αρχείου .avi ή .mp4), με τη χρήση λογισμικού καταγραφής οθόνης, της περιήγησης στην ανάρτηση ακινήτου σε ιστότοπο ψηφιακής πλατφόρμας.

4. Ο ελεγκτικός μηχανισμός επιβεβαιώνει την ιδιότητα του προσώπου που εμφανίζεται ως «Διαχειριστής» αξιοποιώντας τα δεδομένα του «Μητρώου Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής», του περιουσιολογίου Ε9.

5. Ο φορολογούμενος καλείται εντός 10 ημερών προς ακρόαση στην Εφορία προκειμένου να διατυπώσει τις απόψεις του σχετικά με την επιβολή του προστίμου.

6. Το αυτοτελές πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβάλλεται για κάθε μία από τις εξής παραβάσεις:

– Παράλειψη εγγραφής στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής».

– Μη εμφανή αναγραφή του αριθμού εγγραφής στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» στην ανάρτηση του «Ακινήτου» στις ψηφιακές πλατφόρμες καθώς και σε κάθε άλλο μέσο προβολής.

– Μη εμφανή αναγραφή του αριθμού του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.) ή του Μοναδικού Αριθμού Γνωστοποίησης (Μ.Α.Γ.) στην ανάρτηση του «Ακινήτου» στις ψηφιακές πλατφόρμες καθώς και σε κάθε άλλο μέσο προβολής, από τους «Διαχειριστές» για τους οποίους δεν υπάρχει υποχρέωση εγγραφής στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής».

7. Το πρόστιμο επιβάλλεται στον «Διαχειριστή» και σε περίπτωση που δεν προκύπτει ότι ο «Διαχειριστής» είναι υπεκμισθωτής ή τρίτος, το πρόστιμο επιβάλλεται σε βάρος του κύριου ή του επικαρπωτή του ακινήτου.

8. Από την διαπίστωση της παράβασης, ο «Διαχειριστής» υποχρεούται εντός 15 ημερολογιακών ημερών να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες συμμόρφωσης.

9. Σε περίπτωση που διαπιστώνεται εκ νέου διάπραξη της ίδιας παράβασης εντός ενός έτους από την έκδοση της πράξης επιβολής του προστίμου και εφόσον έχει παρέλθει το 15ημερο ως προθεσμία για την ολοκλήρωση των ενεργειών συμμόρφωσης του «Διαχειριστή», το πρόστιμο επιβάλλεται στο διπλάσιο και στην περίπτωση κάθε επόμενης ίδιας παράβασης στο τετραπλάσιο του αρχικώς επιβληθέντος.

Airbnb: Ο χάρτης με τις ακριβές και φτηνές περιοχές στην Αττική

Πόσο κοστίζουν τα σπίτια σε κάθε γειτονιά της Αθήνας. Αναλυτικοί πίνακες για να συγκρίνετε τις τιμές. Δείτε στο xristika.gr όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η χαρτογράφηση από το πανελλαδικό δίκτυο κτηματομεσιτών E-Real Estates των διαθέσιμων προς μίσθωση ακινήτων στον Νομό Αττικής. Η γενική εικόνα όσον αφορά τις τιμές μίσθωσης διαμερισμάτων από 70 τ.μ. έως 110 τ.μ., 1ου και 2ου ορόφου, είναι ότι οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης παραμένουν κυρίως σταθερές, είτε παρουσιάζουν ελαφρές μειώσεις – αυξήσεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που καταγράφεται και τη φετινή χρονιά είναι η πολύ μικρή διαθεσιμότητα ακινήτων προς μίσθωση, ιδίως για ακίνητα έως 15 ετών (δηλαδή ακίνητα κατασκευής μετά το 2005).

Οπως αναφέρει στο imerisia.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του E-Real Estates, «τα ακίνητα μεγαλύτερης ηλικίας, άνω των 15 ετών, είναι κυρίως ακίνητα κατασκευής από το 1975 έως το 1990, σε μεγάλο ποσοστό μερικώς ή/και ολικώς ανακαινισμένα που σε πολλές περιπτώσεις, λόγω της έλλειψης διαθέσιμων ακινήτων, οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης αγγίζουν τις ζητούμενες τιμές διαμερισμάτων έως 15 ετών. Πιέσεις των ζητούμενων τιμών μίσθωσης καταγράφονται κυρίως στα παλαιά ακίνητα άνω των 30 ετών, μη ανακαινισμένα διαμερίσματα που δεν κατάφεραν να μισθωθούν το προηγούμενο διάστημα».

Παράλληλα, προσθέτει ότι αρκετοί ιδιοκτήτες κυρίως σε περιοχές όπως στο Ηράκλειο Αττικής και στο Μαρούσι διαθέτουν τα διαμερίσματά τους σε μεγάλο ποσοστό κυρίως επιπλωμένα, στοχεύοντας σε στελέχη εταιρειών λόγω του ότι στην περιοχή εδρεύουν πολλές επιχειρήσεις. Παρόμοια και η εικόνα στην περιοχή του Παπάγου, όπου οι ιδιοκτήτες στοχεύουν σε στρατιωτικούς που μετατίθενται στην Αθήνα και κυρίως στο Αρχηγείο.

Το ευχάριστο γεγονός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι τα περισσότερα ακίνητα παλαιάς κατασκευής είναι είτε μερικώς ανακαινισμένα, είτε ολικώς. Ουσιαστικά, τα ακίνητα που διατίθενται είναι ακίνητα υψηλότερης ποιότητας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Airbnb: Στο… στόχαστρο

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η μικρή διαθεσιμότητα ακινήτων ακόμη και μεγαλύτερης ηλικίας άνω των 15 ετών έγκειται στο ότι τα περισσότερα διαμερίσματα έχουν νοικιαστεί τα προηγούμενα χρόνια και τα διαθέσιμα ακίνητα σήμερα είναι κυρίως ακίνητα που είτε οι ιδιοκτήτες είχαν στοχεύσει στη βραχυχρόνια μίσθωση, είτε το ακίνητο ξενοικιάστηκε και οι ιδιοκτήτες για να αυξήσουν το ζητούμενο μίσθωμα και ταυτόχρονα να συντηρήσουν τη περιουσία τους, προέβησαν σε ανακαίνιση είτε με ίδια κεφάλαια που σήμερα μέσω της ζητούμενης τιμής μίσθωσης ευελπιστούν στην απόδοσή τους, είτε μέσω προγραμμάτων «Εξοικονομώ».

Η μικρή διαθεσιμότητα ακινήτων έως 15 ετών οφείλεται κυρίως στην ανύπαρκτη οικοδομική δραστηριότητα τα χρόνια των μνημονίων και ταυτόχρονα στο γεγονός ότι οι κατασκευαστές νεόδμητων διαμερισμάτων στοχεύουν στην πώληση του ακινήτου και όχι στην ενοικίασή του.

Παράλληλα, ακόμη και τα ακίνητα έως 15 ετών που τα προηγούμενα χρόνια είχαν μείνει στα αζήτητα, είτε μισθώθηκαν και οι ενοικιαστές ανανεώνουν το μισθωτήριο συμβόλαιο όλα αυτά τα χρόνια, είτε με την επανεκκίνηση της κτηματαγοράς πουλήθηκαν.

Airbnb: Οι μεγάλες αυξήσεις

Η μεγάλη αύξηση των ενοικίων οφείλεται κυρίως στη συσσώρευση πολλών ετών τόσο της υποαπόδοσης των κατοικιών, που οδήγησε πολλούς ιδιοκτήτες στην απότομη αύξηση των ζητούμενων ενοικίων, προκειμένου να περιορίσουν τις ζημίες των χρόνων της οικονομικής κρίσης, αλλά και στη μη δυνατότητα των ενδιαφερομένων να επενδύσουν στην αγορά ακινήτου για τη κάλυψη της στεγαστικής τους ανάγκης.

Μην ξεχνάμε, όπως σημειώνει ο κ. Μπάκας, ότι από το 2009 και έπειτα οι τράπεζες έπαψαν να χρηματοδοτούν την αγορά κατοικιών (400 εκατ. ευρώ νέα στεγαστικά δάνεια το 10μηνο του 2019, όταν το 2005 οι εκδόσεις στεγαστικών δανείων ήταν 17 δισ. ευρώ), με αποτέλεσμα να σταματήσει κάθε οικοδομική δραστηριότητα, ενώ η ζήτηση παρέμενε σταθερή.

Κάθε χρόνο 15.000 έως 20.000 άνθρωποι-οικογένειες αναζητούν κατοικία. Ορισμένοι από αυτούς προ κρίσης επέλεγαν την αγορά ακινήτου. Άρα μέσα σε 10 χρόνια η ζήτηση άγγιξε τις 150.000-200.000 κατοικίες, σε μια περίοδο που η οικοδομική δραστηριότητα -η ανέγερση νέων πολυκατοικιών- ήταν ανύπαρκτη, την ίδια χρονική περίοδο που η βραχυχρόνια μίσθωση κέρδιζε συνεχώς έδαφος.

Airbnb: Το πρόβλημα στέγασης για τα επόμενα χρόνια

Η άμεση ανάγκη για στέγαση, η συσσωρευμένη ζήτηση, η μη ύπαρξη νέων οικοδομών και ταυτόχρονα η μη χορήγηση νέων στεγαστικών δανείων από τα τραπεζικά ιδρύματα (που πλέον ζητούν το 25%-30% ίδια συμμετοχή από τον δανειολήπτη στην αγορά του ακινήτου), σε συνάρτηση με τους σημερινούς μισθούς και την αύξηση των εξόδων για τον οικογενειακό προϋπολογισμό με έμμεσους ή/και άμεσους φόρους μέσα στη δεκαετία, οδήγησαν στη σημερινή εικόνα της κτηματαγοράς όσο αφορά τις μισθώσεις.

Γενικότερα, το πρόβλημα της στέγασης είτε για διαμερίσματα μεγαλύτερης επιφάνειας 70 τ.μ.-110 τ.μ., είτε μικρότερης έως 60 τ.μ., θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα τα επόμενα χρόνια, αν δεν υπάρξουν άμεσα φορολογικά κίνητρα για τους ιδιοκτήτες, που ουσιαστικά θα αποτρέπουν την αυξητική τάση των ζητούμενων μισθωμάτων των διαθέσιμων προς μίσθωση ακινήτων.

Η ζήτηση για ενοικίαση είναι καθημερινά αυξανόμενη, με τους ενδιαφερόμενους να προβαίνουν σε πολύ καλή αναζήτηση κατοικίας στοχεύοντας στην ευκαιρία, είτε στον ιδιοκτήτη που θα διαπραγματευτεί το ζητούμενο μηνιαίο μίσθωμα όταν οι ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές είναι φερέγγυοι και δεν κινδυνεύει να χάσει ενοίκια.

Μην ξεχνάμε ότι τους τελευταίους 18-24 μήνες, δηλαδή το διάστημα που καταγράφηκε ραγδαία αύξηση των ζητούμενων μισθωμάτων, αυξήθηκαν και τα «φέσια» στα ενοίκια.

ΕΝΟΙΚΙΑ: ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΑΝΑ Τ.Μ. ΣΕ €
2018
ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ
2018
ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ
2019
ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ
2019
ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ
2020
ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ
2020
ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 4-6 7-9 4-7 8-9 6-9 7,5-10
ΑΛΙΜΟΣ 5-6 8-10 6-9 8-12 6-11 8-11
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ 6-8 7-9 7-9 7-11 6,2-9,6 8-11
ΒΑΡΗ 5-7 6-9 6-8 8-12 8,6-11 8,5-11,5
ΒΥΡΩΝΑΣ 4-6 6-9 6-8 6-9 5,4-7,5
ΒΟΥΛΑ 6-8 8-12 6-10 8-12 8,9-14 9,6-15
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 7-10 13-18 7-10 13-18 8,5-15
ΓΛΥΦΑΔΑ ΑΝΩ 7-9 9-12 7-10 9-12 7-10 10-12
ΓΛΥΦΑΔΑ ΑΙΓΛΗ ΑΠΟ 6 6-10 8-12
ΓΛΥΦΑΔΑ ΑΙΞΩΝΗ 6-11 10-14 6-11 10-14 7,6-10
ΓΛΥΦΑΔΑ ΓΚΟΛΦ 9-17 9-13 9-19 8,5-11 11-17
ΓΛΥΦΑΔΑ ΚΕΝΤΡΟ 7-12 8-16 7-12 9-15 7,8-13,7 10,5-17
ΕΛΛΗΝΙΚΟ 7-11 8-15 8-11 10-20 7,7-11 8,5-21
ΖΩΓΡΑΦΟΥ 4-6 6-8 5-7 6-8 5-7 7-8
ΚΑΒΟΥΡΙ 8-22 26-32 8-19 26-32 15-27
Ν. ΣΜΥΡΝΗ 4-7 7-8 5-7 7-10 5-7 7-10
Π. ΦΑΛΗΡΟ 5-7 8-10 6-8 8-10 6,5-9,5 8-11

Πηγή: Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates
*Οι ζητούμενες τιμές αφορούν τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα από 70 τ.μ. έως 95 τ.μ., 1ου έως 2ου ορόφου.

ΕΝΟΙΚΙΑ: ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΑΝΑ Τ. Μ. ΣΕ €
2018
ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ
2018
ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ
2019
ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ
2019
ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ
2020
ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ
2020
ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ
ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6-8 7-10 6-9 8-12 6,3-9 6,6-9,5
ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ 5-6 7 5-6 7 6,5 5,8-7,8
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 6 7-12 7-9 10-15 6,5-9 8,5-12,5
ΓΕΡΑΚΑΣ 4 5-7 6-8 7-9 5,6-8 6-8,4
ΕΚΑΛΗ 14 10-14 9,5-12,8 Από 11
ΚΕΦΑΛΑΡΙ 6-8 7-11 7-11
ΚΗΦΙΣΙΑ ΑΝΩ 5-6 5-6
ΚΗΦΙΣΙΑ ΚΕΝΤΡΟ 6-9 9-12 7-10 Από 9 7-11 Από 10
ΠΟΛΙΤΕΙΑ 6-7 6-9 9-11 7,5-10 *9-12
ΜΑΡΟΥΣΙ 5-8 7-12 6-10 8-14 6-10 8-13
ΜΕΛΙΣΣΙΑ 6-7 8-10 7-9 8-10 6-8,5 8-11
Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ 6-8 9 6-9 9-13 6-9 Από 10
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 5-7 7-8 5-7 7-9 5-8,6** Από 8
ΠΕΥΚΗ 5-9 6-10 5-9 9-10 5,8-8
ΠΑΠΑΓΟΥ 8 6-9 9 7-11** 10
ΦΙΛΟΘΕΗ 7-10 8-11 8-12 *15-20
ΧΑΛΑΝΔΡΙ 5-7 8-12 6-9 9-13 6-13 9-16
ΧΟΛΑΡΓΟΣ 6-9 7-10 5-9 6,5-10 11-12
Ν.ΨΥΧΙΚΟ 5-10 12-16 6-11 14-19 6-11 11-16
Π.ΨΥΧΙΚΟ 8-10 14-16 9-15 15-20 10-20

Πηγή : Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates
* Διαμερίσματα μεγαλύτερης επιφάνειας από 130 τ.μ., έως 200-250 τ.μ.
** Στην ανώτερη τιμή διατίθενται επιπλωμένα με πλήρη εξοπλισμό – ανακαινισμένα

ΕΝΟΙΚΙΑ: ΑΘΗΝΑ – ΚΕΝΤΡΟ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΑΝΑ

Τ. Μ. ΣΕ €

2018
ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ
2018
ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ
2019
ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ
2019
ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ
2020
ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ
2020
ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ
ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ 4-6 4-6 4,8-6,7
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 5-7 7-13 6-9 8-11 6,8-12** 7,6-11
ΓΟΥΔΙ 6-7 6-8 6-9 7,8-10
ΕΞΑΡΧΕΙΑ 5 5-7 5-9,4**
ΝΕΑΠΟΛΗ 8 6-8 6-10**
ΚΟΛΩΝΑΚΙ 9-15 16 8-17 13-16 7-19** 14-16
27-33 (επιπλωμένο)
ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ 13-15 8 10-12 6,5-12**
ΚΟΛΩΝΟΣ 3-5 7 4-6 6-8 5-7
ΚΟΥΚΑΚΙ-ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 11-14 11-17 8-17 10-22 6-14** 7,5-22
ΚΥΨΕΛΗ 3-6 7 4-7 7-9 4-9** 8
ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ 6-10 8-14 Εως 16 8-14
Ν. ΚΟΣΜΟΣ 5-7 6-11 5-8 7-10 4-11** 8,5-10
ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ 5-6 10 6-10 8-13 6-11**
ΠΑΓΚΡΑΤΙ 5-7 6-9 6-8 8-13 6-11**
ΠΑΤΗΣΙΑ 4-6 5-7 5-7 6-9 5-9**
ΠΛΑΚΑ 11 11-16 11-16**
ΠΛ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ 4-6 5-7 4-7
ΠΛ. ΑΤΤΙΚΗΣ 4-6 7 4-6 6-7 4-7**

Πηγή: Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates
**Στην ανώτερη τιμή διατίθενται επιπλωμένα με πλήρη εξοπλισμό – ανακαινισμένα

ΕΝΟΙΚΙΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΑ & ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΑΝΑ Τ. Μ. ΣΕ €
2018
ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ
2018
ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ
2019
ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ
2019
ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ
2020
ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ
2020
ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ
ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 4-5 Από 5 4-5 6 4-5
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ 4 Από 4 4 5 4-5,7
ΑΙΓΑΛΕΩ 4-6 4-6 6 5-8* 6-8
ΙΛΙΟΝ 4-6 6-8 4-6 5-8 4-6
Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 4 4-6 5-7*
Ν. ΙΩΝΙΑ 4-5 6 4-6 6-6,8* 7
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 3-6 5-6 4-6 5-7* 6-8
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 5 6 4-6 6 5-7*
ΧΑΪΔΑΡΙ 5 7 5-6 6-9*

Πηγή: Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates

* Πλήρως ανακαινισμένο
** Στην ανώτερη τιμή διατίθενται επιπλωμένα με πλήρη εξοπλισμό – ανακαινισμένα