Υπάτιος Πατμάνογλου αποζημίωση: Το ποσό – μαμούθ που πήρε από τον Mr. Jumbo

Υπάτιος Πατμάνογλου αποζημίωση: Το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ θα πρέπει να καταβάλει τελικά ο Απόστολος Βακάκης, ιδιοκτήτης της αλυσίδας «Jumbo» στον Υπάτιο Πατμάνογλου, σύζυγο και πατέρα των θυμάτων στο τραγικό δυστύχημα με την Porsche τον Φεβρουάριο του 2017.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας «Real News» αναφέρεται στη σχετική δικαστική απόφαση που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με αυτό, καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι προσφεύγοντες οι οποίοι διεκδικούσαν συνολικά πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ πρέπει να λάβουν ποσό που κυμαίνεται περί το 1.200.000 ευρώ.

Υπάτιος Πατμάνογλου αποζημίωση: Το χρονικό του δυστυχήματος

Στις 26 Φεβρουαρίου 2017, ο Γιώργος Βακάκης γιος του ιδιοκτήτη των πολυκαταστημάτων Jumbo είχε πέσει οδηγώντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα την Porsche που είχε δανειστεί από τον πατέρα του εκείνη την ημέρα πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο του Πατμάνογλου. Το ΙΧ βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης στα πλάγια της εθνικής οδού και σε αυτό επέβαιναν η σύζυγος και ο γιος του που τον περίμεναν να γυρίσει από την τουαλέτα.

Νεκροί από την κομματιασμένη Porsche είχαν ανασυρθεί ο οδηγός της Γιώργος Βακάκης και ο συνοδηγός του Ανδρέας Γεωργακόπουλος. Νεκροί ανασύρθηκαν επίσης από το σταθμευμένο ΙΧ τόσο η Αποστολία Πατμάνογλου όσο και ο Παύλος Πατμάνογλου.

«Βγαίνοντας από το κτίριο είδα το αυτοκίνητό μου κομμένο στα δύο να φλέγεται και έψαχνα σε κατάσταση σοκ τη σύζυγό μου και τον γιο μας που βρίσκονταν μέσα στα συντρίμμια απανθρακωμένοι. Είδα επίσης διασκορπισμένα στο χώρο φλεγόμενα συντρίμμια ενός άλλου αυτοκινήτου και δύο άλλα άτομα, ο ένας συνοδηγός του άλλου αυτοκινήτου εκτός αυτοκινήτου και οδηγός του διαμελισμένος», είχε καταθέσει αναφορικά με το περιστατικό ο Υπάτιος Πατμάνογλου.

Με την αγωγή που κατέθεσαν ένα χρόνο αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2018,  ο Υπάτιος Πατμάνογλου, οι γονείς του, οι γονείς της συζύγου του, τα αδέρφια της καθώς και η προγιαγιάδες του μικρού Παύλου στράφηκαν κατά του Mr Jumbo Απόστολου Βακάκη.

Όπως επίσης στράφηκαν και κατά της μητέρας και των δύο αδελφών του αδικοχαμένου Γιώργου αλλά και κατά της Ασφαλιστικής εταιρείας του μοιραίου οχήματος ζητώντας τα χρήματα για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν και για τις υλικές ζημιές – έξοδα που προκλήθηκαν από το τραγικό δυστύχημα.

Συγκεκριμένα, ο Υπάτιος Πατμάνογλου ζητούσε 2.012.636 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα χρήματα διεκδικούνται από συγγενικά πρόσωπα για την οδύνη που τους επέφερε ο θάνατος της Αποστολίας και του μικρού Παύλου.

Υπάτιος Πατμάνογλου αποζημίωση: Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός

Όπως σημείωνε τότε στην αγωγή του ο Υπάτιος Πατμάνογλου: « Ο ξαφνικός και απροσδόκητος θάνατος της συζύγου και του γιου μου δεν θα μπορέσει να αναπληρωθεί με τίποτα.  Είμαι ένας κατεστραμμένος ο άνθρωπος ο οποίος έχω χάσει ότι είχα στη ζωή μου και δεν θα μπορέσω να συνέλθω πότε. Έχω χάσει όλη την οικογένεια μου κάτω από τραγικές συνθήκες και δεν έχω κανέναν να στηριχτώ πλέον…

Εξαιτίας τoυ παραπάνω γεγονότος υπέστην βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο με ψυχωσικά συμπτώματα, παρακολουθούμαι από ψυχίατρο και λαμβάνω θεραπευτική αγωγή…

Μετά τον θάνατο της συζύγου μου Αποστολίας και του γιου μου Παύλου δεν μπόρεσα να επανέλθω στην εργασία μου στην Αθήνα και φιλοξενούμαι προσωρινά στο σπίτι των γονιών μου στη Φλώρινα. Η υγεία μου έχει κλονιστεί και λαμβάνω συνεχώς άδειες ασθενείας από την υπηρεσία μου. Δεν θα μπορέσω ποτέ να συνέλθω ούτε να επανέλθω στην εργασία μου διότι μου είναι αδύνατο να εξακολουθήσω να διαμένω στην Αθήνα όπου διέμενα με την οικογένειά μου…».

Ο χρόνος όμως όπως λέει και ο σοφός λαός σιγά-σιγά όλα τα γιατρεύει. Ο Υπάτιος Πατμάνογλου βρήκε νέα σύντροφο με την οποία ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας τον περασμένο Δεκέμβριο.