«Βόμβα»: Λουκέτο σε πασίγνωστο μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας

Πλειστηριασμοί: Απειλείται με «σφυρί» το γνωστό Adori στη Σόλωνος και Μασσαλίας. Το εμβληματικό καφέ-εστιατόριο απέναντι από τη Νομική Σχολή βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 16 Νοεμβρίου με τιμή πρώτης προσφοράς 781.000 ευρώ. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών, αλλά και για χιλιάδες περαστικούς του κέντρου της Αθήνας αποτελούσε επί δεκαετίες ένα «μόνιμο στέκι» και από τα πιο δημοφιλή σημεία ραντεβού.

Ήταν μάλιστα περισσότερο γνωστό όχι με τα κατά καιρούς διαφορετικά ονόματα της επιχείρησης, αλλά με τη γεωγραφική του θέση: «Σόλωνος και Μασσαλίας».

Σε αυτό το καφέ-εστιατόριο από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα σύχναζαν φοιτητές, νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι που έπιναν τον καφέ ή το ποτό τους μπροστά στην πολύβουη οδό Σόλωνος.

Το τελευταίο διάστημα ωστόσο το συγκεκριμένο στέκι δεν λειτουργεί, ενώ βρίσκεται στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ο πρώτος είχε προγραμματιστεί για τις 27 Ιουλίου, αλλά στην πορεία ανεστάλη. Τώρα το “Adori”, όπως ήταν η τελευταία ονομασία του, ανέβηκε ξανά στην σχετική πλατφόρμα με προγραμματισμό για τις 16 Νοεμβρίου.

Έτσι, εάν δεν μεσολαβήσουν και πάλι κινήσεις για την αποτροπή του, θα βγει στο σφυρί με τιμή εκκίνησης στις 781.000 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά την «Κουτρουλιας Ανάπτυξη Καφέ-Εστιατόρια ΑΕΒΕ», η κατάσχεση έγινε τον Δεκέμβριο του 2021 και το ποσό της οφειλής ανέρχεται σε 151.662 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων εκτέλεσης, ενώ το ποσό εγγραφής κατάσχεσης είναι 100.000 ευρώ.

Πλειστηριασμοί: Τι περιλαμβάνει το ακίνητο

Πρόκειται ειδικότερα για κατάστημα, το οποίο καταλαμβάνει το δεύτερο υπόγειο, το πρώτο υπόγειο, τμήμα του ισογείου ορόφου μετά παταριού που επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερικές κλίμακες και αποτελούν μία ενιαία αυτοτελή και διηρημένη ιδιοκτησία, πολυκατοικίας κτισμένης σε οικόπεδο εκτάσεως 243,54 τ.μ. στην διασταύρωση των οδών Σόλωνος αρ. 72 και Μασσαλίας αρ. 1.

Το κατάστημα, περιλαμβάνει στο δεύτερο υπόγειο μία αίθουσα μετά w.c. επιφάνειας 165,90 τ.μ., στο πρώτο υπόγειο μία αίθουσα που έχει επιφάνεια 26 τ.μ. και στο ισόγειο, το κυρίως κατάστημα(ενιαία αίθουσα) που έχει επιφάνεια 139,93 τ.μ. και το πατάρι 63,37 τ.μ.

Στην ενιαία οριζόντια ιδιοκτησία ανήκουν κατά αποκλειστική χρήση ο ανελκυστήρας και οι χώροι (κλιμακοστάσια, πλατύσκαλο κλπ) προς το πρώτο και δεύτερο υπόγεια, «απαγορευομένης ρητώς της διελεύσεως από το κεντρικό κλιμακοστάσιο προς τα υπόγεια σε κάθε τρίτο», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Κατά την ημέρα της κατάσχεσης και σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης διαπιστώθηκε ότι το κατάστημα είναι κενό και πως λειτουργούσε ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος-καφετέρια, ενώ η κατάσταση συντήρησής του χαρακτηρίζεται καλή.

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η doValue ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της “Poseidon Financial Investor Designated Activity Company”, ειδικής διαδόχου της Alpha Bank.

Όσον αφορά τα βάρη, υπάρχει προσημείωση για ποσό 350.000 ευρώ υπέρ της Alpha Bank από τις 7 Μαΐου 2010, καθώς και η αναγκαστική κατάσχεση που έγινε στις 17 Δεκεμβρίου 2021.

Το ακίνητο περιήλθε στην οφειλέτιδα εταιρεία μέσω αγοράς τον Απρίλιο του 1998, περίοδο κατά την οποία συστάθηκε και η ίδια.

Με βάση τις τελευταίες δημοσιευμένες καταστάσεις της εταιρείας «Κουτρουλιάς Ανάπτυξη Α.Ε.-Zaza Bistro» για τη χρήση του 2018, ο τζίρος διαμορφώθηκε στις 30.456,45 ευρώ, έναντι 33.440,34 ευρώ της προηγούμενης χρήσης, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι ζημιές 15.911,47, έναντι ζημιών 30.716,54 ευρώ.

Πλειστηριασμοί: Ρέμος και Πηλαδάκης χάνουν τις περιουσίες – Όλη η λίστα

Στο… σφυρί βγαίνουν οι περιουσίες αρκετών διασήμων καθώς οι πλειστηριασμοί ξεκινούν εκ νέου!

Μετά την καλοκαιρινή ραστώνη και δη του Αυγούστου, όπου παραδοσιακά η διαδικασία των πλειστηριασμών σταματάει προσωρινώς, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει έτοιμο το νέο γύρο, ο οποίος αναμένεται να είναι σφοδρός.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου και για τους επόμενους τέσσερις μήνες, βάσει του στρατηγικού πλάνου που έχει εκπονήσει η ΑΑΔΕ αναμένεται να γίνουν περισσότεροι από 6.000 e-πλειστηριασμοί.

Από τις 18 Σεπτεμβρίου θα εκκινήσουν οι πλειστηριασμοί και για τα χρέη στην εφορία, τα οποία αγγίζουν συνολικά τα 90 δισ.ευρώ. Η συγκεκριμένη διαδικασία, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση που προέρχεται από την ΑΑΔΕ, αφορά 8.827 μεγαλοοφειλέτες.

Στη λίστα των πλειστηριασμών που έχουν δρομολογηθεί για τους επόμενους μήνες βρίσκονται ηχηρά ονόματα από το ελληνικό «επιχειρείν» αλλά και άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

το μεγάλο συγκρότημα της Βαλκάν Εξπόρ του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στη Θεσσαλονίκη τη βίλα 4.400 τμ στη Μύκονο του επιχειρηματία Πάνου Δάβαρη τη βίλα της οικογένειας Λούβαρη στην Εκάλη το αδόμητο αγροτεμάχιο 22,4 στρεμμάτων στο Κορωπί της R.& P. Real Estate Investments. Πρόκειται για εταιρεία που είχαν συστήσει οι Κώστας Πηλαδάκη και Αντώνης Ρέμος.

Πλειστηριασμοί: Τρία ακίνητα «στο σφυρί» τις τελευταίες ώρες για χρέη στην εφορία

Τρεις νέοι πλειστηριασμοί για ακίνητα οφειλετών με μεγάλα χρέη στην εφορία πραγματοποιούνται σήμερα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Ακολουθώντας τον προγραμματισμό της, η ΑΑΔΕ θέτει ξανά σε εφαρμογή τις διαδικασίες για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που αφορούν σε περίπου 8.827 μεγαλοοφειλέτες, με χρέη στην εφορία που εκτιμάται πως ξεπερνούν τα 90 δισ. ευρώ. Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα προβλέπει για σήμερα τρεις πλειστηριασμούς:
  • Οικόπεδο 50% εξ αδιαιρέτου 155 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη. Ημερομηνία πλειστηριασμού. Τιμή 1ης προσφοράς 78.128,75 ευρώ
  • Διαμέρισμα ισογείου 112,50 τμ στη Θεσσαλονίκη. Τιμή 1ης προσφοράς: 78.128,75 ευρώ
  • Οικόπεδο 50% εξ αδιαιρέτου 351,20 τμ στη Θεσσαλονίκη. Τιμή 1ης προσφοράς: 78.128,75 ευρώ
ενώ η λίστα περιλαμβάνει ακόμα περισσότερες περιπτώσεις μέχρι τον Μάρτιο του 2023 για κατοικίες, επαγγελματικά κτίρια, καταστήματα και αγροτεμάχια. Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, με χρέη στην Εφορία εμφανίζονται 4.744.758 φυσικά και νομικά πρόσωπα και τα ληξιπρόθεσμα χρέη για όλες τις περιπτώσεις υπερβαίνουν τα 112,5 δισ. ευρώ εκ των οποίων 25,482 δισ. ευρώ έχουν χαρακτηριστεί ανεπίδεκτα είσπραξης. Περίπου 2 εκατ. φορολογούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων. Σημειώνεται το μέτρο των πλειστηριασμών, που είχε παγώσει για περισσότερα από τρία χρόνια ενεργοποιείται πλέον από την ΑΑΔΕ και τα δικαστικά τμήματα των εφοριών έχουν εντολή να εντείνουν τις πιέσεις προς τους οφειλέτες του Δημοσίου να ενταχθούν στη ρύθμιση των 24-48 δόσεων, διαφορετικά ενεργοποιούνται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ακόμα και για οφειλές άνω των 500 ευρώ.
Για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση μπορεί να ληφθούν, κατά την κρίση του προϊσταμένου της αρμόδιας εφορίας, τα εξής μέτρα:
α) Κατάσχεση κινητών, είτε στα χέρια του οφειλέτη είτε κινητών και απαιτήσεων, γενικώς, του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτου.
β) Κατάσχεση ακινήτων. Εκτός των ανωτέρω, είναι δυνατή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η λήψη σε βάρος του οφειλέτη του Δημοσίου διοικητικών, ασφαλιστικών και δικαστικών μέτρων.
Ωστόσο, πριν από τη λήψη αναγκαστικών μέτρων είναι υποχρεωτική η κοινοποίηση από τη φορολογική διοίκηση ατομικής ειδοποίησης καταβολής οφειλής, με εξαίρεση την κατάσχεση χρηματικών απαιτήσεων στα χέρια του φορολογουμένου ή τρίτου. Όπως έχει διευκρινιστεί, από την ημέρα επίδοσης στον οφειλέτη αντιγράφου της έκθεσης κατάσχεσης, αυτός στερείται του δικαιώματος ελεύθερης διάθεσης του ακινήτου. Εφόσον ο οφειλέτης δεν έχει εντάξει τις οφειλές του σε πρόγραμμα ρύθμισης, μετά την παρέλευση σαράντα ημερών και το αργότερο σε τέσσερις μήνες από την κατάσχεση, ορίζεται ημερομηνία πλειστηριασμού το αργότερο σε πέντε μήνες από την ημερομηνία έκδοσης του προγράμματος.