Μπαράζ λουκέτων και μέγα σκάνδαλο στα Starbucks: Δείτε τι συνέβη

Starbucks: Η διάσημη εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, πως σχεδιάζει να «βάλει λουκέτο» σε 16 καταστήματά της – «Αυτή είναι μόνο η αρχή», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος, Χάουαρντ Σουλτς. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Πριν από μερικές ημέρες η διάσημη αμερικανική αλυσίδα καφέ Starbucks, ανακοίνωσε πως συνολικά, 16 καταστήματά της πρόκειται να… κατεβάσουν ρολά λόγω «σοβαρών ανησυχιών».

Σύμφωνα μάλιστα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της γνωστής εταιρείας, Χάουαρντ Σουλτς, ο αριθμός των καταστημάτων που θα κλείσουν… αναμένεται να αυξηθεί αισθητά, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πιο αναλυτικά, πρόσφατα διέρρευσε βίντεο στο οποίο ο Σουλτς φαίνεται να μιλά στους εργαζομένους της εταιρείας λέγοντάς τους χαρακτηριστικά, «αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα υπάρξουν πολλά περισσότερα καταστήματα που θα ακολουθήσουν».

Ο γίγαντας του καφέ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες από το BusinessInsider, πως σχεδιάζει να «βάλει λουκέτο» σε 16 καταστήματα τα οποία λειτουργούν σε πόλεις όπως, το Λος Άντζελες, το Σιάτλ καθώς και στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, έως τα τέλη Ιουλίου, επικαλούμενος «προκλητικά περιστατικά», συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ναρκωτικών και περιπτώσεων διαταραγμένων θαμώνων.

Starbucks: Η απίστευτη ιστορία του ανθρώπου που τα δημιούργησε

Μετά από μόλις πέντε χρόνια στο τιμόνι των Starbucks αποσύρεται ο CEO, Κέβιν Τζόνσον.

Τα νέα έρχονται μετά από αναφορές ότι η κορυφαία ομάδα των Starbucks έλαβε τεράστια αύξηση μισθού πέρυσι, από 14,6 εκατομμύρια δολάρια σε 20,4 εκατομμύρια δολάρια.

Ο δισεκατομμυριούχος Χάουαρντ Σουλτς θα επιστρέψει στην εταιρεία ως προσωρινός διευθύνων σύμβουλος, έχοντας προηγουμένως υπηρετήσει ως επικεφαλής του γίγαντα του καφέ από το 1986 έως το 2000.

«Πριν από ένα χρόνο, είχα ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο ότι καθώς η παγκόσμια πανδημία πλησίαζε στο τέλος της, σκεφτόμουν να αποσυρθώ από τα Starbucks. Νιώθω ότι αυτό είναι ένα όμορφο τέλος για τα 13 χρόνια μου στην εταιρεία», δήλωσε ο Τζόνσον.

Ο Τζόνσον, ο οποίος διαθέτει περιουσία σχεδόν 90 εκατομμυρίων δολαρίων, μπορεί να αντέξει οικονομικά να συνταξιοδοτηθεί, αλλά δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά ένα λάθος, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει συνδικαλιστικές πιέσεις από τους baristas της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο αντικαταστάτης του, ο Σουλτς, ξεκίνησε στα Starbucks το 1982. Αργότερα έφυγε και άνοιξε το καφέ Il Giornale το οποίο συγχωνεύτηκε με τα Starbucks μερικά χρόνια αργότερα. Έχει συμβάλλει ιδιαίτερα στη διαμόρφωση του ρόλου της αλυσίδας στην κοινωνία και επιτάχυνε την ανάπτυξη του γίγαντα καφέ. Σήμερα, τα Starbucks είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ παγκοσμίως και η αξία της εταιρείας ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η δουλειά του Σουλτς με τον όμιλο καφέ τον βοήθησε να χτίσει περιουσία 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά αποκάλυψε ότι θα λάβει συμβολικό μισθό 1 δολάριο με την επιστροφή του στην εταιρεία.

«Όταν αγαπάς κάτι, έχεις ένα βαθύ αίσθημα ευθύνης να βοηθήσεις όταν σε καλούν», είπε ο Σουλτς.

Ο Τζόνσον εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας το 2009 και ανέλαβε τον ρόλο του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου το 2017, αντικαθιστώντας τον Σουλτς. Θα παραμείνει ως ειδικός σύμβουλος της εταιρείας και του διοικητικού συμβουλίου της μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ο Τζόνσον επαίνεσε την εταιρεία σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, λέγοντας ότι «τα Starbucks ήταν ένα δώρο στη ζωή μου», προσθέτοντας ότι «είναι γεμάτος ευγνωμοσύνη και αισιοδοξία για το μέλλον». Starbucks: Η διάσημη εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, πως σχεδιάζει να «βάλει λουκέτο» σε 16 καταστήματά της – «Αυτή είναι μόνο η αρχή», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος, Χάουαρντ Σουλτς. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr. Πριν από μερικές ημέρες η διάσημη αμερικανική αλυσίδα καφέ Starbucks, ανακοίνωσε πως συνολικά, 16 καταστήματά της πρόκειται να… κατεβάσουν ρολά λόγω «σοβαρών ανησυχιών». Σύμφωνα μάλιστα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της γνωστής εταιρείας, Χάουαρντ Σουλτς, ο αριθμός των καταστημάτων που θα κλείσουν… αναμένεται να αυξηθεί αισθητά, το αμέσως επόμενο διάστημα. Πιο αναλυτικά, πρόσφατα διέρρευσε βίντεο στο οποίο ο Σουλτς φαίνεται να μιλά στους εργαζομένους της εταιρείας λέγοντάς τους χαρακτηριστικά, «αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα υπάρξουν πολλά περισσότερα καταστήματα που θα ακολουθήσουν». Ο γίγαντας του καφέ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες από το BusinessInsider, πως σχεδιάζει να «βάλει λουκέτο» σε 16 καταστήματα τα οποία λειτουργούν σε πόλεις όπως, το Λος Άντζελες, το Σιάτλ καθώς και στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, έως τα τέλη Ιουλίου, επικαλούμενος «προκλητικά περιστατικά», συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ναρκωτικών και περιπτώσεων διαταραγμένων θαμώνων.

Starbucks: Γιατί ο CEO της παρακαλάει γονατιστός τους εργαζόμενους

Τη λίστα με τους εργοδότες που αδυνατούν να πείσουν τους εργαζομένους τους να επιστρέψουν στο γραφείο ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας, συμπληρώνει ο αμερικανικός κολοσσός των Starbucks. Ύστερα από την απαίτηση του Έλον Μασκ να πει στους εργαζόμενους της Tesla ότι εάν δεν επιστρέψουν στο γραφείο θα απολυθούν, ο CEO της Starbucks, Howard Schultz, καταφεύγει σε άλλες μεθόδους. Όπως λέει ο ίδιος, τους παρακαλάει γονατιστός. «Απέτυχα, παρ’ όλες τις προσπάθειές μου, να επαναφέρω τους ανθρώπους μας στη δουλειά», είπε σύμφωνα με το Business Insider. «Τους έχω παρακαλέσει. Είπα ότι θα γονατίσω. Θα κάνω push-ups. Ό,τι θέλετε. Γυρίστε πίσω». «Όχι, δεν επιστρέφουν στον βαθμό που θέλω. Και, ξέρετε, είμαστε μια πολύ συνεργατική, δημιουργική ομάδα. Συνειδητοποιώ ότι είμαι άνθρωπος της παλιάς σχολής και αυτή είναι μια διαφορετική γενιά», παραδέχθηκε ο Schultz. Παρά την απογοήτευσή του, ο Σουλτς δεν έκανε υποχρεωτική την επιστροφή στο γραφείο, αλλά προσφέρει «ευέλικτες επιλογές» υβριδικής εργασίας για κάποιες ειδικότητες, που δεν έχουν σχέση με τα καταστήματα. Το σίγουρο είναι ότι ο Σουλτς δεν λαμβάνει τόσο δραστικά μέτρα όσο ο Μασκ, ο οποίος είχε πει πως οι υπάλληλοι που είναι αντίθετοι με το να εργάζονται στο γραφείο «θα πρέπει να προσποιούνται ότι εργάζονται κάπου αλλού».

Starbucks: Το πρώτο συνδικάτο εργαζομένων της αλυσίδας καφέ

Το πρώτο συνδικάτο εργαζομένων της Starbucks δημιουργήθηκε στο Μπάφαλο, έπειτα από ψηφοφορία των υπαλλήλων της διεθνούς αλυσίδας καφέ και μετά από προσπάθειες διάρκειας ενός μήνα.

Όπως αναφέρει το CNBC, η κίνηση αυτή αποτελεί την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια των εργαζομένων της Starbucks για συνδικαλιστική εκπροσώπηση.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να επεκταθεί σε ολόκληρο τον κλάδο εστίασης στις ΗΠΑ.

Οι εργαζόμενοι στο καφέ της Elmwood Avenue αποφάσισαν υπέρ της δημιουργίας συνδικάτου με 19 ψήφους, έναντι 8 ψήφων κατά.

Μετά την είδηση αυτή, η μετοχή της Starbucks στην απογευματινή συνεδρίαση έχασε σχεδόν 1%.