«Βόμβα» από τον Σωκράτη Κόκκαλη: Το απόλυτο come back – Δείτε τι έκανε

Σωκράτης Κόκκαλης: Τεράστια νίκη για τον Σωκράτη Κόκκαλλη καθώς η Intralot ετοιμάζεται να μπει στο χρηματιστήριο Nasdaq!

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας. Τι αποτυπώθηκε; Αύξηση 20% στα έσοδα του ομίλου για το 2021 ενώ τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα €110,4 εκατ. αυξημένα κατά 66,9% σε ετήσια βάση.

Ειδικότερα, κατά το δωδεκάμηνο του 2021, τα έσοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα €414,0 εκατ. (+20,0% σε ετήσια βάση). Κατά την ίδια περίοδο, τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα €110,4 εκατ. (+66,9% σε ετήσια βάση).

Το ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε στα €26,6 εκατ. κέρδη, σε σύγκριση με ζημίες €102,9 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, επηρεασμένο από το one-off κέρδος της συναλλαγής αναδιάρθρωσης του ισολογισμού ύψους €88,5 εκατ. η οποία ολοκληρώθηκε εντός του Γ’ τριμήνου.

Τα λειτουργικά έξοδα των εταιρειών του Ομίλου στην Ελλάδα παρουσιάζονται μειωμένα κατά 19,4% σε ετήσια βάση.

Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές για το δωδεκάμηνο του 2021 διαμορφώθηκαν στα €107,6 εκατ. (+141,9% σε ετήσια βάση).

Οι Καθαρές Επενδύσεις του Ομίλου κατά το δωδεκάμηνο του 2021 ανήλθαν στα €22,9 εκατ., μειωμένες κατά 36,2% σε ετήσια βάση.

Τα Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα του Ομίλου στο τέλος του 2021 ανήλθαν στα €107,3 εκατ.

Ο Καθαρός Δανεισμός ανήλθε στα €497,2 εκατ. στο τέλος του 2021, μειωμένος κατά €153,9 εκατ. σε σύγκριση με το δωδεκάμηνο του 2020. O δείκτης Net Debt/ EBITDA στο 4,5x έναντι 9,8x το 2020. Ο Συνολικός Δανεισμός παρουσιάζεται μειωμένος κατά €146,6 εκατ. σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020.

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο, η INTRALOT ανακοίνωσε την επέκταση του τρέχοντος συμβολαίου της INTRALOT Maroc με την La Marocaine Des Jeux et des Sports (MDJS) για ένα επιπλέον έτος, με το συμβόλαιο πλέον να λήγει στις 31.12.2023.

Τον Απρίλιο, η INTRALOT ανακοίνωσε την επέκταση του τρέχοντος συμβολαίου με την Magnum Corporation Sdn BhD στη Μαλαισία για δύο (2) επιπλέον έτη, με το συμβόλαιο πλέον να λήγει στις 30.06.2024.

Επίσης, τον Απρίλιο, η INTRALOT ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της στις ΗΠΑ, INTRALOT, Inc., υπέγραψε 5ετή επέκταση της σύμβασής της με την Wyoming Lottery Corporation, με το συμβόλαιο πλέον να λήγει τον Αύγουστο του 2029.

Στο ερώτημα που τέθηκε στη διοίκηση για το ενδεχόμενο εισαγωγής της θυγατρικής στις ΗΠΑ στον Nasdaq, σαφής απάντηση δεν δόθηκε. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί αφού έχει ληφθεί το πράσινο φως και από σημαντικούς ξένους επενδυτές που ενδιαφέρουν να συμμετέχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου καθώς τα οικονομικά μεγέθή φαίνεται να πείθουν για τις προοπτικές της εταιρείας.

Σωκράτης Κόκκαλης: Μάζεψε όλο το… χαρτί!

Παράλληλα, κερδισμένος κατά 235 εκατομμύρια ευρώ βγήκε ο όμιλος Intracom/Κόκκαλη καθώς πούλησε τη θυγατρική Intrasoft International στη δανέζικη Netcompany Group!

Τη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας με την Netcompany Group ανακοίνωσε σήμερα προς τις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές η Intracom Holdings.

Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε € 235 εκατ. για το σύνολο των μετοχών της Intrasoft International. Το τίμημα περιλαμβάνει συνδυασμό μετρητών και μετοχών της αγοράστριας. Ο όμιλος Intracom που κατέχει (μέσω της Intracom Technologies) και θα μεταβιβάσει το 91,74% της Intrasoft, θα εισπράξει 166,8 εκατ. σε μετρητά και μετοχές της Netcompany αξίας 18 εκατ. ευρώ.

Για τη σημασία του deal αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό που θα εισπράξει άμεσα η Intracom αντιστοιχεί περίπου στην τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της!

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τελευταίου τριμήνου του 2021, εφόσον έχουν πληρωθεί οι προβλεπόμενοι όροι και αιρέσεις και έχουν χορηγηθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις. Ο Σωκράτης Κόκκαλης, Ιδρυτής και Πρόεδρος της INTRACOM HOLDINGS, αναφερόμενος στη συναλλαγή, δήλωσε:

«Καθοριστικοί παράγοντες της επιτυχίας της INTRACOM υπήρξαν ανέκαθεν η ταχύτατη προσαρμογή της στο οικονομικό περιβάλλον και η ευελιξία στη μετάβαση σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Αυτή η συναλλαγή είναι επωφελής για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη: η NETCOMPANY και η INTRASOFT INTERNATIONAL ξεκινούν μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία έχοντας κοινό όραμα, και η INTRACOM με τη σειρά της, έχει την ευκαιρία να αναπτύξει την επενδυτική στρατηγική της σε τομείς αιχμής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους της.»

Σωκράτης Κόκκαλης: Πώς και γιατί προκάλεσε συναγερμό στις αγορές

Σε… θρίλερ εξελίσσεται η πορεία του γνωστού επιχειρηματία. Πώς και γιατί Intrakom και Intrakat προκάλεσαν συναγερμό στις αγορές. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Η ανοδική κίνηση της μετοχής της Intracom, σχεδόν… ταυτόχρονα με την αντίστοιχη αφύπνιση στο ταμπλό της συγγενικής Intrakat, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τους traders που παρακολουθούν τα «χαρτιά» της Mid Cap.

Ο τίτλος της Intracom «γύρισε» τη χρονιά από τα επίπεδα των 83-84 σεντ, κινήθηκε με μικρές διακυμάνσεις, «πέρασε» σχεδόν το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου στα επίπεδα των 0,76 0,78 ευρώ και σταδιακά ανέβασε στροφές, ιδίως μέσα στον Μάρτιο.

Με αποκορύφωμα, τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα, την αντίδραση των τελευταίων συνεδριάσεων όπου ο τίτλος αναρριχήθηκε σε επίπεδα άνω των 1,15 ευρώ, με υψηλές συναλλαγές το τελευταίο δεκαήμερο, που έφταναν τις 500 χιλ, 800 χιλ. τεμάχια ή και τα 1,3 εκατ. τεμάχια.

Με αποτέλεσμα η Intracom να προσεγγίζει επίπεδα που έγραφε το καλοκαίρι του 2019 και μαζί την κεφαλαιοποίηση των 88-90 εκατ. ευρώ, δείχνοντας σας να θέλει να «γράψει» τριψήφιο νούμερο σε όρους αποτίμησης, αν και αυτά είναι θεωρητικά και μόνο «λόγια» των αναλυτών.

Προφανώς, η συμπεριφορά της μετοχής, ασορτί με την κίνηση της συγγενικής Intrakat από τα 1,2 προς τα 1,65 ευρώ, αποτέλεσε θέμα για την αγορά.

Η οποία κάνει λόγο για τα έργα που διεκδικεί ο όμιλος (ψηφιακά, πληροφορική, έργα της Intrasoft, αλλά και ο τομέας των υποδομών, ΣΔΙΤ κ.α.) τόσο μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων (Ταμείο Ανάκαμψης κ.α.) όσο και δια των εγχώριων προγραμμάτων, που φτάνουν σε κάμποσα δις ευρώ συνολικά.

Βέβαια, η διεκδίκηση διαγωνισμών δεν σημαίνει απαραιτήτως και κατοχύρωση έργων, ωστόσο στην αγορά παρακολουθούν αυτές τις προοπτικές.

Βέβαια, το γκρουπ έχει και άλλες συμμετοχές, όπως στην εισηγμένη Κέκροψ που διεκδικεί με αξιώσεις τα εκατοντάδες στρέμματα στο Π. Ψυχικό (η γνωστή δικαστική διαμάχη με το Δημόσιο για την επίμαχη έκταση διαρκεί δεκαετίες), ενώ πρόσφατα κατατέθηκε τροπολογία με την οποία «άνοιξε ο δρόμος» και για τη μετεγκατάσταση του Καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι, project στο οποίο συμμετέχει και η πλευρά Κόκκαλη κοντά στην οικογένεια Λασκαρίδη.

Κατά πόσο αυτό το «πακέτο» δικαιολογεί την αντίδραση των μετοχών ή αν υπάρχουν και άλλες εξελίξεις που συντηρούν την «ανατιμολόγηση» των μετοχών του γκρουπ (για Intracom και Intrakat ο λόγος) προφανώς στην πορεία θα φανεί.

Σωκράτης Κόκκαλης: Η συμφωνία – μαμούθ

Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει για τον πανίσχυρο επιχειρηματία, ωστόσο, το επιχειρηματικό του δαιμόνιο δεν σταματάει ποτέ. Δείτε στο xristika.gr τη νέα κίνηση του Σωκράτη Κόκκαλη.

Συμφωνία με αντικείμενο τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη και υποστήριξη προηγμένων υβριδικών λύσεων ηλεκτρικής ισχύος για διεθνείς αγορές άμυνας και ασφάλειας αμοιβαίου ενδιαφέροντος υπέγραψαν η Marshall Aerospace and Defence Group (MADG) και η Intracom Defence (IDE).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στo πλαίσιο της συμφωνίας, οι δύο εταιρείες θα αξιοποιήσουν τις συμπληρωματικές τεχνολογικές, κατασκευαστικές και εμπορικές δυνατότητές τους, για να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών παροχής ισχύος στο επιχειρησιακό πεδίο.

Η συνεργασία αυτή θα συνδυάσει την κορυφαία τεχνογνωσία της MADG σε μεταφερόμενες εγκαταστάσεις για την υποστήριξη των επιχειρήσεων, όπως κινητά στρατόπεδα, νοσοκομεία, εργαστήρια, υποδομή διανομής ηλεκτρικής ισχύος, προκεχωρημένους σταθμούς διοίκησης, καθώς και στην παροχή ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Υποστήριξης Πεδίου, με την τεχνολογία των Υβριδικών Συστημάτων Ηλεκτρικής Ισχύος (Hybrid Electric Power Systems – HEPS®) της IDE στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας και της «έξυπνης» διαχείρισης και ελέγχου ισχύος.

Αναγνωρίζοντας τη διαθεσιμότητα της ηλεκτρικής ισχύος ως κρίσιμη παράμετρο στις ολοένα πιο κινητές και δικτυοκεντρικές επιχειρήσεις (network-centric operations), οι MADG και IDE δεσμεύτηκαν σε μια κοινή προσπάθεια ανάπτυξης ευέλικτων ενεργειακών εφαρμογών, που θα περιλαμβάνουν αυτόνομες μονάδες ηλεκτρικής ισχύος, ολοκληρωμένα συστήματα μικροδικτύου (Microgrids), αλλά και λύσεις προσαρμοσμένες σε εξειδικευμένες απαιτήσεις.

Μέσω αυτών, οι δύο εταιρείες στοχεύουν στην παροχή οικονομικά αποδοτικών, αποτελεσματικών και ανθεκτικών λύσεων, φιλικών προς το περιβάλλον, που θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των σύγχρονων και μελλοντικών επιχειρήσεων.