Βόμβα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αυτοί πρέπει να δώσουν πίσω χιλιάδες ευρώ

Δήλωση – βόμβα από τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη για σκάνδαλα στον ΟΠΕΚΕΠΕ που θα επισύρουν πρόστιμα και ποινές φυλάκισης.

Για σαρωτικούς ελέγχους ώστε να αποκαλυφθούν τυχόν κυκλώματα και παράνομες εισπράξεις επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Δεν θα κάνουμε πίσω γιατί έχουμε δεσμευθεί στους Έλληνες κτηνοτρόφους και γεωργούς ότι οι ενισχύσεις πρέπει να δίνονται στην ώρα τους και σωστά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με διαφάνεια και με συνέπεια, αλλά κυρίως σε αυτούς που πραγματικά τις δικαιούνται» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αρμόδιος υπουργός.

Τόνισε πως οι περιπτώσεις που έχουν εντοπιστεί θα ελεγχθούν εξονυχιστικά η κάθε μία ξεχωριστά.

Πρόκειται για 1.000 περιπτώσεις που αφορούν σε υψηλά ποσοστά ζώων στη βιολογική κτηνοτροφία και ήδη από τους ελέγχους που έχουν ξεκινήσει υπάρχουν τέσσερις προφυλακίσεις.

Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε ότι «πρόκειται για περίπτωση που χαρακτηρίζεται εγκληματική οργάνωση. Όλα αυτά είναι προϊόν της αποφασιστικής πρωτοβουλίας που ακολούθησε το ΥΠΑΑΤ από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα. Και θα συνεχίσουμε. Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε πλευρά».

Τόνισε επίσης, ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία έχουν επιβληθεί πρόστιμα 2 εκατ. ευρώ για διάφορες παραβάσεις ενώ σημείωσε ότι γίνεται έλεγχος σε 167 «ξεχασμένες» υποθέσεις.

Τέλος, επισήμανε ότι εντός των επόμενων ημερών θα έρθει στη Βουλή το νέο κυρωτικό πλαίσιο για τα προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ για να γίνει νόμος του κράτος.

Η μεγάλη αποχώρηση της Eurobank: Τι θα γίνει με τα λεφτά σας

Μία μεγάλη, αλλά και πολύ σημαντική αλλαγή κάνει η τράπεζα Eurobank.

Μιλάμε για μία αλλαγή στη διοίκηση μετά από περισσότερα από 25 χρόνια αφοσιωμένης υπηρεσίας στον Όμιλο Eurobank. Πρόκειται για την κα Δέσποινα Ανδρεάδου, Group Chief Audit Executive (CAE), Γενική Διευθύντρια, η οποία θα αποχωρήσει από τη θέση της ως Group Chief Audit Executive.

Ωστόσο, η κα Ανδρεάδου θα συνεχίσει την πολύτιμη συνεισφορά της στον Όμιλο ως Σύμβουλος Διοίκησης, αναφερόμενη απευθείας στον κ. Σταύρο Ιωάννου, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο, Group COO & Διεθνείς Δραστηριότητες.

Κατά τη θητεία της ως Group Chief Audit Executive, η κα Ανδρεάδου διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην καλλιέργεια κουλτούρας υψηλών προτύπων εσωτερικού ελέγχου και διακυβέρνησης εντός του Ομίλου. Οι προσπάθειές της συνέβαλαν σημαντικά στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας, της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης προς τους μετόχους, τους επενδυτές και τους πελάτες.

Υπό το πρίσμα αυτής της διοικητικής αλλαγής, το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank επικύρωσε στις 25.4.2024 τον ορισμό του κ. Σπυρίδωνος Ζάρκου ως νέου Group Chief Audit Executive της Eurobank, με ημερομηνία ισχύος του εν λόγω ορισμού την 1η Μαΐου 2024, διαδεχόμενος την κα Δέσποινα Ανδρεάδου σε αυτόν το ρόλο.

Ο κ. Ζάρκος διαθέτει τις κατάλληλες γνώσεις και τη σχετική επαγγελματική εμπειρία για την ανάληψη της ανωτέρω θέσης, έχοντας υπηρετήσει ως Επικεφαλής Εσωτερικού Ελέγχου στη Eurobank από το 2020, πληροί δε όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο. Με μεγάλη εμπειρία στον τραπεζικό και ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα, ο κ. Ζάρκος κατείχε διάφορες ηγετικές θέσεις στην τραπεζική και ασφαλιστική εποπτεία καθώς και στη διαχείριση κινδύνων και κρίσεων (Recovery and Resolution) στην Ελλάδα και το εξωτερικό (IMF, EBA, Τράπεζα της Ελλάδος, Γενική Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος).

Επιπλέον, έχει διατελέσει μέλος σε διάφορα Διοικητικά Συμβούλια και Οργανισμούς τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό (HFSF, IMF, EBA, EIOPA, ECB/SSM, SRB). Ακόμη, ο κ. Ζάρκος έχει συνεισφέρει στον ακαδημαϊκό χώρο, έχοντας διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, με ειδίκευση στην οικονομετρία και την υπολογιστική στατιστική (computational statistics). Ο κ. Ζάρκος είναι κάτοχος Διδακτορικού και Μεταπτυχιακού τίτλου στα Οικονομικά από το Southern Illinois University (ΗΠΑ) και πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Eurobank εκφράζει την εμπιστοσύνη της στην ικανότητα του κ. Ζάρκου να καθοδηγήσει αποτελεσματικά τη λειτουργία εσωτερικού ελέγχου του Ομίλου και να τηρήσει τα υψηλότερα πρότυπα διακυβέρνησης και συμμόρφωσης. Η Eurobank απευθύνει επίσης τις καλύτερες ευχές της τόσο στην κα Δέσποινα Ανδρεάδου όσο και στον κ. Σπυρίδων Ζάρκο για την ανάληψη των νέων ρόλων τους στον οργανισμό.

Μετά από αυτή την αλλαγή δεν αλλάζει τίποτα για τις καταθέσεις και τους καταθέτες.

Αποκάλυψη: Διαρρέουν λεφτά από τις καταθέσεις και δεν το ξέρετε!

Με το έτσι θέλω και πολλές φορές χωρίς ειδοποίηση οι τράπεζες πλέον παίρνουν λεφτά από τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Και θα το συνεχίσουν!

Και μπορεί το ποσό να μην είναι εξωφρενικό, όμως, αν σκεφτείτε τους εκατομμύρια πελάτες που έχουν, το ποσό από τη δέσμευση χρημάτων των τραπεζικών λογαριασμών είναι πολύ μεγάλο.

Δεν σας κλέβουν, αλλά σχεδόν στα κρυφά έβαλαν μηνιαία συνδρομή. Τον χορό άνοιξε η Eurobank με το My Blue Advantage, το οποίο πλέον χρεώνει 0,60 λεπτά για υπηρεσίες που είχες και… πριν. Μία χρεώση που θα γίνεται κάθε μήνα!

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει στο xristika.gr εδώ και κάποιες ημέρες αρκετοί πολίτες που διατηρούν λογαριασμό σε τράπεζα της Eurobank είδαν μια χρέωση 60 λεπτών για μια συνδρομή που δεν ήξεραν.

Όπως αναφέρει η τράπεζα: «Με έως 0,60€ τον μήνα, το Eurobank My Blue Advantage σάς προσφέρει:

  • Τήρηση λογαριασμού πληρωμών για να κάνετε αναλήψεις, καταθέσεις, μεταφορές χρημάτων, αγορές κ.ά.
  • Έκδοση και 5ετή ανανέωση χρεωστικής κάρτας για ιδιώτες που συμμετέχει στο πρόγραμμα επιβράβευσης €πιστροφή
  • Αποστολές χρημάτων έως και 500€ την ημέρα από το Eurobank Mobile App με την υπηρεσία IRIS Payments
  • 1 πάγια εντολή τον μήνα για αυτόματη πληρωμή λογαριασμών κ.ά.

Υπηρεσίες που απλοποιούν την καθημερινότητά σας

Με το Eurobank My Blue Advantage απολαμβάνετε υπηρεσίες που απλοποιούν την καθημερινότητά σας:

  • Cards Control για online έλεγχο λειτουργιών καρτών
  • Account Aggregation για online έλεγχο οικονομικών σε άλλες τράπεζες στην Ελλάδα και το εξωτερικό
  • Payment Initiation για online μεταφορές χρημάτων και εμβάσματα από λογαριασμό σας άλλης τράπεζας στην Ελλάδα

Η ένταξη στο Eurobank My Blue Advantage αφορά νέους πελάτες. Οι υφιστάμενοι πελάτες θα ενταχθούν σταδιακά στο πακέτο, μετά από επικοινωνία και ενημέρωση από την Eurobank.».

Οι παραπάνω πληροφορίες βρίσκονται στο site της Eurobank (ΕΔΩ).