«Βόμβα» από τα Carrefour: «Πάγωσε» τις τιμές – Πανικός στα άλλα σούπερ μάρκετ

Carrefour: Η εποχή της αφθονίας τελείωσε και τα Carrefour προχώρησαν σε μια κίνηση που έφερε χαμόγελα σε χιλιάδες καταναλωτές!

Η γαλλική εταιρεία σούπερ μάρκετ Carrefour, αποφάσισε να “παγώσει” τις τιμές σε 100 προϊόντα καθημερινής χρήσης, από κονσέρβες σαρδέλες, μέχρι ρύζι και υγρά απορρυπαντικών, και εντάχθηκε στη λίστα με άλλες εταιρείες που προσπαθούν να βοηθήσουν τους καταναλωτές να αντιμετωπίσουν τον υψηλό πληθωρισμό.

Οι κινήσεις έρχονται μετά από τις πιέσεις της κυβέρνησης Μακρόν στις επιχειρήσεις, προκειμένου να κάνουν περισσότερα για να καταπολεμήσουν την άνοδο των τιμών.

Αντιμετωπίζοντας την προοπτική ενός υπερφόρου στα κέρδη-ρεκόρ τους, η γαλλική πετρελαϊκή TotalEnergies και ο ναυτιλιακός κολοσσός CMA, έλαβαν περαιτέρω μέτρα για να μειώσουν τις τιμές τον Ιούλιο.

Η TotalEnergies δήλωσε ότι θα μείωνε τις τιμές καυσίμων στα πρατήρια της σε όλη τη Γαλλία από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος του έτους, ενώ η CMA δήλωσε ότι θα μειώσει τα ναύλα μεταφοράς κατά 750 εκατ. ευρώ ανά κοντέινερ για τις εισαγωγές της Γαλλίας από την Ασία.

Η Carrefour ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις τιμές μέχρι τις 30 Νοεμβρίου σε μια ποικιλία προϊόντων, που κυμαίνονται από είδη διατροφής έως προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης και ρούχα.

Εν όψει του αυξανόμενου πληθωρισμού, άλλες επιχειρήσεις λιανικής έχουν βάλει στο επίκεντρο τις ανησυχίες των καταναλωτών για το κόστος διαβίωσης, με τις δικές τους προωθητικές καμπάνιες.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αυτόν τον μήνα έδειξαν ότι ο γαλλικός πληθωρισμός σημείωσε άνοδο στο 6,8% τον Ιούλιο, στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν η Γαλλία ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τη μεθοδολογία της ΕΕ για να υπολογίζει τα στοιχεία.

Carrefour: Επέστρεψε στην Ελλάδα και έφερε… πανικό στον ανταγωνισμό!

Η παγκόσμια αλυσίδα Σούπερ μάρκετ, Carrefour επέστρεψε στην Ελλάδα αποφασισμένη να κερδίσει αυτή τη φορά τον ανταγωνισμό. Πού άνοιξαν νέα καταστήματα. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Συνολικά 11 καταστήματα της Carrefour λειτουργούν πλέον στην Ελλάδα, καθώς η αλυσίδα σούπερ μάρκετ προχώρησε στο άνοιγμα έξι νέων καταστημάτων.

Πρόκειται για τα καταστήματα στη Θάσο – 2 καταστήματα τύπου Carrefour Express και Carrefour Market -, στη Θεσσαλονίκη, όπου λειτουργεί το πρώτο κατάστημα Carrefour Express, στο Καμάρι και την Οία Σαντορίνης με τα καταστήματα Carrefour Express και Carrefour Market αντίστοιχα και στην Κω, όπου εγκαινιάστηκε το πρώτο στο νησί κατάστημα Carrefour Market. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη φάση είχαν ανοίξει πέντε καταστήματα σε Ζάκυνθο και Χαλκιδική.

Παράλληλα με το πλάνο ανάπτυξης του δικτύου στην περιφέρεια, κατασκευάζεται το πρώτο κατάστημα της Αττικής, στον Πειραιά, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τις επόμενες εβδομάδες, σηματοδοτώντας τη διεύρυνση του δικτύου της Carrefour στα αστικά κέντρα.

Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου καταστημάτων, σε ολόκληρη την Ελλάδα, το οποίο θα περιλαμβάνει 25 καταστήματα Carrefour Market και Carrefour Express, κατάλληλα προσαρμοσμένα στις συνθήκες της κάθε τοπικής αγοράς.

Σημειώνεται ότι το δίκτυο καταστημάτων της Carrefour αναπτύσσεται στην Ελλάδα από την Retail and More, θυγατρική του Ομίλου Globalsat – Teleunicom, η οποία και ανέλαβε, μετά από σχετική συμφωνία με τη γαλλική εταιρεία, την επάνοδο της Carrefour στην Ελληνική αγορά.

Ο Όμιλος εταιρειών Globalsat – Teleunicom δραστηριοποιείται στην Ελληνική αγορά διανομής και εμπορίας προϊόντων τεχνολογίας και οικιακών συσκευών και μικροσυσκευών και παράλληλα αναπτύσσει και παρέχει εξειδικευμένες επαγγελματικές λύσεις, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.

Ο Όμιλος έχει αποκλειστικές συνεργασίες με κορυφαία διεθνή brand, όπως η Samsung, η Huawei, η TCL και η Sencor, και συνεργάζεται με όλες τις εταιρείες του κλάδου τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας, καθώς και με όλα τα δίκτυα λιανικής στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Το 2020, o Όμιλος Globalsat – Teleunicom ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Blink Charging Hellas, αναλαμβάνοντας, ως εμπορικός αντιπρόσωπος, την ανάπτυξη του δικτύου των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Blink στην Ελλάδα, ενώ πριν από λίγους μήνες ανακοίνωσε μέσω της Retail and More, τη σύναψη της συμφωνίας για την επανέναρξη λειτουργίας της Carrefour στην ελληνική αγορά.

Carrefour: Τέλος εποχής! Αλλάζουν όλα στα σούπερ μάρκετ – Έτσι θα ψωνίζουμε πλέον

«Πράσινο φως» για τις πωλήσεις έχει πάρει σύμφωνα με πληορφορίες, η εταιρεία Carrefour με τις πωλήσεις να λέγεται πως «πηγαίνουν εξαιρετικά».

Να σημειωθεί ότι η εταιρία λειτουργεί ενεργά 5 καταστήματα που εδρεύουν στην Ελλάδα από τον περασμένο Απρίλιο.

Τα καταστήματα της εταιρίας Carrefour «σκίζουν» με την εταιρία να σχεδιάζει άμεση επέκταση με βελτιωμένες παροχές όπως αυτό με τα ψώνια σε 10 δευτερόλεπτα.

Τα πρώτα καταστήματα λειτούργησαν στην Ζάκυνθο (2 καταστήματα) και τη Χαλκιδική (3 καταστήματα), ενώ το πλάνο επέκτασης συνεχίζεται κανονικά, με στόχο κάθε μήνα να ανοίγουν νέα καταστήματα.

Τα επόμενα αναμένονται επίσης σε περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση, θα λειτουργήσουν σε λίγες ημέρες, ενώ θα ανήκουν στους τύπους καταστημάτων Carrefour Market & Carrefour Express, όπως ακριβώς και εκείνα της Ζακύνθου και Χαλκιδικής.

Τα Carrefour Market αφορούν σε μεγαλύτερης επιφάνειας καταστήματα που μπορούν να «σταθούν» τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα φρέσκων και τοπικών προϊόντων, ενώ τα Carrefour Express έχουν χαρακτήρα convenience stores και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του κόσμου τόσο στις γειτονιές, όσο και στα κέντρα πόλεων.

Οι υπόλοιποι τύποι καταστημάτων που θα αναπτυχθούν σε δεύτερο χρόνο αφορούν στα Carrefour Bio, τα οποία προσφέρουν 100% βιολογικά και οικολογικά προϊόντα, τα SUPECO, τα οποία είναι parking discount stores – ένας τύπος καταστήματος που παρέχει επιλεγμένη γκάμα προϊόντων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες των καταναλωτών στις εκάστοτε καλύτερες τιμές της αγοράς που θα δημιουργηθούν στις εισόδους των μεγάλων αστικών κέντρων – αλλά και το Carrefour Flash 10/10.

Πρόκειται για έναν τύπο πλήρως αυτοματοποιημένων καταστημάτων, μικρής επιφάνειας, τα οποία η Carrefour δημιουργεί εντός των αστικών κέντρων, με βασικό χαρακτηριστικό την έλλειψη ταμείων και τη δυνατότητα που δίνεται στον πελάτη να εξυπηρετείται γρήγορα, ακολουθώντας τη φιλοσοφία 10/10, «10 δευτερόλεπτα για να ψωνίσετε και 10 δευτερόλεπτα για να πληρώσετε».

Βάσει των σχεδιασμών και παράλληλα με το πλάνο ανάπτυξης του δικτύου στην περιφέρεια, κατασκευάζεται το πρώτο εταιρικό κατάστημα της Αθήνας, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του έως τον προσεχή Σεπτέμβριο, σηματοδοτώντας τη διεύρυνση του δικτύου της Carrefour στα αστικά κέντρα. Βασική στόχευση, άλλωστε, του συνολικού πλάνου ανάπτυξης είναι η δημιουργία 25 καταστημάτων για το 2022.

Να σημειωθεί ότι, τα δίκτυο καταστημάτων της Carrefour αναπτύσσεται από τη Retail and more, θυγατρική του ομίλου Teleunicom-Globalsat, η οποία και ανέλαβε, μετά από σχετική συμφωνία με τη γαλλική εταιρεία, την επάνοδο της Carrefour στην ελληνική αγορά.

Carrefour: Yπόσχονται τιμές στα… πατώματα!

Θα ανοίξουν τα Carrefour Market και τα Carrefour Express καθώς και τα Carrefour Bio και SUPECO. Τα τελευταία δραστηριοποιούνται στην κατηγορία του soft discount store όπου στην χώρα μας κυριαρχεί η Lidl.

Η αλυσίδα έκανε την εμφάνισή της πριν από τα 10 χρόνια και αντικατέστηκε με λίγα λόγια τα DIA ενώ πλέον ανταπτύσεται ραγδαία.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε οι τιμές που θα λανσάρει ρε προϊόντα η SUPECO θα είναι 10% φθηνότερα από το LIDL.

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση πρόκειται για «ένα τύπο καταστήματος που παρέχει επιλεγμένη γκάμα προϊόντων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες των καταναλωτών στις εκάστοτε καλύτερες τιμές της αγοράς, που θα δημιουργηθούν στις εισόδους των μεγάλων αστικών κέντρων».

Κοινά στοιχεία με τη γερμανική αλυσίδα που έχει παρουσία στη χώρα μας είναι οι εβδομαδιαίες προσφορές σε είδη baazar (ρούχα, είδη σπιτιού, εποχικά είδη κ.α.), οι ζεστές γωνιές με προϊόντα φούρνου και η μεγάλη γκάμα σε προϊόντα private label.

Με βάση τα στοιχεία του ομίλου Carrefour τα προϊόντα bazzar αντιπροσωπεύουν μόλις το 5%-6% των πωλήσεων των SUPECO.