Τρικυμία: Νέο σούπερ μάρκετ στην αγορά με απίστευτα έσοδα – Ποιο είναι

Μία αλυσίδα σούπερ μάρκετ από τη Φλώρινα κάνει την διαφορά έχοντας τρομερή κερδοφορία. Πώς τα έχει καταφέρει.

Τη διαφορά έχει κάνει η Total Market με έδρα τη Φλώρινα, σύμφωνα με το capital, είχε κύκλο εργασιών 10,8 εκατομμύρια ευρώ το 2022 και καθαρή κερδοφορία προ φόρων στα επίπεδα του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ (1,43 εκατ. ευρώ) με το ποσοστό κερδών προ φόρων επί του κύκλου εργασιών να κινείται στα επίπεδα του 13,5%.

Μάλιστα το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως το 2023 θα κλείσει με κύκλο εργασιών 13,7 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων που θα ανέλθουν στα 2 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό στα επίπεδα του 15% επί του κύκλου εργασιών της εταιρείας.

Η Total Market έχει 10 καταστήματα αυτή τη στιγμή, με το τελευταίο που άνοιξε να βρίσκεται στην  Πτολεμαΐδα 

Υπολογίζεται ότι σε πλήρη χρήση και για τα δέκα καταστήματα ο κύκλος εργασιών ανά κατάστημα ανέρχεται μεσοσταθμικά στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ ετησίως, δεδομένου ότι το 2024 εκτιμάται πως ο κύκλος εργασιών της εταιρείας θα αγγίξει τα 15 εκατομμύρια ευρώ. 

Πώς κατάφερε η Total Market να έχει τέτοια κερδοφορία

Τα μυστικά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ είναι:

1. Διαθέτει σημαντικά αποθέματα προϊόντων, καθώς αξιοποίησε ειδικά στη διάρκεια του 2022 την άνοδο των τιμών στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, τα οποία είχε αγοράσει και αποθεματοποιήσει προ της περιόδου υψηλού πληθωρισμού και ανατιμήσεων που ακολούθησε.

2. Επιπλέον, διατηρεί χαμηλό λειτουργικό κόστος με μικρά καταστήματα γειτονιάς με μέσο όρο επιφάνειας περίπου 300 τετραγωνικά μέτρα. 

3. Βασικό στοιχείο που φέρνει κερδοφορία θεωρούνται και οι απευθείας εισαγωγές κρέατος από τη Γαλλία.

Επόμενη περιοχή που θα λειτουργήσει κατάστημα είναι αυτή των Ιωαννίνων σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

«Βόμβα»: Λουκέτο σε μεγάλο σούπερ μάρκετ για φοροδιαφυγή

Σούπερ μάρκετ: Λουκέτο μπαίνει σε μεγάλο σούπερ μάρκετ από την ΑΑΔΕ.

Aκόμα μια περίπτωση φοροδιαφυγής ήρθε στο φως μέσω καταγγελίας στην εφαρμογή appodixi της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Αυτή τη φορά πρόκειται για supermarket και συγκεκριμένα για κατάστημα γνωστής αλυσίδας στη Σπάρτη.

Μόλις έλαβαν σήμα από την appodixi, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ έκαναν φύλλο και φτερό τα φορολογικά στοιχεία και τις κινήσεις της επιχείρησης και βρήκαν ότι:

Tο κατάστημα διέθετε τέσσερις ταμειακές μηχανές, από τις οποίες μόνον οι δυο διαβίβαζαν δεδομένα αποδείξεων στην ΑΑΔΕ. Από τις άλλες δυο, τους τελευταίους 12 μήνες, από τον Νοέμβριο του 2022 έως και τις 23 Νοεμβρίου της φετινής χρονιάς, το συγκεκριμένο κατάστημα είχε κόψει, αλλά δεν είχε διαβιβάσει στην ΑΑΔΕ 116.200 αποδείξεις.

Με άλλα λόγια, δεν διαβίβασε τζίρο 852.000 ευρώ συν ΦΠΑ 127.000 ευρώ.

Στο κατάστημα μπήκε λουκέτο για 48 ώρες, επιβλήθηκε πρόστιμο 63.500 ευρώ για τη μη διαβίβαση των αποδείξεων, ενώ έχει ήδη αρχίσει έλεγχος τόσο στους προηγούμενους μήνες και χρήσεις για το συγκεκριμένο κατάστημα όσο και στο σύνολο του δικτύου της αλυσίδας.

Σούπερ μάρκετ: Η μεγάλη απάτη με τις μαϊμού προσφορές – Έτσι μας κλέβουν

Μπορεί οι καταναλωτές να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα ωστόσο οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ δεν δείχνουν να συγκινούνται!

Στο «στόχαστρο» του υπουργείου Ανάπτυξης μπαίνουν οι προσφορές τύπου «1+1 δώρο» σε πολλά προϊόντα στα σούπερ μάρκετ που αποδεικνύονται κάθε άλλο παρά προσφορές.

Όπως έχει δηλώσει κατ΄’ επανάληψη ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας «Ναι στις προσφορές, όχι στην παραπλάνηση των καταναλωτών.

Ο στόχος μας είναι να βάλουμε φρένο σε όλες τις παραπλανητικές τακτικές στα ράφια προς όφελος των νοικοκυριών αλλά και του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά», όπως είπε.

«Για παράδειγμα, δεν είναι τίμιο και καθαρό η μονή συσκευασία ενός προϊόντος να κοστίζει, φερ’ ειπείν 5 ευρώ και ακριβώς δίπλα η συσκευασία των δύο να φέρει ένδειξη “1+1 δώρο” και να κοστίζει οκτώ ευρώ.

Αυτό είναι από τα πολλά παραδείγματα», αναφέροντας ότι ο σχεδιασμός του υπουργείο επιδιώκει καθαρές και ουσιαστικές προσφορές, όχι ψεύτικες.

Xαρακτηριστικά παραδείγματα εξαπάτησης των κατανα΄λωτών μέσω των προσφορών τύπου “1+1 δώρο” προβλήθηκαν σε σχετικό video που καταδεικνύει πώς σε πολλ΄ές περιπτώσεις το “1+1 δώρο” που φαντάζει δελεαστικό και επωφελές για την τσέπη του καταναλωτή εντούτοις πρόκειται για τρικ.

Ως επί το πλείστον οι προσφορές αυτές εστιάζονται σε

Απορρυπαντικά ρούχων
Καθαριστικά σπιτιού / μπάνιου
Χαρτικά (χαρτί υγείας / κουζίνας)
Προϊόντα προσωπικής υγιεινής (υγρά μαντηλάκια)
Προϊόντα περιποίησης σώματος / μαλλιών/ προσώπου (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, κρεμοσάπουνα, στοματικό διάλυμα)
Αποσμητικό γυναίκειο roll on 50 ml Χωρίς προσφορά 5,80€ Με προσφορά “1+1” : 5,80€

Αφρόλουτρο (Argan Oil 750ml) (White musk 750ml) : 5,47€ / τεμ. 5,47€ (προσφορά “1+1”)

Πουράκια σοκολατένια 1 συσκευασία (mini 115 γρ.): 1,50€ Ακριβώς δίπλα Προσφορά ως 2πλή (2 mini * 115 γρ.): 2,97

Σύμφωνα με το υπουργείο γίνονται συζητήσεις με το σύνολο της αγοράς ώστε να προσδιοριστεί ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα και «θα καθαρίσουν αυτά τα καρτελάκια προσφορών που πολλές φορές με τον τρόπο που υλοποιούνται μπερδεύουν τον καταναλωτή και μπορεί να υποκρύπτουν και παραπλανητικές εκπτώσεις και να έχουμε μόνιμα καθαρές χαμηλές τιμές στα ράφια για όλα τα προϊόντα» ανέφερε ο κος Σκρέκας.

Το μπαμ του αιώνα από την Alpha Bank: Βάζει 40 ευρώ δώρο στους λογαριασμούς

40 ευρώ δώρο στους λογαριασμούς όσων ανοίγουν λογαριασμό Alpha Bank υπόσχεται η τράπεζα μέχρι το τέλος του χρόνου. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι αστερίσκοι για τους δικαιούχους.

Η προσφορά των 40 ευρώ αφορά όσους δημοσίους υπαλλήλους ή συνταξιούχους ανοίγουν λογαριασμό, ώστε να μπει εκεί η σύνταξη ή ο μισθός τους. Θα πρέπει δηλαδή έως τις 31/12/2023 να ανοίξουν στην Alpha Bank έναν λογαριασμό μισθοδοσίας ή σύνταξης μέσω του e-banking της.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να είστε νέοι πελάτες, αφού και όσοι έχετε ήδη λογαριασμοί, θα μπορείτε να πάρετε την προσφορά αρκεί να ανοίξετε έναν από τους δύο λογαριασμούς.

Πώς θα πάρετε τα 40 ευρώ από τον λογαριασμό «Alpha Μισθοδοσία»

Έαν το άνοιγμα του νέου λογαριασμού γίνει μέχρι και τις 31 Δεμεμβρίου 2023 και πιστωθεί σε αυτόν η μισθοδοσία ή η σύνταξη αντίστοιχα έως 31/3/2024, η τράπεζα θα τους βάλει ένα bonus 20.000 πόντων, στο πλάσιο του προγράμματος επιβράβευσης της τράπεζας.

Οι πόντοι αυτοί αντιστοιχούν σε δωρεάν αγορές σε συνεργάτες του προγράμματος αξίας τουλάχιστον 40 ευρώ.

Η πληθώρα επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργάζεται η τράπεζα εξασφαλίζει την εκμετάλλευση των πόντων.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται πρατήρια καυσίμων και σούπερ μάρκετ. Σημειώνεται ότι οι Bonus πόντοι της προσφοράς θα πιστωθούν έως τις 30.4.2024.