Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: Ευκαιρίες απόδρασης με κόστος έως 150 ευρώ

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: Την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου οι προκρατήσεις για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς κατέγραψαν ποσοστά που άγγιξαν ακόμη και το 100%. Πού μπορείτε να πάτε, πόσα θα πληρώσετε. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr

φετινή χειμερινή σεζόν χαρακτηρίζεται από αισιοδοξία σύμφωνα με τις προκρατήσεις που καταγράφηκαν ήδη από μέσα του Σεπτεμβρίου στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, οι οποίες κυμαίνονται από 51% έως και 85%, όσον αφορά ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, οι προκρατήσεις για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς (Αράχωβα, Καρπενήσι, Καλάβρυτα, Λίμνη Πλαστήρα, Πήλιο, Αρκαδικοί προορισμοί κ.λπ.), κατέγραψαν ποσοστά που άγγιξαν ακόμη και το 100%. Ενώ, τα λιγοστά ακίνητα που διατίθενται προς μίσθωση, είναι πλέον ακίνητα μεγαλύτερης επιφάνειας (chalet), όπου το κόστος διαμονής για δυο ημέρες, μπορεί να ξεπεράσει τα 500€-600€.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα υψηλά ποσοστά προκρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα (διαμερίσματα ή/και αυτοτελή κατοικίες) που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν.

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: Σύμμαχος ο καιρός

Το μεγαλύτερο μέρος όσων κατοικούν στην Αθήνα επιλέγουν κυρίως προορισμούς σε χιλιομετρική απόσταση 2-2,5 ωρών.

Πολλοί μπορεί να καθυστέρησαν να προγραμματίσουν το ταξίδι τους και σήμερα να δυσκολεύονται ή/και τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα να έχουν ζητούμενες τιμές υψηλότερες από τον οικονομικό προϋπολογισμό, μιας και ο καιρός φαίνεται να αποτελεί σύμμαχο.

Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα, ο καιρός το τριήμερο θα είναι περισσότερο καλοκαιρινός από χειμερινός.

Όσοι τελικά αποφασίσουν να οργανώσουν την εκδρομή τους για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, μπορούν να αναζητήσουν οικονομικούς προορισμούς πλησίον της θάλασσας, με το συνολικό κόστος διαμονής να μην ξεπερνά τα 150€ αν πρόκειται για τετραμελή οικογένεια ή/και παρέα τεσσάρων ατόμων.

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: Κοντινοί προορισμοί

Το Λουτράκι ανέκαθεν αποτελεί βασική επιλογή για τους ταξιδιώτες της Αττικής όταν πρόκειται για αργίες ή/και εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου. Στο Λουτράκι το κόστος μίσθωσης κατοικίας 56 τ.μ. κατάλληλη για τετραμελή οικογένεια ή/και παρέα διαμορφώνεται στα 140€ για δυο διανυκτερεύσεις. Κοντινός προορισμός εντός του Νομού Κορινθίας είναι τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, το Κιάτο, και το Κάτω Άσσος, όπου το κόστος μίσθωσης κατοικίας 60 – 65 τ.μ. για δυο διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται στα 110€ ,120€ και 130€ αντίστοιχα .

Γραφικοί παραθαλάσσιοι προορισμοί στο Νομό Αργολίδος πλησίον του Ναυπλίου, είναι το Τολό και η Παλαιά Επίδαυρος. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 42 τ.μ. για 2 διανυκτερεύσεις στο Τολό διαμορφώνεται στα 130€ και στη Παλαιά Επίδαυρο για κατοικία 50 τ.μ. στα 146€.

Στην Αρκαδία, μπορεί κανείς να επισκεφτεί το ορεινό χωριό Προσήλια της Βόρειας Κυνουρίας, όπου το κόστος μίσθωσης κατοικίας 60 τ.μ. διαμορφώνεται στα 150€ για δυο διανυκτερεύσεις. Ενώ, όσοι θελήσουν να βρεθούν στη παραλία Τυρός, το κόστος μίσθωσης κατοικίας 35 τ.μ. διαμορφώνεται στα 130€.

Στη Λακωνία, στο Γύθειο, την ιστορική κωμόπολη με το λιμάνι, το κόστος μίσθωσης κατοικίας 100 τ.μ. που μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από τέσσερα άτομα, διαμορφώνεται στα 135€.

Διαμόρφωση τιμών για Airbnb καταλύματα σε κοντινούς προορισμούς

Η Μεσσηνία, προσφέρει πολλές επιλογές, όπως τη Φοινικούντα, τη Μεθώνη, τη Κορώνη και τη Στούπα. Περιοχές διαδεδομένες κυρίως τους θερινούς μήνες, αλλά, όμορφες και τους χειμερινούς, όταν ο καιρός το επιτρέπει. Στη Φοινικούντα το κόστος μίσθωσης για δυο διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται στα 144€ για κατοικία 55 τ.μ., στη Μεθώνη στα 140€ για κατοικία 40 τ.μ., στη Κορώνη στα 130€ για κατοικία 70 τ.μ. και στη Στούπα διαμορφώνεται στα 130€ για κατοικία 40 τ.μ.

Στην Αχαΐα, μπορεί κανείς να επιλέξει να διαμείνει στο κέντρο της πρωτεύουσας του Νομού, την Πάτρα, και να ξεναγηθεί στους εμπορικούς πεζοδρόμους (Ρήγα Φεραίου, Γερωκοστοπούλου, Τριών Ναυάρχων), στην εμβληματική πλατεία Γεωργίου Α’ με τα περίτεχνα συντριβάνια, τη Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, αλλά και το παραλιακό μέτωπο της πόλης  -τον πελεκάνο.

Το κόστος διαμονής σε κατοικία 55 τ.μ. για δυο διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται στα 151 €. Ενώ στα Σελιανίτικα, στο παραθαλάσσιο χωριό της Αχαΐας που απέχει 7 χιλιόμετρα από το Αίγιο και 35 από την Πάτρα, το κόστος μίσθωσης κατοικίας 35 τ.μ. διαμορφώνεται στα 125€ για δυο διανυκτερεύσεις. Στην Ακράτα, που απέχει 47 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα, το κόστος μίσθωσης κατοικία 50 τ.μ. διαμορφώνεται στα 150€.

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: Αμοιβή ημερών υποχρεωτικής αργίας

Για τις επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν

Στις επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν καταβάλλεται χωρίς κάποια προσαύξηση το σύνηθες ημερομίσθιο σε όσους αμείβονται με ημερομίσθιο, ενώ σε όσους αμείβονται με μισθό καταβάλλεται ο μηνιαίος μισθός τους.

Για τις επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν

Οι εργαζόμενοι δικαιούνται:

Αν αμείβονται με ημερομίσθιο, το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν

Αν αμείβονται με μηνιαίο μισθό:

α) αν πρόκειται για επιχειρήσεις που αργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας και εκτάκτως θα λειτουργήσουν τις ημέρες υποχρεωτικής αργίας, οφείλεται το 1/25 του συνήθως καταβαλλομένου μισθού τους και επιπλέον προσαύξηση 75% επί του νόμιμου ημερομισθίου για όσες ώρες απασχοληθούν

β) αν πρόκειται για επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις λοιπές απ’ το νόμο αργίες, οφείλεται μόνον προσαύξηση 75%, που υπολογίζεται στο 1/25 του νομίμου ημερομισθίου τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

Σε περίπτωση που ισχύουν ευνοϊκότεροι όροι (πχ από ΣΣΕ, Κανονισμό Εργασίας, επιχειρησιακή συνήθεια ή έθιμο) ως προς τις προσαυξήσεις της αμοιβής για την εργασία σε ημέρα υποχρεωτικής αργίας ή Κυριακής, αυτοί υπερισχύουν.