Πλειστηριασμοί: Άλλαξαν χέρια το οικόπεδο Ρέμου – Πηλαδάκη στο Κορωπί και το νεοκλασικό στο Θησείο. Το ιλιγγιώδες ποσό που «χτυπήθηκαν». Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.
Δύο «επώνυμα» ακίνητα που τους τελευταίους μήνες είχαν πιάσει «μόνιμη θέση» στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, άλλαξαν χέρια σήμερα Παρασκευή 22/9.
Το πρώτο είναι το οικόπεδο στο Κορωπί, «απομεινάρι» των επενδυτικών πρωτοβουλιών του δημοφιλούς τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου και του επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη.
Πρόκειται για το 30% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας αδόμητου αγροτεμαχίου 22,4 στρεμμάτων στο Κορωπί της «R.&P. Real Estate Investments», της εταιρείας δηλαδή με την οποία δραστηριοποιήθηκαν κατά το παρελθόν στην αγορά ακινήτων οι δύο φίλοι και κουμπάροι.
Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η αγοραία αξία του όλου αγροτεμαχίου υπολογίστηκε στα 2.933.000 ευρώ και για το 30% στις 792.000 ευρώ, που ήταν και η αρχική τιμή πρώτης προσφοράς.
Ο πρώτος πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς, έγινε λοιπόν, με τιμή εκκίνησης 792.000 ευρώ και είχε προγραμματιστεί για τις 21 Ιανουαρίου 2022, ο δεύτερος έγινε στις 9 Μαρτίου και ο τρίτος στις 15 Ιουνίου, αλλά όλοι κατέληξαν άγονοι.
Στις 20 Ιουλίου έγινε ο τέταρτος με την τιμή εκκίνησης μειωμένη κατά 20%, στις 633.600 ευρώ, αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.
Ακολούθησαν άλλες δύο προσπάθειες μέχρι σήμερα που χτύπησε ξανά το σφυρί με την τιμή να έχει υποχωρήσει ακόμη περισσότερο, στις 514.800 ευρώ, δηλαδή στο 65% της αρχικώς ορισθείσας.
Τελικά αυτή την φορά το ακίνητο κατακυρώθηκε στις 514.801 ευρώ.
Με βάση τα στοιχεία της έκθεσης, το οικόπεδο είναι επικλινές σε διάφορα σημεία του και εντός αυτού υπάρχουν διάσπαρτα δέντρα (αγριελιές, θάμνοι, ελιές κ.ά.), ενώ παλαιότερα είχε εκδοθεί άδεια οικοδόμησης για ανέγερση τριώροφου κτιρίου, η οποία όμως ποτέ δεν υλοποιήθηκε.
Αποκτήθηκε από την εταιρεία τον Δεκέμβριο του 2008, βαρύνεται με προσημείωση υποθήκης υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, ύψους 2,3 εκατ. ευρώ, και η αναγκαστική κατάσχεση έγινε στις 14 Ιουνίου 2021.
Το οικόπεδο που βρίσκεται στο Δήμο Κρωπίας Αττικής, στη θέση «ΤΖΙΜΑ ΠΡΟΦΑΡΤΑ ΜΑΝΤΡΑ ΤΣΕΒΑΛ» επί της οδού Ηφαίστου, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτός του εγκεκριμένου σχεδίου και εντός βιομηχανικής ζώνης και δεν είναι υπόχρεο εισφοράς σε γη και χρήμα.
Πλειστηριασμοί: Η «R.& P. Real Estate Investments»
Η εταιρεία “R.& P. Real Estate Investments” (Ρ.&Π. Επενδύσεις Ακινήτων Α.Ε.), η επωνυμία της οποίας προέρχεται από τα αρχικά των ονομάτων των μετόχων της, ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2005, εδρεύει στη Γλυφάδα και διοικείται από τριμελές Δ.Σ., με Πρόεδρο τον Αντώνη Πασχαλίδη (όπως είναι το πραγματικό επώνυμο του Αντώνη Ρέμου) και Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Κωνσταντίνο Πηλαδάκη.
Υπενθυμίζεται ότι ο δημοφιλής τραγουδιστής και ο επιχειρηματίας συνδέονται με στενή φιλία ενώ είναι και κουμπάροι.
Σύμφωνα με το καταστατικό της στους σκοπούς της περιλαμβάνονται η αγορά, πώληση, μίσθωση, υπομίσθωση και η εν γένει εκμετάλλευση ακινήτων, κτιρίων, εγκαταστάσεων, η διαχείριση επ’ αμοιβή ακινήτων πάσης φύσεως, η οικιστική ανάπτυξη γης, καθώς και η ανέγερση κτιρίων παντός είδους σε ακίνητα δικά της ή ξένα.
Με βάση τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2020, η εταιρεία είχε μηδενικό κύκλο εργασιών, καταγράφοντας ζημιές ύψους 859.278 ευρώ, ενώ εμφάνιζε πάγια αξίας 15,74 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, είχε υποχρεώσεις ύψους 14,23 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις 10 Οκτωβρίου 2021, έγινε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 270.000 ευρώ. Έτσι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σήμερα σε 899.020 ευρώ διαιρούμενο σε 89.902 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας δέκα 10 ευρώ εκάστη.
Πλειστηριασμοί: Το νεοκλασικό στο Θησείο
Το δεύτερο ακίνητο που άλλαξε χέρια σήμερα είναι το νεοκλασικό στο Θησείο της Vecchia Α.Ε. (ΒΕΚΙΑ Κτηματική), εταιρείας που κατά το παρελθόν τουλάχιστον βρισκόταν στη σφαίρα συμφερόντων της Αλεξάνδρας Τερζή-Χανδρή.
Πρόκειται για μια σπάνια μονοκατοικία η οποία έχει ανεγερθεί μεταξύ του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα, αλλά σήμερα είναι πλήρως ανακαινισμένη.
Η αρχική τιμή εκκίνησης ήταν στα 2,065 εκατ. ευρώ, αλλά στην πορεία και μετά από αρκετές άγονες προσπάθειες η τιμή μειώθηκε στο 80% της αρχικής δηλαδή στα 1.652.000 ευρώ και στη συνέχεια, -μετά και από σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών-, μειώθηκε περαιτέρω στα 1.342.250 ευρώ. Έτσι, σήμερα κατακυρώθηκε με 2 ευρώ παραπάνω, στα 1.342.252 ευρώ.
Το ακίνητο, το οποίο κατά το παρελθόν αποτέλεσε πολιτιστικό στέκι, είναι χτισμένο επί οικοπέδου 378,73 τ.μ., και περιλαμβάνει ισόγειο 246,80 τ.μ., πατάρι ισογείου 40 τ.μ., πρώτο όροφο 120 τ.μ. και πατάρι πρώτου ορόφου 46 τ.μ.
Αποκτήθηκε από την εταιρεία το 2003, φέρει προσημείωση υποθήκης για 3,6 εκατ. υπέρ της Μαρφίν Εγνατία Τράπεζα από το 2010, ενώ κατασχέθηκε στις 25 Μαΐου 2021 για οφειλή 516.500 ευρώ.
Πλειστηριασμοί: Λουκέτο σε γνωστό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας
Απειλείται με «σφυρί» το γνωστό Adori στη Σόλωνος και Μασσαλίας. Το εμβληματικό καφέ-εστιατόριο απέναντι από τη Νομική Σχολή βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 16 Νοεμβρίου με τιμή πρώτης προσφοράς 781.000 ευρώ. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.
Για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών, αλλά και για χιλιάδες περαστικούς του κέντρου της Αθήνας αποτελούσε επί δεκαετίες ένα «μόνιμο στέκι» και από τα πιο δημοφιλή σημεία ραντεβού.
Ήταν μάλιστα περισσότερο γνωστό όχι με τα κατά καιρούς διαφορετικά ονόματα της επιχείρησης, αλλά με τη γεωγραφική του θέση: «Σόλωνος και Μασσαλίας».
Σε αυτό το καφέ-εστιατόριο από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα σύχναζαν φοιτητές, νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι που έπιναν τον καφέ ή το ποτό τους μπροστά στην πολύβουη οδό Σόλωνος.
Το τελευταίο διάστημα ωστόσο το συγκεκριμένο στέκι δεν λειτουργεί, ενώ βρίσκεται στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Ο πρώτος είχε προγραμματιστεί για τις 27 Ιουλίου, αλλά στην πορεία ανεστάλη. Τώρα το “Adori”, όπως ήταν η τελευταία ονομασία του, ανέβηκε ξανά στην σχετική πλατφόρμα με προγραμματισμό για τις 16 Νοεμβρίου.
Έτσι, εάν δεν μεσολαβήσουν και πάλι κινήσεις για την αποτροπή του, θα βγει στο σφυρί με τιμή εκκίνησης στις 781.000 ευρώ.
Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά την «Κουτρουλιας Ανάπτυξη Καφέ-Εστιατόρια ΑΕΒΕ», η κατάσχεση έγινε τον Δεκέμβριο του 2021 και το ποσό της οφειλής ανέρχεται σε 151.662 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων εκτέλεσης, ενώ το ποσό εγγραφής κατάσχεσης είναι 100.000 ευρώ.
Πλειστηριασμοί: Τι περιλαμβάνει το ακίνητο
Πρόκειται ειδικότερα για κατάστημα, το οποίο καταλαμβάνει το δεύτερο υπόγειο, το πρώτο υπόγειο, τμήμα του ισογείου ορόφου μετά παταριού που επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερικές κλίμακες και αποτελούν μία ενιαία αυτοτελή και διηρημένη ιδιοκτησία, πολυκατοικίας κτισμένης σε οικόπεδο εκτάσεως 243,54 τ.μ. στην διασταύρωση των οδών Σόλωνος αρ. 72 και Μασσαλίας αρ. 1.
Το κατάστημα, περιλαμβάνει στο δεύτερο υπόγειο μία αίθουσα μετά w.c. επιφάνειας 165,90 τ.μ., στο πρώτο υπόγειο μία αίθουσα που έχει επιφάνεια 26 τ.μ. και στο ισόγειο, το κυρίως κατάστημα(ενιαία αίθουσα) που έχει επιφάνεια 139,93 τ.μ. και το πατάρι 63,37 τ.μ.
Στην ενιαία οριζόντια ιδιοκτησία ανήκουν κατά αποκλειστική χρήση ο ανελκυστήρας και οι χώροι (κλιμακοστάσια, πλατύσκαλο κλπ) προς το πρώτο και δεύτερο υπόγεια, «απαγορευομένης ρητώς της διελεύσεως από το κεντρικό κλιμακοστάσιο προς τα υπόγεια σε κάθε τρίτο», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Κατά την ημέρα της κατάσχεσης και σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης διαπιστώθηκε ότι το κατάστημα είναι κενό και πως λειτουργούσε ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος-καφετέρια, ενώ η κατάσταση συντήρησής του χαρακτηρίζεται καλή.
Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η doValue ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της “Poseidon Financial Investor Designated Activity Company”, ειδικής διαδόχου της Alpha Bank.
Όσον αφορά τα βάρη, υπάρχει προσημείωση για ποσό 350.000 ευρώ υπέρ της Alpha Bank από τις 7 Μαΐου 2010, καθώς και η αναγκαστική κατάσχεση που έγινε στις 17 Δεκεμβρίου 2021.
Το ακίνητο περιήλθε στην οφειλέτιδα εταιρεία μέσω αγοράς τον Απρίλιο του 1998, περίοδο κατά την οποία συστάθηκε και η ίδια.
Με βάση τις τελευταίες δημοσιευμένες καταστάσεις της εταιρείας «Κουτρουλιάς Ανάπτυξη Α.Ε.-Zaza Bistro» για τη χρήση του 2018, ο τζίρος διαμορφώθηκε στις 30.456,45 ευρώ, έναντι 33.440,34 ευρώ της προηγούμενης χρήσης, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι ζημιές 15.911,47, έναντι ζημιών 30.716,54 ευρώ.