Το ‘πε ο Γεωργιάδης: Είναι επίσημο – Πάμε για 7ημερη εργασία άμεσα

Στην τελική ευθεία για εργασία και τα Σαββατοκύριακα. Όσα είπε ο υπ. Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης από τη Θεσσαλονίκη.

Εντός της εβδομάδας θα εκδοθούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις για το νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα στη βιομηχανία να δουλεύει και τα Σάββατα και τις Κυριακές. Όπως τόνισε για άλλη μία φορά ο υπ. Εργασίας πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου και με ευνοϊκούς όρους.

Το εν λόγω νομοσχέδιο θεσπίζει επίσης τη δυνατότητα του πολλαπλού εργοδότη. Θεσπίζει τους ορισμένους χρόνους ωραρίου με ελάχιστο χρόνο απασχόλησης στους on call εργαζομένους και διάφορες άλλες καινοτομίες που η πλήρης εφαρμογή τους, όπως θα γίνει σε λίγες εβδομάδες, θα αλλάξει τελείως το τοπίο στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα και υπέρ των εργαζομένων και υπέρ των εργοδοτών.

«Η δυνατότητα της εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες είναι υπέρ των εργαζομένων, για όσους το επιλέξουν, διότι τα επιπλέον ένσημα που θα πληρώνουν θα προσμετρούνται σε μεγαλύτερο ποσοστό αναπλήρωσης», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας τονίζοντας ότι «θα παίρνουν υψηλότερη σύνταξη στο τέλος του εργασιακού τους βίου». «Αυτό είναι εξαιρετικά υπέρ των εργαζομένων προς το ασφαλιστικό σκέλος, είναι υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων, είναι υπέρ της ελληνικής οικονομίας, είναι υπέρ του υγειούς ανταγωνισμού», πρόσθεσε.

Εφορία: Σοκ! Αυτούς θα ελέγξει σε λίγες ημέρες – Δες εδώ αν είσαι στη λίστα

Εφορία: Ξεκινά μπαράζ ελέγχων σε χιλιάδες φορολογούμενους που έχουν ανοιχτές υποθέσεις και χρωστούν ή της… κρύβουν λεφτά!

Δεν κάνουμε καθόλου πλάκα. Η εφορία έχει πάρει εντολή να ξεψαχνίσει μέχρι τέλους παλιές υποθέσεις φοροδιαφυγής ώστε να μοιράσει πρόστιμα και να πάρει πίσω τα λεφτά της.

Παρακάτω θα δείτε τη λίστα με όσους θα ψάξει τις επόμενες μέρες εξονυχιστικά!

Αυτούς τους λογαριασμούς ψάχνει η Εφορία ΑΜΕΣΑ

Προτεραιότητα οι ελεγκτές της Εφορίας θα δώσουν σε υποθέσεις πενταετίας, αλλά και όσοι έχουν τεράστια φοροδιαφυγή.

Έτσι οι παρακάτω 5 κατηγορίες να περιμένουν ελέγχους το επόμενο διάστημα:

1. Υποθέσεις έρευνας που προέκυψαν από εισαγγελικές παραγγελίες κατόπιν αιτήματος των Υπηρεσιών Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.).

2. Έρευνες έλεγχοι που προέκυψαν από συμμετοχή των Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. σε ειδικά συνεργεία ελέγχου και οι οποίες διενεργούνται στο πλαίσιο ειδικών διατάξεων άλλων υπηρεσιών.

3.  Έρευνες σε υποθέσεις που  βρίσκονται σε στάδιο σύνταξης έκθεσης ελέγχου.

4. Υποθέσεις που αφορούν σε διενέργεια μερικών επιτόπιων στοχευμένων ελέγχων, καθώς και λοιπών ελέγχων πρόληψης για τη διαπίστωση της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, για φορολογούμενους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά.

5.  Υποθέσεις που αφορούν σε διασταυρωτικούς ελέγχους ενδοκοινοτικών συναλλαγών (VIES) και υποθέσεις πολυμερών (ταυτόχρονων) ελέγχων που διενεργούνται από ελληνικές και αλλοδαπές φορολογικές αρχές.

Τα ψιλά γράμματα για τους ελέγχους στην Εφορία

Οι φορολογούμενοι που ελέγχονται κατά προτεραιότητα επιλέγονται με απόφαση του Διοικητή με βάση κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, στοιχεία από εσωτερικές και εξωτερικές πηγές πληροφόρησης ή, εξαιρετικά, με βάση άλλα κριτήρια, τα οποία καθορίζονται από τον Διοικητή και δεν δημοσιοποιούνται.

Το ποσοστό των πλήρων και μερικών ελέγχων για φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους ή υποχρεώσεις που αφορούν στην τελευταία πενταετία, συμπεριλαμβανομένου και του έτους έκδοσης της απόφασης, το οποίο δεν μπορεί να υπολείπεται του 70% του συνόλου πλήρων και μερικών ελέγχων, αντίστοιχα, των κατά προτεραιότητα ελεγχόμενων υποθέσεων.

Προσοχή! Οι περισσότεροι έλεγχοι αφορούν στα τελευταία 3 έτη για τα οποία έχει λήξει η προθεσμία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Οι έλεγχοι μπορούν να επεκτείνονται στα δύο προηγούμενα, πέραν της τελευταίας τριετίας, φορολογικά έτη ή χρήσεις με βάση κριτήρια.

Βόμβα: Χρωστάς στην Εφορία – Αυτόματη κατάσχεση σε συγγενείς

Κατάσχεση: Στενό μαρκάρισμα από την Εφορία σε εκατομμύρια πολίτες που χρωστούν στο Δημόσιο, με το υπ. Οικονομίας να προχωρά σε δραστικές λύσεις και αυτόματες κατασχέσεις. Θα παρακολουθούνται και οι συγγενείς σας. Σε ποιους βάζει χέρι στον τραπεζικό λογαριασμό τους η Εφορία;

Πότε ξεκινά η κατάσχεση

Από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου οι ράμπο της ΑΑΔΕ του νέου εισπρακτικού κέντρου της Αττικής ξεκινούν τον έλεγχο των ληξιπρόθεσμο οφειλών, που ξεπερνούν τα 105 δισ. ευρώ και προχωρούν σε δραστικές λύσεις, όπως οι κατασχέσεις.

Στόχος τους να κάμψουν τα «κόκκινα δάνεια» προς την Εφορία.

Οι ελεγκτές της εφοράς θα ξεκινήσουν τον έλεγχο από τους φορολογούμενους που αδιαφόρησαν για την πρόσφατη ευκαιρία που τους δόθηκε για να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Από το σύνολο των οφειλών, μόλις το 4,8%, δηλαδή χρέη 5 δισ. ευρώ, έχουν μπει σε πρόγραμμα τμηματικής εξόφλησης. Από το ρυθμισμένο υπόλοιπο, το 53,5% προέρχεται από φυσικά πρόσωπα και το 46,5% από επιχειρήσεις.

Κατάσχεση σε 2 εκατ. πολίτες άμεσα – Ποιοι κινδυνεύουν

Οι πληροφορίες λένε πως υποχρεώσεις που δεν έχουν εκπληρώσει προς την εφορία έχουν σχεδόν 4,18 εκατ. φυσικά και νομικά πρόσωπα

Από τους οφειλέτες αυτούς, 2 εκατ. απειλούνται με κατασχέσεις ενώ σε 1.455.216 έχουν ήδη επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (πλειστηριασμοί, κατάσχεση κινητών αξιών και ακινήτων, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, κ.α).

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη, οι κανόνες για την είσπραξη των αρρύθμιστων χρεών, ακόμη και για τις περιπτώσεις που εφαρμόζονται τα αναγκαστικά μέτρα, είναι «οριζόντιοι και ενιαίοι και δεν σηκώνουν την παραμικρή παρερμηνεία και απόκλιση στις αποφάσεις και στους στόχους που προβλέπονται αντίστοιχα».

Αυτόματη κατάσχεση: Έτσι θα σας παίρνουν τα λεφτά

Για κάθε ΑΦΜ, ο εισπρακτικός μηχανισμός θα έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα τα οποία αντλούνται από τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, το Taxis, το Taxisnet, το ICISnet, το Elenxis, καθώς και από τρίτους (Κτηματολόγιο, πιστωτικά ιδρύματα, συμβολαιογράφους, Χρηματιστήριο, Εργάνη, ΓΕΜΗ κ.ά.).

Στον ψηφιακό φάκελο του οφειλέτη θα παρατίθενται και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης τα οποία μπορούν να ληφθούν ή έχουν ληφθεί για τη διασφάλιση της είσπραξης των χρεών του φορολογούμενου. Πέραν του οφειλέτη θα παρακολουθούνται και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι με την οφειλή (συνυπόχρεοι, εγγυητές, νόμιμοι εκπρόσωποι, συσχετιζόμενες επιχειρήσεις, διασυνδεδεμένοι όμιλοι, όπως και οι απορροφήσεις-συγχωνεύσεις).