Ραγδαίες εξελίξεις με τον Κόκκαλη; Έβαλε… πωλητήριο!

Σωκράτης Κόκκαλης: «Ψήνεται» deal για την πώληση της Intrasoft. Ράλι για τη μετοχή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τι σχεδιάζει ο Σωκράτης Κόκκαλης και σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Τα σενάρια περί πιθανής πώλησης της Intrasoft International επιβεβαίωσε η Intracom Holdings, η οποία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διερευνητικές συζητήσεις με τη Netcompany (NETC).

«Δεν υπάρχει βεβαιότητα για την έκβαση των συζητήσεων. Η Εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε μελλοντική εξέλιξη» έσπευσε να προσθέσει, στη σχετική ανακοίνωση.

To ενδεχόμενο deal με τη NETC εξηγεί και τα ισχυρά κέρδη των τελευταίων ημερών στη μετοχή της Intracom στο Χρηματιστήριο Αθηνών, τα οποία μάλιστα επεκτείνονται και στις θυγατρικές της (Intrakat, Intralot).

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο τίτλος της Intracom έκλεισε στο +8,17% και τα 2,105 ευρώ, πολύ κοντά στο υψηλότερο επίπεδο τουλάχιστον της τελευταίας 10ετίας. Σήμερα, συνεχίζοντας στο ίδιο κλίμα, αυξάνεται κατά 2,15% και διαμορφώνεται στα 2,15 ευρώ.

Σωκράτης Κόκκαλης: Ποια είναι η Intrasoft

Η Intrasoft International ιδρύθηκε το 1996 και εδρεύει στο Λουξεμβούργο. Δραστηριοποιείται στον τομέα των λύσεων και υπηρεσιών ΙΤ.

Απασχολεί περισσότερους από 2.200 εργαζόμενους, ενώ διαθέτει παρουσία σε 13 διαφορετικές χώρες. Στο πελατολόγιο της βρίσκονται 500 οργανισμοί σε 70 χώρες παγκοσμίως.

Διαβάστε επίσης: Intrasoft: Η πρώτη εταιρεία ΙΤ στην Ελλάδα που γίνεται μέλος του BIAN

Στο 12μηνο του 2020, η εταιρεία είχε τζίρο 197,3 εκατ. ευρώ, με τα αποτελέσματα EBITDA (προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων) να αυξάνονται στα 18 εκατ. ευρώ από 14,5 εκατ. ευρώ το 2019.

Από την πλευρά της, η Netcompany είναι επίσης εταιρεία IT και business consulting, με έδρα τη Δανία. Ιδρύθηκε το 2000 και απασχολεί περισσότερους από 3.500 εργαζόμενους σε έξι διαφορετικές χώρες.

Σωκράτης Κόκκαλης: Είναι επίσημο! Πρόεδρος στην αγαπημένη του «ομάδα»

Τα ευχάριστα νέα για τον πανίσχυρο επιχειρηματία έγιναν γνωστά το μεσημέρι της Δευτέρας (19/07). Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού αναλαμβάνει και επίσημα πρόεδρος της αγαπημένης του ομάδας. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Intrakat, μέλος του Ομίλου Intracom Holdings, πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης παρουσιάστηκαν τα σημαντικά γεγονότα του 2020 καθώς και ο στρατηγικός μετασχηματισμός του ομίλου που σηματοδοτείται και από την είσοδο του ιδρυτή του Ομίλου Intracom, Σωκράτη Κόκκαλη, στο διοικητικό συμβούλιο στη θέση του προέδρου.

Όπως ανακοινώθηκε, οι θετικές προοπτικές του 2021 που δημιουργούν η αποδρομή της πανδημίας αλλά και η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ βρίσκουν την Intrakat να έχει ήδη προχωρήσει σε στρατηγικές κινήσεις.

Οι συγκεκριμένες κινήσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της παρουσίασης από την διοίκηση του Ομίλου κατά τη διάρκεια συνέλευσης.

Ο Δημήτρης Κούτρας, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Intrakat, δήλωσε: «Ως χώρα είμαστε μπροστά σ΄ ένα τοπίο νέων σημαντικών και ποικίλων έργων ανάπτυξης, που προσομοιάζει με την δεκαετία 1995- 2005. Εμείς στην Intrakat προσαρμόζουμε ποιοτικά και ποσοτικά όλες τις δυνάμεις μας να παίξουμε τον ρόλο που μας αναλογεί σ΄αυτή την ιστορική περίοδο της πατρίδας μας».

O Πέτρος Σουρέτης, διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ομίλου, Σωκράτη Κόκκαλη για την εμπιστοσύνη και την έμπρακτη στήριξη στη νέα εποχή της Intrakat με την είσοδο του στο Διοικητικό Συμβούλιο, τόνισε στην ομιλία του:

«Το νέο οικονομικό περιβάλλον των 72 δισ. με το Ταμείο Ανάκαμψης (RRF) και το νέο ΕΣΠΑ έρχονται να δώσουν μια πρωτοφανή ώθηση στα έργα υποδομής, στα έργα περιβάλλοντος, ψηφιακής τεχνολογίας, στην ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο τρόπος υλοποίησης θα είναι μέσω δημοσίων έργων αλλά και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Σε αυτό το τοπίο η Intrakat έτοιμη, θα κινηθεί δυναμικά, με στόχο την μεγιστοποίηση της αξίας των μετόχων μέσα από την ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου προϊόντων υψηλής ποιότητας (ΑΠΕ, ΣΔΙΤ) καθώς και ενίσχυσης των οικονομικών μεγεθών της».

Εξειδικεύοντας την στρατηγική αναφέρθηκε σε επικείμενες «συγχωνεύσεις και στρατηγικές συνεργασίες ξεκινώντας από την κίνηση συγχώνευσης με την εταιρεία ΓΑΙΑ ΑΝΕΜΟΣ που διαθέτει μοναδική τεχνογνωσία στον κλάδο των ΑΠΕ και άδειες παραγωγής ενέργειας από αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής δυναμικότητας περίπου 1 GW.

Το πλαίσιο ωρίμανσης περιλαμβάνει 93 MW έργων έτοιμων προς κατασκευή, 400 MW έργων υπό ωρίμανση με ετοιμότητα για κατασκευή έως το 2024 και 600 MW έργων διαθέσιμων προς κατασκευή μετά το 2024. Στόχος είναι η κεφαλαιοποίηση υπεραξίας από το development, την κατασκευή και την λειτουργία των έργων αυτών.

Η χρηματοδότηση αυτού του εξαιρετικά μεγαλόπνοου σχεδίου θα γίνει με μόχλευση ίδιων κεφαλαίων, δανειακών, αλλά και μέσω στρατηγικών συνεργασιών με διεθνείς κεφαλαιουχικούς επενδυτές τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σουρέτης που παρουσίασε έναν πλήρη πίνακα με τα σημαντικά έργα της εταιρείας της οποίας το ανεκτέλεστο ανέρχεται στα 749 εκατ. ευρώ και το οποίο σταδιακά μετασχηματίζεται σε ένα νέο μοντέλο παραγωγής σταθερών ταμειακών ροών.

Σωκράτης Κόκκαλης: Πώς και γιατί προκάλεσε συναγερμό στις αγορές

Σε… θρίλερ εξελίσσεται η πορεία του γνωστού επιχειρηματία. Πώς και γιατί Intrakom και Intrakat προκάλεσαν συναγερμό στις αγορές. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Η ανοδική κίνηση της μετοχής της Intracom, σχεδόν… ταυτόχρονα με την αντίστοιχη αφύπνιση στο ταμπλό της συγγενικής Intrakat, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τους traders που παρακολουθούν τα «χαρτιά» της Mid Cap.

Ο τίτλος της Intracom «γύρισε» τη χρονιά από τα επίπεδα των 83-84 σεντ, κινήθηκε με μικρές διακυμάνσεις, «πέρασε» σχεδόν το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου στα επίπεδα των 0,76-0,78 ευρώ και σταδιακά ανέβασε στροφές, ιδίως μέσα στον Μάρτιο.

Με αποκορύφωμα, τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα, την αντίδραση των τελευταίων συνεδριάσεων όπου ο τίτλος αναρριχήθηκε σε επίπεδα άνω των 1,15 ευρώ, με υψηλές συναλλαγές το τελευταίο δεκαήμερο, που έφταναν τις 500 χιλ, 800 χιλ. τεμάχια ή και τα 1,3 εκατ. τεμάχια.

Με αποτέλεσμα η Intracom να προσεγγίζει επίπεδα που έγραφε το καλοκαίρι του 2019 και μαζί την κεφαλαιοποίηση των 88-90 εκατ. ευρώ, δείχνοντας σας να θέλει να «γράψει» τριψήφιο νούμερο σε όρους αποτίμησης, αν και αυτά είναι θεωρητικά και μόνο «λόγια» των αναλυτών.

Προφανώς, η συμπεριφορά της μετοχής, ασορτί με την κίνηση της συγγενικής Intrakat από τα 1,2 προς τα 1,65 ευρώ, αποτέλεσε θέμα για την αγορά.

Η οποία κάνει λόγο για τα έργα που διεκδικεί ο όμιλος (ψηφιακά, πληροφορική, έργα της Intrasoft, αλλά και ο τομέας των υποδομών, ΣΔΙΤ κ.α.) τόσο μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων (Ταμείο Ανάκαμψης κ.α.) όσο και δια των εγχώριων προγραμμάτων, που φτάνουν σε κάμποσα δις ευρώ συνολικά.

Βέβαια, η διεκδίκηση διαγωνισμών δεν σημαίνει απαραιτήτως και κατοχύρωση έργων, ωστόσο στην αγορά παρακολουθούν αυτές τις προοπτικές.

Βέβαια, το γκρουπ έχει και άλλες συμμετοχές, όπως στην εισηγμένη Κέκροψ που διεκδικεί με αξιώσεις τα εκατοντάδες στρέμματα στο Π. Ψυχικό (η γνωστή δικαστική διαμάχη με το Δημόσιο για την επίμαχη έκταση διαρκεί δεκαετίες), ενώ πρόσφατα κατατέθηκε τροπολογία με την οποία «άνοιξε ο δρόμος» και για τη μετεγκατάσταση του Καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι, project στο οποίο συμμετέχει και η πλευρά Κόκκαλη κοντά στην οικογένεια Λασκαρίδη.

Κατά πόσο αυτό το «πακέτο» δικαιολογεί την αντίδραση των μετοχών ή αν υπάρχουν και άλλες εξελίξεις που συντηρούν την «ανατιμολόγηση» των μετοχών του γκρουπ (για Intracom και Intrakat ο λόγος) προφανώς στην πορεία θα φανεί.

Σωκράτης Κόκκαλης: Η συμφωνία – μαμούθ

Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει για τον πανίσχυρο επιχειρηματία, ωστόσο, το επιχειρηματικό του δαιμόνιο δεν σταματάει ποτέ. Δείτε στο xristika.gr τη νέα κίνηση του Σωκράτη Κόκκαλη.

Συμφωνία με αντικείμενο τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη και υποστήριξη προηγμένων υβριδικών λύσεων ηλεκτρικής ισχύος για διεθνείς αγορές άμυνας και ασφάλειας αμοιβαίου ενδιαφέροντος υπέγραψαν η Marshall Aerospace and Defence Group (MADG) και η Intracom Defence (IDE).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στo πλαίσιο της συμφωνίας, οι δύο εταιρείες θα αξιοποιήσουν τις συμπληρωματικές τεχνολογικές, κατασκευαστικές και εμπορικές δυνατότητές τους, για να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών παροχής ισχύος στο επιχειρησιακό πεδίο.

Η συνεργασία αυτή θα συνδυάσει την κορυφαία τεχνογνωσία της MADG σε μεταφερόμενες εγκαταστάσεις για την υποστήριξη των επιχειρήσεων, όπως κινητά στρατόπεδα, νοσοκομεία, εργαστήρια, υποδομή διανομής ηλεκτρικής ισχύος, προκεχωρημένους σταθμούς διοίκησης, καθώς και στην παροχή ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Υποστήριξης Πεδίου, με την τεχνολογία των Υβριδικών Συστημάτων Ηλεκτρικής Ισχύος (Hybrid Electric Power Systems – HEPS®) της IDE στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας και της «έξυπνης» διαχείρισης και ελέγχου ισχύος.

Αναγνωρίζοντας τη διαθεσιμότητα της ηλεκτρικής ισχύος ως κρίσιμη παράμετρο στις ολοένα πιο κινητές και δικτυοκεντρικές επιχειρήσεις (network-centric operations), οι MADG και IDE δεσμεύτηκαν σε μια κοινή προσπάθεια ανάπτυξης ευέλικτων ενεργειακών εφαρμογών, που θα περιλαμβάνουν αυτόνομες μονάδες ηλεκτρικής ισχύος, ολοκληρωμένα συστήματα μικροδικτύου (Microgrids), αλλά και λύσεις προσαρμοσμένες σε εξειδικευμένες απαιτήσεις.

Μέσω αυτών, οι δύο εταιρείες στοχεύουν στην παροχή οικονομικά αποδοτικών, αποτελεσματικών και ανθεκτικών λύσεων, φιλικών προς το περιβάλλον, που θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των σύγχρονων και μελλοντικών επιχειρήσεων.

Σωκράτης Κόκκαλης: Τα πήρε όλα! Απίστευτη κίνηση – ματ

Σύμβαση δέσμευσης (lock-up) με βασικούς ομολογιούχους συνάπτει η INTRALOT, στα πλαίσια των προτεινόμενων συναλλαγών βελτιστοποίησης της κεφαλαιακής διάρθρωσής της, που θα διευθετήσουν την επερχόμενη λήξη ομολογιών της και τη σημαντική μείωση του επιπέδου μόχλευσης του Ισολογισμού της.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η INTRALOT Α.Ε. (η «INTRALOT», η «Εταιρεία» και, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών της, ο «Όμιλος») βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότιέχει προχωρήσει στη σύναψη σύμβασης δέσμευσης «lock-up» (η «Συμφωνία Lock-up») με μία «ad hoc» ομάδα ομολογιούχων («Ad Hoc Group»), η οποία κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο του 75% επί του συνόλου των ομολογιών τύπου «Senior Unsecured Notes» συνολικού ύψους €250 εκατ. και λήξεως το 2021 («Ομολογίες SUNs 2021»).

Στα πλαίσια της Συμφωνίας Lock-up,τα μέρη αποφασίζουν να στηρίξουν τις συναλλαγές βελτιστοποίησης του Ισολογισμού. Μέλη του Ad Hoc Group κατέχουν επιπλέον ποσοστό άνω του 13% των ομολογιών τύπου «Senior Unsecured Notes» επί συνολικού ύψους €500 εκατ. λήξεως το 2024 («Ομολογίες SUNs 2024»).

Η σύναψη της Συμφωνίας Lock-up αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην προσπάθεια του Ομίλου να υλοποιήσει τις συγκεκριμένες συναλλαγές που θα μειώσουν σημαντικά το επίπεδο μόχλευσης του Ισολογισμού, θα επιμηκύνουν τη λήξη των ομολογιών και θα βελτιώσουν τη ρευστότητα του.

Αυτό, θα διευκολύνει τον Όμιλο να εκτελέσει το επιχειρηματικό του σχέδιο και να αξιοποιήσει νέες ελκυστικές επιχειρηματικές ευκαιρίες τόσο στον Λοταριακό κλάδο, όσο και στον κλάδο του Αθλητικού Στοιχηματισμού.

Η Εταιρεία βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με άλλους ομολογιούχους αναφορικά με τις εν λόγω συναλλαγές, τις οποίες σκοπεύει να συνεχίσει και μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Lock-up.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της INTRALOT, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης, δήλωσε: «Η υπογραφή της δεσμευτικής Συμφωνίας Lock-up αποτελεί την επιτυχημένη έκβαση μιας ενδελεχούς διαδικασίας βελτιστοποίησης του Ισολογισμού του Ομίλου.

Οι συναλλαγές θα βελτιώσουν σημαντικά την κεφαλαιακή διάρθρωση του Ομίλου, ενώ παράλληλα θα τεθούν οι 2 βάσεις που θα στηρίξουν τη μελλοντική ανάπτυξη, και θα πολλαπλασιάσουν την αξία που κατέχουν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη(stakeholders) μακροπρόθεσμα.

Εκ μέρους της ηγετικής ομάδας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μας (stakeholders), συμπεριλαμβανομένων των ομολογιούχων μας, των πιστωτών, των μετόχων, των εργαζομένων και των πελατών μας, τόσο για την αφοσίωση τους, όσο και για τη συνεχή υποστήριξη που παρείχαν στην INTRALOT καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Προσβλέπουμε στη συνέχεια της συνεργασίας μας και σε αυτό το νέο κεφάλαιο που ξεκινάει για την INTRALOT».