Σωκράτης Κόκκαλης: Πώς και γιατί προκάλεσε συναγερμό στις αγορές

Σωκράτης Κόκκαλης: Σε… θρίλερ εξελίσσεται η πορεία του γνωστού επιχειρηματία. Πώς και γιατί Intrakom και Intrakat προκάλεσαν συναγερμό στις αγορές. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Η ανοδική κίνηση της μετοχής της Intracom, σχεδόν… ταυτόχρονα με την αντίστοιχη αφύπνιση στο ταμπλό της συγγενικής Intrakat, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τους traders που παρακολουθούν τα «χαρτιά» της Mid Cap.

Ο τίτλος της Intracom «γύρισε» τη χρονιά από τα επίπεδα των 83-84 σεντ, κινήθηκε με μικρές διακυμάνσεις, «πέρασε» σχεδόν το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου στα επίπεδα των 0,76-0,78 ευρώ και σταδιακά ανέβασε στροφές, ιδίως μέσα στον Μάρτιο.

Με αποκορύφωμα, τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα, την αντίδραση των τελευταίων συνεδριάσεων όπου ο τίτλος αναρριχήθηκε σε επίπεδα άνω των 1,15 ευρώ, με υψηλές συναλλαγές το τελευταίο δεκαήμερο, που έφταναν τις 500 χιλ, 800 χιλ. τεμάχια ή και τα 1,3 εκατ. τεμάχια.

Με αποτέλεσμα η Intracom να προσεγγίζει επίπεδα που έγραφε το καλοκαίρι του 2019 και μαζί την κεφαλαιοποίηση των 88-90 εκατ. ευρώ, δείχνοντας σας να θέλει να «γράψει» τριψήφιο νούμερο σε όρους αποτίμησης, αν και αυτά είναι θεωρητικά και μόνο «λόγια» των αναλυτών.

Προφανώς, η συμπεριφορά της μετοχής, ασορτί με την κίνηση της συγγενικής Intrakat από τα 1,2 προς τα 1,65 ευρώ, αποτέλεσε θέμα για την αγορά.

Η οποία κάνει λόγο για τα έργα που διεκδικεί ο όμιλος (ψηφιακά, πληροφορική, έργα της Intrasoft, αλλά και ο τομέας των υποδομών, ΣΔΙΤ κ.α.) τόσο μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων (Ταμείο Ανάκαμψης κ.α.) όσο και δια των εγχώριων προγραμμάτων, που φτάνουν σε κάμποσα δις ευρώ συνολικά.

Βέβαια, η διεκδίκηση διαγωνισμών δεν σημαίνει απαραιτήτως και κατοχύρωση έργων, ωστόσο στην αγορά παρακολουθούν αυτές τις προοπτικές.

Βέβαια, το γκρουπ έχει και άλλες συμμετοχές, όπως στην εισηγμένη Κέκροψ που διεκδικεί με αξιώσεις τα εκατοντάδες στρέμματα στο Π. Ψυχικό (η γνωστή δικαστική διαμάχη με το Δημόσιο για την επίμαχη έκταση διαρκεί δεκαετίες), ενώ πρόσφατα κατατέθηκε τροπολογία με την οποία «άνοιξε ο δρόμος» και για τη μετεγκατάσταση του Καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι, project στο οποίο συμμετέχει και η πλευρά Κόκκαλη κοντά στην οικογένεια Λασκαρίδη.

Κατά πόσο αυτό το «πακέτο» δικαιολογεί την αντίδραση των μετοχών ή αν υπάρχουν και άλλες εξελίξεις που συντηρούν την «ανατιμολόγηση» των μετοχών του γκρουπ (για Intracom και Intrakat ο λόγος) προφανώς στην πορεία θα φανεί.

Σωκράτης Κόκκαλης: Η συμφωνία – μαμούθ

Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει για τον πανίσχυρο επιχειρηματία, ωστόσο, το επιχειρηματικό του δαιμόνιο δεν σταματάει ποτέ. Δείτε στο xristika.gr τη νέα κίνηση του Σωκράτη Κόκκαλη.

Συμφωνία με αντικείμενο τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη και υποστήριξη προηγμένων υβριδικών λύσεων ηλεκτρικής ισχύος για διεθνείς αγορές άμυνας και ασφάλειας αμοιβαίου ενδιαφέροντος υπέγραψαν η Marshall Aerospace and Defence Group (MADG) και η Intracom Defence (IDE).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στo πλαίσιο της συμφωνίας, οι δύο εταιρείες θα αξιοποιήσουν τις συμπληρωματικές τεχνολογικές, κατασκευαστικές και εμπορικές δυνατότητές τους, για να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών παροχής ισχύος στο επιχειρησιακό πεδίο.

Η συνεργασία αυτή θα συνδυάσει την κορυφαία τεχνογνωσία της MADG σε μεταφερόμενες εγκαταστάσεις για την υποστήριξη των επιχειρήσεων, όπως κινητά στρατόπεδα, νοσοκομεία, εργαστήρια, υποδομή διανομής ηλεκτρικής ισχύος, προκεχωρημένους σταθμούς διοίκησης, καθώς και στην παροχή ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Υποστήριξης Πεδίου, με την τεχνολογία των Υβριδικών Συστημάτων Ηλεκτρικής Ισχύος (Hybrid Electric Power Systems – HEPS®) της IDE στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας και της «έξυπνης» διαχείρισης και ελέγχου ισχύος.

Αναγνωρίζοντας τη διαθεσιμότητα της ηλεκτρικής ισχύος ως κρίσιμη παράμετρο στις ολοένα πιο κινητές και δικτυοκεντρικές επιχειρήσεις (network-centric operations), οι MADG και IDE δεσμεύτηκαν σε μια κοινή προσπάθεια ανάπτυξης ευέλικτων ενεργειακών εφαρμογών, που θα περιλαμβάνουν αυτόνομες μονάδες ηλεκτρικής ισχύος, ολοκληρωμένα συστήματα μικροδικτύου (Microgrids), αλλά και λύσεις προσαρμοσμένες σε εξειδικευμένες απαιτήσεις.

Μέσω αυτών, οι δύο εταιρείες στοχεύουν στην παροχή οικονομικά αποδοτικών, αποτελεσματικών και ανθεκτικών λύσεων, φιλικών προς το περιβάλλον, που θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των σύγχρονων και μελλοντικών επιχειρήσεων.

Σωκράτης Κόκκαλης: Τα πήρε όλα! Απίστευτη κίνηση – ματ

Σύμβαση δέσμευσης (lock-up) με βασικούς ομολογιούχους συνάπτει η INTRALOT, στα πλαίσια των προτεινόμενων συναλλαγών βελτιστοποίησης της κεφαλαιακής διάρθρωσής της, που θα διευθετήσουν την επερχόμενη λήξη ομολογιών της και τη σημαντική μείωση του επιπέδου μόχλευσης του Ισολογισμού της.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η INTRALOT Α.Ε. (η «INTRALOT», η «Εταιρεία» και, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών της, ο «Όμιλος») βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότιέχει προχωρήσει στη σύναψη σύμβασης δέσμευσης «lock-up» (η «Συμφωνία Lock-up») με μία «ad hoc» ομάδα ομολογιούχων («Ad Hoc Group»), η οποία κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο του 75% επί του συνόλου των ομολογιών τύπου «Senior Unsecured Notes» συνολικού ύψους €250 εκατ. και λήξεως το 2021 («Ομολογίες SUNs 2021»).

Στα πλαίσια της Συμφωνίας Lock-up,τα μέρη αποφασίζουν να στηρίξουν τις συναλλαγές βελτιστοποίησης του Ισολογισμού. Μέλη του Ad Hoc Group κατέχουν επιπλέον ποσοστό άνω του 13% των ομολογιών τύπου «Senior Unsecured Notes» επί συνολικού ύψους €500 εκατ. λήξεως το 2024 («Ομολογίες SUNs 2024»).

Η σύναψη της Συμφωνίας Lock-up αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην προσπάθεια του Ομίλου να υλοποιήσει τις συγκεκριμένες συναλλαγές που θα μειώσουν σημαντικά το επίπεδο μόχλευσης του Ισολογισμού, θα επιμηκύνουν τη λήξη των ομολογιών και θα βελτιώσουν τη ρευστότητα του.

Αυτό, θα διευκολύνει τον Όμιλο να εκτελέσει το επιχειρηματικό του σχέδιο και να αξιοποιήσει νέες ελκυστικές επιχειρηματικές ευκαιρίες τόσο στον Λοταριακό κλάδο, όσο και στον κλάδο του Αθλητικού Στοιχηματισμού.

Η Εταιρεία βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με άλλους ομολογιούχους αναφορικά με τις εν λόγω συναλλαγές, τις οποίες σκοπεύει να συνεχίσει και μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Lock-up.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της INTRALOT, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης, δήλωσε: «Η υπογραφή της δεσμευτικής Συμφωνίας Lock-up αποτελεί την επιτυχημένη έκβαση μιας ενδελεχούς διαδικασίας βελτιστοποίησης του Ισολογισμού του Ομίλου.

Οι συναλλαγές θα βελτιώσουν σημαντικά την κεφαλαιακή διάρθρωση του Ομίλου, ενώ παράλληλα θα τεθούν οι 2 βάσεις που θα στηρίξουν τη μελλοντική ανάπτυξη, και θα πολλαπλασιάσουν την αξία που κατέχουν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη(stakeholders) μακροπρόθεσμα.

Εκ μέρους της ηγετικής ομάδας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μας (stakeholders), συμπεριλαμβανομένων των ομολογιούχων μας, των πιστωτών, των μετόχων, των εργαζομένων και των πελατών μας, τόσο για την αφοσίωση τους, όσο και για τη συνεχή υποστήριξη που παρείχαν στην INTRALOT καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Προσβλέπουμε στη συνέχεια της συνεργασίας μας και σε αυτό το νέο κεφάλαιο που ξεκινάει για την INTRALOT».