Θρίλερ με τον Κόκκαλη – Γιατί πουλάει τα πάντα;

Σωκράτης Κόκκαλης: Επιχειρηματικό θρίλερ σε εξέλιξη, καθώς η Ιντρακόμ του Σωκράτη Κόκκαλη δεν θα λάβει μέρος στην ΑΜΚ της Intrakat. Δείτε στο xristika.gr τι έχει συμβεί…

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για σημαντικές μετοχικές μεταβολές στην Intrakat, μέσω της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, όπου σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα συμμετάσχει στρατηγικός επενδυτής – πιθανότατα το fund Orasis.

Η Intracom του ομίλου Κόκκαλη, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της θυγατρικής κατασκευαστικής εταιρείας με ποσοστό περίπου 37,5%, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις που δίνονταν ως τώρα, μάλλον δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην ΑΜΚ, δεδομένου ότι πούλησε και μεταβίβασε το σύνολο των “δικαιωμάτων” της.

Οπως ανακοινώθηκε, η Intracom ήταν ο πωλητής του πακέτου 17,6 εκατ. “δικαιωμάτων” προτίμησης, που μεταβιβάστηκαν χθες μέσω χρηματιστηρίου. Αυτό σημαίνει ότι μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ το ποσοστό συμμετοχής της θα πέσει περίπου στο 24%.

Επισημαίνεται ότι πριν από λίγες μέρες είχε μεταβιβαστεί μέσω ΧΑ κι άλλο πακέτο δικαιωμάτων (9,7%), χωρίς να γίνει γνωστή η ταυτότητα του αγοραστή και του πωλητή. Κατά πληροφορίες, το πακέτο αυτό περιήλθε στο Orasis Fund.

Με ενδιαφέρον αναμένεται τώρα να γνωστοποιηθεί ποιός είναι ο επενδυτής που αγόρασε το πακέτο δικαιωμάτων (37,4%) από την Intracom για να μπεί στην ΑΜΚ. Επισημαίνεται ότι ασκώντας αυτά τα δικαιώματα ο αγοραστής του πακέτου θα αποκτήσει ποσοστό συμμετοχής 24% μετά την ΑΜΚ. Θα βρεθεί λοιπόν να ισοψηφεί με την Intracom, συμμετέχοντας προφανώς στη διοίκηση και στο μάνατζμεντ της Intrakat.

Εκτός αν το πακέτο δικαιωμάτων μεταβιβάστηκε σε κάποια εταιρεία συμφερόντων Κόκκαλη, ο οποίος θα αυξήσει ετσι τη συνολική συμμετοχή του στην “πολλά υποσχόμενη” κατασκευαστική εταιρεία του ομίλου του…

Σωκράτης Κόκκαλης: Μάζεψε όλο το… χαρτί!

Παράλληλα, κερδισμένος κατά 235 εκατομμύρια ευρώ βγήκε ο όμιλος Intracom/Κόκκαλη καθώς πούλησε τη θυγατρική Intrasoft International στη δανέζικη Netcompany Group!

Τη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας με την Netcompany Group ανακοίνωσε σήμερα προς τις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές η Intracom Holdings.

Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε € 235 εκατ. για το σύνολο των μετοχών της Intrasoft International. Το τίμημα περιλαμβάνει συνδυασμό μετρητών και μετοχών της αγοράστριας. Ο όμιλος Intracom που κατέχει (μέσω της Intracom Technologies) και θα μεταβιβάσει το 91,74% της Intrasoft, θα εισπράξει 166,8 εκατ. σε μετρητά και μετοχές της Netcompany αξίας 18 εκατ. ευρώ.

Για τη σημασία του deal αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό που θα εισπράξει άμεσα η Intracom αντιστοιχεί περίπου στην τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της!

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τελευταίου τριμήνου του 2021, εφόσον έχουν πληρωθεί οι προβλεπόμενοι όροι και αιρέσεις και έχουν χορηγηθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις. Ο Σωκράτης Κόκκαλης, Ιδρυτής και Πρόεδρος της INTRACOM HOLDINGS, αναφερόμενος στη συναλλαγή, δήλωσε:

«Καθοριστικοί παράγοντες της επιτυχίας της INTRACOM υπήρξαν ανέκαθεν η ταχύτατη προσαρμογή της στο οικονομικό περιβάλλον και η ευελιξία στη μετάβαση σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Αυτή η συναλλαγή είναι επωφελής για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη: η NETCOMPANY και η INTRASOFT INTERNATIONAL ξεκινούν μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία έχοντας κοινό όραμα, και η INTRACOM με τη σειρά της, έχει την ευκαιρία να αναπτύξει την επενδυτική στρατηγική της σε τομείς αιχμής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους της.»

Σωκράτης Κόκκαλης: Πώς και γιατί προκάλεσε συναγερμό στις αγορές

Σε… θρίλερ εξελίσσεται η πορεία του γνωστού επιχειρηματία. Πώς και γιατί Intrakom και Intrakat προκάλεσαν συναγερμό στις αγορές. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Η ανοδική κίνηση της μετοχής της Intracom, σχεδόν… ταυτόχρονα με την αντίστοιχη αφύπνιση στο ταμπλό της συγγενικής Intrakat, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τους traders που παρακολουθούν τα «χαρτιά» της Mid Cap.

Ο τίτλος της Intracom «γύρισε» τη χρονιά από τα επίπεδα των 83-84 σεντ, κινήθηκε με μικρές διακυμάνσεις, «πέρασε» σχεδόν το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου στα επίπεδα των 0,76 0,78 ευρώ και σταδιακά ανέβασε στροφές, ιδίως μέσα στον Μάρτιο.

Με αποκορύφωμα, τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα, την αντίδραση των τελευταίων συνεδριάσεων όπου ο τίτλος αναρριχήθηκε σε επίπεδα άνω των 1,15 ευρώ, με υψηλές συναλλαγές το τελευταίο δεκαήμερο, που έφταναν τις 500 χιλ, 800 χιλ. τεμάχια ή και τα 1,3 εκατ. τεμάχια.

Με αποτέλεσμα η Intracom να προσεγγίζει επίπεδα που έγραφε το καλοκαίρι του 2019 και μαζί την κεφαλαιοποίηση των 88-90 εκατ. ευρώ, δείχνοντας σας να θέλει να «γράψει» τριψήφιο νούμερο σε όρους αποτίμησης, αν και αυτά είναι θεωρητικά και μόνο «λόγια» των αναλυτών.

Προφανώς, η συμπεριφορά της μετοχής, ασορτί με την κίνηση της συγγενικής Intrakat από τα 1,2 προς τα 1,65 ευρώ, αποτέλεσε θέμα για την αγορά.

Η οποία κάνει λόγο για τα έργα που διεκδικεί ο όμιλος (ψηφιακά, πληροφορική, έργα της Intrasoft, αλλά και ο τομέας των υποδομών, ΣΔΙΤ κ.α.) τόσο μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων (Ταμείο Ανάκαμψης κ.α.) όσο και δια των εγχώριων προγραμμάτων, που φτάνουν σε κάμποσα δις ευρώ συνολικά.

Βέβαια, η διεκδίκηση διαγωνισμών δεν σημαίνει απαραιτήτως και κατοχύρωση έργων, ωστόσο στην αγορά παρακολουθούν αυτές τις προοπτικές.

Βέβαια, το γκρουπ έχει και άλλες συμμετοχές, όπως στην εισηγμένη Κέκροψ που διεκδικεί με αξιώσεις τα εκατοντάδες στρέμματα στο Π. Ψυχικό (η γνωστή δικαστική διαμάχη με το Δημόσιο για την επίμαχη έκταση διαρκεί δεκαετίες), ενώ πρόσφατα κατατέθηκε τροπολογία με την οποία «άνοιξε ο δρόμος» και για τη μετεγκατάσταση του Καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι, project στο οποίο συμμετέχει και η πλευρά Κόκκαλη κοντά στην οικογένεια Λασκαρίδη.

Κατά πόσο αυτό το «πακέτο» δικαιολογεί την αντίδραση των μετοχών ή αν υπάρχουν και άλλες εξελίξεις που συντηρούν την «ανατιμολόγηση» των μετοχών του γκρουπ (για Intracom και Intrakat ο λόγος) προφανώς στην πορεία θα φανεί.

Σωκράτης Κόκκαλης: Η συμφωνία – μαμούθ

Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει για τον πανίσχυρο επιχειρηματία, ωστόσο, το επιχειρηματικό του δαιμόνιο δεν σταματάει ποτέ. Δείτε στο xristika.gr τη νέα κίνηση του Σωκράτη Κόκκαλη.

Συμφωνία με αντικείμενο τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη και υποστήριξη προηγμένων υβριδικών λύσεων ηλεκτρικής ισχύος για διεθνείς αγορές άμυνας και ασφάλειας αμοιβαίου ενδιαφέροντος υπέγραψαν η Marshall Aerospace and Defence Group (MADG) και η Intracom Defence (IDE).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στo πλαίσιο της συμφωνίας, οι δύο εταιρείες θα αξιοποιήσουν τις συμπληρωματικές τεχνολογικές, κατασκευαστικές και εμπορικές δυνατότητές τους, για να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών παροχής ισχύος στο επιχειρησιακό πεδίο.

Η συνεργασία αυτή θα συνδυάσει την κορυφαία τεχνογνωσία της MADG σε μεταφερόμενες εγκαταστάσεις για την υποστήριξη των επιχειρήσεων, όπως κινητά στρατόπεδα, νοσοκομεία, εργαστήρια, υποδομή διανομής ηλεκτρικής ισχύος, προκεχωρημένους σταθμούς διοίκησης, καθώς και στην παροχή ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Υποστήριξης Πεδίου, με την τεχνολογία των Υβριδικών Συστημάτων Ηλεκτρικής Ισχύος (Hybrid Electric Power Systems – HEPS®) της IDE στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας και της «έξυπνης» διαχείρισης και ελέγχου ισχύος.

Αναγνωρίζοντας τη διαθεσιμότητα της ηλεκτρικής ισχύος ως κρίσιμη παράμετρο στις ολοένα πιο κινητές και δικτυοκεντρικές επιχειρήσεις (network-centric operations), οι MADG και IDE δεσμεύτηκαν σε μια κοινή προσπάθεια ανάπτυξης ευέλικτων ενεργειακών εφαρμογών, που θα περιλαμβάνουν αυτόνομες μονάδες ηλεκτρικής ισχύος, ολοκληρωμένα συστήματα μικροδικτύου (Microgrids), αλλά και λύσεις προσαρμοσμένες σε εξειδικευμένες απαιτήσεις.

Μέσω αυτών, οι δύο εταιρείες στοχεύουν στην παροχή οικονομικά αποδοτικών, αποτελεσματικών και ανθεκτικών λύσεων, φιλικών προς το περιβάλλον, που θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των σύγχρονων και μελλοντικών επιχειρήσεων.