Thessaly Evros Pass: Η κλήρωση έγινε – Οι πίνακες με τα οριστικά αποτελέσματα

Thessaly Evros Pass: Κληρώθηκαν τα voucher από 100 έως 200 ευρώ στους δικαιούχους για διακοπές σε Θεσσαλία, Πήλιο και περιοχές του Έβρου. Εξαργύρωση σε διαμονή, εστίαση μέχρι και αυτοκίνητο. Όλες οι πληροφορίες στο xristika.gr.

Περίπου 700.000 ευρώ ρίχνονται στις πληγείσες από φωτιές και πλημμύρες περιοχές με το Thessaly Evros Pass, το νέο voucher διακοπών που βγήκε φέτος και μπορεί να διατεθεί για διακοπές στις παρακάτω περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι η Α’ Φάση, η πιο δημοφιλής, έχει ήδη ξεκινήσει, μιας και είναι σε ισχύ μόνο για Ιούλιο και Αύγουστο. Η συγκεκριμένη επιταγή θα μοιράσει 100 ευρώ, 150 ευρώ και 200 ευρώ, ανάλογα με την επιλογή που θα επιλέξουν.

Η κλήρωση έγινε την Τρίτη 9 Ιουλίου και τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε με διάφορους τρόπους. Ο πρώτος είναι μπαίνοντας στο gov.gr -ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ- και επιλέξτε ένα από τα παρακάτω – ανάλογα με τη Φάση για την οποία δηλώσατε ενδιαφέρον κατά την αίτησή σας:

  • Δείτε τον Οριστικό Πίνακα Δικαιούχων για το πρόγραμμα Thessaly A Pass
  • Δείτε τον Οριστικό Πίνακα Δικαιούχων για το πρόγραμμα Thessaly B Pass
  • Δείτε τον Οριστικό Πίνακα Δικαιούχων για το πρόγραμμα Evros Pass

Στο αρχείο που θα σας ανοίξει, με το F5 θα αναζητήσετε τα τελευταία 4 ψηφία του ΑΦΜ σας.

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν και μέσω email ή/και sms στα στοιχεία που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησής τους.

Τέλος, μπαίνοντας στο vouchers.gov.gr με τους κωδικούς τους Taxisnet, μπορούν να βλέπουν απευθείας το μήνυμα στην αίτησή τους. Στο «ΚΛΗΡΩΘΕΙΣΑ» σημαίνει ότι πήρατε το voucher, στο «ΜΗ ΚΛΗΡΩΘΕΙΣΑ» σημαίνει ότι δεν έδειξε το όνομά σας η κληρωτίδα.

Thessaly Evros Pass: Τα ποσά

Η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε:

  • εκατό (100) ευρώ για όσους επιλέξουν ως προορισμό το «Thessaly A Pass»
  • εκατόν πενήντα (150) ευρώ για όσους επιλέξουν ως προορισμό το «Thessaly B  Pass»
  • διακόσια (200) ευρώ για όσους επιλέξουν ως προορισμό το «Evros Pass»

Σημείωση: Το ανωτέρω ποσό δεν θα μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο λογαριασμό ή να γίνει ανάληψη αυτού, ενώ στην άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα δεν δύναται να πιστωθεί άλλο χρηματικό ποσό.

Πώς εκδίδεται η άυλη κάρτα για το  Thessaly Evros  Pass

Μέσω της ειδικής εφαρμογής κι εφόσον η αίτηση έχει υποβληθεί και κληρωθεί δικαιούστε την έκδοση άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, στην οποία πιστώνεται το αναλογούν ποσό.

Μετά την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ο Πάροχος Υπηρεσιών Πληρωμών σας ενημερώνει για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε, για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

  • γραπτό μήνυμα ( sms ) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες για την ενεργοποίηση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και
  • μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε δηλώσει στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Αφότου εισέλθετε στον ανωτέρω σύνδεσμο, δημιουργείτε προσωπικό κωδικό πρόσβασης ( password ) και λαμβάνετε κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσετε την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα.

Πού χρησιμοποιείτε το Thessaly Evros Pass

Το  Thessaly – Evros  Pass  2024 μπορεί να αξιοποιηθεί για αγορές σε επιχειρήσεις των επιλεγμένων περιοχών της Θεσσαλίας και Έβρου (ανάλογα με τον επιλεγμένο προορισμό από τον δικαιούχο) και αφορά την κάλυψη δαπανών τοπικής μεταφοράς, διαμονής και εστίασης στις επιλέξιμες περιοχές. Η χρήση της μπορεί να αφορά σε μία ή περισσότερες πληρωμές, για μέρος ή για το σύνολο του ποσού για το προϊόν ή την υπηρεσία που επιθυμείτε να αποκτήσετε.

Σημείωση:  Ο προορισμός δηλώνεται ρητώς κατά την υποβολή της αίτησης από τον δικαιούχο και δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης.

Thessaly Evros Pass: Ποιες είναι οι επιλέξιμες δαπάνες

Στις επιλέξιμες δαπάνες της κατηγορίας «διαμονή» περιλαμβάνονται τα εξής: ξενοδοχειακές επιχειρήσεις / καταλύματα, ενοικίαση τροχόσπιτων, λοιπές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις / καταλύματα,  timeshare  real  estate , κατασκηνώσεις αναψυχής και αθλητισμού,  campings  κλπ.

Σημείωση:  Δεν περιλαμβάνονται συναλλαγές πληρωμής σε πλατφόρμες κράτησης βραχυπρόθεσμης ενοικίασης καταλυμάτων. Μπορείτε να προχωρήσετε σε κράτηση μέσω σχετικών εφαρμογών αλλά η πληρωμή θα πρέπει να γίνει σε φυσικό  POS  της επιχείρησης στον τόπο διαμονής.

Περιλαμβάνονται επίσης τα εξής: ενοικίαση αυτοκινήτων, υπηρεσίες ταξί, υπηρεσίες λεωφορείων, θαλάσσιες μεταφορές (από Δήμο σε Δήμο), ενοικίαση θαλάσσιων σκαφών, μαρίνες / παροχή υπηρεσιών σε μαρίνες, λοιπές μεταφορές, ενοικίαση σκαφών, λοιπές ενοικιάσεις μηχανοκίνητων οχημάτων κλπ.

Σημείωση:  Δεν περιλαμβάνεται η κράτηση και έκδοση ακτοπλοϊκών ή/και αεροπορικών εισιτηρίων από ή/και προς τα επιλέξιμα μέρη της δράσης.

Στις επιλέξιμες δαπάνες της κατηγορίας «εστίαση»  περιλαμβάνονται οι εξής κατηγορίες: επιχειρήσεις εστίασης και εστιατόρια,  bars  /  taverns  /  lounges  /  discos ,  fast food  κλπ.

Σημείωση:  Δεν περιλαμβάνονται καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων και υπεραγορών (σουπερμάρκετ κλπ).

Για τυχόν απορίες/διευκρινίσεις, παρακαλούμε όπως συμβουλευτείτε τις κατηγορίες επιλέξιμων συνεργαζόμενων επιχειρήσεων που βρίσκονται αναρτημένες στη σελίδα της Δράσης ή επικοινωνήσετε με το Γραφείο Αρωγής της Δράσης (βλ. ερώτηση 21).

Πώς γίνεται η χρήση της κάρτας

Για τη χρήση της κάρτας, απαιτείται κατάλληλο smartphone που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία NFC – ανέπαφων συναλλαγών.

Ειδικότερα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, εφόσον την έχετε προσθέσει μέσα από την ειδική εφαρμογή του Χρηματοπιστωτικού Οργανισμού που θα επιλέξετε, σε ένα από τα ψηφιακά πορτοφόλια:

  • ApplePay  (για συσκευές  iOS ) και
  • GooglePay  (για συσκευές  Android).

Σημείωση:  H  κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε φυσικά τερματικά  POS, ενώ δεν είναι δυνατή η χρήση της σε  web POS  καθώς και σε διαδικτυακές αγορές/κρατήσεις.

Πότε η κάρτα ενεργοποιείται και είναι έτοιμη προς χρήση

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησής σας και την έγκριση αυτής (έως 2 εργάσιμες ημέρες), ο Πάροχος Υπηρεσιών Πληρωμών σας ενημερώνει για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για την ενεργοποίηση της κάρτας. Με την ενεργοποίηση αυτής, αποκτάτε αυτομάτως το δικαίωμα χρήσης της σε συναλλαγές στις επιλέξιμες επιχειρήσεις της περιοχής που δηλώσατε κατά την υποβολή της αίτησής σας.

Μπορώ να μεταβιβάσω την κάρτα μου σε τρίτο πρόσωπο;

Όχι, δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση της κάρτας σε τρίτο πρόσωπο. Υπενθυμίζεται ότι κατά την είσοδό σας στην εφαρμογή και κατά την υποβολή της αίτησης, δηλώσατε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από εσάς για την κάλυψη δαπανών τοπικής μεταφοράς, εστίασης και διαμονής σας και των ωφελούμενών σας (βλ. ερώτηση 3).

Πώς μπορώ να ελέγξω ότι η κάρτα μου θα είναι συμβεβλημένη με το τερματικό  POS  μιας επιχείρησης στα επιλέξιμα μέρη

Μπορείτε να αιτηθείτε απ’ τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης στην οποία επιθυμείτε να κάνετε χρήση της κάρτας, να πραγματοποιήσετε μια δοκιμαστική και μικρής αξίας συναλλαγή (εντός των κατηγοριών των επιλέξιμων και εγκεκριμένων παροχών/υπηρεσιών).

Επιπλέον, μέσω της ειδικής  ηλεκτρονικής εφαρμογής  οι δικαιούχοι μπορούν να επαληθεύουν, με αναζήτηση βάσει του ΑΦΜ της επιχείρησης τη δυνατότητα χρήσης της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Η εφαρμογή επιστρέφει την πληροφορία σχετικά με την συμμετοχή ή μη της συγκεκριμένης επιχείρησης στη δράση.

Σε περίπτωση απόρριψης συναλλαγής με την κάρτα του Προγράμματος ο δικαιούχος θα πρέπει να επικοινωνεί με το πιστωτικό ίδρυμα έκδοσης της κάρτας του, για να πληροφορείται σχετικά με την αιτία μη αποδοχής της συναλλαγής του, καθώς το Κέντρο Υποστήριξης του Προγράμματος δεν διαθέτει πρόσβαση σε στοιχεία τραπεζικών συναλλαγών.

Μέχρι πότε έχει ισχύ το  Thessaly Evros  Pass

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρηματικό ποσό που έχει πιστωθεί στην κάρτα σας, μέχρι την ολοκλήρωση της Φάσης εντός της οποίας έχετε υποβάλει αίτηση και κληρωθεί.

Π.χ. Αν κληρωθείτε για την 1η Φάση (Ιούλιος – Αύγουστος), θα μπορείτε να εξαργυρώσετε το Thessaly-Evros Pass έως και 31/08/2024.