Ποιοι παίρνουν voucher για ενοικίαση αυτοκινήτου στις διακοπές – Και δεν το ξέρουν

Voucher: Να νοικιάσουν αμάξι με επιδότηση θα μπορούν οι δικαιούχοι του νέου επιδόματος που μοιράζεται σε λίγα 24ωρα. Οι πληροφορίες στο xristika.gr.

Επιδόματα, voucher, επιταγές, Pass και άλλα παρόμοια μέτρα έχει επιστρατεύσει τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση για να μπορέσει να «απαλύνει» το βάρος των εξόδων από τα νοικοκυριά εν μέσω ακραίας ακρίβειας, που «ψαλιδίζει» τα εισοδήματα.

Φαίνεται όμως πως στο… παιχνίδι μπαίνουν και μερικές… ανέσεις, αφού το τελευταίο επίδομα που θα μοιραστεί, θα μπορεί να εξαργυρωθεί, ακόμα σε επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτου!

Συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται για το Thessaly Evros Pass, το οποίο δίνει -ανάλογα με την περιοχή που έχουν επιλέξει οι δικαιούχοι- είτε 100, είτε 150, είτε 200 ευρώ που μπορούν να ξοδέψουν σε διαφορετικούς κλάδους, μεταξύ αυτών και τα περίφημα car rentals των διακοπών.

Φυσικά, υπάρχουν περιορισμοί, ωστόσο, πρόκειται για την πρώτη φορά στα χρονικά, που προσφέρεται voucher διακοπών και περιλαμβάνει ακόμα και τη δυνατότητα για αυτοκίνητο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις έχουν λήξει, αλλά στη… σειρά περιμένουν πάνω από 100.000 δικαιούχοι για να δουν αν θα κληρωθούν. Ακόμα όμως και αυτοί, εάν δεν έχουν διαβάσει τα «κάτω-κάτω» γράμματα της απόφασης, πιθανότατα να μη γνωρίζουν ότι μπορούν να νοικιάσουν και αμάξι.

Υπενθυμίζεται ότι στην επίσημη ανακοίνωση, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως το voucher μπορεί να αξιοποιηθεί για αγορές σε επιχειρήσεις των επιλεγμένων περιοχών της Θεσσαλίας και Έβρου και αφορά, συνολικά, την κάλυψη δαπανών τοπικής μεταφοράς, διαμονής και εστίασης στις επιλέξιμες περιοχές.

Συγκεκριμένα για τη μεταφορά, οι επιλέξιμες δαπάνες που έχουν οριστεί για τη δράση, περιλαμβάνουν:

ενοικίαση αυτοκινήτων, υπηρεσίες ταξί, υπηρεσίες λεωφορείων, θαλάσσιες μεταφορές (από Δήμο σε Δήμο), ενοικίαση θαλάσσιων σκαφών, μαρίνες / παροχή υπηρεσιών σε μαρίνες, λοιπές μεταφορές, ενοικίαση σκαφών, λοιπές ενοικιάσεις μηχανοκίνητων οχημάτων κλπ.

Σημειώνεται πως δεν περιλαμβάνεται η κράτηση και έκδοση ακτοπλοϊκών ή/και αεροπορικών εισιτηρίων από ή/και προς τα επιλέξιμα μέρη της δράσης.

Οι αιτούντες που τελικά θα κληρωθούν, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις επιταγές για τρεις διαφορετικές φάσεις ως εξής:

 • «Thessaly Α Pass» που αφορά στους Δήμους Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς Μουρεσίου, και στις Δημοτικές Ενότητες Αγριάς, Πορταριάς, Αρτέμιδος και Μακρυνίτσης του Δήμου Βόλου – 100 ευρώ
 • «Thessaly Β Pass» που αφορά στους Δήμους Λίμνης Πλαστήρα, Αγιάς, Τεμπών, Πύλης (πλην Δημοτικών Ενοτήτων Γόμφων και Πιαλείων) και Μετεώρων – 150 ευρώ
 • «Evros Pass» που αφορά στο Δήμο Σουφλίου και τη Δημοτική ενότητα Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης – 200 ευρώ

Δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης της Φάσης της οποίας έχουν δηλώσει στην αρχική αίτηση.

Συνολικά θα πάρουν voucher 36.000 δικαιούχοι ως εξής:

Φάση 1:

 • «Thessaly A Pass» 7.000
 • «Thessaly B Pass» 3.000
 • «Evros Pass» 1.000

Φάση 2:

 • «Thessaly A Pass» 7.000
 • «Thessaly B Pass» 3.000
 • «Evros Pass» 2.000

Φάση 3:

 • «Thessaly A Pass» 7.000
 • «Thessaly B Pass» 3.000
 • «Evros Pass» 2.000

Πού βλέπετε τα αποτελέσματα του Thessaly Evros Pass

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του προγράμματος και στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Παράλληλα, οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν μέσω  email  ή/και  sms  στα στοιχεία που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησής τους.

Τα αποτελέσματα τα βλέπετε ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ με τους κωδικούς Taxisnet.

Thessaly Evros Pass: Το μήνυμα στο gov ότι κληρωθήκατε

Η αίτηση κάθε πολίτη μπορεί να βρίσκεται σε μία από τις ακόλουθες καταστάσεις:

 • Επεξεργασία από Δικαιούχο
 • Υποβληθείσα (συμμετοχή στην κλήρωση)
 • Κληρωθείσα
 • Μη Κληρωθείσα

Η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε:

 • εκατό (100) ευρώ για όσους επιλέξουν ως προορισμό το «Thessaly A Pass»
 • εκατόν πενήντα (150) ευρώ για όσους επιλέξουν ως προορισμό το «Thessaly B  Pass»
 • διακόσια (200) ευρώ για όσους επιλέξουν ως προορισμό το «Evros Pass»

Σημείωση: Το ανωτέρω ποσό δεν θα μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο λογαριασμό ή να γίνει ανάληψη αυτού, ενώ στην άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα δεν δύναται να πιστωθεί άλλο χρηματικό ποσό.

Πώς εκδίδεται η άυλη κάρτα για το  Thessaly Evros  Pass

Μέσω της ειδικής εφαρμογής κι εφόσον η αίτηση έχει υποβληθεί και κληρωθεί δικαιούστε την έκδοση άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, στην οποία πιστώνεται το αναλογούν ποσό.

Μετά την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ο Πάροχος Υπηρεσιών Πληρωμών σας ενημερώνει για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε, για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

 • γραπτό μήνυμα ( sms ) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες για την ενεργοποίηση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και
 • μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε δηλώσει στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Αφότου εισέλθετε στον ανωτέρω σύνδεσμο, δημιουργείτε προσωπικό κωδικό πρόσβασης ( password ) και λαμβάνετε κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσετε την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα.

Πού χρησιμοποιείτε το Thessaly Evros Pass

Το  Thessaly – Evros  Pass  2024 μπορεί να αξιοποιηθεί για αγορές σε επιχειρήσεις των επιλεγμένων περιοχών της Θεσσαλίας και Έβρου (ανάλογα με τον επιλεγμένο προορισμό από τον δικαιούχο) και αφορά την κάλυψη δαπανών τοπικής μεταφοράς, διαμονής και εστίασης στις επιλέξιμες περιοχές. Η χρήση της μπορεί να αφορά σε μία ή περισσότερες πληρωμές, για μέρος ή για το σύνολο του ποσού για το προϊόν ή την υπηρεσία που επιθυμείτε να αποκτήσετε.

Σημείωση:  Ο προορισμός δηλώνεται ρητώς κατά την υποβολή της αίτησης από τον δικαιούχο και δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης.