Στινγκ

Θα περίμενε κανείς πως το πρώτο χειροκρότημα που θα αποσπούσε ο Στινγκ, στη συναυλία του στο Ηρώδειο το βράδυ του Σαββάτου, θα ήταν για κάποια συγκλονιστική ερμηνεία του.

Κι όμως! Ο Βρετανός καλλιτέχνης δεν μπορούσε να περιμένει με… σταυρωμένα χέρια για να καθαριστεί η σκηνή από τα νερά, μετά τη δυνατή μπόρα που έπληξε την Αττική.

Πήρε μια σκούπα και έπιασε κι εκείνος δουλειά, προκειμένου να ξεκινήσει η συναυλία.

Το κοινό τον αποθέωσε, ενώ εκείνος τους «απάντησε» με μια βαθιά υπόκλιση.

Δείτε το βίντεο:

Λίγο αργότερα, ο Στινγκ βγήκε στη σκηνή του κατάμεστου Ηρωδείου έχοντας στο πλευρό του τον Τζαμαϊκανό σταρ της reggae και του dancehall, Shaggy.

Οι δυο τους μάγεψαν και γέμισαν με την ξεχωριστή ενέργειά τους το κοινό.

Πριν από μερικούς μήνες ο Sting και ο Shaggy συνεργάστηκαν δισκογραφικά κυκλοφορώντας το άλμπουμ «44/876».

Ο τίτλος του δίσκου προκύπτει από τους κωδικούς κλήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Τζαμάικα, ενώ η επίσκεψή τους στη χώρα μας για δυο συναυλίες, Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Ιουνίου, έγινε στο πλαίσιο της ομώνυμης περιοδείας τους για την προώθηση του άλμπουμ.

Στο ρωμαϊκό ωδείο δεν έπεφτε κυριολεκτικά καρφίτσα από ένα κοινό κάθε ηλικίας.

Η βραδιά άνοιξε με το ομώνυμο τραγούδι του νέου τους άλμπουμ, από το οποίο έπαιξαν αρκετά νέα κομμάτια και συνεχίστηκε με τις πολυαγαπημένες επιτυχίες του Στινγκ τόσο από την εποχή με τους Police, όσο και από τη σόλο καριέρα του

Σε μεγάλα κέφια, ο πάντοτε fit, παρά τα 66 του χρόνια, Στινγκ, αποζημίωσε τους Έλληνες και ξένους φίλους του που έκαναν εδώ και μήνες sold out και τις δυο συναυλίες.

Το κοινό δεν σταμάτησε να χορεύει όλη τη βραδιά στα καθίσματα και να χειροκροτεί όρθιο σε κάθε τραγούδι.

Δεκάδες φωτάκια κινητών άναψαν στο τραγούδι «Fields of gold», ενώ ο Στινγκ δεν παρέλειψε να κάνει το σχόλιό του για την ισότητα όλων των λαών, χωρίς καμία διάκριση.