Προσοχή: Αλλάζουν όλες οι κάρτες της Alpha Bank – Δείτε τι έχει συμβεί

Alpha Bank: Επίσημο ντεμπούτο κάνει η Alpha bank της νέας της υπηρεσίας δόσεις για όλους χωρίς πιστωτική αλλά απλά με την χρεωστική σου κάρτα σε συνεργασία με το skroutz μέσα από την πλατφόρμα του οποίου μπορείς να κάνεις όλες τις αγορές για τις οποίες ενδιαφέρεσαι.

Για την έναρξη της συνεργασίας, η Alpha Bank και το Skroutz προσφέρουν επιτόκιο 0% και 3 δόσεις για παραγγελίες από €50 έως €300, και επιτόκιο 0% και 6-12 δόσεις για παραγγελίες από €300 έως €1.000.

Η προσφορά αυτή θα ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Μέσω της νέας συνεργασίας με την Τράπεζα, το Skroutz εξασφαλίζει επιτόκιο 10,6% και 6 έως 36 δόσεις για παραγγελίες από €300 έως €3.000 για όλους τους καταναλωτές που διαθέτουν λογαριασμό μισθοδοσίας στην Alpha Bank. Για όσους δεν διαθέτουν λογαριασμό μισθοδοσίας στην Alpha Bank, το επιτόκιο που προσφέρεται είναι 12,6% με 6 έως 36 δόσεις για παραγγελίες από €300 έως €3.000.

Ο Chief of Retail Banking της Alpha Bank, Ισίδωρος Πάσσας δήλωσε σχετικά: «Έχοντας ήδη κάνει σημαντικά βήματα ως προς την ενίσχυση των ψηφιακών μας υπηρεσιών, εγκαινιάζουμε σήμερα τη νέα μας ψηφιακή πλατφόρμα καταναλωτικών δανείων για τους συνεργάτες μας, ξεκινώντας με το μεγαλύτερο marketplace στην Ελλάδα, το Skroutz. Η έκδοση του δανείου γίνεται πλέον εύκολα, γρήγορα και με απόλυτα ψηφιακό και ασφαλή τρόπο, προσφέροντας τη βέλτιστη εμπειρία στον καταναλωτή».

Alpha Bank: Θρίλερ με λουκέτο σε μεγάλο κατάστημα – Τι συμβαίνει

Την έντονη διαμαρτυρία για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Alpha Bank στην Παραμυθιά, εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου

Στο ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, εκφράζεται ανησυχία για τις αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική, εμπορική και κοινωνική ζωή της περιοχής, καθώς το υποκατάστημα εξυπηρετεί τους κατοίκους, τους εμπόρους και τους επισκέπτες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί τη διοίκηση της τράπεζας να αναθεωρήσει την απόφασή της και να εξετάσει τη δυνατότητα πενθήμερης λειτουργίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η είδηση της απόφασης της Διοίκησης της τράπεζας ALPHABANK για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματός της στην πόλη της Παραμυθιάς.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα έχει πολλαπλές αρνητικές επιδράσεις και έχει ως συνεπακόλουθο την απαξίωση του Δήμου και των δημοτών του.

Η υλοποίηση της παραπάνω ενέργειας θα έχει άμεση και καθοριστική επίδραση στην οικονομική, εμπορική και κοινωνική ζωή του τόπου, δεδομένου ότι το εν λόγω υποκατάστημα της τράπεζας εξυπηρετεί όχι μόνο τους κατοίκους και εμπόρους του Δήμου Σουλίου αλλά και τους επισκέπτες αυτού, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κατά τους οποίους η αύξηση του πληθυσμού του Δήμου είναι σημαντική.

Ο Δήμος Σουλίου επίσης, αποτελεί ένα Δήμο με μεγάλη γεωγραφική επιφάνεια και πολλούς απομακρυσμένους οικισμούς, κατοικούμενους από δημότες μεγάλης ηλικίας, μη εξοικειωμένους με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Είναι εύλογο ότι η ταλαιπωρία και η οικονομική επιβάρυνσή τους προκειμένου να εξυπηρετηθούν από αντίστοιχο κατάστημα σε όμορο Δήμο είναι εξαιρετικά σημαντική.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του και την έντονη διαμαρτυρία του στην προοπτική της παύσης λειτουργίας του υποκαταστήματος της ALPHABANKστην Παραμυθιά.

Επειδή η επικείμενη απόφαση θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση ολόκληρου του Δήμου που απαριθμεί 8.769 κατοίκους.

Επειδή η συγκεκριμένη ενέργεια προκαλεί κοινωνική υποβάθμιση και ταυτόχρονη συρρίκνωση των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών του Δήμου.

Επειδή η προοπτική της εξυπηρέτησης των δημοτών, ειδικά των κατοίκων απομακρυσμένων κοινοτήτων, από καταστήματα σε όμορους Δήμους, τους υποβάλλει σε ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση.

Επειδή η συγκεκριμένη απόφαση είναι κοινωνικά άδικη και επιζήμια για την καθημερινότητα των κατοίκων μιας περιοχής που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Επειδή η συγκεκριμένη απόφαση θα φέρει σε δυσμενή εργασιακή μεταβολή τους εργαζόμενους και θα τους αναγκάσει να μετακινούνται σε κατάστημα όμορου Δήμου για την εργασία τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου, καλεί τη Διοίκηση της τράπεζας ALPHA BANK να συνεχίσει να λειτουργεί το συγκεκριμένο υποκατάστημα και θεωρεί επιβεβλημένο αυτή να εξετάσει την πενθήμερη λειτουργία του υποκαταστήματός της στην Παραμυθιά, εξυπηρετώντας τους κατοίκους, εμπόρους και επισκέπτες του Δήμου και σε κάθε περίπτωση τη λειτουργία του με την υφιστάμενη μορφή.

Alpha Bank: Τα… γκρέμισε όλα – Έκτακτη ανακοίνωση

Μήνυμα αξιοκρατίας και επιβράβευσης των υψηλών επιδόσεων έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, ανακοινώνοντας στο μήνυμά του προς τους εργαζόμενους της Τράπεζας για τη νέα χρονιά ότι όσοι έχουν πετύχει ή υπερβεί τους στόχους τους θα λάβουν καθαρά ποσά έκτακτης ενίσχυσης έως 1.200 ευρώ.

«Η παροχή αυτή είναι αποτέλεσμα του υπεύθυνου σχεδιασμού, της συνετής διαχείρισης, αλλά και της αποφασιστικότητάς μας να διασφαλίσουμε μία πορεία κερδοφόρου ανάπτυξης σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ψάλτης, προσθέτοντας πως «βούλησή μας είναι να αναγνωρίσουμε ανταποδοτικά τη δική σας συνδρομή σε αυτές τις επιδόσεις».

Στο μήνυμά του, ο Β. Ψάλτης στάθηκε στη στρατηγική συνεργασία με τη UniCredit και τις προοπτικές που ανοίγονται για την Τράπεζα και το Προσωπικό της, επέλεξε ωστόσο να επικεντρωθεί στις δράσεις στήριξης των εργαζομένων και προσέλκυσης νέου ταλέντου στον Όμιλο.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως: το δυναμικό της Τράπεζας ενισχύθηκε με περισσότερες από 800 νέες προσλήψεις, με έμφαση στο δίκτυο Καταστημάτων, τις ομάδες εξυπηρέτησης επιχειρήσεων, την πληροφορική και τις ψηφιακές υπηρεσίες, υπήρξε λεπτομερής καταγραφή των ρόλων προκειμένου να απεικονίζουν τη σημερινή αξία και συμβολή κάθε εργαζόμενου ενώ δημιουργήθηκε ένα νέο, σύγχρονο πλαίσιο σταδιοδρομίας που δίνει τη δυνατότητα κινητικότητας εντός του οργανισμού και ανέλιξης, ανεξαρτήτως της θέσης διοικητικής ευθύνης ή όχι συνεχίζεται με συνέπεια η προσπάθεια στήριξης των ανθρώπων της Τράπεζας, με διπλασιασμό των ωρών εκπαίδευσης σε ετήσια βάση και με σταθερή ενίσχυση των εκπαιδευτικών ακαδημιών.

ιδρύθηκε νέο ομαδικό αποταμιευτικό πρόγραμμα με ελάχιστες εισφορές της Τράπεζας, αποσυνδεδεμένες από τη συνεισφορά του εργαζόμενου, στο επίπεδο του 2%, εξασφαλίζοντας μία επιπρόσθετη αποταμιευτική παροχή.

Ο CEO του Ομίλου της Alpha Bank έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νέο, σύγχρονο πλαίσιο αξιολόγησης που συνδέει την αναγνώριση της απόδοσης με την επίτευξη των στρατηγικών στόχων του Ομίλου, σημειώνοντας:

«Κύρια επιλογή μας αποτέλεσε η διαμόρφωση μίας νέας συνολικής πολιτικής αμοιβών και παροχών και η ισχυρή σύνδεση της ανταμοιβής με την απόδοση, ως θεμέλιο για τον λειτουργικό μας εκσυγχρονισμό και την εξέλιξη των Ανθρώπων μας. Την τελευταία τριετία τα ποσά που έχουν διανεμηθεί ως μεταβλητές αποδοχές προς το Προσωπικό μας στις κεντρικές υπηρεσίες και το δίκτυο έχουν αυξηθεί κατά 22% ενώ, ειδικά για τα Καταστήματα, το σχετικό ποσό έχει αυξηθεί κατά 43%. Επιπλέον αυτών, προχωρούμε σταθερά στη χορήγηση μισθολογικών αυξήσεων, πέραν των προβλεπόμενων στις συλλογικές συμβάσεις, προς εκείνους τους συναδέλφους μας που με την απόδοσή τους συμβάλλουν ιδιαιτέρως στην επίτευξη των επιχειρησιακών μας στόχων».

Παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς τους εργαζόμενους που έχουν ετήσιες μικτές αποδοχές έως 30.000 ευρώ και έχουν πετύχει τους στόχους τους, ως αναγνώριση της συμβολής τους στα θετικά αποτελέσματα του Ομίλου

Η έκτακτη ενίσχυση είναι πλέον του πλαισίου μεταβλητών αποδοχών (bonus επίτευξης στόχων) που χορηγεί η Τράπεζα στο Προσωπικό της.

Κατά 22% αυξήθηκαν τα ποσά που έχουν διανεμηθεί ως bonus στο προσωπικό, κατά 43% προς τους εργαζόμενους του Δικτύου

Ένας στους τρεις εργαζομένους είδε τις αποδοχές του να αυξάνονται εντός του 2023, πέραν των προβλέψεων της Συλλογικής Σύμβασης.

Alpha Bank: Έσκασε… βόμβα – Ποιος την εξαγόρασε με μυθικό ποσό

Κίνηση που αλλάζει τις ισορροπίες στην τραπεζική αγορά καθώς η Alpha Bank έχει νέο ιδιοκτήτη.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (το «ΤΧΣ») ανακοινώνει ότι συμφώνησε την πώληση του συνόλου της συμμετοχής του στην Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. (η «Alpha»), ήτοι διακοσίων έντεκα εκατομμυρίων εκατόν τριάντα οχτώ χιλιάδων διακοσίων ενενήντα εννιά (211.138.299) κοινών ονομαστικών μετοχών (οι «Μετοχές» και έκαστη εξ αυτών η «Μετοχή»), που αντιστοιχούν σε ποσοστό 8,9781% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Alpha, στην UniCredit S.p.A (η «UniCredit»), σύμφωνα με τους όρους του συμφωνητικού αγοραπωλησίας μετοχών που συνήφθη μεταξύ του ΤΧΣ και της UniCredit στις 12 Νοεμβρίου 2023 (η «Συναλλαγή»).

Η Συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μετά από την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας που εκκίνησε το ΤΧΣ στις 30 Οκτωβρίου 2023, κατόπιν της δεσμευτικής προσφοράς της UniCredit για την απόκτηση των Μετοχών (η «Προσφορά»), που ελήφθη από το ΤΧΣ την 23η Οκτωβρίου 2023.

Η UniCredit αγόρασε το σύνολο των Μετοχών έναντι ποσού €1,39 ανά Μετοχή, που αντιστοιχεί σε αυξημένη τιμή (premium) κατά 9,4% σε σχέση με την ανεπηρέαστη (undisturbed) τιμή κλεισίματος της Μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 20 Οκτωβρίου 2023, που ήταν η τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν από την λήψη της Προσφοράς, και σε μειωμένη τιμή (discount) κατά 0,4% στην τιμή κλεισίματος της Μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 10 Νοεμβρίου 2023.

Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η Lazard Frères SAS ενήργησε ως Σύμβουλος Διάθεσης και η Rothschild & Co ενήργησε ως Σύμβουλος Στρατηγικής Αποεπένδυσης.

Η δικηγορική εταιρεία Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom (UK) LLP και η δικηγορική εταιρεία ‘Κυριακίδης Γεωργόπουλος’ ενήργησαν ως εξωτερικοί νομικοί σύμβουλοι του ΤΧΣ.

Alpha Bank: Η ανακοίνωση που δεν άρεσε σε κανέναν – Αφορά όλους τους πελάτες

: Σε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση προχώρησε η Alpha Bank ωστόσο κανείς δεν την πήρε… είδηση!

Αναλυτικά:

Η ALPHA BANK υποχρεούται, σύμφωνα με την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία και ειδικότερα την υπ’ αριθμ. Α.1138/2020 Κοινή Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών και του Διοικητή Α.Α.Δ.Ε, να διαβιβάζει στην Α.Α.Δ.Ε. αναλυτικά τα παραστατικά των εσόδων της, καθώς και των τόκων καταθέσεων (έξοδά της) που εκδίδει στους πελάτες-επιχειρήσεις (νομικά πρόσωπα, ατομικές επιχειρήσεις, λοιπούς ελεύθερους επαγγελματίες).

Στο πλαίσιο αυτό , η ALPHA BANK από 1/7/2023 θα σας αποστέλλει τα φορολογικά παραστατικά συναλλαγών που αυτή έχει εκδώσει και διαβιβάσει στην Α.Α.Δ.Ε. και αφορούν την επαγγελματική σας δραστηριότητα, ώστε να ανταποκρίνεστε στις φορολογικές υποχρεώσεις σας.
Η αποστολή θα γίνεται με έναν από τους ακόλουθους τρόπους :

– Μέσω του myAlpha Web για Επιχειρήσεις για τους συνδρομητές της σχετικής υπηρεσίας

H διαδικασία είναι πολύ απλή, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδεθείτε στο myAlpha Web για επιχειρήσεις , και μέσα από το μενού “Έγγραφα” > επιλογή “Τιμολόγια” , θα μπορείτε να κάνετε λήψη των τιμολογίων που εκδίδει και διαβιβάζει η Τράπεζα για την επιχείρησή σας στη ψηφιακή πλατφόρμα myDATA της Α.Α.Δ.Ε.

– Μέσω email, εφόσον δεν διαθέτετε συνδρομή στο myAlpha Web για Επιχειρήσεις

Σε περίπτωση που δεν είστε εγγεγραμμένοι στο e-Banking για Επιχειρήσεις και επιπλέον δεν έχετε δηλώσει στην Τράπεζα ή έχετε αλλάξει το δηλωθέν στην Τράπεζα email σας, παρακαλούμε όπως προγραμματίσετε το ραντεβού σας σε κατάστημα του δικτύου της Τράπεζας μέσω του myAlpha ραντεβού για Επιχειρήσεις, προκειμένου να προβείτε στην επικαιροποίηση των στοιχείων σας με τη δήλωση του email σας ή την απόκτηση κωδικών πρόσβασης στο myAlpha Web για Επιχειρήσεις.

Alpha Bank: Απίστευτη ανακοίνωση – Αλλάζει τον τρόπο που δουλεύουμε

Σε σκέψεις έβαλε τους υπαλλήλους της η Alpha Bank, βάζοντας παράλληλα μια άλλη βάση στα εργασιακά.

Σε μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία προχώρησε η διοίκηση της Alpha Bank, με την πιλοτική εφαρμογή υβριδικού μοντέλου εργασίας για τους εργαζόμενους των κεντρικών υπηρεσιών και των εταιριών του Ομίλου.

Αυτό το μοντέλο απομακρυσμένης εργασίας, που έχει σαφώς οικειοθελή χαρακτήρα, εφαρμόζεται στις μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις με θεαματικά αποτελέσματα, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «είναι αποδεδειγμένο ότι η νέα μορφή εργασίας συνδυάζει αρμονικά την εργασία, την ισορροπία στη ζωή των εργαζομένων και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος με τη μείωση των μετακινήσεων και την κατανάλωση ενέργειας.

Σε πρόσφατη παγκόσμια μελέτη «Resetting Normal: Defining the New Era of Work» που διεξήχθη σε 25 χώρες και 15.000 άτομα, το 82% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως με το υβριδικό μοντέλο εργασίας αισθάνονται το ίδιο ή και περισσότερο παραγωγικοί, υγιείς, δηλώνοντας ότι το υβριδικό μοντέλο εργασίας αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή».

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι, ο Σύλλογός είχε θέσει το θέμα αυτό στη Διοίκηση της Τράπεζας και είχε τοποθετηθεί με δημόσια ανακοίνωσή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις Διευθύνσεις του Πειραιά (υπερσυγκεντρωτισμός).

Παράλληλα, τονίστηκε ότι δεν πρόκειται να θιγεί το καθεστώς απασχόλησης του εργαζόμενου, ούτε η εφαρμογή αυτή μπορεί να επηρεάσει τις άδειες.

Τέλος υπογραμμίζεται, ότι το ωράριο παραμένει και ισχύει όπως ακριβώς προβλέπεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και η κάλυψη του κόστους επιβαρύνει την Τράπεζα σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Alpha Bank: Μεγάλη προσοχή – Τι έχει συμβεί

Δείτε στο xristika.gr το νέο κόλπο με δήθεν mail της Alpha Bank που αδειάζει τους λογαριασμούς των ανυποψίαστων πολιτών.

Ας δούμε λοιπόν τι αναφέρει το συγκεκριμένο μήνυμα με τίτλο «Εκσυγχρονίζω»:

«Έχετε λάβει μια νέα ειδοποίηση, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να τη συμβουλευτείτε.

Ελέγξτε τώρα Λαμβάνετε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επειδή είστε ένας πολύτιμος πελάτης που έχει εγγραφεί σε μέτρα υψηλού ασφαλείας.

Σας ευχαριστούμε για την άμεση προσοχή σας σε αυτό το θέμα. Θερμούς χαιρετισμούς».

Αυτό που χρειάζεται να κάνετε άμεσα είναι να το σβήσετε και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση μην πατήσετε το κουπί-ενεργό σύνδεσμο που λέει «Ελέγξτε τώρα».

Alpha Bank: Προσοχή των καταναλωτών

Στο πλαίσιο της διερεύνησης των σχετικών υποθέσεων, η Αρχή έχει προχωρήσει σε συστάσεις προς όλες τις εταιρίες και τους φορείς που χρησιμοποιούν τέτοιους αριθμούς ώστε:

– να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε ειδικές συμφωνίες για ατελείς κλήσεις, σε περιπτώσεις αριθμών που χρησιμοποιούνται για παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης σε μία σειρά από βασικά ζητήματα (π.χ. θέματα εργασιακά,
συντάξεων, ασφάλισης, υγείας, κ.ο.κ.),

– να προχωρήσουν σε καθιέρωση εναλλακτικών δεκαψήφιων γεωγραφικών αριθμών για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών (όπου δεν υπάρχουν ήδη και είναι εφικτό), οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στις ενσωματωμένες παροχές των οικονομικών προγραμμάτων των παρόχων υπηρεσιών ηλ. επικοινωνιών και συνεπώς δεν επιφέρουν εκτός παγίου χρεώσεις,

– να προωθούν τη χρήση των δεκαψήφιων γεωγραφικών αριθμών για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών και

– να παρέχουν σαφή πληροφόρηση των καταναλωτών για τις ενδεχόμενες χρεώσεις που θα προκύψουν από τη χρήση των ειδικών αριθμών, τόσο κατά τη δημοσιοποίηση και προώθηση αυτών των αριθμών στο καταναλωτικό κοινό όσο και κατά την παροχή των υπηρεσιών μέσω αυτών, συνιστώντας και προτρέποντας τους καταναλωτές να συμβουλευθούν τους τιμοκαταλόγους των παρόχων τους.

Σημειωτέον ότι, μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, προς τον Ε.Φ.Κ.Α. σχετικά με τον ειδικό αριθμό 1555, άλλαξε η τιμολογιακή πολιτική όλων των τηλεπικοινωναικών παρόχων ως προς τον αριθμό 1555 και πλέον οι κλήσεις προς τον εν λόγω αριθμό γίνονται ατελώς.

Τέλος, συστήνουμε στους καταναλωτές, προκειμένου να αποφύγουν υπερβάλλουσες, εκτός παγίου χρεώσεις των λογαριασμών τους (σταθερής και κινητής) τηλεφωνίας:

1. να αποφεύγουν να κάνουν χρήση ειδικών αριθμών, εφόσον παρέχεται η εναλλακτική δυνατότητα χρήσης δεκαψήφιων γεωγραφικών αριθμών και

2. να ενημερώνονται για την τιμολογιακή πολιτική των παρόχων τους, συμβουλευόμενοι τους σχετικούς τιμοκαταλόγους, πριν τη χρήση των ειδικών αριθμών.

Alpha Bank: Έκτακτη ανακοίνωση της Αστυνομίας

Την μορφή επιδημίας έχουν πάρει οι απάτες, με τους ανυποψίαστους πολίτες να αναζητούν λύσεις! Έτσι η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε έκτακτη ανακοίνωση…

Tην προσοχή των πολιτών εφιστά η Ελληνική Αστυνομία καθώς επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες εκμεταλλευόμενοι τις τρέχουσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, όπως χαρακτηριστικά συμβαίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπου χρησιμοποιούν προσχήματα με αφορμή την τουριστική περίοδο καθώς και την άνοδο στις τιμές των καυσίμων.

Οι δράστες εξαπατούν ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και πρατηρίων υγρών καυσίμων, αποσπώντας σημαντικά χρηματικά ποσά από τραπεζικούς τους λογαριασμούς

Η ΕΛ.ΑΣ σε ανακοίνωση της το πρωί της Δευτέρας συνιστά στους πολίτες να μην καταχωρούν όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης της ηλεκτρονικής τους τραπεζικής σε ιστοσελίδες ή φόρμες που ανοίγουν μέσω υπερσυνδέσμων και να μην κοινοποιούν σε άλλα άτομα τους προσωπικούς τους κωδικούς ή τους κωδικούς επαλήθευσης πιστωτικών καρτών

Η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης σε διάφορες περιοχές της χώρας, υπενθυμίζει στους πολίτες τις πιο συχνές μεθόδους που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι και παραθέτει χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνονται σε επαγγελματίες αυτών των κλάδων και συγκεκριμένα:

επικοινωνούν τηλεφωνικά με ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και καταλυμάτων σε τουριστικούς προορισμούς ως δήθεν ενδιαφερόμενοι για κράτηση δωματίων και με το πρόσχημα της κατάθεσης προκαταβολής, αποσπούν τους προσωπικούς τους τραπεζικούς κωδικούς (κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους επικοινωνίας ή αποστέλλοντας μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο με σύνδεσμο που παραπέμπει σε ιστοσελίδα, η οποία προσομοιάζει με αυτή της τράπεζας, όπου καταχωρούν τους προσωπικούς τους κωδικούς) και στη συνέχεια μεταφέρουν χρήματα σε άλλους λογαριασμούς ή

προσποιούνται τους ιδιοκτήτες φορτηγών οχημάτων και με το πρόσχημα του ανεφοδιασμού με καύσιμα, τους πείθουν να αποστείλουν τον αριθμό λογαριασμού ( IBAN ), προκειμένου να καταθέσουν ηλεκτρονικά το αντίτιμο.

Στη συνέχεια στέλνουν μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο του θύματος, ζητώντας να «πατήσει» στον σύνδεσμο, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ιστοσελίδα που προσομοιάζει με αυτή της τράπεζας, όπου -όπως και στην προηγούμενη περίπτωση- τα θύματα καταχωρούν τους προσωπικούς τους τραπεζικούς κωδικούς «δήθεν» για την επιβεβαίωση της συναλλαγής, με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτούν πρόσβαση σε αυτούς και να μεταφέρουν χρηματικά ποσά.

Συνεπώς, για να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά, συμβουλεύουμε τους επαγγελματίες να μην καταχωρούν όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης της ηλεκτρονικής τους τραπεζικής σε ιστοσελίδες ή φόρμες που ανοίγουν μέσω υπερσυνδέσμων (links) και να μην κοινοποιούν σε άλλα άτομα τους προσωπικούς τους κωδικούς (ΡΙΝ) ή τους κωδικούς επαλήθευσης πιστωτικών καρτών.

Alpha Bank: Ραγδαίες εξελίξεις με τις τράπεζες

Αναδιατάξεις στον τραπεζικό κλάδο καθώς η ολλανδική Reggeborgh εξαγόρασε ένα σεβαστό ποσοστό της Alpha Bank.

Την ώρα που οι ξένοι στρατηγικοί επενδυτές των ελληνικών τραπεζών προβληματίζονται για τις ισχνές αποδόσεις και τις προοπτικές των τοποθετήσεων τους, ένας νέος ισχυρός παίκτης εμφανίζεται στο προσκήνιο και είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στις κινήσεις μετοχικών αλλαγών και αναδιάταξης δυνάμεων στον κλάδο.

Το ολλανδικό γκρουπ Reggeborgh, που ελέγχει τον κατασκευαστικό όμιλο Ελλάκτωρ (και παλαιότερα ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) απέκτησε το 5,16% της Alpha Bank (121.077.535 μετοχές) και είναι πλέον ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της μετά το ΤΧΣ (9%) και τον Τζον Πόλσον (7,32%).

Επιβεβαιώνοντας εμπράκτως το από καιρό φημολογούμενο ενδιαφέρον του για τις ελληνικές τράπεζες, ο ολλανδικός όμιλος συγκέντρωσε μεθοδικά μετοχές από την αγορά, χωρίς να πραγματοποιήσει κάποιο ανακοινώσιμο deal εξαγοράς πακέτου.

Τραπεζικοί παράγοντες εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή υποδηλώνει τις προθέσεις των Ολλανδών και αποτελεί ίσως το πρώτο βήμα στους στρατηγικούς σχεδιασμούς τους για την απόκτηση σημαίνοντος ρόλου στην ελληνική αγορά χρηματοπιστωτικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Η άποψη αυτή θα επιβεβαιωθεί πλήρως, αν η Reggeborgh συνεχίσει να συγκεντρώνει μετοχές Alpha Bank, αυξάνοντας σταδιακά το ποσοστό της.

Μεγαλύτερη επιβεβαίωση θα είναι βέβαια ένα deal εξαγοράς πακέτων από τους άλλους δύο μεγαλομετόχους, ή από ξένα επενδυτικά χαρτοφυλάκια που διαθέτουν ποσοστά της τάξεως του 0,5% -2%. Επισημαίνεται ότι ανάλογη τακτική είχαν ακολουθήσει οι Ολλανδοί στις περιπτώσεις της Ελλάκτωρ και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Στην Alpha είναι ακόμη πιό εύκολο να αποκτήσουν μεγαλύτερο ποσοστό και να καταστούν οι μεγαλύτερος μέτοχος, καθώς η μετοχή έχει μεγάλη διασπορά, ενώ δεν υπάρχει “ανταγωνιστής” που θα προσπαθούσε να συγκεντρώσει μετοχές κόντρα στον ολλανδικό όμιλο.

Στελέχη μεγάλων ΑΧΕ τονίζουν ότι η αγορά θα παρακολουθεί πλέον με μεγάλο ενδιαφέρον τις κινήσεις της Reggeborgh, οι οποίες θα αποτελέσουν αφετηρία και καταλύτη διεργασιών στον τραπεζικό χώρο.