Προσλήψεις σε Δήμους 2020 μέσω ΑΣΕΠ: Δεκάδες θέσεις μόνο με απολυτήριο

ΑΣΕΠ Προσλήψεις: Σε εξέλιξη βρίσκονται προκηρύξεις για  προσλήψεις σε δήμους μέσω ΑΣΕΠ, οι οποίες απαιτούν μόνο απολυτήρια γυμνασίου και λυκείου!

Διαβάστε στο xristika.gr όλες τις διαθέσιμες θέσεις!

ΑΣΕΠ Προσλήψεις: 15 Εργάτες με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Δήμο Νέας Προποντίδας

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ανακοινώνει την πρόσληψη 15 ΥΕ Εργατών Καθαριότητας Απορριμματοφόρων Αυτοκινήτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 2 μηνών.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 02/11/2020-04/11/2020

Δείτε εδώ περισσότερα

ΑΣΕΠ Προσλήψεις: 10 άτομα με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Δήμο Ιωαννιτών

Ο Δήμος Ιωαννιτών ανακοινώνει την πρόσληψη 10 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 2 μηνών, ως ακολούθως:

  • 1 ΤΕ Επόπτης Δημόσιας Υγείας
  • 9 ΥΕ Εργάτες Καθαριότητας (Συνοδοί Απορριμματοφόρων)

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 31/10/2020-04/11/2020

Δείτε εδώ περισσότερα

ΑΣΕΠ Προσλήψεις: 10 Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμοι στο Κέντρο Βρεφονηπιακής Αγωγής και Φροντίδας Οικογένειας Δήμου Νέας Ιωνίας

Το Κέντρο Βρεφονηπιακής Αγωγής και Φροντίδας Οικογένειας Δήμου Νέας Ιωνίας ανακοινώνει την πρόσληψη 10 ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 2 μηνών.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 30/10/2020-06/11/2020

Δείτε εδώ περισσότερα

ΑΣΕΠ Προσλήψεις: 4 άτομα με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Δήμο Φιλιατών

Ο Δήμος Φιλιατών ανακοινώνει την πρόσληψη 4 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών.

Δείτε εδώ περισσότερα

ΑΣΕΠ Προσλήψεις: 29 άτομα με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Δήμο Χίου

Ο Δήμος Χίου ανακοινώνει την πρόσληψη 29 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών.

Δείτε εδώ περισσότερα

ΑΣΕΠ Προσλήψεις: 21 άτομα με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Δήμο Καισαριανής

Ο Δήμος Καισαριανής ανακοινώνει την πρόσληψη 21 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 4 μηνών.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 30/10/2020-03/11/2020

Δείτε εδώ περισσότερα

ΑΣΕΠ Προσλήψεις: Τι αλλάζει από εδώ και στο εξής

Αλλάζουν όλα στις προσλήψεις μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων στο Δημόσιο από το 2022, καθώς στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που κατατίθεται στην Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα, ορίζεται πως «διαβατήριο» διορισμού θα συνιστά πλέον ο ετήσιος γραπτός διαγωνισμός που θα διενεργεί το ΑΣΕΠ.

Είκοσι έξι χρόνια μετά την ψήφιση και εφαρμογή του εμβληματικού ν. 2190/94, γνωστότερου και ως “νόμος Πεπονή”, που έβαλε τέλος στις πελατειακές σχέσεις, η διαδικασία επιλογής του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης προσαρμόζεται στα δεδομένα της σημερινής εποχής.

Ο διαγωνισμός θα διενεργείται σε ετήσια βάση και θα αφορά τα συγκεντρωτικά αιτήματα δημόσιων φορέων και οργανισμών για την κάλυψη αναγκών τους σε προσωπικό, ενώ καταργούνται οι ξεχωριστές προκηρύξεις που εκδίδονται από το ΑΣΕΠ για έναν ή για περισσότερους φορείς.

Στον διαγωνισμό θα εξετάζονται

Το γνωστικό πεδίο του κάθε υποψηφίου.

Οι δεξιότητές του για να εξετασθεί η αναλυτική και επαγωγική ικανότητά τους.

Το προφίλ των υποψηφίων μέσα από τεστ της προσωπικότητάς τους.

Γραπτή δοκιμασία για υποψήφιους ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ

Κάθε Μάιο και με βάση τον καθορισμό των αναγκών που θα καταγράφουν οι φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου θα καταρτίζεται η λίστα με τις ανάγκες για νέο προσωπικό, οι οποίες θα εγκρίνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο τον Σεπτέμβριο, θα προκηρύσσονται οι θέσεις και ακολούθως θα διεξάγεται ο πρώτος γραπτός διαγωνισμός που θα αφορά υπαλλήλους Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Οι υποψήφιοι θα υποβάλλονται σε γενικές ερωτήσεις, αλλά και εξειδικευμένες ανάλογα με την ειδικότητά τους π.χ οικονομολόγοι, μηχανικοί κ.λπ

Ο δεύτερος γραπτός διαγωνισμός με γενικές ερωτήσεις θα γίνεται για υποψήφιους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ για τους υποψηφίους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης η διαδικασία παραμένει η ίδια.
Πέραν των ερωτήσεων οι υποψήφιοι να απαντούν σε ειδικά δομημένο τεστ διακρίβωσης δεξιοτήτων και στοιχείων προσωπικότητας μέσω του οποίου θα γίνεται ένα πρώτο ξεκαθάρισμα αφού οι υποψήφιοι που δεν θα περνούν το τεστ θα κόβονται.

Από την εξέταση θα προκύπτει μια «δεξαμενή» υποψηφίων, από όλες τις ειδικότητες, από την οποία ο κάθε φορέας θα αντλεί εκείνους που αντιστοιχούν στις ανάγκες του.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, στο εξής τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων καθώς και τα κοινωνικά κριτήρια (πολύτεκνοι, άνεργοι κλπ) παύουν να καθορίζουν την πρόσληψή τους, καθώς θα δίνεται ειδικό βάρος στις γνώσεις και την εξειδικευμένη εμπειρία τους τόσο για μόνιμους, όσο και για συμβασιούχους.

Ειδικά στους τελευταίους, στόχος του υπουργείου είναι οι προσλήψεις να γίνονται με ενιαία μοριοδότηση και χωρίς να ισχύουν στο εξής οι ειδικές διαδικασίες επιλογής.

Για το 2021, τελευταία χρονιά που θα ισχύουν τα αντικειμενικά κριτήρια του ΑΣΕΠ, οι προσλήψεις θα ανέλθουν στις 12.754, από τις οποίες οι 8.620 θα είναι εντός του κανόνα 1:1, δηλαδή «μία πρόσληψη για κάθε αποχώρηση».

Διαβάστε όλα τα νέα στο topics.gr