Προσλήψεις στο Δημόσιο: Νέος διαγωνισμός για 1.213 μόνιμους δημοτικούς αστυνομικούς

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Στην τελική ευθεία μπαίνει ο νέος διαγωνισμός για 1.213 δημοτικούς αστυνομικούς. Το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου τοποθετεί την προκήρυξη στις αρχές φθινοπώρου. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Με βάση την ΚΥΑ, η κάλυψη των 1.000 κενών οργανικών θέσεων θα γίνει σε 137 δήμους της χώρας και αφορά 633 θέσεις κατηγορίας ΔΕ, 183 κατηγορίας ΠΕ και 184 κατηγορίας ΤΕ.

Τη μερίδα του λέοντος λαμβάνει, όπως είναι φυσικό, ο Δήμος Αθηναίων με 181 θέσεις, από τις οποίες οι 153 είναι κατηγορίας ΔΕ, και από 14 θέσεις στις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ.

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης κατανέμονται 80 θέσεις (40 ΔΕ, 20 ΠΕ, 20 ΤΕ), στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης 30 (18, ΔΕ, 6 ΠΕ, 6 ΤΕ), στον Δήμο Θέρμης 20 (15 ΔΕ, 4 ΠΕ, 1 ΤΕ), στον Δήμο Αχαρνών 16 (12 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ), στον Δήμο Θερμαϊκού 15 (11 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ) και στον Δήμο Χαλκιδαίων 13 θέσεις (9 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ).

Επίσης, από 12 θέσεις αναλογούν στους Δήμος Βάρης – Βούλας -Βουλιαγμένης, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Πύργου, 11 θέσεις στους Δήμους Αγίου Δημητρίου, Ελευσίνας, Κασσάνδρας και Κατερίνης και από 10 θέσεις στους Δήμους Αγρινίου, Δράμας, Εορδαίας, Θήρας, Κομοτηνής, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ναυπακτίας, Νεάπολης – Συκεών, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Ρεθύμνης και Φλώρινας.

Στους υπόλοιπους 111 δήμους αναλογούν από μία έως εννέα θέσεις.

Επιπλέον θα καλυφθούν άλλες 213 θέσεις που κατανέμονται σε άλλους 34 δήμους, μεταξύ των οποίων οι Πειραιώς (77 θέσεις), Χανίων (32) και Καλαμαριάς (15).

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου μέσω ΑΣΕΠ, καθώς μέχρι τώρα αυτές εξαιρούνταν της Αρχής και γίνονταν με μόρια, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 135/06.

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Προϋποθέσεις

Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις: Να είναι ηλικίας από 20 έως 35 ετών, να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,63 μ. οι γυναίκες και 1,70 μ. οι άνδρες και να έχουν την ψυχική και σωματική υγεία, καθώς και τα διανοητικά προσόντα που τους επιτρέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης τους.

Οι υποψήφιοι που κρίνονται κατάλληλοι υγειονομικά υποβάλλονται σε αθλητικές δοκιμασίες, οι οποίες περιλαμβάνουν:

α) Δρόμο 100 μ. σε χρόνο 16’’ (μία προσπάθεια).

β) Δρόμο 1.000 μ. σε χρόνο 4’ και 20’’ (μία προσπάθεια).

γ) Αλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,00 μ. (τρεις προσπάθειες).

δ) Αλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).

ε) Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ., ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).

Οι υποψήφιοι που επιτυγχάνουν στις αθλητικές δοκιμασίες υποβάλλονται σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη, ώστε να ερευνηθούν ιδίως η κρίση, η αντίληψη, η προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις, ο βαθμός ετοιμότητας, η αυτοκυριαρχία, η συναισθηματική σταθερότητα και η δομή της προσωπικότητας.

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας σε Δήμους, ΔΕΗ και ΕΑΒ

Οι προσλήψεις θα υλοποιηθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ κατανέμονται στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, στη ΔΕΗ, αλλά και σε δήμους της Ελλάδας.

Αναλυτικά:

Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις συμμετοχής στη νέα προκήρυξη της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) για την πρόσληψη 145 ατόμων, στη Γενική Διεύθυνση Παραγωγής του Εργοστασίου της ΕΑΒ που εδρεύει στην Τανάγρα.

Συγκεκριμένα θα προσληφθούν:

ΤΕ Μηχανικών – ΤΕ Ηλεκτρονικών – 25 θέσεις

ΔΕ Τεχνικών Αεροσκαφών και Ελικοπτέρων / ΔΕ Μηχανοσύνθετων Αεροσκαφών – 120 θέσεις

Οι 145 προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν για την υλοποίηση συμβάσεων έργου που συνάπτονται μεταξύ της εταιρείας και αλλοδαπών εταιρειών ή φορέων συνδεόμενων με την εθνική άμυνα και ασφάλεια του κράτους, και ειδικότερα για τις λειτουργικές ανάγκες της Γενικής Διεύθυνσης Παραγωγής του Εργοστασίου της ΕΑΒ που εδρεύει στην Τανάγρα.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023.

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Δήμος Ζακύνθου

Ο δήμος Ζακύνθου ανακοίνωσε την πρόσληψη, συνολικά 100 ατόμων, για την παροχή υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στη Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου.

Οι προσλήψεις θα υλοποιηθούν με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ ΑΣΕΠ), συνολικής διάρκειας 8 μηνών.

Η προκήρυξη απευθύνεται σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και ως εκ τούτου δεν απαιτούνται ειδικά προσόντα από τους υποψηφίους.

Ειδικότερα, οι ειδικότητες που ζητούνται είναι οι εξής:

ΔΕ Οδηγών – 25 θέσεις
ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου – 5 θέσεις
ΔΕ Ηλεκτρολόγων – 2 θέσεις
ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας Εξωτερικών Χώρων – 68 θέσεις

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023.

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Δήμος Παπάγου

Ο Δήμος Παπάγου Χολαργού ανακοίνωσε την πρόσληψη 27 ατόμων για την τις εποχικές ανάγκες φύλαξης και προστασίας των παρυφών του Υμηττού, του λόφου Τσακού και του αστικού πρασίνου, καθώς και της πυρασφάλειας αυτώ,

Οι προσλήψεις θα υλοποιηθούν, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας τριών μηνών.

Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι οι εξής:

ΔΕ Οδηγών – 2 θέσεις
ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων – 25 θέσεις

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023.

Προσλήψεις στο Δημόσιο: ΔΕΗ

Ο Κλάδος ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 128 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών.

Το νέο προσωπικό θα υπογράψει οκτάμηνη σύμβαση εργασίας, ενώ οι ειδικότητες που ζητούνται είναι οι εξής:

ΔΕ Ηλεκτροτεχνικοί Σταθμών – Υποσταθμών – 7 θέσεις
ΔΕ Μηχανικοί ΑΗΣ, ΥΗΣ και Αεριοστροβίλων – 108 θέσεις
ΔΕ Βοηθοί Χειριστές Ηλεκτροκίνητων ερπυστριοφόρων μηχανημάτων με καδοτροχό – 10 θέσεις
ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Τεχνικών Έργων (Προωθητήρων και Φορτωτών) – 3 θέσεις
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023.

Προσλήψεις στο Δημόσιο: ΔΕΥΑ Ηρακλείου

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, Ηρακλείου Κρήτης, έχει ανακοινώσει, την πρόσληψη 25 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών.

Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι οι εξής:

ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών – 1 θέση
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών – 1 θέση
ΤΕ Λογιστικού – 5 θέσεις
ΔΕ Υδραυλικών – 6 θέσεις
ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου – 2 θέσεις
ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών – 2 θέσεις
ΥΕ Εργατών Ύδρευσης – Αποχέτευσης – 8 θέσεις

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023.

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Τα απαραίτητα προσόντα

Για τις θέσεις της κατηγορίας ΠΕ ως τυπικό προσόν απαιτείται (παρ. 4 του άρθρου 22 του ν. 4798/2021) πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος ή σχολής του πανεπιστημιακού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής, σύμφωνα με το άρθρο 3 του ήδη ισχύοντος π.δ. 85/2022 (Α’ 232).

Για τις θέσεις της κατηγορίας ΤΕ ως τυπικό προσόν απαιτείται (άρθρ. 22 παρ. 3 του ν. 4798/2021) το πτυχίο ή το δίπλωμα τμήματος ή σχολής Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) ή Κέντρου Ανωτέρας Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Κ.Α.Τ.Ε.Ε.) ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της ημεδαπής ή αλλοδαπής, σύμφωνα με το άρθρο 4 του ήδη ισχύοντος π.δ. 85/2022 (Α’ 232).

Για τις θέσεις της κατηγορίας ΔΕ ως τυπικό προσόν απαιτείται (παρ. 2 του άρθρου 22 του ν. 4798/2021) απολυτήριος τίτλος ή πτυχίο σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή άλλου ισότιμου σχολείου ή ισότιμος τίτλος αντίστοιχης ειδικότητας εκπαιδευτικών δομών της αλλοδαπής, σύμφωνα με το άρθρο 5 του ήδη ισχύοντος π.δ. 85/2022 (Α’ 232)

Για τις θέσεις όλων των κατηγοριών (ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ) ως πρόσθετο τυπικό προσόν απαιτείται:

Η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, γ) υπηρεσιών διαδικτύου,

Ξένη γλώσσα: Για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ απαιτείται ως πρόσθετο τυπικό προσόν η πολύ καλή γνώση της αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής ή ιταλικής και για την κατηγορία ΔΕ η καλή γνώση μίας από τις πιο πάνω γλώσσες.