Ποιες είναι οι Πιο Δημοφιλείς Πλαστικές Επεμβάσεις το 2023;

Η πλαστική χειρουργική αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων με αισθητικές και επανορθωτικές επεμβάσεις στο πρόσωπο και στο σώμα, προσφέροντας άριστα αισθητικά και λειτουργικά αποτελέσματα, αρκεί να επιλέγεται ένας έμπειρος και εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός. Οι παρακάτω πλαστικές επεμβάσεις είναι οι δημοφιλέστερες για το 2023:

1. Αυξητική Στήθους

Η αυξητική στήθους αποσκοπεί στην αύξηση, ανόρθωση και βελτίωση του μικρού στήθους με φυσικό αποτέλεσμα. Είναι μια από τις δημοφιλέστερες αισθητικές επεμβάσεις και αποτελεί ασφαλή διαδικασία, καθώς δεν επηρεάζει τη ζωή της γυναίκας σε κανένα τομέα, ενώ παράλληλα δεν εμποδίζει την τεκνοποίηση ή το θηλασμό. Συχνά συνδυάζεται με ανόρθωση στήθους.

2. Λιποαναρρόφηση Κοιλιάς

Η λιποαναρρόφηση κοιλιάς είναι η αφαίρεση του υποδόριου λίπους από την κοιλιά, εξομαλύνοντας το περίγραμμα του σώματος. Δεν οδηγεί σε απώλεια βάρους, αλλά αφαιρεί το ανεπιθύμητο λίπος που δεν χάνεται με δίαιτα και γυμναστική. Το κόστος εξαρτάται από την περίπτωση του ασθενή και τη μέθοδο που χρησιμοποιείται. Πρέπει να διενεργείται σε αποστειρωμένο χειρουργείο με αυστηρούς κανόνες υγιεινής.

3. Βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική στοχεύει στη διόρθωση της χαλάρωσης του δέρματος και την αφαίρεση του λίπους από τα βλέφαρα, αναζωογονώντας το βλέμμα. Μπορεί να αφορά τα άνω, τα κάτω βλέφαρα ή και τα δύο, χωρίς να επηρεάζει την ανατομία της περιοχής. Είναι κατάλληλη για όσες-όσους επιθυμούν νεανικό βλέμμα.

4. Κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική δίνει μία νεανική εικόνα στο σώμα, αφαιρώντας το περιττό δέρμα και το λίπος από την κοιλιά. Δεν είναι πλαστική επέμβαση που αφορά απώλεια βάρους, αλλά γίνεται για αναδιαμόρφωσή του. Είναι κατάλληλη για άτομα με φυσιολογικό βάρος, και όχι για υπέρβαρα άτομα ή γυναίκες που επιθυμούν να μείνουν έγκυες.

Δημοφιλείς Πλαστικές Επεμβάσεις

5. Ανόρθωση Στήθους

Με την ανόρθωση στήθους ανακτάτε την αυτοπεποίθησή σας με εκπληκτικά αποτελέσματα. Αυτή η επέμβαση βελτιώνει το σχήμα και τη θέση του στήθους. Μπορεί να συνδυαστεί και με αυξητική στήθους που και να έχει ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

6. Lifting Προσώπου

Το lifting προσώπου αποσκοπεί στην εξάλειψη της χαλάρωσης και της πτώσης του δέρματος του προσώπου και του λαιμού. Είναι μια δημοφιλής επέμβαση με διάφορες τεχνικές, επιλεγμένες από τον χειρουργό ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς. Τα αποτελέσματα διαρκούν 8-10 χρόνια, ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση του προσώπου.

7. Γυναικομαστία

Η γυναικομαστία είναι η παρουσία μεγάλου μαστού σε άνδρες, δημιουργώντας εμφάνιση σαν γυναικείο στήθος. Μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Η χειρουργική επέμβαση (με vaser ή με P.A.L. λιποαναρρόφηση) συνήθως είναι απαραίτητη και βελτιώνει την εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση του ασθενούς, επαναφέροντας την αρρενωπή εμφάνιση του στήθους.

8. Vaser Λιποαναρρόφηση

Η vaser λιποαναρρόφηση είναι μια προηγμένη μέθοδος αφαίρεσης λίπους. Χρησιμοποιεί υπερήχους για τη διάλυση του λίπους χωρίς τραυματισμό των περιβάλλοντων ιστών. Είναι ιδανική για δύσκολες περιοχές, όπως κοιλιά, μηροί, κ.λπ. Προσφέρει σύσφιξη του δέρματος και ταχεία ανάρρωση. Δεν είναι για απώλεια βάρους και δεν συνιστάται σε παχύσαρκα άτομα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως, ενώ ολοκληρώνονται σταδιακά σε 3-6 μήνες, και είναι μόνιμα εάν διατηρηθεί σταθερό βάρος.

Dr. Δημήτρης Κεραστάρης

Πλαστικός Χειρουργός