Πλειστηριασμοί: Σάλος! Αυτοί οι διάσημοι χάνουν άμεσα τα σπίτια τους

Πλειστηριασμοί: Εβδομάδα «φωτιά» με επώνυμα σφυριά και «φιλέτα» των βορείων προαστίων. Τα δύο ξεχωριστά ακίνητα της Κηφισιάς, το all day στέκι στο Κεφαλάρι και το απομεινάρι από ένα εγχείρημα στις Φιλιάτες με άδοξο τέλος. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Μια από τις πιο «πλούσιες» σε αριθμό, αλλά και σε επίπεδο «επώνυμων» πλειστηριασμών είναι αυτή που ξεκινάει σήμερα. Και τούτο καθώς από την Τετάρτη 26 Απριλίου μέχρι και την Παρασκευή 28 Απριλίου έχουν προγραμματιστεί 2.193 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, εκ των οποίων 429 έχουν τεθεί σε αναστολή. Έτσι, περισσότεροι από 1760, μέχρι τώρα, αναμένεται να πραγματοποιηθούν.

Ορισμένοι από αυτούς αφορούν περιπτώσεις γνωστές εδώ και καιρό, όπως είναι το κλειστό συγκρότημα της Μεταλλοβιομηχανίας Πέτσιος (Spider) στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων που βγαίνει ξανά την Πέμπτη 27 Απριλίου, με επισπεύδουσα την Cepal και τιμή εκκίνησης 2.533.600 ευρώ.

Ωστόσο, περιλαμβάνονται και κάποια ξεχωριστά ακίνητα των βορείων προαστίων και ιδιαίτερα στην περιοχή της Κηφισιάς.

Πλειστηριασμοί: Τα ακίνητα της Κηφισιάς

Το πρώτο ακίνητο της Κηφισιάς που βρίσκεται στο στόχαστρο των πλειστηριασμών είναι αυτό το οποίο εντοπίζεται στη θέση «Αβδάλα» ή «Αβδάτα», στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Αδριανού, Δραγούμη, Βασιλίσσης Αμαλίας και Βασιλέως Όθωνος και συγκεκριμένα επί της διασταυρώσεως των οδών Αδριανού 24 και Βασιλίσσης Αμαλίας.

Ο πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Intrum, στρέφεται κατά της “Axum Property Development-Κατασκευαστική-Τεχνική-Εμπορική Ανώνυμη Εταιρεία”, και αφορά τέσσερις οριζόντιες ιδιοκτησίες επί του παραπάνω ακινήτου.

Σημειώνεται ότι για τον υπολογισμό της αγοραίας αξίας τους, υπήρξε ανακοπή της εταιρείας που έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, τον περασμένο Ιανουάριο.

Το δικαστήριο αποφάσισε την σημαντική αύξηση των τιμών πρώτης προσφοράς με αποτέλεσμα η συνολική τιμή εκκίνησης να διαμορφώνεται πλέον σε 3.550.000 ευρώ.

Πρόκειται για γωνιακό οικόπεδο, επιφάνειας 1.260 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, εντός του οποίου υπάρχει γωνιακή διώροφη διατηρητέα οικοδομή αποτελούμενη από υπόγειο, ισόγειο, Α΄ όροφο και σοφίτα, μικτής κατασκευής από λιθοδομή και οπλισμένο σκυρόδεμα, κεραμοσκεπής, με προσεγμένη περίφραξη κιγκλιδωμάτων και περιβάλλοντος χώρου.

Στον πλειστηριασμό που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 26 Απριλίου πρόκειται να βγουν:

-Γραφείο Α΄ ορόφου επιφάνειας 331,13 τ.μ. με ποσοστό συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο 420/000, αποτελούμενο από έναν χώρο. Στην παραπάνω ιδιοκτησία ανήκει κατ’ αποκλειστική χρήση ο χώρος του μη κεραμοσκεπούς τμήματος της στέγης επιφάνειας 330 τ.μ. Η τιμή εκκίνησης για αυτό είναι 2.200.000 ευρώ.

-Γραφείο του ισογείου επιφάνειας 142,76 τ.μ. με ποσοστό συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο 180/000, αποτελούμενο από δύο χώρους και με τιμή εκκίνησης 900.000 ευρώ.

-Γραφείο υπογείου, επιφάνειας 76,29 τ.μ., με ποσοστό συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο 70/000, αποτελούμενη από δύο χώρους και w.c., που έχει είσοδο μόνο από τον κοινόχρηστο διάδρομο του υπογείου. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 250.000 ευρώ.

-Αποθήκη υπογείου επιφάνειας 143,86 τ.μ. με ποσοστό συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο 80/000, αποτελούμενη από έναν χώρο, με εισόδους τόσο από τον ακάλυπτο χώρο μέσω ιδιόχρηστης ράμπας, όσο και από τον κοινόχρηστο χώρο του υπογείου. Η τιμή εκκίνησης για αυτό είναι 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, πρόκειται για οικιστική και εμπορική περιοχή στο κέντρο του Δήμου Κηφισιάς, πυκνοδομημένη, με καλή ρυμοτομία και πολύ πράσινο, έναντι του Άλσους Κηφισιάς.

Χαρακτηρίζεται από παλαιές μονοκατοικίες αλλά και πολυκατοικίες της δεκαετίας του 1970, κατασκευασμένες με το συνεχές σύστημα δόμησης, στα ισόγεια των οποίων συναντάμε διάφορες εμπορικές χρήσεις όπως καταστήματα πώλησης ενδυμάτων και υποδημάτων, ηλεκτρονικών ειδών, τράπεζες, καφέ-εστιατόρια, εμπορικές αλυσίδες και στους ορόφους στεγάζονται συνήθως δικηγορικά γραφεία, ιατρεία, γραφεία εταιρειών αλλά και κατοικίες.

Το σημείο όπου βρίσκεται το ακίνητο χαρακτηρίζεται ιδανικό, απέχει 100 μέτρα από την Λεωφόρο Κηφισίας, στην καρδιά της εμπορικής κίνησης της ευρύτερης περιοχής.

Πλειστηριασμοί: Η βίλα της Melitia Com

Την ίδια μέρα, στις 26 Απριλίου, έχει προγραμματιστεί το σφυρί και για μια ξεχωριστή βίλα επίσης στην Κηφισιά που βγαίνει εδώ και έναν περίπου χρόνο.

Πρόκειται για ιδιοκτησία της κυπριακής εταιρείας Melitia Com Limited, και αφορά ένα ακίνητο θέση «Βαλτάνι», κάτω από τον σιδηροδρομικό σταθμό επί της γωνίας των οδών Αγίων Ασωμάτων και Σωκράτους 14. Το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και έχει σήμερα έκταση 1.292,20 τ.μ. και κατά το κτηματολόγιο 1.288 τ.μ.

Επί του οικοπέδου και σύμφωνα με τον απώτερο τίτλο κτήσεως, υπήρχε παλαιά μονώροφη με υπόγειο οικοδομή, που έχει κτιστεί προ πεντηκονταετίας, αποτελούμενη από υπόγεια αποθήκη, που με επιφάνεια 118 τ.μ. και από ισόγεια κατοικία, με επιφάνεια 134 τ.μ.

Η υπάρχουσα σήμερα οικοδομή, αποτελείται από ισόγειο που έχει επιφάνεια 176,82 τ.μ. και πρώτο όροφο,123,18 τ.μ. οι οποίοι επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα.

Επίσης, στο βάθος του οικοπέδου υπάρχει ισόγειο βοηθητικό κτίσμα, επιφάνειας 50,88 τ.μ. Η ενιαία οικοδομή επισκευάστηκε και μεταρρυθμίστηκε και το βοηθητικό κτίσμα κτίστηκε, στην θέση υπάρχοντος παλαιού κτίσματος, δυνάμει οικοδομικής άδειας του 1986, ενώ σημειώνεται ότι το ακίνητο βρίσκεται στο «παραδοσιακό» τμήμα του Δήμου Κηφισιάς.

Σύμφωνα με την αυτοψία, η οικοδομή είναι σε πολύ καλή κατάσταση, το ισόγειο της στην πραγματικότητα είναι ημιυπόγειο, ενώ ο πρώτος όροφος υπερυψωμένο ισόγειο. Τέλος γύρωθεν υπάρχει κήπος με γκαζόν και καλλωπιστικά φυτά.

Κατά τον αρχικό πλειστηριασμό, με επισπεύδουσα την Intrum, στις 22 Ιουλίου 2022, η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στα 1.842.554 ευρώ.

Προηγήθηκε, ωστόσο, ανακοπή υποβληθείσα αφενός από την εταιρεία Melitia Com Limited, αφετέρου από την γνωστή δημοσιογράφο κα. Άννα Δρούζα, που έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο στις 14 Ιουλίου 2022 αποφάσισε την αύξηση της τιμής πρώτης προσφοράς στα 2.293.170,60 ευρώ.

Ακολούθησαν τρεις άγονοι πλειστηριασμοί και έτσι την Τετάρτη το ακίνητο θα βγει με τιμή εκκίνησης στα 1.490.560,89 ευρώ (στο 65% της αρχικής).

Πλειστηριασμοί: Τα σφυριά για το Palmie

Στις 26 Απριλίου θα χτυπήσει για μια ακόμη φορά το σφυρί και για τις εγκαταστάσεις της Palmie Catering (συμφερόντων της οικογένειας Κουτρουλιά) στην Αυλώνα, με τιμή εκκίνησης 975.000 ευρώ.

Θα ακολουθήσει στις 28 Απριλίου το Palmie bistro του Κεφαλαρίου, ένα από τα διαχρονικά all day στέκια της περιοχής. Αφορά κατάστημα του ισογείου, με επιφάνεια 351,50 τ.μ. στην κεντρική πλατεία του Κεφαλαρίου, στο οποίο ανήκει η αποκλειστική χρήση έμπροσθεν χώρου, εμβαδού 407,40 τ.μ. Επίσης, την αποθήκη του πρώτου υπογείου που έχει επιφάνεια 351,50 τ.μ. και βρίσκεται κάτω ακριβώς από το κυρίως κατάστημα.

Η οικοδομή είναι κτισμένη σε οικόπεδο εκτάσεως 2.451,75 τ.μ. επί της πλατείας και πλησίον του Άλσους Κεφαλαρίου, σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από το Δημαρχείο και 800 μέτρων από το Άλσος της Κηφισιάς, ενώ σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, ο χώρος είναι πλήρως ανακαινισμένος και σε πολύ καλή κατάσταση συντήρησης. Σημειώνεται ότι κατόπιν ανακοπής το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 13 Φεβρουαρίου αποφάσισε την αύξηση της τιμής εκκίνησης για το κυρίως κατάστημα στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Σε τρίτο πλειστηριασμό και με μειωμένη τιμή εκκίνησης οδηγούνται στις 26 Απριλίου και οι εγκαταστάσεις της «Κλωστήρια Θράκης» της οικογένειας Ακκά. Πρόκειται για έναν από τους στρατηγικούς βραχίονες του άλλοτε κραταιού ομίλου καθώς θεωρείται από τα καλύτερα κλωστήρια βάμβακος στην Ευρώπη και όχι μόνο. Αφορά ένα οικόπεδο 44.830 τ.μ. που βρίσκεται στην Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, μαζί με τα κτίσματα και τα μηχανήματα που βγήκε με αρχική τιμή εκκίνησης 5,47 εκατ. ευρώ, ενώ πλέον έχει υποχωρήσει κατά 20% στα 4,37 εκατ. ευρώ.

Πλειστηριασμοί: Η FiliaCom στις Φιλιάτες

Την Παρασκευή 28 Απριλίου θα βγει για τρίτη φορά στο σφυρί ένα βιομηχανικό ακίνητο με…μεγάλη ιστορία.

Ο πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα τη doValue, στρέφεται κατά της «FiliaCom Εμπορική και Συμβουλευτική Α.Ε.» και αφορά ένα ακίνητο εργοστασιακής μονάδας κλωστοϋφαντουργίας, που βρίσκεται στη θέση «Τάκα» της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατών Θεσπρωτίας. Το ακίνητο αποτελείται από υπόγειο και ισόγειο συνολικής επιφάνειας 12.984,88τ.μ. Η τιμή εκκίνησης είναι μειωμένη κατά 20%, στα 1.044.000 ευρώ, καθώς έχουν προηγηθεί δύο άγονοι πλειστηριασμοί.

Πρόκειται για εταιρεία συμφερόντων του Στέλιου Αργυρού, πρώην Προέδρου του ΣΕΒ την περίοδο 1992-94, μετέπειτα ευρωβουλευτή και σήμερα Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Alba. Ο ίδιος, σύμφωνα με τα στοιχεία, από τον περασμένο Σεπτέμβριο και εκκαθαριστής της εταιρείας FiliaCom Α.Ε.

Η οικογένεια Αργυρού δραστηριοποιείτο στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας επί δεκαετίες (με τα Κλωστήρια Αττικής κ.ά.) και το 1992 εξαγόρασε από την ΕΤΒΑ την «Κλωστήρια Φιλιατών Α.Ε.», ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Πειραϊκής-Πατραϊκής.

Ωστόσο, τρία χρόνια μετά, το 1995 τα Κλωστήρια Φιλιατών έβαλαν λουκέτο. Το 2013 ανακοινώθηκε νέα επένδυση (συγχρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ) στις εγκαταστάσεις της Κλωστήρια Φιλιατών.

Κάπως έτσι προέκυψε η FiliaCom Α.Ε. με έμφαση «στη μόχλευση των κεφαλαίων για επενδύσεις κυρίως στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος» και στο πλαίσιο αυτό η Φίλια Περιβαλλοντικές Βιομηχανίες Α.Ε., με μονάδα ανακύκλωσης μπουκαλιών ΡΕΤ, και η FiliaSol Α.Ε. για τις ΑΠΕ.

Για το βιομηχανικό ακίνητο στις Φιλιάτες είχε τεθεί ο στόχος να μετατραπεί σε επιχειρηματικό πάρκο για έργα περιβάλλοντος και ενέργειας.

Ωστόσο η συνέχεια δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες με συνέπεια να φτάσουμε στο τωρινό σφυρί…

Πηγή: newmoney.gr