Πλειστηριασμοί: Ο Μπουτάρης και ποιοι άλλοι διάσημοι χάνουν την περιουσία τους

Πλειστηριασμοί: Άλλο ένα ακίνητο χάνει ο Κωνσταντίνος Μπουτάρης, ο οποίος βρισκόταν αντιμέτωπος με πλειστηριασμούς για την κατοικία του στο Κεφαλάρι, το εξοχικό του στην Ύδρα και ένα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη. Ποιοι άλλοι χάνουν τα σπίτια τους. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Παράλληλα, έχουν ήδη αναρτηθεί και άλλα ηχηρά σφυριά σε βάρος οφειλετών για ακίνητά τους στην Κηφισιά, ενώ στο… παιχνίδι εκτός από τις τράπεζες και τους servicers μπαίνει δυναμικά και η ΑΑΔΕ.

Πλειστηριασμοί: Το ακίνητο στο Νυμφαίο

Ο Κωνσταντίνος Μπουτάρης αναγκάζεται να αποχωριστεί ένα ακόμη ακίνητό του για το οποίο δημοσιεύθηκε πλειστηριασμός για τις 16 Δεκεμβρίου, με τιμή εκκίνησης 235.000 ευρώ, ωστόσο ανεστάλη μετά από προσφυγή του στο Μονομελές Πρωτοδικείο Φλώρινας.

Σημειώνεται ότι κατά την εκδίκαση πρόσθετη παρέμβαση άσκησε η Stenhus Kifisia Α.Ε. που συστάθηκε στις 17 Ιουνίου 2022 και αποτελεί θυγατρική της Sterner Stenhus Greece, δηλαδή του ομίλου των αδελφών Γεωργιάδη η οποία αποτελεί τον στρατηγικό επενδυτή στη συμφωνία διάσωσης της οινοποιείας Μπουτάρη.

Ο Κωνσταντίνος Μπουτάρης με την προσφυγή του σε βάρος της επισπεύδουσας doValue ζήτησε να του επιτραπεί η ελεύθερη εκποίηση του ακινήτου, αντί του πλειστηριασμού δεδομένου του ενδιαφέροντος της Stenhus Kifisia Α.Ε. να το αγοράσει με τίμημα 245.000 ευρώ.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση με την προϋπόθεση ότι η πώληση του ακινήτου θα γινόταν το αργότερο μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2022 (δηλαδή, χθες, 10 μέρες πριν την ημερομηνία του πλειστηριασμού) και με ταυτόχρονη εξόφληση του «άλλως ο πλειστηριασμός θα διεξαχθεί κανονικά κατά την ορισθείσα ημερομηνία».

Πρόκειται για οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο έκτασης 322,50 τ.μ. εντός της Κτηματικής Περιφέρειας του Δημοτικού διαμερίσματος Νυμφαίου Αμυνταίου του Νομού Φλώρινας και εντός σχεδίου πόλεως «μετά της επ΄αυτού υπάρχουσας πεπαλαιωμένης οικίας, των συστατικών και παραρτημάτων της».

Εντός του οικοπέδου υφίσταται οικοδομή πλήρως περατωμένη και κατοικήσιμη, συνήθους κατασκευής που εξωτερικά βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση συντήρησης.

Το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση είναι 104.000 ελβετικά φράγκα (στο ισόποσο σε ευρώ) που αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 16 Δεκεμβρίου είχαν προγραμματιστεί να χτυπήσουν τρία ακόμη σφυριά, με επισπεύδουσα τη doValue, για την κατοικία του στο Κεφαλάρι, το εξοχικό του στην Ύδρα και ένα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο και οι τρεις αυτοί πλειστηριασμοί ανεστάλησαν, χωρίς να είναι γνωστό εάν τούτο έγινε λόγω μιας παρόμοιας συμφωνίας εξαγοράς τους από την Sterner Stenhus ή γιατί μεσολάβησαν άλλες κινήσεις προς επίτευξη κάποιου συμβιβασμού.

Ο πρώτος πλειστηριασμός αφορούσε οικόπεδο έκτασης 916,25 τ.μ. στο Κεφαλάρι, με κτίριο που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, πρώτο όροφο και δώμα. Η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί σε 1,49 εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο σφυρί αφορούσε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 4.636,58 τ.μ., «μετά των εντός αυτού κτισμάτων», το οποίο βρίσκεται κατά το μεγαλύτερο του μέρος εντός των ορίων του Οικισμού της Ύδρας.

Πλειστηριασμοί: Η τιμή εκκίνησης για αυτό ήταν στα 2,3 εκατ. ευρώ

Το τρίτο αφορούσε διαμέρισμα τρίτου ορόφου 190 τ.μ. επί της Λεωφόρου Νίκης στη Θεσσαλονίκη, με ανεμπόδιστη θέα στο Θερμαϊκό και με τιμή 650.000 ευρώ.

Πλειστηριασμοί: Τα άλλα ηχηρά σφυριά στα βόρεια προάστια και η ΑΑΔΕ

Για το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί και άλλα ηχηρά σφυριά για ακριβά ακίνητα στα βόρεια προάστια. Δύο από αυτά αφορούν ιδιοκτησίες του Θ.Π., ατομικά και ως διευθύνοντος συμβούλου της διαγραφείσης λόγω συγχώνευσης Golden Agent Ανώνυμος Εταιρεία Εμπορίας Ειδών Ένδυσης και Υπόδησης, για οφειλή προς τη Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. Αθηνών,ύψους 6.952.511,54 ευρώ, πλέον προσαυξήσεων και λοιπών εξόδων.

Στον πλειστηριασμό που έχουν οριστεί για τις 14 Δεκεμβρίου, με επισπεύδουσα την ΑΑΔΕ, αναμένεται να βγει η πλήρης κυριότητα αυτοτελούς και ανεξάρτητης οριζόντιας ιδιοκτησίας κτιρίου επί οικοπέδου που βρίσκεται στο Καστρί και σε συγκρότημα κατοικιών ενώ αποτελείται από υπόγειο 183,64 τ.μ., ισόγειο 121,71 τ.μ., και πρώτο όροφο 68,85 τ.μ.

Πλειστηριασμοί: Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 2,2 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα, σε βάρος του Κ. Π. ατομικά και ως διευθύνοντος συμβούλου της ίδιας εταιρείας και για οφειλή προς το Δημόσιο, ύψους 6.952.478,63 ευρώ πλέον προσαυξήσεων και λοιπών εξόδων έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό, επίσης στις 14 Δεκεμβρίου και με επισπεύδουσα την ΑΑΔΕ, μεζονέτα αποτελούμενη από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, κτισμένη επί οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, που βρίσκεται στη Ν. Ερυθραία.

Πλειστηριασμοί: Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 1,2 εκατ. ευρώ.

Στην Κηφισιά βρίσκεται και ένα ακόμη ακριβό ακίνητο που συνδέεται έμμεσα με την Ε.Κ. και την οικογένεια η οποία ελέγχει την εταιρεία Ριβιέρα Ανώνυμη Κτηματική και Κατασκευαστική Εταιρεία.

Ο πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς έχει οριστεί για τις 22 Φεβρουαρίου 2023 με τιμή εκκίνησης 3,18 εκατ. ευρώ. Η συνολική απαίτηση ανέρχεται σε 2.000.376,40 ευρώ.

Πρόκειται για οικόπεδο, μετά της επ’ αυτού οικίας, με τα παραρτήματα και τα συστατικά μέρη της, που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς, και επί Λεωφόρου Κηφισίας, σε οικόπεδο έκτασης 3.188,56 τ.μ.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης εντός του οικοπέδου υφίσταται οικία αποτελούμενη από ισόγειο συνολικής επιφάνειας 210 τμ, Α’ όροφο επιφάνειας 160 τμ, και ισόγειο γκαράζ 32 τμ.

Στον προαύλιο χώρο του οικοπέδου υπάρχει πισίνα 52 τμ. Στους χώρους της μονοκατοικίας έχουν κατασκευασθεί αυθαίρετες επεκτάσεις που ανέρχονται σε 95 τμ στο ισόγειο και 82 τμ στον Α΄ όροφο.

Επίσης, χώρος που σύμφωνα με την άδεια είχε χρήση γκαράζ, επιφάνειας 83 τμ, έχει μετατραπεί σε χώρο κύριας χρήσης κατοικίας.

Στο βορειοδυτικό τμήμα του οικοπέδου έχει κατασκευασθεί ανεξάρτητο κτίριο επιφάνειας 82 τμ με χρήση κατοικίας.

Τέλος στον περιβάλλοντα χώρο του οικοπέδου εντοπίζονται ακόμα τρία ανεξάρτητα βοηθητικά ισόγεια κτίσματα.

Η μονοκατοικία έχει κατασκευασθεί προ περίπου 47 ετών, δηλαδή το 1975.

Πλειστηριασμοί: Το οικόπεδο στη Λεωφόρο Κηφισού

Σε βάρος της εταιρείας Ριβιέρα Α.Ε. και του Κ.Κ. έχει προγραμματιστεί ένας ακόμη πλειστηριασμός για τις 18 Ιανουαρίου 2023 με επισπεύδουσα την Special Financial Solutions.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο το οποίο έχει προσόψεις επί του παράδρομου της Λεωφόρου Κηφισού αρ. 78 και επί της παράλληλής της οδού Βίωνος, στην δεξιά πλευρά της Λεωφόρου Κηφισού με κατεύθυνση από Πειραιά προς Περιστέρι, αμέσως μετά την διασταύρωσή της με την οδό Λένορμαν, στην θέση «Κολοκυνθού».

Το οικόπεδο δεν είναι οριοθετημένο, έχει ακανόνιστο σχήμα είναι επίπεδο ενώ έχουν απομείνει διάσπαρτα τμήματα από παλαιότερη συρματοπερίφραξη, το μεγαλύτερο τμήμα της οποίας έχει καταρρεύσει (σώζεται μόνον ένα τμήμα της επί του παράδρομου της Λεωφόρου Κηφισού).

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 2.434.000 ευρώ.

Πηγή: newmoney