Πλειστηριασμοί: Αυτοί οι επώνυμοι έχασαν σπίτια και επιχειρήσεις

Πλειστηριασμοί: Το hotel «Αλέξανδρος» στη Λευκάδα, το συγκρότημα Nefeli Luxury Villas στη Χαλκιδική και το κατάστημα της «Βάρσος 1945» στα Βριλήσσια. Σήμερα κληρώνει για τους «Εν Χριστώ Φίλους των μαθητών του χωριού». Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Από ξενοδοχεία και συγκροτήματα πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών μέχρι ζαχαροπλαστεία άλλαξαν χέρια κατά τους χθεσινούς πλειστηριασμούς, όπου ασφαλώς κυριάρχησε το σφυρί για την βίλα του Άλκη Δαυίδ στις Σπέτσες, η οποία κατακυρώθηκε έναντι 13,12 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τη βίλα του εκκεντρικού billionaire, όμως, χθες βγήκε στο σφυρί και το 3 αστέρων ξενοδοχείο «Αλέξανδρος» στη Νικιάνα της Λευκάδας.

Η αρχική τιμή πρώτης προσφοράς ήταν στα 1,7 εκατ. ευρώ, ωστόσο κατόπιν προσφυγής το Μονομελές Πρωτοδικείο Λευκάδας αποφάσισε στις 18 Σετπεμβρίου την αύξησή της στα 2,4 εκατ. ευρώ.

Τελικά το ξενοδοχείο κατακυρώθηκε με 1 ευρώ παραπάνω στα 2.400.001 ευρώ. Σημειώνεται ότι στον πλειστηριασμό βγήκε ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο έκτασης 2.792,32 τ.μ. μετά του τριώροφου ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Αλέξανδρος» επιφάνειας του ισογείου 634,72 τ.μ., του πρώτου ορόφου 557,62 τ.μ. και του δευτέρου ορόφου 496,44 τ.μ. Επίσης, ένα οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, έκτασης εκτάσεως 689,06 τ.μ.

Πλειστηριασμοί: Το Nefeli Luxury Villas στη Χαλκιδική

Από τον Δεκέμβριο του 2021 έχει εμπλακεί στην περιπέτεια των πλειστηριασμών το συγκρότημα πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών Nefeli Luxury Villas στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής. Το σφυρί αφορούσε από τότε τις 12 από τις συνολικά 24 κατοικίες.

Το συγκρότημα ανήκει στην εταιρεία Οικοδομικές Επιχειρήσεις Νεφέλη Α.Ε. και αναπτύσσεται σε έκταση 40 στρεμμάτων μπροστά στη θάλασσα.

Είναι κατασκευασμένο με σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα και οι τοιχοποιίες είναι από πλινθοδομή.

Η στέγη αποτελείται από επικεραμωμένη πλάκα σκυροδέματος και τα εξωτερικά κουφώματα είναι αλουμινίου, ενώ η ποιότητα κατασκευής και η συντήρηση χαρακτηρίζονται καλές. Ο περιβάλλων χώρος είναι ιδιαίτερα προσεγμένος με εσωτερική οδοποιία, δενδροφυτεύσεις, γκαζόν κ.ά., ενώ περιλαμβάνει κεντρική πισίνα εμβαδού 79 τ.μ.

Οι αρχικές τιμές πρώτης προσφοράς για τις κατοικίες κλιμακώνονταν ανάλογα με το εμβαδόν και τα χαρακτηριστικά τους, από 226.663 έως 681.615 ευρώ, με τη συνολική τιμή να διαμορφώνεται σε 3.629.073 ευρώ.

Ωστόσο ο αρχικός πλειστηριασμός ήταν άγονος, όπως και οι επόμενοι. Κατά το σφυρί που χτύπησε χθες Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου άλλαξαν χέρια και οι 12 κατοικίες, με τις μειωμένες τιμές εκκίνησης να διαμορφώνονται από 147.330 ευρώ έως 589.065 ευρώ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η κατακύρωση έγινε με 1 ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης, ενώ σε ορισμένες το τίμημα ανέβηκε αρκετά παραπάνω.

Πλειστηριασμοί: Ο «Βάρσος 1945»

Ένα όνομα συνδεδεμένο με το ποιοτικό γλυκό είναι η αλυσίδα ζαχαροπλαστείων «Δ. Βάρσος 1945». Η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση με την ομώνυμη επιχείρηση της Κηφισιάς, με την οποία άλλωστε τη χωρίζουν 53 χρόνια. Και τούτο καθώς ο Βάρσος της Κηφισιάς ξεκίνησε τη διαδρομή του το 1892, ενώ ο Βάρσος του Χαλανδρίου το 1945, όπως μαρτυρεί και η επωνυμία του.

Η αφετηρία ήταν ένα μικρό γαλακτοπωλείο όπου τα τρία αδέλφια, Δημήτρης, Παναγιώτης και Ιωάννης Βάρσος, διέθεταν, πέρα από φρέσκο γάλα, γιαούρτι, ρυζόγαλο, κρέμες και αργότερα το γαλακτομπούρεκο που τους έκανε διάσημους στην ευρύτερη περιοχή.

Η επιχείρηση εξελίχθηκε σε ζαχαροπλαστείο διατηρώντας τα παραδοσιακά προϊόντα και την ποιότητά της και στην πορεία δημιουργήθηκαν τέσσερα καταστήματα και τμήμα catering.

Έχοντας συμπληρώσει οκτώ δεκαετίες στην αγορά και με την τρίτη γενιά της οικογένειας πλέον στο τιμόνι, η εταιρεία βρισκόταν από πέρυσι αντιμέτωπη με την απειλή του πλειστηριασμού για το κατάστημα στα Βριλήσσια λόγω χρεών. Μετά από τέσσερις άγονες προσπάθειες τελικά χθες το κατάστημα άλλαξε χέρια.

Το σφυρί αφορούσε οικόπεδο 631,48 τ.μ. επί της λεωφόρου Πεντέλης, στο οποίο έχει ανεγερθεί τριώροφη οικοδομή με υπόγειους χώρους κύριας και βοηθητικής χρήσης. Ειδικότερα, το κτίριο αποτελείται από υπόγειο γκαράζ, υπόγεια αποθήκη, υπόγειο και ισόγειο καταστήματος, χώρο επαγγελματικής στέγης στον πρώτο όροφο και διαμέρισμα-κατοικία στον δεύτερο όροφο.

Η τιμή εκκίνησης ήταν στα 1.111.500 ευρώ και κατακυρώθηκε με 1 ευρώ παραπάνω στα 1.111.501 ευρώ.

Πλειστηριασμοί: Το ακίνητο της PEGO

Ανάμεσα στα ακίνητα που άλλαξαν χέρια χθες περιλαμβάνεται και το βιοτεχνικό κτίριο της εταιρείας PEGO Α.Ε., επί της λεωφόρου Κηφισού και των οδών Αντιγόνης και Ακράγαντος στην περιοχή της Κολοκυνθού. Το ακίνητο βγήκε με τιμή εκκίνησης 843.400 ευρώ και κατακυρώθηκε στα 1.361.000 ευρώ, δηλαδή 517.600 ευρώ παραπάνω.

Έχει αναγερθεί σε οικόπεδο 988,83 τ.μ. και πρόκειται για τετραώροφο βιοτεχνικό κτίριο με δώμα και δύο υπόγεια, κατασκευασμένο το 2004, συμβατικής κατασκευής, το οποίο αποτελείται από:
α) Β’ Υπόγειο όροφο, 634,96 τμ, ο οποίος περιλαμβάνει δύο κλιμακοστάσια, διάδρομο, έναν αποθηκευτικό χώρο, έναν χώρο δέκα θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων, έναν ανελκυστήρα οχημάτων (βάρους μέχρι 6 τόνους) και έναν ανελκυστήρα προσώπων και εμπορευμάτων,

β) Α’ Υπόγειο όροφο, 650,45 τμ, ο οποίος περιλαμβάνει δύο κλιμακοστάσια, διάδρομο, έναν αποθηκευτικό χώρο, έναν χώρο δέκα θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων και πρόσβαση μέσω ράμπας από την οδό Αντιγόνης και τους δύο ανελκυστήρες.

γ) Ισόγειο όροφο 523,98 τμ, ο οποίος περιλαμβάνει τον χώρο εισόδου του κτηρίου από την οδό Αντιγόνης, έναν ενιαίο χώρο παραγωγής (με πρόσβαση από τον πίσω ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου), δύο W.C., γραφεία, τα δύο κεντρικά κλιμακοστάσια, τον ανελκυστήρα οχημάτων (με πρόσβαση από τον πίσω ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου) και τον ανελκυστήρα προσώπων και εμπορευμάτων.

δ) Πρώτο όροφο 434,86 τμ, ο οποίος περιλαμβάνει έναν ενιαίο χώρο παραγωγής, δύο W.C., τα δύο κεντρικά κλιμακοστάσια, τα πλατύσκαλα του ορόφου και τους δύο ανελκυστήρες.

ε) Δεύτερο όροφο 523,48 τμ, ο οποίος περιλαμβάνει έναν ενιαίο χώρο παραγωγής, δύο W.C., τα δύο κεντρικά κλιμακοστάσια, τα πλατύσκαλα του ορόφου και τους δύο ανελκυστήρες .

στ) Τρίτο όροφο 263,87 τμ, ο οποίος περιλαμβάνει γραφείο διεύθυνσης, λογιστήριο, αίθουσα συνεδριάσεων, τραπεζαρία, αποδυτήρια και W.C. ανδρών και γυναικών, έναν ημιυπαίθριο χώρο (ο οποίος μακροσκοπικά διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κλείσει), τα δύο κεντρικά κλιμακοστάσια, τα πλατύσκαλα του ορόφου και τους δύο ανελκυστήρες

ζ) Δώμα 52,50 τμ, ο οποίος περιλαμβάνει τις απολήξεις των κλιμακοστασίων. Σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία που πραγματοποιήθηκε, το ακίνητο κρίνεται πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση συντήρησης.

Πλειστηριασμοί: «Κληρώνει» για τους «Εν Χριστώ Φίλους των μαθητών του χωριού»

Σήμερα, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί το διαμέρισμα-έδρα του σωματείου «Οι Εν Χριστώ Φίλους των μαθητών του χωριού» στα Ιλίσια για χρέος από…κοινόχρηστα.

Η αναγκαστική κατάσχεση της συγκεκριμένης οριζόντιας ιδιοκτησίας έγινε στις 24 Φεβρουαρίου του 2023 και στρέφεται κατά του «εν Αθήναις και επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας αρ. 54, εδρεύοντος Σωματείου υπό την επωνυμία ‘Οι εν Χριστώ Φίλοι των μαθητών του χωριού».

Στη θέση της επισπεύδουσας βρίσκεται η διαχειρίστρια της εν λόγω πολυκατοικίας,. Το δε ποσό της κατάσχεσης ανέρχεται σε 2.962,11 ευρώ πλέον των εξόδων εκτέλεσης και πλειστηριασμού.

Πρόκειται για το υπ’ αριθμόν Ι 5 διαμέρισμα του ισογείου ορόφου της πολυκατοικίας, που βρίσκεται επί της διασταύρωσης των οδών Παπαδιαμαντοπούλου, Βασιλίσσης Σοφίας αρ.54 και Ηριδανού, του Δήμου Αθηναίων της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής.

Η πολυκατοικία βρίσκεται στην περιοχή των Ιλισίων και σε πολύ μικρή απόσταση από τον σταθμό του μετρό «Μέγαρο Μουσικής».

Το διαμέρισμα, το οποίο προφανώς αποτελεί και την έδρα του Σωματείου, περιλαμβάνει είσοδο, χωλ, τρία κύρια δωμάτια, διάδρομο, λουτρό και κουζίνα, ενώ έχει εμβαδό 74,69 τ.μ. και ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του όλου οικοπέδου 1,25%.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, κατά την εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι η πολυκατοικία εξωτερικά βρίσκεται σε καλή κατάσταση από άποψη συντηρήσεως.

Όπως αναφέρεται, η είσοδος στο συγκεκριμένο διαμέρισμα γίνεται μέσω του ακαλύπτου χώρου της πολυκατοικίας από την οδό Παπαδιαμαντοπούλου στην οποία φέρει τον αριθμό 2.

Όσον αφορά την εκτίμηση της αγοραίας αξίας του διαμερίσματος, αυτή ανέρχεται σε 140.000 ευρώ. Αυτή είναι η τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό.

Πηγή: newmoney.gr