Πλαστική Στήθους: Η επιτομή της θηλυκότητας και της αυτοπεποίθησης για τη Σύγχρονη Γυναίκα

Η Πλαστική Στήθους είναι μια επέμβαση που προσφέρει λύσεις σε προβλήματα που σχετίζονται με το σχήμα και τον όγκο των μαστών. Αποτελεί μια πολύ ασφαλή τεχνική, κατάλληλη τόσο για ιατρικά περιστατικά όσο και για αισθητική βελτίωση. Περιλαμβάνει την Αυξητική Στήθους, μια διαδικασία κατά την οποία ο πλαστικός χειρουργός επιδιορθώνει το μέγεθος ή το σχήμα του στήθους σε καταστάσεις μικρομαστίας ή μετά από μαστεκτομή, την Ανόρθωση Στήθους, μέσω της οποίας πραγματοποιείται η ταυτόχρονη ανόρθωση και αύξηση του μεγέθους του στήθους μιας γυναίκας, και την Επέμβαση για Ανισομαστία, που διορθώνει τις διαφορές που έχουν οι μαστοί σε μέγεθος, ώστε να επιτευχθεί ένα πιο ομοιόμορφο και συμμετρικό τελικό αποτέλεσμα.

Πλαστική Στήθους: Ποια είναι τα οφέλη της για εσάς;

Η πλαστική στήθους είναι μια από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις, καθώς σας δίνει την ευκαιρία να πετύχετε το επιθυμητό μέγεθος και σχήμα στο στήθος σας. Ένα σώμα καλλίγραμμο και με όμορφο στήθος αυξάνει σίγουρα τη θηλυκότητα και την αυτοπεποίθηση και δίνει μια νέα, πιο θετική αύρα σε εσάς, βοηθώντας σας να βγει προς τα έξω ο καλύτερος εαυτός σας. Επιλέξτε την πλαστική στήθους για να δώσετε στο σώμα σας την ευκαιρία να αναδειχθεί.

Πλαστική Στήθους: Ποια είναι η 2η πιο δημοφιλής αισθητική επέμβαση;

Η αυξητική στήθους μέσω της χρήσης ενθεμάτων σιλικόνης ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960 και μπορεί να αποτελέσει την πιο κατάλληλη διαδικασία για να αποκτήσετε το επιθυμητό στήθος. Από εκείνη την εποχή μέχρι και σήμερα, πολλές γυναίκες έχουν υποβληθεί σε αυτήν την επέμβαση για να αποκτήσουν πιο πλούσιο στήθος. Πρόκειται για τη δεύτερη πιο δημοφιλή αισθητική επέμβαση σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά τη λιποαναρρόφηση. Η πιο διαδεδομένη μέθοδος αυξητικής στήθους είναι η τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης. Τα τελευταία έτη, έχει χρησιμοποιηθεί και το λίπος για την αύξηση του όγκου των μαστών, μια τεχνική που δεν είναι κατάλληλη για όλες τις ασθενείς. Συχνά, αυξητική και ανόρθωση στήθους πραγματοποιούνται ταυτόχρονα. Τα ενθέματα που χρησιμοποιούνται στην αυξητική στήθους διακρίνονται σε αυτά που έχουν σιλικόνη και σε αυτά που περιέχουν φυσιολογικό ορό, τα οποία είναι εξίσου ασφαλή. Ακόμη, διακρίνονται και σε ανατομικά και στρογγυλά ενθέματα.

Πλαστική Στήθους: Ποιοι είναι οι στόχοι της ανόρθωσης στήθους;

Η επέμβαση της ανόρθωσης στήθους αποσκοπεί στην αλλαγή του σχήματος των μαστών και στην παράλληλη ανόρθωσή τους. Περιλαμβάνει απλή ανόρθωση, ανόρθωση με αύξηση του μεγέθους, καθώς και ανόρθωση με μείωση του μεγέθους του στήθους. Με την ανόρθωση στήθους, η αυτοπεποίθηση ενισχύεται, καθώς τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται είναι εξαιρετικά. Γενικότερα, στόχος της ανόρθωσης στήθους είναι καθαρά η ανόρθωση του μαστού, και κυρίως του συμπλέγματος θηλής και θηλαίας άλω, προκειμένου να επανέλθει στη σωστή θέση, σύμφωνα με ανθρωπομετρικές μελέτες, ενώ επιπλέον βελτιώνεται και το σχήμα του. Η ανόρθωση δεν επηρεάζει το μέγεθος του μαστού, καθώς αφαιρείται μόνο η περίσσεια του δέρματος για τη βελτίωση της μορφής του.

Πλαστική Στήθους: Τι ακριβώς είναι η ανισομαστία και τι διορθώνει;

Η πλαστική στήθους μπορεί να διορθώσει την ανισομαστία, που αναφέρεται στην κατάσταση όπου οι μαστοί της γυναίκας είναι διαφορετικού μεγέθους ή σχήματος. Η ανισομαστία είναι μια σχετικά συνηθισμένη, αλλά συχνά αγνοούμενη «κατασκευαστική» ανωμαλία των μαστών, η οποία μπορεί να διορθωθεί μέσω της επιστήμης, με την εφαρμογή μιας πλαστικής επέμβασης στο στήθος.

Dr. Δημήτρης Κεραστάρης

Πλαστικός Χειρουργός